Dodaj do ulubionych

Dlaczego Warszawa nas wkurza?

23.02.07, 14:35
To będzie chyba dłuższa lista.
Obserwuj wątek
    • Gość: corgan ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy poziom IP: *.chello.pl 23.02.07, 14:51
      życia więc są zadowoleni.
      • preslaw Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p 23.02.07, 14:58
        Mnie Warszawa nie wkurza. No chyba, że tym, że swego czasu rozebrano Wrocław z
        cegieł żeby budować stolicę. Może dlatego teraz może ściągać do siebie ludzi i
        oferować im więcej.
        • Gość: nasi Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 15:34
          A co murarzem jesteś, że znalazłeś pracę przy tych cegłach?
          Warszawa jest najbardziej zapyziałą stlycą Europy, mnie tam bliżej do Berlina.
          • preslaw Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p 23.02.07, 15:35
            Mentalnie czy odległość bliższa?
            • Gość: nasi Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 16:45
              Mentalnie i odległościowo, myślę bardziej o części Berlina Zachodniego
    • Gość: tk Re: Dlaczego Warszawa nas wkurza? IP: *.backiel.com.pl 23.02.07, 15:40
      mnie tam juz bardziej się w Reykiaviku podobało :)
    • Gość: Paweł Z. Re: Dlaczego Warszawa nas wkurza? IP: 81.15.151.* 23.02.07, 16:14
      Mnie nie wkurza, tylko mi się nie podoba. Paskudne poststalinowskie miasto.
      Uroku w nim tyle, co w Ułan Bator.
      Jedyny plus to komunikacja publiczna. Jeśli się z niej trochę pokorzysta, to
      można właściwie ocenić, jak beznadziejna jest komunikacja publiczna we
      Wrocławiu.
      • vivarsovia Re: Pawel Z 23.02.07, 16:42
        Byłeś ?
        • Gość: Paweł Z. Re: Pawel Z IP: 81.15.151.* 23.02.07, 16:47
          Właśnie teraz piszę z Warszawy. :-))
          W Warszawie bywam bardzo często. Zdarzało mi się mieszkać po kilka miesięcy w
          Warszawie.
        • vivarsovia Re: jestes? Boże! 23.02.07, 17:02
          Masz farta.. nie gadaj o sprawach których nie znasz !
      • vivarsovia Re: Byłeś w Ułan bator ? 23.02.07, 17:03
        daj cynk i fotki
        • Gość: nasi Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 22:22
          A ty byłeś gdzieś w jakiejś cywilizowanej europejskiej stolicy, że ją tak
          gloryfikujesz? Warszawa źle wygląda nawet na tle takich miast jak Gdańsk czy
          Wrocław, nie mówiąc o czeskiej Pradze, czy Budapeszcie. Najbardziej jeszcze jest
          podobna jest do Bratysławy jeśli chodzi o prowincjonalność, ale nie ma jej
          uroku. To skarlała Moskwa albo Bukareszt. Szkoda mi jej, ale to co miała
          najlepszego straciła w czasie powstania - i ludzi, i budynki. Teraz byle
          Podlaska to Warszawa i byle wieżowiec to drapacz chmur.
          • Gość: Achilles nie wkurza IP: *.lanet.net.pl 23.02.07, 22:25
            Moze brzydkie miasto, ale calkiem fajni ludzie - pisze o rodowitych Warszawiakach. Oprocz tego duza wyzsza kultura sprzedawcow wszelakiej masci - widok nadasanego czupiradla za lada duzo rzadszy niz we Wro.
          • vivarsovia Re: Byłeś w Ułan bator ? 23.02.07, 23:04
            nie gadaj na tematy których absolutnie nie znasz
            • Gość: tk Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.backiel.com.pl 23.02.07, 23:22
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=57919700
              czyżby taki lubelski aron ?
              • Gość: nasi Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 23:25
                Coś w tym rodzaju. Ma swoją mantrę i ją powtarza.
        • Gość: Paweł Z. Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.as.kn.pl 24.02.07, 09:34
          No wiesz, lubię jeździć po świecie. Nie wszystko daję do netu.
          Nie mów, że podoba Ci się Ułan Bator?
          • Gość: as Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.e-wro.net.pl 24.02.07, 15:15
            Mam do Warszawy stosunek zupełnie obojętny. Miasto jak każde inne. Dlaczego
            miałoby wzbudzać jakiekolwiek emocje?
            • Gość: Belina Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:33
              Warszawa to największa wieś w Polsce. Jej mieszkańcy będą warszawiakami może
              dopiero w piątym pokoleniu licząc od tych, którzy zasiedlili Warszawę po wojnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka