Dodaj do ulubionych

Polityczna zmiana we wrocławskiej telewizji

02.11.06, 00:46
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Firanka Polityczna zmiana we wrocławskiej telewizji IP: *.finemedia.pl 02.11.06, 08:47
      Spychalski jest producentem? Od kiedy? I czego? Chyba tylko wrednych plotek.
    • Gość: facet z branży Re: produkowal firanki IP: *.dialog.net.pl 02.11.06, 10:51
      Dotychczas TV Wrocław kierował trzeci sort. Teraz w blokach startowych klęczy
      piąty garnitur. Pies drapał upolitycznienie polityki kadrowej w mediach
      publicznych - tego na razie się nie zwalczy. Gorzej, że ci politycy biorą się
      za rzeczy, o których nie mają kompletnie pojęcia. Nie mają żadnych sensownych
      kandydatur. Jesli czytam, że poważnym pretendentem do jednej z najbardziej
      prestiżowych funkcji kierowniczych w regionie jest gościu, o którego
      merytorycznym przygotowaniu świadczy sprzedaż koszulek popierających Bronka
      W., to wołam: "mamo, ja wariat, kup mi kalosze!" Drugi kandydat też tragedia.
      To jest kompletnie popieprzone. Kto to ustala? Na jakiej zasadzie? Widać
      wyraźnie, że Banasiaka pogonili w trybie awaryjnym, by przed wyborami obecnymi
      nie szkodził PiSowi tak, jak przed prezydenckimi. Wywalili i teraz nie wiedzą,
      co dalej. Pewnie znowu przyjdzie ktoś rzucony przez partię na odcinek TV i
      będzie się uczył na błędach. Własnych a nie poprzedników. A jak już czegoś się
      nauczy i przestanie szkodzić, to przyjdzie zmiana polityczna i kolejna
      zawierucha kadrowa. Możliwość mieszania przez polityków w kadrach ma
      niszczycielską siłę tsunami!
      • Gość: to ja Re: produkowal firanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:02
        > Jesli czytam, że poważnym pretendentem do jednej z najbardziej
        > prestiżowych funkcji kierowniczych w regionie jest gościu, o którego
        > merytorycznym przygotowaniu świadczy sprzedaż koszulek popierających Bronka
        > W.,

Jak sam napisales tylko o tym 'czytasz', bo jedynym zrodlem tej informacji jest
        Gazetka Wybiorcza, ktora mu ciut inne preferencje, ale ktorych to preferencji
        glupi narod nie chcial wysluchac.

Teraz do meritum: Spychala ma takie same kwalifikacje (a moze i lepsze) od calej
        tej swoloczy, ktora rzadzila Klecina od czasow Baski Trzeciak i Baworka. W sumie
        jedynie oni znali sie na telewizji; cala reszta to popychadla i politruki.

Teraz p.o. dyrektora jest Piotrek Zaluski. Jemu tez odmawiacie kompetencji? To
        jesli nie on, to kto ku.wa mac jest wedlug was kompetentny? Sadzac po
        idiotyzmach z watku "Plonbace kosztorysy' - tylko wy, niedocenieni przewalacze
        nie swojej kasy, dupolizy i dupowlazy.

I tak przy okazji: moze Robert i byl z nadania Schetanego polityka, ale
        przynajmniej cos chcial w tym ponurym bunkrze zmienic. Nie wyszlo - takze dzieki
        wam, znawcy wszystkego. Popatrzcie na jakosc swoich programow, na to co sie
        wyrabia w Faktach, na zalosny program wyborczy Tomka Dudy (sorry Tomek, ale nie
        nadajesz sie do tego) i popukajcie sie w czola.

I mam nadzieje, ze Spychala (albo kto inny) zrobi u was wreszcie porzadek.

• Gość: facet... Re: produkowal firanki IP: *.dialog.net.pl 02.11.06, 14:49
          > Teraz p.o. dyrektora jest Piotrek Zaluski. Jemu tez odmawiacie kompetencji? To
          > jesli nie on, to kto ku.wa mac jest wedlug was kompetentny? Sadzac po
          > idiotyzmach z watku "Plonbace kosztorysy' - tylko wy, niedocenieni przewalacze
          > nie swojej kasy, dupolizy i dupowlazy.

Co Cię tak ruszyło? Masz dużo racji ale po co te inwektywy? Piotr Załuski to
          raczej sprawa na parę dni. W czasie swej pracy ostatnio nie był reformatorem.
          Albo nie mógł, albo nie chciał. To ostatnie u sześćdziesięciolatka można
          zrozumieć. A jesli jest inaczej,(chciał, ale nie mógł), to tylko potwierdza
          kiepskość jego przełożonych. Chyba Duda zbyt strzegł swojego podwórka. Porzuć
          epitety, będziesz wiarygodniejszy. Tak bardzo zostałeś tam niedoceniony? Swoją
          drogą - słaba to społeczność, która nie ma dostatecznie silnej osobowości, by
          jej pomijanie przy nominacjach było skandalem...

• Gość: to ja Re: produkowal firanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:56
            > Porzuć epitety, będziesz wiarygodniejszy. Tak bardzo zostałeś tam niedoceniony?

Nie chodzi o moja wiarygodnosc w tym watku. A epitety - wierz mi - sa jak
            najbardziej zasluzone i IMHO zbyt delikatne. Ale to oczywiscie MHO.

Co do drugiego zdania: wbrew sugestii nie jestem jednym z ociekajacych jadem i
            wazelina pracownikow lub wspolpracownikow Kleciny. Prawde mowiac nigdy tam nie
            pracowalem i mam nadzieje, ze mimo namow roznych ludzi, nigdy nie bede zmuszony,
            zeby tam pracowac. Nigdy tez nie robilem zadnego programu dla Kleciny, choc we
            wroclawskiej branzy telewizyjnej pracuje od ponad 15 lat.

Karkonoskiej nie jest potrzebny reformator (juz rzygac mi sie chce od
            odmieniania slowa 'reforma' przez przypadki od kilkunastu lat), tylko twardy
            facet z jajami, fachowiec-manager, na tyle ostry, zeby nie musial obawiac sie
            debili z partyjnymi legitymacjami (czerwonymi, rozowymi, czarnymi...),
            konsekwentny i tworczy.

Czy Miras jest taki? Nie wiem. Ostatni raz gadalem z nim kilka lat temu, choc
            byl czas, ze widzielismy sie niemal codziennie. Ale osobiscie watpie czy da
            sobie rade. Jak znam zycie (a znam) kazdy, kto przyjdzie na Klecine zostanie
            zaszczekany - obojetnie co bedzie chcial zrobic. Nie wierzysz? Zobaczysz co sie
            bedzie dzialo chocby na tym forum za kilka tygodni......
            • Gość: Amator Do dudusia "To ja" miłującego prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:42
              Ty obiektywisto. Nigdy nie pracowałeś dla TV wrocław, nigdy tam nie byłeś,
              nigdy nie chciałeś a masz baaardzo dużo do powiedzenia na temat Kleciny. Co
              jest? Palisz głupa, czy naprawdę nim jesteś (i dlatego nie zdajesz sobie z tego
              sprawy). Sądząc z tego, co wypisujesz dotrzymasz słowa i nigdy nie pokażesz sie
              na Karkonoskiej. Dość mamy tych kolesi z przeszłości i teraźniejszości, którzy
              robotę telewizyjną znają z drukowanego programu telewizyjnego albo "nakręcili"
              filmiki w swoich fotograficznych aparatach cyfrowych i wydaje się im, że to
              jest to. To nie jest i nie będzie to. A ta wasza branża z poziomu tv
              dolnośląskiej- tej z dachu Poltegoru to naprawdę amatorstwo nie do pobicia.
              Było, minęło i się nie wróci. A ten Miras, Tomas, czy inny dupek-to jest
              amatorskie kolesiostwo,wspomnienia , co by było gdyby. Co do Załuskiego, ty "
              to ju" to pisz co robił jako dyrektor przez te 2 lata a nie o tym, czym był
              kiedyś. Podstawowa sprawa, nie mylić zdolności kierowania z umiejętnością
              robienia reportaży ito. To co innego zupełnie.
              • Gość: to ja Re: Do dudusia "To ja" miłującego prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:29
                Brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem to chyba podstawowa jednostka
                chorobowa uczestnikow forum Gazety Wyborczej.
                > Nigdy nie pracowałeś dla TV wrocław, nigdy tam nie byłeś,
                Tego, ze tam nie bylem nigdy nie napisalem. Ale dosc - nie o to chodzi.
                Chcesz zobaczyc prawdziwa amatorszczyzne? Polecam kanal 42..... zreszta o czym
                tu gadac, wasze wyniki mowia same za siebie.
                Art pro arte - robicie programy, ktorych chyba nawet sami nie ogladacie. Ale
                geby macie pelne frazesow o 'profesjonalizmie'.
                I gdzie sa wasze osiagniecia? Gdzie te doskonale formaty, wspaniale scenariusze,
                rewelacyjne programy?
                Gdzie? Tam gdzie byly. Na Karkonoskiej, gdzie w spokoju, we wlasnym gronie
                kumpli wam podobnych chcecie doczekac emerytury broniac sie przed wyrzuceniem. I
                calą wasza 'profesjonalna' energie poswiecacie na osiagniecie tego celu.
                Nachapac sie i przeczekac. Ot, wasz klecinski profesjonalizm.
            • Gość: facet... Re: produkowal firanki IP: *.dialog.net.pl 02.11.06, 20:08
              Zobaczysz co sie
              > bedzie dzialo chocby na tym forum za kilka tygodni......

kilka tygodni? Już się zaczęło. Posty poniżej już poszły w stronę odreagowania
              kompleksów i źle ukrywanej zawiści ("gdybym ja tylko robić mógł, na co naprawdę
              zasługuję..."). Frustracja plus anonimowość w internecie to bagno. Już mnie tu
              nie ma.
    • Gość: Marcos "Telewizja Trwam - wydanie lokalne" - nadchodzi IP: *.static.korbank.pl 02.11.06, 12:17
      Do tej pory wrocławskie "Fakty" robione przez Dudę i jego kolesiów to było
      kompletne dno. Teraz dodatkowo poza żenadą i włazidupstwem wobec lokalnych
      polityków można spodziewać się jeszcze nawiedzenia religijnego i
      nacjonalistycznej propagandy. Niech się chłopcy bawią, ale na swój rachunek i
      nie za publiczne pieniadze!! TVPiS to będzie hit... zaściankowości!
    • Gość: vito PiS nie rozumie telewizji. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.06, 15:07
      Tragiczny poziom materiałów przygotowywanych przez Kan. Prezydencką o tym
      świadczy. Dla nich radio to za bardzo skomplikowane medium. Chyba tylko słowo
      pisane do nich trafia i to takie, które swoje już odleżało w archiwach.
    • Gość: lulek pani Wanda IP: *.core.lanet.net.pl 02.11.06, 17:03
      To jakiś skandal. Zapomniano o pani Wandzi Ziembickiej. Przecież ona
      najbardziej nadeje się na tą synekurę. I popiera Dudkiewicza - ma kwalifikacje.
      • 59049m Re: pani Wanda 02.11.06, 17:22
        Dlaczego Dolny Sląsk, region tak dynamicznie rozwijający się w ostatnim czasie,
        nie ma szczęścia do ludzi szeroko pojętych mediów czy kultury? W innych
        miastach działają prężnie teatry, a co we Wrocławiu - setny raz "Mayday" a
        dyrektorem Teatru Polskiego zostaje kto (sami sprawdźcie!) Teraz jest możliwość
        zmian w lokalnej TV - i co? - znowu nic się nie uda! Jak widzę twarz Chudziaka
        i słyszę jego debilne komentarze w "Faktach" to robi mi się niedobrze. Albo
        małżeństwo Dudów w każdym programie. Wówczas tęsknię do "Truskawkowego studia",
        bo ono prezentowało wyższy poziom. Czy naprawdę wrocławska TV nie może być na
        poziomie odpowiadającemu randze naszego miasta?
        • Gość: budyniowaty Re: pani Wanda IP: *.satlynx.net 02.11.06, 18:05
          a jak tam reszta przewalaczy? ostanie sie, czy beda porzadki wreszcie? jak
          szpara kabara itp?
        • bez_nicku Re: pani Wanda 04.11.06, 18:35
          He?? Małżeństwo Dudów?? Znaczy kto??
          • Gość: radio Re: pani Wanda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:21
            no on i ona chyba
            • Gość: michal Łatwo zwalać na politykę, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:57
              Łatwo zwalać na politykę, polityczną grę itp.
              W ostatnich dwóch latach nie powstał, żaden nowy projekt telewizyjny. Nie
              chodzi o programy regionalne, lecz o formaty programów, które byłyby emitowane
              w TVP1,TVP2,....
              To nie jest łatwe stanowisko, wymaga dużej wiedzy i kontaktów w środowiskach
              twórczych, a nie politycznych.
            • bez_nicku Re: pani Wanda 07.11.06, 15:06
              A to jakaś nowość! A czym się żona w tej TV niby zajmuje??
      • Gość: corgan Łomatko! to pani Wanda ona jeszcze zyje...????? IP: *.chello.pl 07.11.06, 00:05
        i czemu nie pełnie jakieś ważnej zaszczytnej funkcji?
        • Gość: Mada Re: Łomatko! to pani Wanda ona jeszcze zyje...??? IP: *.dialog.net.pl 09.11.06, 11:21
          Duda papa...
          • Gość: robus Re: Łomatko! to pani Wanda ona jeszcze zyje...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:32
            Sitko - papapapa!
            • Gość: Matrix Serio??? IP: *.chello.pl 09.11.06, 20:14
              T.D już spakował swoje manatki?? I co dalej? Pewnie i tak spadnie na cztery
              łapy... Paulina nie jest złą dziennikarką, szkoda jakby odeszła. Ale mam inny
              typ - jego przydupasa.
              • Gość: wujsam Re: Serio??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:41
                Koloru Malinowego ?
                • Gość: Matrix Re: Serio??? IP: *.chello.pl 10.11.06, 20:46
                  ?????????
                  • Gość: wujsam Re: Serio??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:25
                    maliny dobre jesienia
                    • Gość: Matrix Re: Serio??? IP: *.chello.pl 11.11.06, 15:32
                      Niestety nie wiem wuju co masz na myśli
                      • Gość: komitet obronyTVP Re: Serio??? IP: *.ikatel.pl 11.11.06, 17:08
                        matrix idz kup sobie lizaka albo idz na rynek tam jeden facet daje za darmo
                        lizaki , a nie bierz sie za to na czym sie nie znasz.albo pal glupa gdzie
                        indziej.
                        • Gość: Matrix Re: Serio??? IP: *.chello.pl 11.11.06, 17:24
                          Niby na czym się nie znam? Nie wiem kto jest Malinowym Królem, ale wiem kto
                          jest przydupasem. Lizaków nie lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka