mckwack 18.06.07, 21:14 Mam nadzieję, że później animacje Bagińskiego będą ogólnie dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyskaczpolny A dziad myślał że to skrzypce i podrapał Ją po ci. 18.06.07, 23:00 pce..Taka rymowanka z lat przedszkolnych mi się przypomina.. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: A dziad myślał że to skrzypce i podrapał Ją p 19.06.07, 06:22 Miejmy nadzieję, że Wrocław wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A ja mam nadzieję, że przegra 19.06.07, 09:30 tetlian napisał: > Miejmy nadzieję, że Wrocław wygra. A ja mam nadzieję, że przegra i wkońcu to miasto pozbędzie się Pana Dutkiwicza dewastującego Zieleń Miejską. Ponoć park przed Arkadami Wrocławskimi ma być wycięty. Nie ma innych terenów pod zabudowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: A dziad myślał że to skrzypce i podrapał Ją p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:20 Znam jeszcze inną :) Myślał, że to smalec i do .... wsadził palec :) Hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Na fujarce mozecie sobie Expo 2012 wygrywac 18.06.07, 23:51 ....zacznijcie od remontu wroclawskich kibli publicznych..... ...bo wszedzie smrod.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Na fujarce mozecie sobie Expo 2012 wygrywac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:29 a w których kiblach byłęś we Wrocłąwiu? i które z miast w Polsce ma najładniejsze? widze ze trafiliśmy na kiblowego znawcę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.brando Re: Expo 2012 dla Wrocławia 19.06.07, 01:29 Trzymamy kciuki za Wrocław :-) Wyróżniaj się lub zgiń launching.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan może tak widok 100 ludzi pchających autobus :) IP: *.chello.pl 19.06.07, 02:10 jak to miało miejsce ostatnio na Powstańców albo 100 tryskających fontann ze 100 pękających rur byłby lepszym widokiem dla komisji w Paryżu i na pewno zakasowałoby jakieś tam Josu czy inny Tanger. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Expo 2012 dla Wrocławia IP: *.171.18.1.crowley.pl 19.06.07, 07:10 I znowu ten bełkot Dutkiewicza o młodym i dynamicznym mieście i mieszkańcach. Rzeczywiście trzeba być młodym i o silnej krzepie żeby przetrwać we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmazingWoman Re: Expo 2012 dla Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 08:00 A mi się Wrocław bardzo podoba i fajnie mi się tu mieszka:) Miasto jak każde inne ma swoje wady, ale zalet jest znacznie więcej. Generalnie z miasta jestem bardzo zadowolona i bardzo dumna, kiedy pokazuję je swoim zagranicznym znajomym. Urząd powinnien mi płacić za promocję hehehe, bo jeszcze nikt nie wyjechał niezadowolony:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Expo 2012 dla Wrocławia 19.06.07, 09:20 Gość portalu: AmazingWoman napisał(a): > A mi się Wrocław bardzo podoba i fajnie mi się tu mieszka:) Miasto jak każde > inne ma swoje wady, ale zalet jest znacznie więcej. Generalnie z miasta jestem > bardzo zadowolona i bardzo dumna, kiedy pokazuję je swoim zagranicznym > znajomym. Urząd powinnien mi płacić za promocję hehehe, bo jeszcze nikt nie > wyjechał niezadowolony:) Możesz wymienić te zalety? Bo w porównaniu z takim Rzeszowem Wrocław wypada żałośnie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=63946088 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Expo 2012 dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:27 porównujesz Wrocław z Rzeszowem? czy tam jeszcze ktoś młody chce żyć buahahahahhaa niezłe niezłe koleżko hehe dawno się tak nie uśmiałem Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Expo 2012 dla Wrocławia 19.06.07, 10:34 Gość portalu: mj napisał(a): > porównujesz Wrocław z Rzeszowem? czy tam jeszcze ktoś młody chce żyć > buahahahahhaa niezłe niezłe koleżko hehe dawno się tak nie uśmiałem A co tak wyróżnia Wrocław, nawet internetu miejskiego nie ma choć na sieć e-wro poszła sporka kasa z miasta. Rzeszów na mieszkańca wydaje najwięcej w całej Polsce. Magistrat troszczy się o życie mieszkańców a u nas? Same obietnice gruszek na wierzbie. Dutkiewicz do odstrzału i tyle. Choćby za sam "remont" Szewskiej, który miałbyć skończony w tamym roku. I te genialne Skody bez klimy, a z oknami dostosowanymi tylko do klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Expo 2012 dla delegacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:12 >W Paryżu natomiast dzięki rozwieszonym na scenie telebimom delegaci BIE >kilkakrotnie przeniosą się do roku 2012 i zobaczą, jak będzie się wtedy >prezentował Wrocław. a wsPÓłczesnego widoku nie zaprezentują?:) najmocniejszy atut dynamicznego miasta to bilbordy, telebimy i wizualizacje, ile kosztuje ta cykliczna szopka? ile POchłonęła okienek w urzędzie komunikacji lub przedszkoli?, życze delegacji miłej zabawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan no a co POwinni zaprezentować? IP: *.chello.pl 19.06.07, 14:57 > a wsPÓłczesnego widoku nie zaprezentują?:) Rozsypujace się kamienice? obwodnice która kończy się na cmentarzu? miśków pchających zepsuty autobus? wyskakujący tramwaj? krasnoludki albo konia? bunkier Czarneckiego? mapke googla z adnotacjami "keine kindergarten"? Bramę III tysiąclecia której nie ma? Albo sali koncertowej i parku rozrywki których też nie wiedzieć czemu nadal nie ma? bez sensu W ogóle to czepiasz się i marudzisz zamiast wziąć się do roboty >:)) Może wzorem akcji t-shirt dla wolności zrobić koszulki z napisami "Nie płakałem po Expo 2010", "2012 - znowu dumka na 2 głosy", może "Białystok ma przedszkola a my mamy Expo" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: no a co POwinni zaprezentować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 02:41 >Bramę > III tysiąclecia której nie ma? Albo sali koncertowej i parku rozrywki których > też nie wiedzieć czemu nadal nie ma? bez sensu i bardzo dobrze, że jeszcze nie ma tych monumentalnych kamieni naszego dynamizmu, aby zdobyć środki na ich wzniesienienie trzebaby zlikwidować już wszystkie przedszkola linie tramwajowe, a POdstawówkach wprowadzić naukę na 3 zmiany. >Może wzorem akcji t-shirt dla wolności zrobić koszulki z napisami "Nie płakałem > > po Expo 2010", "2012 - Nie płakałem i nie będę płakał po eksPO:) >może "Białystok ma przedszkola > a my mamy Expo" :) Przecież jescze nie mamy, ale dzisiaj lokalny eksterminator przedszkoli, czyli wydział oświaty pięknie właczył się do walki o eksPO i wydał POlecenie służbowe sPOntanicznego udziału młodzieży w masówce na rynku, dobrze, że nie ma już 1 maja:))) Entuzjazm młodzieży i miszczostwo naszego miasta w prezentacjach w POwer- POincie wskazuje, że nie sPOczniemy, nim nie uda się rozbić namiotów na Żernikach:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ile kosztowała ta impreza 20.06.07, 09:26 Jako podatnik chciałbym wiedzieć. Czy była to wartość 1000 rowerów miejskich czy 10000? A może więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Expo 2012 dla Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:23 ale się wysiliłeś - już daaawno nie czytałem takiej bzdury. wygrałeś dzisiaj konkurs na głupią wypowiedź na forum. gratulujemy - nagrode wyślemy mailem Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 10:36 Gość portalu: mj napisał(a): > ale się wysiliłeś - już daaawno nie czytałem takiej bzdury. wygrałeś dzisiaj > konkurs na głupią wypowiedź na forum. gratulujemy - nagrode wyślemy mailem Facet czasy kiedy można było ściemniać się skończyły. Konkrety proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:46 pewnie ze się skończyły... mamy p[rzecież prześwietną IV RP - ja czekam na V RP... mam nadzieje że już niedługo się doczekam :) ale czy węszenie wszędzie przekrętów, ciągłe malkontenctwo ma sens? weź sie zatem za to, zostań bezradnym radnym i popraw świat - zacznij od Wrocławia który jest przecież taki zły, brzydki i beznadziejny Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 10:55 Gość portalu: mj napisał(a): > pewnie ze się skończyły... mamy p[rzecież prześwietną IV RP - ja czekam na V > RP... mam nadzieje że już niedługo się doczekam :) > ale czy węszenie wszędzie przekrętów, ciągłe malkontenctwo ma sens? weź sie > zatem za to, zostań bezradnym radnym i popraw świat - zacznij od Wrocławia > który jest przecież taki zły, brzydki i beznadziejny Ktoś przygotowuje warunki przetargu. W tym przypadku podmioty podległe Dutkiewiczowi. Okazuje się, że zostały one (warunki) tak skonstruowane, że Dutkiewicza wydudkano. Jakoś nie widzę by prywatni inwestorzy mieli takie problemy. Arkady Wrocławskie już dawno stoją w aquwa parku jak nie było tak nie ma. Jeśli Dutkiewicz jest bezradnym Prezydentem to niech ustąpi. Nikt go nie zmusza by dalej trwał i był