Dodaj do ulubionych

Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.07, 14:05
Witam, okazuje się, że muszę zrobić biopsję, bo badanie USG wykazało jakieś
zmiany w piersi. Świat mi się zawalił na głowę, ale wierzę, że wszystko będzie
dobrze. Proszę, podpowiedzcie mi, gdzie najlepiej jest ten zabieg przeprowadzić?
Obserwuj wątek
    • blanka0 Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? 08.03.07, 14:23
      naprawde ale to naprawde polecam dr Krzysztofa Stasiaka, przyjmuje w przychodni
      na Zelaznej 34 w poniedzialki 14-15,30
      wydaje mi sie ze tam robia tez biopsje, przynajmiej mojej tesciowej robili ale
      pare lat temu, mysle ze nic sie nie zmieniło
      tel 602 150 093 , domowy 071 343 62 46
      naprawde doktor jest wysokiej klasy specjalisto chirurgiem

• Gość: jenka Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: 156.17.101.* 11.03.07, 13:14
      Najlepiej zgłoś sie do Poradni Onkologicznej przy Hirszfelda, nie musisz mieć
      skierowania ale zabierz ze sobą wyniki USG i mammografii.. Powodzenia
    • gospelxy Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? 11.03.07, 21:06
      potwierdzam informacje dotyczace onkologii- zarejstować się należy na wizytę w
      poradni i tam już się Tobą zajmą fachowcy. Moge jeszcze polecić Dolmed - dr
      Annę Banaszek - rejstrując się na usg powiedz że do tej lekarki. Ona jest
      kierownikiem zakładu radiologii na Hirszfelda . W razie potrzeby pokieruje na
      onkologię. A z lekarzy na onkologii polecam dr Bębenka - bardzo dobry
      specjalista - przyjmuje prywatnie w Onkomedzie. powodzenia
      • Gość: ilo Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: *.connecta.pl 19.05.07, 22:33
        Polecam dr Bębenka! Robiłam u niego biopsję piersi (w Onkomedzie), a następnie
        usuwałam guzka.
        • Gość: olapa Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.05.07, 14:58
          a ile trzeba zapłacić za biopsje w onkomedzie? a jak trzeba bedzie usunac guzek
          to placi sie osobno?
          • Gość: ilo Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: 89.174.231.* 07.06.07, 19:43
            Biopsję w onkomedzie robiłam ponad rok temu i nie pamiętam ile mnie to
            kosztowało, natomiast usunięcie guzka coś około 1.200zł. Wszystkiego można się
            dowiedzieć telefonicznie.
            Byłam naprawdę bardzo zadowolona, zwłaszcza że miałam wiele przykrych
            doświadczeń między innymi z Hirszfelda.W Onkomedzie płaciłam, ale wiedziałam za
            co i nie żałuję tego. Gdy przyszłam na umówiony zabieg, miałam swiadomość, że w
            tym momencie ja jestem najważniejsza.O wszystko mogłam pytać.I naprawdę nic nie
            bolało!
            Podczas usuwania guzka dr Bębenek wstępnie poinformował mnie, że nie mam czym
            się niepokoić, ale najbardziej byłam mile zaskoczona, gdy po kilku godzinach
            zadzwoniła do mnie pani z Ononkomedu i przekazała ostateczną już miłą
            informację.
            Szkoda tylko, że tak nie jest w normalnych przychodniach, ba...a nawet w
            niektórych prywatnych gabinetach, gdzie też często zostawiamy niemałe pieniądze.
    • Gość: b. Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: *.ac.pwr.wroc.pl 21.05.07, 12:10
      ja masz kase-Onkomed a jak nie- na Hirszfelda(oni wszyscy chyyba po godzinahc
      pracuja wlansie w Onkomedzie).W zeszlym roku tez cos mialam( wlokniaka jakl sie
      pozniej okazalo), poszlam na Hirszfelda i cale szczescie.Zalapalam sie bowiem
      na biopsje mammotomiczna-czyli mniej wiecej to samo co cienkoiglowa tyle ze od
      razu Ci uuswaja tym dziwnym urzadzeniem.Bylam szoku bo slzma na zwykle biopsje
      w yszlam stamtąd po 20 min. bez guzka.Urządzenie jest powalające-nie bede Ci
      opisywac zeby sie nie nastraszyc, ale najwaznijeszer jest to,ze jest to w
      znieczuleniu miejscowym a sladu po roku nie mam zadnego-tyle co kropeczka po
      tej igle.I po roku, nie mam zadnych zmian.
      ps. zabieg wykonaywal mi chirurg nie pamietam nazwiska ale usg i wspolpraca
      przy zabiegu byla przeprowadzan przez pana Kasprzyka-zostal mi polecony jako
      ten, co na "oko'wie co w cycku siedzi.
      • Gość: danae Hirszfelda - nigdy w życiu IP: *.wro.vectranet.pl 28.05.07, 17:13
        na "oko" to na Hirszfelda onkolog załatwił pierś mojej 16-letniej siostrzenicy.
        Nie wykonano ani USG, ani biopsji, dziecku zrobili sznyta na prawie 3 cm i...
        okazało się, że guzek, który "na maca" znalazł lekarz 3 tygodnie wcześniej
        gdzieś wyparował. Po prostu. Był i się zmył. Dziewczyna została z urazem do
        końca życia i blizną zupełnie niepotrzebnie, tylko dlatego, że diagnostyka była
        żadna. Mimo, że siostra domagała się USG, pani dr powiedziała, że nie ma takiej
        potrzeby, bo ona wyraźnie wyczuwa co i gdzie. Było to 1,5 roku temu a nie w
        ubiegłym stuleciu :/
    • Gość: Jagoda Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:10
      polecam panią doktor Grazynę Pietrzyk, przyjmuje w prywatnej poliklinice "Na
      Grobli" Świetna babeczka. Jest chirurgiem onkologiem.
      • Gość: ula Re: Biopsja guza piersi we Wrocławiu - gdzie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.07, 10:23
        Pani doktor pracuje też w Szpitalu Wojskowym na Weigla, tam również mają niezły
        oddział onkologiczny, a na zabiegi czeka się krócej niż na Hirszfelda. Jednak na
        DCO złego słowa nie powiem, bo pracują tam bardzo dobrzy lekarze, a warunki są
        jakie są.
        • Gość: juzpo Pietrzak the best IP: *.wro.vectranet.pl 30.05.07, 16:51
          usuwałam u niej guza w Euro Medi Care, co do którego mam identyczną opinię, jak
          któraś z przedmówczyń. Nie wiem, czy ona tam jeszcze pracuje, ale jeśli tak to
          nie ma porównania EMC z Hirszfelda
          • Gość: Jagoda Re: Pietrzak the best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:54
            Pani dr Pietrzyk nie przyjmuje już w EuroMedicare. Jak pisałam wczesniej, w
            Poliklinice "Na Grobli" i w wojskowym szpitalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka