Dodaj do ulubionych

Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu

27.01.07, 21:51
Kochani Wrocławianie!W tym roku mam posłać córcię do szkoły podstawowej.Ale
do której?Jeśli możecie mi pomóc podjąć decyzję, będę wdzięczna!
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Za moich czasów 27.01.07, 22:13
      Za moich czasów chodziło się do tej, któa była najbliżej.
      • Gość: sophie123 Re: Za moich czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 04:18
        Za moich też,ale ja po prostu boję się o moje dziecko.
        • Gość: kk071 Re: Za moich czasów IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 28.01.07, 07:31
          Lepiej żeby była w gorszej szkole - bliżej domu, niż w "lepszej" gdzieś dalej...
          Przemyśl, bo to naprawde głupi pomysł...
          • Gość: EWa Re: Za moich czasów IP: *.CNet.Gawex.PL 28.01.07, 09:26
            Oczywiście że szkoła w pobliżu. I jak najmniejsza.
            • Gość: sophie123 Re: Za moich czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 11:23
              A czy ktoś może wie o jakiejś dobrej szkole w pobliżu Placu Staszica?
          • eltrzy Re: Za moich czasów 28.01.07, 12:21
            Gość portalu: kk071 napisał(a):

> Lepiej żeby była w gorszej szkole - bliżej domu, niż w "lepszej" gdzieś
            dalej..

No nie jest lepiej, bo wtedy nie będzie można błysnąć przed znajomymi albo
            koleżankamiz pracy.
            • Gość: matka Sigma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.07, 13:14
              Blisko placu Staszica jest SIGMA (szkoła prywatna). Na pl. św. Macieja. Mam tam
              dziecko i jestem naprawdę zadowolona. Wysoki poziom i rewelacyjna opieka.
              • Gość: Kokeeno Re: Sigma IP: 80.54.202.* 28.01.07, 13:25
                Khekhe, dobrze żyć w błogiej nieświadomości ;o)
                • ania2205 Re: Sigma- Odradzam !!! 29.01.07, 15:26
                  • wroclaska dlaczego? 31.01.07, 22:37
                    a mogłabyś napisać dlaczego tak stanowczo odradzasz?
                    jako uczennica, matka, czy nauczycielka?
                    • Gość: mama Re: dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.13, 10:27
                      Ja tez odradzam, jako matka ... i nie tylko.
                      • Gość: br Re: dlaczego? IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 11:27
                        Mąż mój tam pracował swego czasu, przedtem chodziło tam dziecko Znajomej. Nie ma sensu wchodzić w szczegóły, ale swojego dziecka bym do niej nie posłała. Jak już koniecznie do prywatnej, to od 3 klasy jest ecola - dobry poziom (jak na prywatną), ciekawe zajęcia, znajomi chwalą. Tylko strasznie długo tam dzieciaki siedzą w porównaniu z państwową...
                        No i państwowe w ogóle jakies normalniejsze. Z prywatnej edukacji wyleczyło mnie porównanie przedszkoli prywatnych i państwowej zerówki.
                        • Gość: znajoma Re: dlaczego? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.04.13, 11:50
                          Witaj B :-)

To ja jestem ta znajoma ;-)
                          ODRADZAM, stanowczo. Jasne, lata minęły od czasu kiedy moje dziecko "pobierało tam nauki" (podobno pobierało i podobno nauki...) ale nie wydaje mi się, żeby cokolwiek się tam zmie niło. Marketing i jeszcsze raz marketing. O kazej porze, w pięknych słowach. Jak Ktos nzej napisał - kompletny brak pomysłu na dzieciaki z problemami (których tam jest raczej więszkość), niemoc wychowawcza ze strony wiecznie zmieniającej się kadry (spowodowana tym, że szkoła jest zorientowana na czesne, zatem jesli nawet nauczyciel CHCE coś zmienić to i tak mu się nie uda, ze strony władzy zwierzchniej...). Jako rodzic odnosiłam wrażenie, ze PŁACĘ za SWIADECTWO i mam być uszczęsliwiona. Swiadectwo rzecz jasna bardzo błyskotliwe było, nie mogę powiedzieć :D Ile umiało dziecko? Nooo.... to się okazało w gimnazjum.... boleśnie raczej się okazało...
                          • Gość: br Re: dlaczego? IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 11:55
                            Cześć Znajomo :-)
                            Dobrze powiedziane. Odezwij się czasem, cooo?
    • Gość: muzyczna Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.07, 17:15
      koło placu Staszica jest przecież szkoła muzyczna. Z tego co pamiętam w rankingach szóstoklasistów od kilku lat w czołówce.
    • Gość: Joasia Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu IP: *.chopin.edu.pl 29.01.07, 14:28
      Polecam szkole muzyczna przy ul. Lowieckiej. Blisko pl. staszica i najlepsza od
      lat w rankingach testow.
      • skarolina Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu 29.01.07, 20:43
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> Polecam szkole muzyczna przy ul. Lowieckiej. Blisko pl. staszica i najlepsza od
        > lat w rankingach testow.

W rankingach testów to ona może i najlepsza, bo nietrudno uzyskać wysoką
        średnią, jak się ma wyselekcjonowane dzieci z dobrych domów, gdzie nikt średniej
        nie zaniży. Gorzej z faktycznym poziomem wiedzy po tej szkole. Oj, odradzam,
        odradzam (żeby nie było - skończyłam tę szkołę z wyróżnieniem, więc dobrze wiem,
        ile jest warte :D )
    • ania2205 Re: Coś mozecie powiedziec o 64 ?? 29.01.07, 15:28
      ul. Wojszycka 1
      tuż przy wyścigwej.

Ktoś ma jakies doświadczenie lub wieści od znajomych?
    • Gość: mm nr 36 na Chopina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:44
      nieduża, sprawnie zarządzana, dobrzy nauczyciele
      tylko, że ciut nie po drodze, ale warto dowozić dziecko;
      a Sigmę odradzam!
      bo to pic marketingowy, wciąz zmniejąca się kadra, dziwne dzieci (z
      problemami), ogromne koszty i wychowawcza niemoc wobec rozwydrzonych dzieciaków
      • Gość: matka Sigma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.07, 22:31
        Ja jestem bardzo zadowolona. Chyba nie mówimy o tej samej szkole.
        • Gość: As Re: Sigma IP: 78.10.89.* 24.04.13, 11:56
          Podobno tragiczna, na mieście mówią,że patologia z niej wychodzi, napiszcie jak jest naprawdę.
    • edzia1712 Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu 03.09.15, 15:01
      ja tam polecam Chrześcijańską Szkołę Podstawową ARKA
    • olichwerka Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu 09.12.15, 09:14
      Odnawiam wątek. Czy ktos ma jakies opienie o szkole na Stanisławowskiej? Chce przebiesc dziecko ze szkoly prywatnej jest w 2giej klasie
      • konsiesmieje Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu 22.12.15, 09:38
        Polecam szkołę dialogu kultur etz chaim na żelaznej. To mała szkoła dająca nie tylko dobry poziom nauczania ale na prawdę bliską relacje z nauczycielami i wszystkim pracownikami szkoły. Wspaniała opiekę po lekcjach. Większość dzieci nie chce wracać do domu. Jest około setki uczniów a mają do dyspozycji 3 różne świetlice i bibliotekę, salę multimedialną i wiecznie gdzieś chodzą. Polecam
        • bashah Re: Najlepsza szkoła podstawowa we Wrocławiu 12.01.17, 12:19
          dobry poziom, koń sie smieje jak czyta. Błagam. Bachory biegające na bosaka i rzucające w siebie krzesłami, panie nie dające sobie z nimi rady. Zresztą kadra znów się zmieniła. Zenada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka