szafirex 21.01.07, 00:32 Czy ktoś zna kompetentnego laryngologa, który leczy zatoki i chore uszy? Strasznie mi dokuczają, chcę się ostatecznie uporać z problemem. Dziękuję za wszystkie informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julinka601 Re: chore zatoki i uszy-potrzebuje super laryngol 21.01.07, 10:42 Polecam dr.Macieja Przestalskiego /Klinika Laryngologiczna na ul.Chalubińskiego/.Prywatnie przyjmuje w DOLMEDzie na ul.Legnickiej,we wtorki i czwarti po południu.Koszt wizyty 60zl. Leczył mnie od sierpnia do listopada /zaniedbania wczesniejszych lekarzy/.Pierwszy lekarz ,który pofatygowal sie skontaktować z moja lekarka rodzinna w celu ustalenia wspólnego frontu dzialania,skuteczniejszej i trafniejszej diagnozy! Kompetetny,kontaktowy,z poczuciem humoru,dajacy sobie prawo do niewiedzenia wszystkiego ale poszukujacy i skuteczny/a to najważniejsze/ Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka dr Przestalski - nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:46 dr Przestalski. Jeśli chodzi o mnie to z uporem maniaka leczył mnie antybiotykami. w okresie 3 miesięcy leczył mnie trzema antybiotykami. Gdy przepisał mi kurację na 7 tygodni (ciągiem) zbuntowałam się. Prywatny lekarz postawił swoją diagnozę ( zresztą zgodną z diagnozą lekarza rodzinnego), ale na leczenie prywatne nie było mnie stać i konieczne było skierowanie do szpitala na zabieg. Z tym dr Przestalski zgodzić się nie chciał i trwał przy swoim, zalecając tę koszmarną i długą kurację antybiotykami. Badanie endoskopowe rozwiało wątpliwości. Diagnoza rodzinnego i prywatnego była jak najbardziej trafna. Konieczny okazał się zabieg chirurgiczny i odpukać kilka lat jest spokój. Co do tego że z poczuciem humoru, to się zgadzam, ale z resztą niestety nie! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielo1 Re: dr Przestalski - nie 31.05.07, 10:42 Majka, napisz gdzie we Wrocławiu można zrobić badanie endoskopowe zatok przynosowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: chore zatoki i uszy-potrzebuje super laryngol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:48 I jeszcze jedno, Kilka lat temu przyjmował pan dr Przestalski w Dolmedzie prywatnie, ale też i na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
julinka601 Re: chore zatoki i uszy-potrzebuje super laryngol 21.01.07, 14:43 Oczywiście dzielimy sie subiektywnymi doswiadczeniami i odczuciami.Ja wczesniej porzerobiłam co najmniej trzech laryngologów i kilku lekarzy innych specjalności.I nic...Natomiast dr Przestalski/zaufałam mu ,nie czekajac na cud/pomogł ,oczywiście nie za dotknięciem różdżki czarodziejskiej,trochę metoda wyklucznia kolejnych podejrzeń. Tylko na poczatku chodzilam do niego prywatnie.Potem leczyl mnie w przychodni przyklinicznej.Zatem nie jest typowym wyrwigroszem.W dalszym ciagu powtarzam,mam dużo szacunku dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafirex Re: chore zatoki i uszy-potrzebuje super laryngol IP: *.korbank.pl 22.01.07, 00:23 bardzo dziękuję za podpowiedź, poczekam jeszcze na kolejne rekomendacje, ale skoro ostatecznie Cię wyleczył to najlepsza wizytówka. Może znacie jeszcze kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
chaos_theory dr Przestalski - zdecydowanie tak 09.06.07, 13:25 Ja również polecam dr Przestalskiego. W sumie lecze się laryngologicznie od przeszło 3 lat i jak na razie było tylko gorzej, dopóki nie trafiłem pod jego opiekę. Dopiero on postawił mi diagnozę(czego nie można powiedzieć o poprzednich lekarzach) - zatoki właśnie, która okazała się właściwa i od tego czasu powoli, ale konsekwentnie jest coraz lepiej. Wczesniej tylko "zaleczano" mnie antybiotykami, po skonczeniu ktorych infekcje od razu wracały. Takze dr Przestalskiego z czystym sumieniem mogę polecić tym bardziej, ze pomogl on rowniez znajomym mi osobom. Z kolei odradzam wizytę u dr Ewy Gul, ktora to po zabiegu (wykonywanym u niej PRYWATNIE) wycięcia migdałów potraktowała mnie jak hipochondryka, jak się potem okazało niesłusznie - były poważne powikłania, które zdiagnozował i wyleczył własnie dr Przestalski (tak do niego trafiłem), "sprzątając" tym samym po swojej, najwyraźniej niedouczonej, kolezance z branży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dr Przestalski - zdecydowanie tak IP: *.as.kn.pl 08.07.07, 13:17 Dwadzieścia parę lat męczyły mnie chore zatoki. Od kilku lat przeczucie podpowiadało mi, że to grzyby zarosły moją jamę nosową. Potwierdziła to kuracja przeciwgrzybiczna zaordynowana przez ginekologa..., która pomogła w udrożnieniu nosa. Postanowiłam zaryzykować i wpakowałam na noc maść przeciwgrzybiczną do nosa...Rano jeszcze żyłam i świetnie oddychałam. Poza tym poprzez płukanie lekko usunęłam sporo nitkowatej wydzieliny. Wróciła "jasność" umysłu, poprawiła się pamięć. Wiele razy próbowałam sugerować lekarzom ten trop ale nikt nie chciał poważnie mnie potraktować. Od dwóch lat nie myślę już o operacji przegrody nosa - wyrzuciłam skierwanie do szpitala i często wracam do swoich eksperymentów.. CZy ktoś z Was próbował takiego leczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaos_theory Re: dr Przestalski - zdecydowanie tak IP: *.171.16.18.crowley.pl 28.08.07, 12:34 Możesz podać nazwę tej maści przeciwgrzybiczej? Byłbym zobowiązany, moich sugestii lekarze też nie chcą słuchać więc pozostaje mi działanie na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś