Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarności

13.12.06, 22:09
dlaczego nie uhonorowanu
innych nieobecnych zasluzonych
25 lat temu?

semantyczne naduzycie znow
przykre to. smutne.

i prosze aby sie Pan Prezydent
nie wypowiadal w imieniu wroclawian
Obserwuj wątek
    • Gość: Manwe Re: Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.06, 23:36
      Niestety prezydent dokonał pewnego skrótu myślowego skracając listę zasłużonych
      o kilka istotnych nazwisk. Dla mnie skandalem jest zupełne pominięcie J.Piniora.
      • Gość: marco mam nadzieję, że pozostanie twierdzą oporu przeciw IP: *.magma-net.pl 14.12.06, 09:58
        każdej władzy, która myśli, że jest przwodnią siłą narodu. Czy to komuniści, czy kaczyści. Czy WRONki, czy PISiorki.

A swoją drogą, jest dla mnie chore obchodzenie rocznicy wprowadzenia stanu wojennego, czyli porażki Polski i Polaków, huczniej niż rocznicy obrad Okrągłego Stołu i wyborów 1989, które były polskim sukcesem na skalę światową, bo tak trzeba nazwać bezkrwawe obalenie dyktatury i odzyskanie niepodległości, i ewidentnym powodem do dumy za naszego kraju.
        • gem58 Re: mam nadzieję, że pozostanie twierdzą oporu pr 14.12.06, 11:29
          a zauwazyl ktos ze podczas kometowania wydarzen w tvp1 (wiadomosci? jak tam sie
          ten serwi nazywa?:) korespondent z wroclawia powiedzial ze uroczystosci odbywaja
          sie we wroclawskiej Hali Stulecia... :)

Czy to znaczy ze odsuwamy sie od nazewnictwa komunistycznego, bo blizej nam do
          faszystowskiego? :)
          • Gość: breslauer hala stulecia IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.06, 12:12
            jest nazwa historyczna a nie faszystowska
            pan berg zbudowal hale stulecia, a nie ludowa
            wpisane to jest do unesco jako zabytek
    • Gość: uczony Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:49
      WROCLAW MOWI KACZYNSKIEMU NIE!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      jest nas wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Michu Re: Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:57
        Bedę wdzieczny panie Lechu Kaczyński za to , że Pan nigdy juz nie nawiedzi
        mojego miasta. Pan tu się nie komponuje doradzałbym klimaty toruńsko-
        rydzykowskie.
    • Gość: Maciej Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarności IP: *.core.lanet.net.pl 13.12.06, 23:52
      Czemu ma służyć wyrażenie "maturzysta w dredach"?. W jakim celu została opisana
      jego fryzura? Żeby coś zasugerować? Że rastaman?, że pali staff? To tak samo
      bzdurne jakby napisać: " maturzysta z krótkimi włosami", albo " maturzysta z
      grzywką". Żałosne
    • Gość: Scott Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarności IP: *.core.lanet.net.pl 13.12.06, 23:52
      Kaczyński won z naszego pięknego miasta
      • Gość: Jolka Re: Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarn IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 00:25
        Panom Kaczyńskim (L&J) już dziekujemy. Trzymajcie się z daleka od Wrocławia
        • Gość: klopsik Re: Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:55
          Kto się ciebie pyta jak daleko sie trzymac, czerwona papugo ?
    • Gość: CivitVratis Kaczki tylko na wodzie !! IP: *.chello.pl 14.12.06, 00:24
      Braciom załozycielom i ich poparanym poplecznikom dziekujemy... A z kaczek to
      lubimy we Wrocku te na Odrze i parkowych stawach.. :)
    • Gość: breslauer my bedziemy pamietac IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.06, 01:05
      o panu Bednarzu - człowiek z Dolmelu
      o frasyniuku, piniorze i innych
      pamietac bedziemy o tych nie docenionych

dziekujemy wam wam za to ze walczyliscie
    • ludendorf Lechu K ty .......... 14.12.06, 02:16
      Lechu K nie męcz nas więcej i nie twórz fikcji że tu ktoś za twoją Solidarną
      Polskę walczył. Mów za siebie ty #@$!#@$#%@%. Prawda jest taka że jeśli chodzi o
      ideologie sprawowania władzy czerpiesz z tamtego okresu pełnymi garściami. O ja
      cie ale on mi na nerwy działa !!!!!!!!!!
      • Gość: WK Wrocław szanuje Prezydenta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 14.12.06, 10:41
        Kaczyński ma prawo odwoływać się do idei Solidarności bo ją 25 lat temu
        współtworzył. Jakoś nie czytałem głosów sprzeciwu, gdy bezczelnie "nawiązywał"
        do idei "S" Kwaśniewski.
        Tekst na tablicy to efekt serwilizmu wrocławskich władz (czyli nie PiS-u).
        Przed paru laty inny tekst na tablicy pamiątkowej na miejscu spalonej synagogi
        na ul.Łąkowej sformułowano tak, by nigdzie nie napisać, że synagogi palili
        Niemcy (wtedy interweniował niemiecki konsul i Zdrojewski dopilnował by tekst
        nie "uraził" konsula).
        Zapraszam Pana Prezydenta do Wrocławia zawsze gdy tylko będzie stosowna okazja.
        Jestem dumny, że prezydentem Polski jest człowiek "Solidarności" a nie pomiot
        komuny co musiałem znosić przez 10 lat.
        • Gość: breslauer Re: Wrocław szanuje Prezydenta IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.06, 12:16
          cytujac z innego forum
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=53853295&a=53917666
          wynika ze pan prezydent nie jest az takim czlowiekiem solidarnosci
          • Gość: breslauer Re: Wrocław szanuje Prezydenta IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.06, 12:19
            i jeszcze tutaj
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=53853295&a=53889196
            • Gość: WK Re: Wrocław szanuje Prezydenta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 14.12.06, 16:08
              "Drogę, która zaprowadziła go do polityki, Lech Kaczyński rozpoczął od
              działalności w antykomunistycznej opozycji. W 1977 roku podjął współpracę z
              Biurem Interwencji Komitetu Obrony Robotników. Rok później związał się z
              Wolnymi Związkami Zawodowymi. W Sierpniu ‘80 został doradcą gdańskiego
              Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego. Był delegatem na I Krajowy
              Zjazd „Solidarności”. Internowany w stanie wojennym." - cytat z
              www.lechkaczynski.pl/zyciorys.php
              Jak widać żaden z niego działacz "S", prawda.
              Oceniać człowieka można dowolnie ale faktom się nie zaprzecza bo to kłamstwo.
              • Gość: breslauer tekst mnie powalil IP: *.telsat.wroc.pl 14.12.06, 17:29
                on niczym wiolletta willas heheheheh
                "Lech Kaczyński z małżonką znani są z ogromnej sympatii, jaką darzą zwierzęta.
                Przygarnęli kota ze schroniska na Paluchu. Ma na imię Rudolf."
        • Gość: sct Re: Wrocław szanuje Prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:06
          Ty we Wrocławiu jesteś chyba przejazdem ?
          • Gość: WK Re: Wrocław szanuje Prezydenta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 14.12.06, 16:11
            Przejazdem się nie da - za duże korki w naszym wspaniałym "Wrocku".
    • sothis666 Nie po to 14.12.06, 09:33
      Nie po to ludzie 25lat temu ryzykowali życie i zdrowie by potem urzędnik partyjny używał ich do zbijania wyborczych promili.

A może by tak teraz coś dla Polski, a nie dla Partii, Panie Prezydencie?
      Proszę spróbować a przywitamy jak swego.
    • cyklista Dokładnie tak - nie w moim imieniu 14.12.06, 10:33
      > i prosze aby sie Pan Prezydent
      > nie wypowiadal w imieniu wroclawian
      Niech sobie kartofel wiesza co chce gdzie chce. Ale proszę nie wypowiadać się w
      moim imieniu.
    • patience Niegodne 14.12.06, 17:10
      Brak szacunku dla miasta, jego tradycji i oporu stawianego komunie. Nie rozumiem
      takiego postepowania.
    • Gość: ktos Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarności IP: *.magma-net.pl 14.12.06, 20:09
      Kaczor oczywiscie musial caly ruch we wro wstrzymac, przez niego sie spoznilem w
      wazne miesjce, po kiego ch.. on tu ?
    • Gość: Artur Lech Kaczyński: Wrocław był twierdzą Solidarności IP: *.telsat.wroc.pl 15.12.06, 16:25
      Bardzo nieuczciwy tekst. Stek nadużyć i przekłamań. To nie jest nawet
      dziennikarstwo w najgorszym stylu. To zwykła propagandówa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka