Dodaj do ulubionych

do bunia bunia

IP: *.e-wro.net.pl 20.11.06, 22:21
Ok, masz rację. Czasami bywam złośliwa, ale jeśli chodzi o zdrowie dzieci to
nie ma żartów. Moje dziecko chociaż malutkie też już zwiedziło wielu lekarzy,
więc Cie niejako rozumiem. Przepraszam i mam nadzieje że nie będziesz czuła
urazy! Pozdrawiam! -szczerze
Obserwuj wątek
    • bunia_bunia Re: do bunia bunia 21.11.06, 09:42
      Wiesz Magdo nie wiem skąs sie to u Ciebie bierze, czy ja cie namawiam np. zebyś poszła do ortopedy dr Michajłowa ?? NIE zapytałaś to odpowiadam.
      Ja NGDY nie mówiłam mam racje i zrób tak czy tak do Ciebie ani do nikogo innego. Forum mam chartker informacyjny i mysle ze jedynie wyjątki traktują to jako kopalnie WIEDZY a nie informacji. Ja nie feruje "wyroków" dzielę sie tą wiedzą, którą NIESTETY posiadłam, mam nadzieje ze dzieki temu ktos np.od razu trafi do dobrego neurologa a nie bedzie wędrował po całym mieście na oślep. To ze np. zapytałam sie czy był robiony wymaz z gardła tez żle ??
      Nie rozumiem Cie za bardzo ale w sumie nie muszę i nie jest mi to do szczęścia potrzebne. Śmieszne dla mnie było Twoje zachowanie przy postcie o podcinaniu wędzidełka (chodzi mi o koniec dyskusji-hahahah to był eksperyment, ja cały czas żartowałam).
      Jeszcze raz PODKREŚLAM FORUM MA CHARKTER INFORMACYJNY napewno nie jako kopalnia wiedzy i "wyroków". Dziele sie informacjami z czystoludzkiej życzliwości i dlatego ze je posiadam.
      Gdybym tak 4 lata temu miała dostęp do internetu napewno bym nie bała sie tak jak sie bałam. Poza tym jeśli choć jednej osobie pomogło to co napisałam a tysiącu sie nie podobało to i tak super. Choć jednej bedzie lżej. To tyle
      pozdrawiam i dużo zdrowia
      • bunia_bunia Re: do bunia bunia 21.11.06, 09:47
        aa i nie chowam uraz, bo życie za krótkie jest :) poza tym ja rozumiem ze nie każdy musi do mnie pałać miłością albo choć sympatią
        narazie pozdrówka dla Ciebie M.
        bunia
        ps. i tak bedę dalej pisać na forum hahaha :D chyba ze mnie wytną, ale zawsze moge założyc nowy nick <lol>
      • Gość: M Re: do bunia bunia IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 10:49
        Zgadzam się z tym co napisałaś, dlatego przerosiłam! Tak naprawdę dzięki za
        wszelkie informacje, bo ja jestem początkującą mamą z dzidzią która potrzebuje
        pomocy wielu lekarzy a większość na których trafiamy okazują się niekompetentni
        i naciągacze na kolejne odpłatne wizyty, a dobro dziecka jest dla nich na
        ostatnim miejscu. Więc jeśli możesz pomóc to chętnie bym skorzystała z Twojego
        doświadczenia.
        Pozdrawiam!
        • bunia_bunia Re: do bunia bunia 21.11.06, 11:54
          Spoko przeprosiny przyjete :) jak coś służe radą bądź inforamcją :). "Przerobiłam" bardzo dokładnie neurologów z Promyka ;) i ogólnie problemy neurologiczne z moim małym trolem. Przeszłam tez przez naciąganie na kolejne wizyty (za kasę).Ortopedia tez mi nie obca ale mniej doświadczenia mam w tym temacie. Alergie i infekcje studiuje nadal bo chodzi do przedszkola i za każym razem coś tam przyniesie :D niekoniecznie rysunki. Wiec wszelkie wymazy z gardła z nosa testy różnorakie ;) nie są mi obce niestety.
          Pozdrawiam i zyczę zdrówka
          • Gość: M Re: do bunia bunia IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 12:12
            No właśnie, jesli chodzi o ortopedę to czy spotkałas się z probleme braku
            jąderek kostnienia w bioderkach? Na ostatniej wizycie u ortoped u mojej córeczki
            lekarz stwierdził brak tych jąderek(moja córeczka ma 4 miesiące). Z tego co
            słyszałam to te jąderka wyksztalcaja sie miedzy 6 a 12 miesiącem zycia, czyli z
            tego wynika że moja córeczka ma jeszcze czas a pan doktor kazał przyjśc za
            miesiąc na kontrolę. A to przecież koniec roku więc wyczerpany limit na fundusz
            i trzeba iśc prywatnie. Poza tym córka nie miała większych problemów
            ortopedycznych do tej pory.
            • bunia_bunia Re: do bunia bunia 21.11.06, 13:35
              mój trol coś miał ale ze za szybko utwardzały sie kości czy jakoś tak, byłam z nim w dolmedzie ale prawda jest taka ze to nie jest ortopeda dziecięcy tylko ogólny wiec pojęcie ma książkowe (sam to przyznał-ale na kolejną wizytę kazał przyjść do siebie) ja szukając trafiłam do Michajłowa raz na kase chorych a potem prywatnie bo juz nie miałam siły (czyt. nerwów) czekać i on mi powiedział ze każde dziecko jest inne i nic złego sie nie dzieje poprostu coś tam coś tam. Oprócz Michajłowa jest jeszcze jakiś ortopeda dziecięcy na 1-szego maja ale nie pamiętam nazwiska. Prywatnie Michajłow przyjmuje gdzieś boczna Legnickiej dokładnie nie pamiętam (moge ewentualnie poszukac) ale tłumyyyy. Oczywiście kazał mi na nastepną wizytę przyjść (prywatnie ;)) czego nie uczyniłam juz jak wiedziałam ze jest ok i powiedział ze on tak kontrolnie go sobie chce zobaczyć. Ale powiem ci ze bardzo mnie uspokoił bo starszono mnie ze dziecko ne bedzie chodzić itd..ze za szybko twardnieją kości (dolmed) dłuuuga historia
              pozdro bunia
              • Gość: M Re: do bunia bunia IP: *.e-wro.net.pl 21.11.06, 13:43
                No to u Nas na odwrót, że za wolno twardnieją. My chodzimy do promyka do dr
                Pytlasińskiego, niby powiedział że to nic złego,więc po co kazał przychodzić za
                miesiąc na następną wizytę:)? a i jeszcze powiedzial żeby malej podawać wapno w
                syropie, ale dla takich malutkich dzieci to chyba za wcześnie. Wiem, że wapno
                obciążaja nerki. Wogóle ten promyk trochę czsami podejżany mi się wydaje, jesli
                chodzi o lekarzy.
                • Gość: bunia Re: do bunia bunia IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.06, 20:41
                  Ja do Promyka chodziłam do neurologa, rehabilitacje i okulisty. Zadowolona byłam jedynie z okulisty (typowy okulista dziecięcy). Co do pozostałych hm... mam mieszane uczucia i juz z drugim dzieckiem bym nie poszła tam do neurologa. A i robiłam tam tez usg gdzie stwierdzono refluks co po kontrolnym usg w dolmedzie okazało sie nieprawdą.O ortopedzie tam nic nie słyszłam wiec trudno mi coś powiedzieć. Powiem ci ze "naciąganie" na płatne wizyty tam przerobiłam
                  pozdrawiam Bunia
    • Gość: miśka Re: do bunia bunia IP: *.as.kn.pl 03.12.06, 15:33
      BUNIA BUNIA! NIE WIEM KIM JESTES??SKAD U CIEBIE TYLE ZLOSLIWOSCI?? NIE WIEM
      DLACZEGO ALE MNIE STRASZNIE WKURZASZ I POJAWIESZ SIE CZESTO TAM GDIE NIE
      POWINNAS!!! WEZ PRZESTAN MIESZAC I ZAJMIJ SIE CZYMS BARDZIEJ POZYTECZNYM!!
      WPISALAM W WYSZUKIWARCE TWOJ NICK I PRAWIE WSZEDZIE GDZIE SIE POJAWILAS MNIE
      OSOBISCIE ZDRAZNILAS!!!!
      • Gość: miska Re: do bunia bunia IP: *.as.kn.pl 03.12.06, 15:36
        PRZEPRASZAM NIE TYCZYLO TO CIEBIE!! TYLKO BUHAHA A JUZ MYSLALAM ZE JA
        DORWALAM:) MASAKRA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka