gosi46 19.02.07, 22:17 Poprzyj apel o wdrożenie Narodowego Programu Leczenia Chorych na Stwardnienie Rozsiane ptsr.ymg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
membrum_virile Re: SM 19.02.07, 22:24 www.ptsr.ymg.pl/ Prosząc o poparcie pewnej inicjatywy, musisz maksymalnie ułatwić zadanie ewentualnym dobro czyniącym. Zamieszczaj link zatem. Wklepywanie literek jest dla większości tu obecnych niesłychanie męczące. Ostatni raz ci pomagam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru Re: SM IP: *.20.54.194.generacja.pl 20.02.07, 11:46 Stwarnienie czy stwardnienie - wiecznie tak piszesz ? ;)) wpisałam się, bo popieram Odpowiedz Link Zgłoś
kalimera6 Re: SM 20.02.07, 12:30 Gość portalu: ru napisał(a): > Stwarnienie czy stwardnienie - wiecznie tak piszesz ? ;)) wpisałam się, bo popi > eram heh, dzięki za uwagę! :)) Kiedyś gdzieś czytałam o takich brakach w wyrazach - czego brakuje - często sami sobie dopowiadamy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalimera6 Re: SM 21.02.07, 10:05 greymanho napisał: > A gdzie można znaleźć założenia tego programu? tu jest link o założeniach programu www.ptsr.org.pl/index.php?id=kat&kat_id=248 sytuacja wielu chorych jest dramatyczna - leki są bardzo drogie, a NFZ właściwie ich nie refunduje (tylko 1% ogółu wszystkich chorych ma refundacje - uzyskaną często drogą sądową). Nawet w Rumunii jest lepiej! Miesięczny koszt leczenia interferonem to ok. 6 000 zł. Tak ogólnie wygląda sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gosi46 Re: SM 21.02.07, 09:20 dzięki za wpisy; staram się pomagać innym i liczę na to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yen20 Re: SM 20.01.16, 17:16 Niestety leczenie stwardnienia rozsianego w Polsce strasznie kuleje. Z doświadczenia mogę polecić skuteczne suplementy na stwardnienie rozsiane. Powodują wyciszenie choroby i dają szanse na normalne funkcjonowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza.kraszynska Re: SM 25.02.16, 12:35 Dla wszystkich, którzy weszli tutaj, by znaleźć więcej informacji nt. stwardznienia rozsianego polecam SM leczenie. Dużo artkułów o nowościach i sposobach leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś