Dodaj do ulubionych

dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu

02.04.07, 19:55
Witam,
Nie jestem z Wrocławia i słabo znam miasto, dlatego tutaj piszę. Akurat we
Wrocłąwiu przebywać będą (po raz pierwszy w Polsce) moi znajomi ze Szwecji.
Chciałabym zabrać ich do jakiejś restauracji czy knajpki z tradycyjnym
jedzeniem, ale spokojnej i wolnej od nieciekawego towarzystwa. Nie musi być
super tanio, pragnęłabym tylko by pobyt tam wiązał się z miłymi wrażeniami.
Czy możecie mi polecić, drodzy mieszkańcy Wrocławia, jakiś lokal, najlepiej w
centrum? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: Roman Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.dint.wroc.pl 03.04.07, 10:01
      Ja bym polecił Gospodę Wrocławską, w samym środku rynku.
      • Gość: polpotek Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.media4.pl 03.04.07, 10:13
        polecam restauracje Bunkier, na pl. Strzegomskim!
        • Gość: sibom restauracja Paśnik na Wita Stwosz, blisko Rynku IP: 195.205.245.* 03.04.07, 11:40
          sala restauracyjna, ma przejście do sali cukierni, idealnie na deser po obiedzie
          uwaga, niektóre ciacha bardzo słodkie :)
    • Gość: malyzna Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.nat.tvk.wroc.pl 03.04.07, 13:51
      a moze pod papugami? w sukiennicach, swietne jedzenie i mozna posluchac
      muzyczki live. bywa ciasno i glosno - zalezy od dnia. pzdr.
      • Gość: gosc tylko PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 16:19
        dlaczego maja wyniesc fałszywe woobrazenia o naszym kraju
    • Gość: bea Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.bredband.comhem.se 03.04.07, 20:55
      A ja z moimi znajomymi ze Szwecji wybiore się latem do : w kolejnosci 1. Pod
      Gryfami 2. Lwowska 3. Pod Złotym Psem.
      Ja akurat jesli chodzi o wrocławskie knajpy jetem oblatana ( lata doświadczeń)
      a teraz mieszkam w Szwecji ( wiem co lubią). A wieczorem oczywiście jakiś lokal
      rozrywkowy, napiszę Ci na priv jesli jesteś zainteresowana.Też........ Beata.
      • ucieka_mi_czas Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu 03.04.07, 21:31
        Gość portalu: bea napisał(a):

> A ja z moimi znajomymi ze Szwecji wybiore się latem do : w kolejnosci 1. Pod
        > Gryfami 2. Lwowska 3. Pod Złotym Psem.
        > Ja akurat jesli chodzi o wrocławskie knajpy jetem oblatana ( lata doświadczeń)
        > a teraz mieszkam w Szwecji ( wiem co lubią). A wieczorem oczywiście jakiś lokal
        >
        > rozrywkowy, napiszę Ci na priv jesli jesteś zainteresowana.Też........ Beata.

Bardzo będę wdzięczna: ucieka_mi_czas@gazeta.pl

Pozdrawiam,
        Beata
    • Gość: panczo Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.media4.pl 03.04.07, 21:16
      na Lewewla
    • ucieka_mi_czas Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu 03.04.07, 21:30
      Dziękuję pięknie za wszelkie sugestie i proszę o jeszcze. Szczególnie zależy mi
      na takich miejscach, w których mogę im zaprezentować kuchnię naszą, polską, ale
      w odpowiednio eleganckim, zeuropeizowanym wydaniu (tzn nie za bardzo chciałabym
      ich brać do baru studenckiego na krokiety - sama nie mam nic przeciw, ale
      rozumiecie). Czy możecie poza nazwami dodać coś o kuchni każdego z tych miejsc?
      We Wrocławiu byłam dwa razy w życiu i to parę lat temu, więc nic nie pamiętam.

Bardzo dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam
      Beata
      • Gość: ltc nie, ja nie rozumiem... IP: 193.109.212.* 04.04.07, 07:58
        miś czy inny bar może byc dla nich bardzo ciekawym doświadczeniem... wstydzisz
        się, takich miejsc??? to po co ich zapraszasz do Polski???
        • Gość: autorytet moralny dokladnie IP: *.media4.pl 04.04.07, 11:35
          zakompleksiona wiesniara. Pojedz z nimi tam, gdzie szczesliwie mieszkasz.
    • Gość: stefanox Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.wroclaw.mm.pl 04.04.07, 08:41
      może ... nur fur Auslander ?
    • membrum_virile Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu 04.04.07, 12:50
      Spróbuj bardzo szybko powiedzieć: "no i cóż że ze Szwecji?".
    • Gość: W Tylko Sokolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 13:02
      Słynna Izba na Sokolniczej zapewni im niezapomniane wrażenia.
    • Gość: Don Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.07, 19:24
      Ze szczerego serca polecam restaurację Mona Liza w Rynku - knajpa taka sobie
      ale jedzienie przepyszne. Comber z sarny i żeberka jagnięce po staropolsku
      rewelacja. Pełno tam Skandynawów więc na pewno i Twoim znajomym będzie
      smakować. Pozdro
    • Gość: combo Re: dobra knajpa dla cudzoziemców we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 04.04.07, 21:09
      w rynku w prawie w każdej knajpce jest nieciekawe towarzycho, możesz trafić na
      radnego, viceprezia lub ich znajomych.... sprobuj dalej np.wieża
      ul.wisniowa ....
    • ucieka_mi_czas słówko do tych, którym się nudzi 05.04.07, 09:43
      Dziękuję wszystkim za pomoc, proszę o jeszcze. Mam tylko prośbę do tych, których
      dowcip nie pozwala im na inną reakcję niż wyzywanie mnie od wieśniar i
      udzielanie rad typu "zabierz ich do najgorszej speluny". Ciekawe czy jak te
      baranki boże jadą za granicę to też jadą tam po to, żeby oglądać najgorszy syf.
      Ja osobiście wolę obejrzeć coś ładnego i wywieźć miłe wrażenia. Tacy są też moi
      znajomi, więc nie skorzystam z "uprzejmych propozycji".

I jak zabieranie kogoś do eleganckiego lokalu może wiązać się z wstydem za swój
      kraj? Tego to już zupełnie nie rozumiem. Wstydzić to powinni się autorzy takich
      postów jak powyższe.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc i nie ustaję w poszukiwaniach.
      Beata.
      • Gość: bea Re: słówko do tych, którym się nudzi IP: *.bredband.comhem.se 05.04.07, 20:24
        Nie mam czasu siąść do komputera, więc nie odpowiedziałam Ci na priv, ale
        jeszcze przyszło mi do głowy: 1. Splendido (skrzyżowanie świdnickiej i
        Piłsudskiego, na dole mają lokal z dyskoteką, kiedyś było fajnie, teraz nie
        wiem, dawno tam nie byłam. 2. Sankt Petersburg, prawie w rynku, 3. Akropolis,
        pl.Solny, z tym że to greckie jedzenie. No i z takich bardziej zwyczajnych
        miejsc 4. La Skala dobre włoskie jedzenie w rynku (sprawdzone przez moich
        zagranicznych w tym szwedzkich znajomych). Unikaj: Piwnica Swidnicka, Cesarsko-
        Królewska.
      • Gość: bea Re: słówko do tych, którym się nudzi IP: *.bredband.comhem.se 05.04.07, 20:29
        A jeśli macie czas może warto wybrać się gdzieś poza Wrocław. Do 60 km jest
        kilka bardzo fajnych kompleksów restauracyjno-hotelowych w polskim stylu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka