sztuk6mistrz 23.02.07, 14:35 To będzie chyba dłuższa lista. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: corgan ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy poziom IP: *.chello.pl 23.02.07, 14:51 życia więc są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p 23.02.07, 14:58 Mnie Warszawa nie wkurza. No chyba, że tym, że swego czasu rozebrano Wrocław z cegieł żeby budować stolicę. Może dlatego teraz może ściągać do siebie ludzi i oferować im więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 15:34 A co murarzem jesteś, że znalazłeś pracę przy tych cegłach? Warszawa jest najbardziej zapyziałą stlycą Europy, mnie tam bliżej do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p 23.02.07, 15:35 Mentalnie czy odległość bliższa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: ściąga ludzi zWrocławia i oferuje im lepszy p IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 16:45 Mentalnie i odległościowo, myślę bardziej o części Berlina Zachodniego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Dlaczego Warszawa nas wkurza? IP: *.backiel.com.pl 23.02.07, 15:40 mnie tam juz bardziej się w Reykiaviku podobało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Dlaczego Warszawa nas wkurza? IP: 81.15.151.* 23.02.07, 16:14 Mnie nie wkurza, tylko mi się nie podoba. Paskudne poststalinowskie miasto. Uroku w nim tyle, co w Ułan Bator. Jedyny plus to komunikacja publiczna. Jeśli się z niej trochę pokorzysta, to można właściwie ocenić, jak beznadziejna jest komunikacja publiczna we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Pawel Z IP: 81.15.151.* 23.02.07, 16:47 Właśnie teraz piszę z Warszawy. :-)) W Warszawie bywam bardzo często. Zdarzało mi się mieszkać po kilka miesięcy w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivarsovia Re: jestes? Boże! 23.02.07, 17:02 Masz farta.. nie gadaj o sprawach których nie znasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 22:22 A ty byłeś gdzieś w jakiejś cywilizowanej europejskiej stolicy, że ją tak gloryfikujesz? Warszawa źle wygląda nawet na tle takich miast jak Gdańsk czy Wrocław, nie mówiąc o czeskiej Pradze, czy Budapeszcie. Najbardziej jeszcze jest podobna jest do Bratysławy jeśli chodzi o prowincjonalność, ale nie ma jej uroku. To skarlała Moskwa albo Bukareszt. Szkoda mi jej, ale to co miała najlepszego straciła w czasie powstania - i ludzi, i budynki. Teraz byle Podlaska to Warszawa i byle wieżowiec to drapacz chmur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Achilles nie wkurza IP: *.lanet.net.pl 23.02.07, 22:25 Moze brzydkie miasto, ale calkiem fajni ludzie - pisze o rodowitych Warszawiakach. Oprocz tego duza wyzsza kultura sprzedawcow wszelakiej masci - widok nadasanego czupiradla za lada duzo rzadszy niz we Wro. Odpowiedz Link Zgłoś
vivarsovia Re: Byłeś w Ułan bator ? 23.02.07, 23:04 nie gadaj na tematy których absolutnie nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.backiel.com.pl 23.02.07, 23:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=57919700 czyżby taki lubelski aron ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasi Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.akron.net.pl 23.02.07, 23:25 Coś w tym rodzaju. Ma swoją mantrę i ją powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.as.kn.pl 24.02.07, 09:34 No wiesz, lubię jeździć po świecie. Nie wszystko daję do netu. Nie mów, że podoba Ci się Ułan Bator? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.e-wro.net.pl 24.02.07, 15:15 Mam do Warszawy stosunek zupełnie obojętny. Miasto jak każde inne. Dlaczego miałoby wzbudzać jakiekolwiek emocje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belina Re: Byłeś w Ułan bator ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 15:33 Warszawa to największa wieś w Polsce. Jej mieszkańcy będą warszawiakami może dopiero w piątym pokoleniu licząc od tych, którzy zasiedlili Warszawę po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś