forumowy1 11.01.07, 08:00 I bardzo dobrze. Setki firm, którym szpitale nie zapłaciły za towary i usługi też czekają na pieniądze. Czekają na nie też pracownicy tych firm. Koniec ze świętymi krowami czyli szpitalami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.171.18.98.crowley.pl 11.01.07, 08:39 tak??? to ciekawe gdzie sie bedziesz leczyc. Wreszcie będziemy mieli to na co nas stac, czyli realne kolejki do specjalistow i szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsh Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 09:50 To gdzie bedziesz sie leczyc to problem rzadu, kazdy pracownik placi skladke na ZUS i to nie mala. Jestem przekonany ze prywatny szpital/przychodnia z te pieniadze zrobilaby znacznie wiecej. Np. Przy skorzystaniu z prywatnej przychodni przez ok. 100 osob miesieczny koszt opieki medycznej wynosi 100 zl. Pakiet ten obejmuje rowniez dosc drogie uslugi jak reangeny, cytologie etc. A ze szpitala nie korzystalem przez kilkanascie ostatnich lat. Gdy raz potrzebowalem udac sie na pogotowie zajelo mi to 3 dni i albo napotkalem gigantyczne kolejki albo odpowiedz pani ze "w tej chwili lekarza nie ma i bedzie za 3 godziny ale wtedy to pewnie jakas karetka przyjedzie wiec i tak prawdopodobnie nie bedzie mial czasu sie mna zajac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:39 System jest niewydolny juz na samym poczatku. Z jednej strony nie mozna winic dyrekcji szpitali, ze lecza ludzi, chociaz beda mieli problemy z zaplaceniem faktur, natomiast z drugiej strony ... No wlasnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej554 Komornik wejdzie do szpitali 11.01.07, 10:06 Najlepszym rozwiązaniem dla pacjentów jest rezygnacja z opłacania ZUS i składek chorobowych. Gdyby ZUS oddałby mi wszystkie do tej pory zapłacone składki miałbym środki na prywatne leczenie do końca moich dni. Dostać się do specjalisty ze skierowaniem od internisty w trybie pilnym (gdy zachodzi potrzeba nagłej konsultacji) to marzenie. A zapłać prywatnie - nie ma sprawy. Jeżeli ma być normalnie - to płacone składki przelewać na prywatne konto ubezpieczonego, z wyrównaniem od początku wznoszenia składek. To i sytuacja szpitali się poprawi. A tak to tylko zdychaj człowieku. Wtedy nie będziesz obciążeniem dla "taniego państwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.am.wroc.pl 14.01.07, 11:15 tez jestemza tym aby była wolność wyboru ubezpieczenia( v nie).Tyle ze ZUS (tz skladki) ida na wyplate rent i emerytur oraz zasiłkow chorobowych,koszty rehabilitacji.NIE MA TO NC WSPOLNEGO Z KOSZTAMI LECZENIA.Sladka na leczenie jest od niedawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grem1000 Cielak jesteś !!!! IP: *.chello.pl 11.01.07, 10:09 A do tego głupi jak but i krótkowidz !!!!!!Szpitale,to instytucje ,gdzie się leczy ludzi,a więc i ciebie i twoje dzieci !!!!!Te firmy o których piszesz oczywiście,że powinny dostac swoje pieniądze !!!!!Ale od Rządu !!!!!!!!Tak więc rolę świętych krów gra tu Warszawa,a nie szpitale !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.telia.com 11.01.07, 11:00 Życzę byś trafił do szpitala w którym nikt nie dostaje wynagrodzenia...powodzenia patafianie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowy Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.07, 22:09 a ja cię nie będę wobrażał, tylko ci życzę, aby twoje dzieci nie miały co jeść, bo ci szpital nie zapłacił, żeby twoi pracownicy i wierzyciele podali cię do sądu, bo im przez to nie płacisz, żebyś wreszcie stracił dorobek całego życia przez szpital - złodzieja i wylądował na dworcu. Ciekawe, czy byś wtedy chciał, aby z twoich prywatnych pieniędzy szpital leczył innych. Jakoś wiekszość szpitali wychodzi na prostą, tylko niektóre sobie nie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.core.lanet.net.pl 11.01.07, 22:31 bodajbys kiedys w ciezkim stanie nie zostal dowieziony na czas do jakiegos szpitala, bo wszsytkie zamkniete za dlugi. wtedy zrozumiesz, ze nie wszystko jest czarne albo biale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowy Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.07, 23:20 no właśnie, dlaczego więc przedstawiany jest obraz czarno - biały, strach przed komornikiem, a nikt się nie zastanawia, dlaczego akurat te kilka szpitali sobie nie radzi. Na tym forum nawet nie wiecie, ile jest u komorników spraw pracowników szpitali, którzy zostali np bezprawnie zwolnieni z pracy i w sądzie pracy wygrali ze szpitalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki_jeden prawda jest taka... IP: 194.187.183.* 12.01.07, 00:23 że państwa po prostu nie stać na darmową opiekę dla wszystkich... w polsce pracuje wg. badań 50% ludzi w wieku produkcyjnym (pracuje czyt. płaci składki) pieniądze zaś są wydawane na wszystkich... jak komuna to komuna... koszty rosną (badania, sprzęt), społeczeństwo się starzeje, reform NIKT (z prawa na lewo) nie przeprowadza - nie ma "koszyka świadczeń gwarantowanych" i wielu innych reform - m.in dążenia do prywatyzacji szpitali, zniesienie monopolu NFZ na ubezpieczyciela zdrowotnego, więc JEST JAK JEST - ŻADNEGO PAŃSTWA NIE STAĆ NA DARMOWĄ OCHRONĘ ZDROWIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki_jeden jeszcze jedno... IP: 194.187.183.* 12.01.07, 00:25 dodam, że wskaźnik osób pracujących (będących w wieku produkcyjnym) jest w polsce NAJNIŻSZY w całej UE Odpowiedz Link Zgłoś
kklement A kto jest temu winien ? Czy też nie sami lekarze 13.01.07, 08:05 ??? Ilu z lekarzy to tzw. "dobrzy doktorzy", którzy źle pojętą litość przedkładają nad uczciwość i trzeźwe spojrzenie i pacjenta uskarżającego się na - często tyko rzekomą - niemożność znalezienia pracy kierują na rentę ? Ilu zjedzonych przez wódę pijaków ma rentę z powodu "ogólnego stanu zdrowia" ? Ile rent jest przyznawanych na schorzenie zwane "a gdzie ja w tym wieku pracę znajdę" ? Ilu lekarzy w takiej sytuacji potrafi zdobyć się na asertywne stwierdzenie, że renta nie może być ekwiwalentem zasiłku dla bezrobotnych ? Każdy lekarz powinien sobie na te pytania odpowiedzieć ! Odpowiedz Link Zgłoś
liton Re: 14.01.07, 00:04 a czy ja kiedyś twierdziłem, że tak nie jest? przecież na pewno nie jest tak, że prawie 50% nie pracuje z przyczyn środowiskowych - naturalne bezrobocie nie jest aż tak wysokie... niestety przeżarta komuną medycyna zostanie reliktem jeszcze na wiele, wiele lat - albo do wprowadzenia takich wynagrodzeń, że nie będzie sensu brać w łapę (jak tu przekupić w anglii lekarza, który zarabia 100Ł za godzinę...) lub do radosnego upadku tego interesu (limity na specjalizację) - nie bez powodu słyszałem o projektach by szpitale mogły "zatrudniać" studentów - wszystko się wali w oczach, a rządzący twierdzą, że to odbudowa trwa :x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po co? Re: Komornik wejdzie do szpitali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:20 Kogo i czego tam komornicy szukaja, co chcą znaleźć? Nędzie opłacany personel? Zrujnowaną aparaturę diagnostyczną? Papieru toaletowego też nie znajda w wielu placówkach, bo nie ma na to pieniędzy? Chyba trzeba zwijać manatki i wyjechac. Mam przed sobą jeszcze ponad 25 lat pracy i brak perspektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Trzeba być zupełnie bezmyślnym żeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:05 cieszyć się z tak "sprawiedliwego" orzeczenia trybunału. Jeśli to orzeczenie wejdzie w życie, to radzę zainteresować się co będzie np. z klinkią dziecięcą we Wrocławiu - właśnie jej szefowa wysłała do rządu dramatyczny apel. Ale trybunał wraz z rodzinami ma swoją lecznicę rządową i pobory umożliwiające pobyt w prywatnych szpitalach (gdzie operują profesorowie z najbardziej zadłużonej klinki), a nieskomplikowany zabieg kosztuje kilkanascie tysięcy. No cóż ma być u nas Ameryka i jak widać będzie. Tam jak jesteś bez forsy, to w razie choroby umierasz. Obejrzyj dowolnych kilka filmów amerykańskich (albo tam pojedź, ja byłem) to zobaczysz czego ludzie się tam najbardziej boją - choroby, bo jest dokładnie tak, że mniej więcej kilkanaście procent ludzi stać na najlepsze leczenie, połowę na leczenie lekkich chorób, a resztę nie stac na żadne, za wyjatkiem kataru, przeziębienia i ewentualnie prostego złamania ręki. Najpierw trzeba gruntownie zmienić system zdrowotny, a dopiero później stosować do szpitali takie same zasady ekonomiczne jak dla fabryki. I posłuchać co w tym względzie radzili nam już dużo wcześniej Niemcy czy Szwedzi. Odpowiedz Link Zgłoś