bezradnym. Proszę Cię o konkrety dobrego zarządzania miastem a Ty odpisujesz w stylu: "a w Ameryce biją murzynów". I to jest żałosne. Bo jakby przyjrzeć się co mieszczanin wrocławski ma z rządów Dutkiewicza okaże się, że nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:11 rzygać mi sie chce jak to czytam... wyjedź do Rzeszowa i żyj szczęśliwie bo "wydaje najwięcej na mieszkańca". moi znajomi zazdroszczą Wrocławiowi tego jaki jest i jak się zmienia na lepsze. musisz być strasznie smutnym człowiekiem skoro tak cie boli jeden tramwaj skody i brak miejskiego internetu. masz wyolbrzymione wymagania na zasadzie "dajcie mi". najłatwiej to ciągle biadolić i biadolić. to źle, tamto niedobre... gdzie sie rodzą tacy wieczmni malkontenci Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 11:18 Gość portalu: mj napisał(a): > rzygać mi sie chce jak to czytam... wyjedź do Rzeszowa i żyj szczęśliwie > bo "wydaje najwięcej na mieszkańca". moi znajomi zazdroszczą Wrocławiowi tego > jaki jest i jak się zmienia na lepsze. musisz być strasznie smutnym człowiekiem > > skoro tak cie boli jeden tramwaj skody i brak miejskiego internetu. masz > wyolbrzymione wymagania na zasadzie "dajcie mi". najłatwiej to ciągle biadolić > i biadolić. to źle, tamto niedobre... gdzie sie rodzą tacy wieczmni malkontenci A mi się rzugać chce jak widzę Brudny zaniedbany Wrocław. Niech lepiej Dutkewicz wraca do Wielkopolski gdzie się urodził. Ja urodziłem się tutaj. Co do daj mi - wiesz jakie wrocławianie płacą podatki. Choćby gruntowe. Daj mi działa w jedną stronę - do kasy miasta - a co w zamian - NIC. Te Twoje wywody to nic jak pusta gadka. Konkrety proszę jeszcze raz. Dutkiewicz kończył Politechnikę. Słyszał o indukcji elektromagnetycznej? Chyba nie. Gdyż brak pętli indukcyjnych na noworemontowanych skrzyżowaniach. Ot takie robienie na pokaz. Facet rządzi Wrocławiem 6 lat. Chybyba wystarczająco długo by zobaczyć owoce. Na Kulu pewnie uczył się ewangelii św. Mateusza Rozdział 7 warto sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:18 > rzygać mi sie chce jak to czytam trzeba się hartować, napij się cieczy piwoPOdobnej na rynku, to żaden tekst malkątenta już nie będzie straszny:) >gdzie sie rodzą tacy wieczmni malkontenci w epicentrum dynamizmu:) najłatwiej to ciągle biadolić > i biadolić. to źle, tamto niedobre... równie łatwo jest dać się otumanić propagandą jak udała się prezentacja i rzęPOlenie, na kolejną edycję też starujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:24 i wszystko jasne... PO was boli buahahahahahaha tak jakby dutkiewicz miał wpływ na lane piwo w mieście hehehe ja sie we Wrocłąwiu nie urodziłem. ale mieszkam na tyle długo że widze co się działo za sld a jak teraz wygląda. weźcie sie do roboty jak sie wam nie podoba. rządsasz przykładów ale w twoich wypowiedziach wylewa się jedynie czerwona zawiść. bo rączkę najłatwiej wyciągać. tylko daj daj i daj. tylko psujecie wrocławskie powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 11:33 Gość portalu: mj napisał(a): > i wszystko jasne... PO was boli buahahahahahaha tak jakby dutkiewicz miał wpływ > > na lane piwo w mieście hehehe ja sie we Wrocłąwiu nie urodziłem. ale mieszkam > na tyle długo że widze co się działo za sld a jak teraz wygląda. weźcie sie do > roboty jak sie wam nie podoba. rządsasz przykładów ale w twoich wypowiedziach > wylewa się jedynie czerwona zawiść. bo rączkę najłatwiej wyciągać. tylko daj > daj i daj. tylko psujecie wrocławskie powietrze Jeśli pijesz do SLD to najlpeszym przykładem jest właśnie Rzeszów. Ferenc rozwija miasto aż miło. pl.wikipedia.org/wiki/Rzeszów Poziom życia [edytuj] Rzeszów jest miastem o wysokim poziomie życia, jest to potwierdzone przez wiele rankingów oceniających potencjał rozwojowy i standard życia. Miasto jest ciągle na dorobku, prowadzone są intensywne remonty i rewitalizacja wielu rejonów. Duża część ze środków na rozwój miasta ma swe źródło w funduszach strukturalnych Unii Europejskiej. Rzeszów umacnia swą pozycję jako stolica regionu i jego najważniejszy ośrodek. Główne działania, które realizuje się w tym celu to powiększenie miasta, rozbudowa i modernizacja portu lotniczego oraz wzmacnianie pozycji ośrodka akademickiego. Miasto charakteryzuje niski poziom bezrobocia (6.8% w sierpniu 2006). Może też poszczycić się wyjątkowo długą średnią długością życia. Rzeszów, jako pierwsze i jak dotąd jedyne miasto w Polsce, udostępnił mieszkańcom darmowy szerokopasmowy Internet (sieć ResMan). Społeczność [edytuj] Społeczność miasta charakteryzuje duże przywiązanie do fundamentalnych tradycji, a jednocześnie tolerancja i wyraźne otwarcie na nowoczesność. Rzeszów może poszczycić się wyjątkowo wysokim odsetkiem ludności z wykształceniem wyższym - ponad 20% daje mu pod tym względem drugie miejsce w kraju. Rzeszów może pochwalić się też najniższą przestępczością spośród wszystkich stolic polskich regionów. www.erzeszow.pl/2925,2952/2952/?PHPSESSID=54ae0e1f350e4bac7f6e45243e58d57d Poczytaj sobie o SLDOwskim Rzeszowie (ewenement na Podkarpaciu) a potem pitol o dobrej PO :) I zabójcy Jackiewiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:37 i to się właśnie nazywa propaganda - dla kontrastu poczytaj sobie o SLDowskiej Jeleniej Górze - jest troszeczkę bliżej i nie ma się czym SLD tutaj pochwalić... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 11:39 Gość portalu: mj napisał(a): > i to się właśnie nazywa propaganda - dla kontrastu poczytaj sobie o SLDowskiej > Jeleniej Górze - jest troszeczkę bliżej i nie ma się czym SLD tutaj pochwalić.. > . Zawsze myślałem, że Prezydent równa do najlpeszych a nie do gorszych od siebie. Przy Kim Ir Senie i Kaczor jest geniuszem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:39 chodziło o to że sld nie wszędzie ma takie sukcesy jak w Rzeszowie, wcale nie są tacy świetni Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 12:50 Gość portalu: mj napisał(a): > chodziło o to że sld nie wszędzie ma takie sukcesy jak w Rzeszowie, wcale nie > są tacy świetni A mi chodzi o to by Wrocław był przyjazny dla każdego i dla inwestorów, i dla mieszkańców, i dla turystów. Jak widać na przykładzie Prezydent Rada Miasta nie musi się składać z PO+PiS+Dutkiewiczowcy (choć Ci najwięcej pieją o sukcesach, którcyh brak). Nic tak nie wypacza urzędników jak zasiedziane stołki. I śmiem twierdzić, że albo we Wrocławiu zmieni się coś na lepsze albo zatrudniani przez nas włodarze miasta stracą stołki, nawet w przyszpieszonym tempie - referendum. Wiesz jak bardzo mnie bolało kiedy wrocławianie zbierali na skarb w Bremie, Prezydent powiedział, jeśli zbierzecie dołożę drugie tyle, a potem zaczął się migać jakby się wywinąć. To jaki Wrocław jest zawdzięcza głównie wrocławianom. To oni zacisnęli zęby i chcą by ich miasto było piękne, bogate i przyjazne zarazem. Jeśli Prezydent Dutkiewicz nie jest w stanie wykorzystać tego olbrzymiego potenciału to jest to marny z niego Prezydent. PS Prawdziwa cnota (i sztuka) krytki się nie boi. Złej baletnicy rombek krytki przeszkadza. Całkiem jakbym słyszał mściwie nam panującego. "Bez marszałka rządzić się nie da". Odpowiedz Link Zgłoś
nevrati A od kiedy to Jelenia Góra jest stolicą regionu? 19.06.07, 11:49 Gość portalu: mj napisał(a): > i to się właśnie nazywa propaganda - dla kontrastu poczytaj sobie o SLDowskiej > Jeleniej Górze - jest troszeczkę bliżej i nie ma się czym SLD tutaj pochwalić.. > . Jak Rzeszów czy Wrocław? I to jest właśnie propaganda. Nie wstydzisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: A od kiedy to Jelenia Góra jest stolicą regio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:16 a jakie ma to znaczenie czy jest stolicą regionu czy nie? jest źle zarządzane przez sld... wręcz tragicznie i to ma znaczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A od kiedy to Jelenia Góra jest stolicą regio 19.06.07, 13:26 Gość portalu: mj napisał(a): > a jakie ma to znaczenie czy jest stolicą regionu czy nie? jest źle zarządzane > przez sld... wręcz tragicznie i to ma znaczenie! Nie znam tak Jeleniej Góry jak Ty. Moim zdaniem powinno się usuwać tych włodarzy, którzy są źli nie ważne skąd pochodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: A od kiedy to Jelenia Góra jest stolicą regio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:54 tu sie zgadzamy - ale to świadczy o tym że nie ważne SLD czy PO jak sugerujesz Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A od kiedy to Jelenia Góra jest stolicą regio 19.06.07, 14:03 Gość portalu: mj napisał(a): > tu sie zgadzamy - ale to świadczy o tym że nie ważne SLD czy PO jak sugerujesz Co nie mziania faktu, że Wrocław z punktu widzenia mieszczanina ma mu mało do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: 213.172.177.* 19.06.07, 12:53 > trzeba się hartować, napij się cieczy piwoPOdobnej na rynku, to żaden tekst > malkątenta już nie będzie straszny:) malkontenta, przymułku :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Czasy ściemniania się skończyły. 19.06.07, 12:54 Gość portalu: dudi napisał(a): > > trzeba się hartować, napij się cieczy piwoPOdobnej na rynku, to żaden tek > st > > malkątenta już nie będzie straszny:) > > malkontenta, przymułku :) To jedyne co masz do powiedzenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Czasy ściemniania się skończyły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:18 > malkontenta, przymułku :) wiem, wiem:), ale ja zawsze pisze: malkątęt, fahoviecc z UM oraz miszcz prezentacji w POwer POincie, nie nabieraj się więcej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Expo 2012 dla Wrocławia IP: *.eranet.pl 19.06.07, 08:03 Ja myslę, że jakby zebrać 1000 cieciów z miotłami i posprzątać Wrocław to by to zrobiło wieksze wrażenie na komisji przydzielajacej Expo. Inna rzecz to to po cholere mi to expo? Co z tego jako mieszkaniec będę miał? Tylko wieloletnią udrękę i nieprzejezdne ulice w rejonie N. Dworu. Grube koperty nie trafią do mojej kieszeni, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Odnoszę takie samo wrażenie 19.06.07, 09:19 Gość portalu: kot napisał(a): > Ja myslę, że jakby zebrać 1000 cieciów z miotłami i posprzątać > Wrocław to by to zrobiło wieksze wrażenie na komisji przydzielajacej Expo. > Inna rzecz to to po cholere mi to expo? Co z tego jako mieszkaniec będę miał? > Tylko wieloletnią udrękę i nieprzejezdne ulice w rejonie N. Dworu. > Grube koperty nie trafią do mojej kieszeni, niestety. Walające się śmieci po ulicach to najlepsza reklama EXPO 2012 kultury czasu wolnego. Tramwaje i autobusy bez otwieranych okien i klimy. Brak wypożyczalni rowerów, o rowerach miejskich już nie wspomnę. Brak pętli indukcyjnych ułatwiających komunikację. Obszczymurki nocne itd. Zapraszam do dyskusji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=63946088 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjf Expo 2012 dla Wrocławia robienie wody z mózgu IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.07, 11:40 Mrzonki urzędników czy robienie wody z mózgu wrocławiakom. To najgorzej zarządzane miasto /z większych miast/ w Polsce z najgorszym układem komunikacyjnym, brudne, zaniedbane, nieudolnie remontowane z promocją w internecie na poziomie najgorszych wiosek w kraju. Prezydent jedynie swoje otoczenie w Rynku partacko wyremontował. Żadnych kamer internetowych pokazujących życie w mieście /zabytki muzea itp. Urzędasy przestańcie kombinować weźcie się wreszcie do roboty. Kto odpowiada za promocje miasta w internecie? Najwyższa pora na restrukturyzację urzędów marszałkowskiego, wojewódzkiego i miejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
nevrati Do MJ 19.06.07, 11:43 Czytam sobie Twoje wypociny i nie podałeś ani jednego konkretu. Hummer słusznie zauważył, że poza obietnicami Dutwieicz nie dał miastu nic konkretnego. Czy PO jest zawsze takie NIEKONKRETNE? Może faktycznie czas na zmianę warty w Urzędzie Miejskim. Podaj konkrety albo zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjf Re: Do MJ IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.07, 12:08 1 Po powodzi do dziś nie zrobiono tego co miano zrobić. 2.Ani jedna arteria komunikacyjna nie odpowiada najniższym standardom europejskim, wiecznie krzywe, dziurawe z kałużami nawierzchnie zaprojektowane nieudolnie np Szewska - kompromitacja, Nowy Świat 2 tramwaje czy autobusy nie mogą się minąć, zakręt zrobiony wbrew wszystkim prawom /kilkadziesiąt rozbitych samochodów, połamane płotki i korki bo co jakiś czas Genek kombinuje przy światłach/ 3.Na Kazimierza od lat straszy rudera a na Mikołaja pozostałości kina Pokój/ 4.Kowale, okolice Pomorskiej itd to wizytówki miasta. 5.Widok Wrocławia z elektrociepłowni to cała internetowa promocja wrocka. 6.Autostrada, obwodnica,obiekt przy Borowskiej, remonty balkonów w Starym Mieście to juz tematy do kawałów. Nieudolność ZDIK-u, chęć likwidacji ZOO przez wojewodę pomysły marszałka, likwidacja szpitali /w Babińskiego umieszczono urząd marszałkowski/ itd.. l Proponuję zobaczyć jak np. miasteczko Brodnica promuje się w internecie www.brodnica.net/ u r z ę d n i c y ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Do MJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:45 bo zmiana prezydenta da zmianę w całosci urzędników miejskich... troszeczkę to naiwne łatwo jest tak wymieniać co się nie podoba - osiągneliście ptrawdziwe mistrzostwo. pewnie jesteście z tego samego sldowskiego podwórka :) to co was jeszcze w tym mieście trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Do MJ 19.06.07, 12:53 Gość portalu: mj napisał(a): > bo zmiana prezydenta da zmianę w całosci urzędników miejskich... troszeczkę to > naiwne > łatwo jest tak wymieniać co się nie podoba - osiągneliście ptrawdziwe > mistrzostwo. pewnie jesteście z tego samego sldowskiego podwórka :) > to co was jeszcze w tym mieście trzyma? Ojcowizna w przeciwieństwie do Dutkiewicza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Do MJ 19.06.07, 12:53 Gość portalu: mj napisał(a): > bo zmiana prezydenta da zmianę w całosci urzędników miejskich... troszeczkę to > naiwne > łatwo jest tak wymieniać co się nie podoba - osiągneliście ptrawdziwe > mistrzostwo. pewnie jesteście z tego samego sldowskiego podwórka :) > to co was jeszcze w tym mieście trzyma? Ojcowizna w przeciwieństwie do Dutkiewicza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: Do Młotka IP: 213.172.177.* 19.06.07, 12:55 hummer = młotek i.... wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Do Młotka 19.06.07, 12:58 Gość portalu: dudi napisał(a): > hummer = młotek i.... wszystko jasne A czym jest 'hammer' :) I ty Dudi chcesz poprawiać literówki innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Do Młotka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:21 ale to ja (MJ) napisałem "hammer"... ups, faktycznie pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Do MJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:57 ja rozumiem że jak ktoś nie urodził się we wrocławiu to jest obywatelem drugiej kategorii - chyba trace tu czas.. szkoda ze wcześniej sie tak nie określiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Do MJ 19.06.07, 13:00 Gość portalu: mj napisał(a): > ja rozumiem że jak ktoś nie urodził się we wrocławiu to jest obywatelem drugiej > > kategorii - chyba trace tu czas.. szkoda ze wcześniej sie tak nie określiłeś Jeśli ciebie dobrze zrozumiałem to jest dokładnie odwrotnie? urodziłaś się to spadaj. EXPO 2012 kultura czasu wolnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Do MJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:05 to moze sobie jeszcze troche pomarudzimy, co? moze że za gorąco, albo ze deszcz pada i dlaczego tel cholerny Dutkiewicz nie wpłynie na pogode hehehe albo ze chleba na kozanowie rano nie było - to wina tych cholernych urzędników! :) co tam jeszcze złego jeszcze powiedzieć... może że spać mi się chce - kto wymyślił żeby wstawac na 8.00 do pracy pewnie to przez tą cholerną PO... żyć sie nie da w tym zapyziałym Wrocławiu... Hammer dorzuć coś jeszcze - dobrze Ci do tej pory szło Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Ech kultura czasu wolnego się kłania. 19.06.07, 13:18 Gość portalu: mj napisał(a): > to moze sobie jeszcze troche pomarudzimy, co? moze że za gorąco, albo ze deszcz > > pada i dlaczego tel cholerny Dutkiewicz nie wpłynie na pogode hehehe albo ze > chleba na kozanowie rano nie było - to wina tych cholernych urzędników! :) co > > tam jeszcze złego jeszcze powiedzieć... może że spać mi się chce - kto wymyślił > > żeby wstawac na 8.00 do pracy pewnie to przez tą cholerną PO... żyć sie nie da > w tym zapyziałym Wrocławiu... Hammer dorzuć coś jeszcze - dobrze Ci do tej pory > > szło Nawet bez znieważania nie jesteś w stanie wytrzymać. Mierny zawistny z Ciebie człowiek. Celowo zostawiam całość Twoich wypocin, które najlepiej świadczą o Tobie. Co do pogody. Trudno nikt nie oczekuje by Dutkiewicz na nią wpłynął. Ale jak ktoś kupuje pojazd komunikacji miejskiej dostosowany do klimy, a nie posiadający jej to taki ktoś powinien kury macać, a nie problemami 600 tysięcznego miasta się zajmować. Jeśli chodzi zaś o ochłodę to najlepiej służa temu drzewa, których coraz mniej jest w centrum. Goły bruk po 12 godzinach wystawienia na promieniowanie słoneczne jest jak cegła szamotka. Przez następne 12 można na nim jajka sadzone robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Ech kultura czasu wolnego się kłania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:38 proponuję rozważyć różnicę między zniewagą a kpiną - ja tu kpiłem :) chyba mam to szczęście nie jeździć tramwajami. chyba lepiej rowerem, przynajmniej ostatnio ze względu na pogode. we wrocławiu nie jest chyba aż tak źle jak sugerujesz. szkoda że ten tramwaj i drzewa przysłaniają całosć tego co sie dzieje we wrocłąwiu. nie można się tez chyba spodziewać samych pozytywnych decyzji. nie myli się ten co nic nie robi. ja zauważam też te pozytywne cechy wrocławia. mi sie po prostu tutaj naprawde dobrze mieszka. może tobie też kiedyś będzie lepiej... moze jak ochłoniesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ech kultura czasu wolnego się kłania. 19.06.07, 13:43 Gość portalu: mj napisał(a): > proponuję rozważyć różnicę między zniewagą a kpiną - ja tu kpiłem :) chyba mam > to szczęście nie jeździć tramwajami. chyba lepiej rowerem, przynajmniej > ostatnio ze względu na pogode. we wrocławiu nie jest chyba aż tak źle jak > sugerujesz. szkoda że ten tramwaj i drzewa przysłaniają całosć tego co sie > dzieje we wrocłąwiu. nie można się tez chyba spodziewać samych pozytywnych > decyzji. nie myli się ten co nic nie robi. ja zauważam też te pozytywne cechy > wrocławia. mi sie po prostu tutaj naprawde dobrze mieszka. może tobie też > kiedyś będzie lepiej... moze jak ochłoniesz :) Właśnie przyjeżdżają do mnie znajomi. Gdzie mogę wypożyczyć od miasta rower miejski, za sensowną opłatą (niewielką) lub kaucją tak by pokazać im to prężnie rozwijające się miasto, dbające tak przecież o swoich mieszkańców? Samemu rower posiadam i używam go przez cały rok. Ale jakoś mi głupio by gość za mną biegł, a ja jadę sobie na rowerze. Może coś mi doradzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Ech kultura czasu wolnego się kłania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 13:50 proponuje szybko zarejestrować działalnosć gospodarczą i zająć sie wypożyczaniem rowerów. gratuluje odnalezienie niszy rynkowej. nie wiem skąd myśl że miasto ma wypożyczać rowery... chyba coś się tu komuś pomerdało. zarób na turystach i żyj jako szczęśliwszy człowiek. ja chce oglądać miasto z wysokości 250 metrów a tu miasto za nic nie chce takiej budowli wybudować, dlaczego miasto mi to robi? co ja swoim znajomym pokażę? tylko zdjęcia satelitarne? :) z tymi rowerami to naprawde wymyśliłeś. jak chce jechać na sobótke rowerami to znaczy że gmina sobótka ma obowiązek mi je wypożyczyc? weź sie w garść! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Tylko wytłumacz mi jedno :) 19.06.07, 14:02 Gość portalu: mj napisał(a): Jak to jest, że na zachodzie, Francja, Holandia, Austria itp. taki rower to standard miejski, coś jak latarnie uliczne, a w europejskim Wrocławiu, tak prężnym i takim bogatym mieście sugerujesz mi kupno takich rowerów? > proponuje szybko zarejestrować działalnosć gospodarczą i zająć sie > wypożyczaniem rowerów. gratuluje odnalezienie niszy rynkowej. We Wrocławiu piękne jest np. Oświetlenie Ostrowia Tumskiego. Te lampy gazowe. Dziwne, że miasto daje na to pieniądze, choć to nisza niespotykana w Polsce. Taki Kowalski winien posiadać usługę zapalacza lamp. Idziesz Ostrowiem, przekraczasz specjalną bramkę, płacisz opłatę i Kowalski Ci zapala lampę. Czyż to nie nisza? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Tylko wytłumacz mi jedno :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:14 pierwszy raz spotkałem się z taką postawą roszczeniową. ja jestem nauczony samemu dbac o siebie, samemu dążyć do celu. nic nie otrzymuję od nikogo i nie chcę nawet. ja nie chcę żeby miasto za bezcen wypożyczało rowery bo to będzie moim kosztem, z moich podatków - dla mnie to czyste rozdawnictwo. nie stać nas na to w odróżnieniu od innych państw które wymieniłeś. tam wolny rynek istnieje od dziesiecioleci - to są bogate państwa. rozdajmy w takim razie co można rozdać. po co inwestowac. masz świetny pomysł na biznes - zajmij się tym i bądź bogatym człowiekiem. nie wypożyczaj po kosztach tylko zarób na tym i już. na węgrzech państwo zwracało np. koszty kursu i egzaminów na prawo jazdy, obywatel miał mase zwrotów podatkowych, rozdawnictwo pełnął gębą... chyba im się troche gospodarka wywraca. wypozyczalnia jak najbardziej tylko dlaczego wszyscy mamy ponosić koszty tego pomysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A na EXPO nas stać :) 19.06.07, 14:19 Gość portalu: mj napisał(a): > pierwszy raz spotkałem się z taką postawą roszczeniową. ja jestem nauczony > samemu dbac o siebie, samemu dążyć do celu. nic nie otrzymuję od nikogo i nie > chcę nawet. ja nie chcę żeby miasto za bezcen wypożyczało rowery bo to będzie > moim kosztem, z moich podatków - dla mnie to czyste rozdawnictwo. nie stać nas > na to w odróżnieniu od innych państw które wymieniłeś. tam wolny rynek istnieje > > od dziesiecioleci - to są bogate państwa. A na EXPO nas stać :) Wracając do wątku, właśnie dlatego, że płacę podatki czegoś od zarządu miasta oczekuję. W tym również jako strona by rozliczali nieuczciwych wykonawców robót publicznych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=64423630&a=64456744 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: A na EXPO nas stać :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:23 oczywiste jest że przy organizacji expo trzeba bedzie wydac sporo pieniędzy. tylko ze to przyniesie inwestycje które zostaną w mieście na lata a ty rządasz konsumpcji... i tylko konsumpcji Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A na EXPO nas stać :) 19.06.07, 14:32 Gość portalu: mj napisał(a): > oczywiste jest że przy organizacji expo trzeba bedzie wydac sporo pieniędzy. > tylko ze to przyniesie inwestycje które zostaną w mieście na lata a ty rządasz > konsumpcji... i tylko konsumpcji Już zostały Skody przez klimy. Na długie lata. A pamiętem jak stały plansze zachwalające i prezentujące ten pojazd oraz remont ulicy Szewskiej. A wystarczyło kupić tramwaje w których owierają się okna. Coś mi świta, że miały być wyposażone w klimatyzację. W to o czym mówisz mógłbym uwierzyć gdyby to nie były tylko słowa Pana Prezydenta. Nic tylko słowa. 6 lat rządów Dutkiewicza a u nas ciągle igrzyska i fuszerka. Taki rower miejski to wydatek około 100 zł. Nierozliczony remont Szewskiej (choćby nowe położenie kabla) - kosztował dodatkowo nas 3.5 Mzł. Co daje w przeliczeniu na pojazdy jednośladowe ~35000 rowerów miejskich. I takie marnotrastwo Ciebie nie boli? Ktoś roztrownił i Twoje i moje 3.5 Mzł. Wiem nawet jak się ta osoba nazywa z imienia i nazwiska - Rafał Dutkiewicz, bo to ona odpowiada za ogłolny stan tego co się w mieście dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: A na EXPO nas stać :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:38 może masz racje tylko że prezydent miasta nie odpowiada za wszystko - nie jeden człowiek jest temu winien. uparłes sie na niego i tyle. są jeszcze urzędnicy - tych nie widzisz? daj mi namiar na rower za 100zl który wytrzyma przynajmniej 2 lata ciągłej eksploatacji. to też nie jest jedyny koszt tego przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: A na EXPO nas stać :) 19.06.07, 14:45 Gość portalu: mj napisał(a): > może masz racje tylko że prezydent miasta nie odpowiada za wszystko - nie jeden > > człowiek jest temu winien. Człowiek, który się za coś bierze bierze również odpowiedzialność za urzędników. To on mówi o planach nie urzednicy. Jako ich przełożony jeśli się nie sprawdzają ma prawo ich zwolnić. uparłes sie na niego i tyle. są jeszcze urzędnicy - Jak wyżej. > tych nie widzisz? daj mi namiar na rower za 100zl który wytrzyma przynajmniej 2 > > lata ciągłej eksploatacji. to też nie jest jedyny koszt tego przedsięwzięcia. Pokaż mi pojazd MPK, który jak perpetum mobile jęździć będzie 2 lata za darmo. Podoba mi się rewitalizacja Pergoli. Nie wiem czy widzialeś ale jest tam wypożyczalnia sprzętu rekreacyjnego. Koszty po zeszłorocznym sezonie - jeden zaginiony (ukradziony leżak). Wrocławianie będą dbali o miasto jeśli będą mieli świadomość, że to miasto dba o nich. Pergola najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: A na EXPO nas stać :) 21.06.07, 18:08 Gość portalu: mj napisał(a): > może masz racje tylko że prezydent miasta nie odpowiada za wszystko - nie > jeden człowiek jest temu winien. uparłes sie na niego i tyle. są jeszcze > urzędnicy - tych nie widzisz? Jeśli mnie pamięć nie myli, to na Szewskiej zawiniła komunikacja. Komunikacja pomiędzy ZDiKiem a MPK, znaczy się. Obydwie instytucje są własnością miasta, któremu szefuje obecnie Dutkiewicz. Jeśli w prywatnej firmie dwóch kierowników nie potrafi się ze sobą dogadać i przez to powstają straty, to na dywanik wzywa ich dyrektor i wywala jednego bądź obu. Jeśli dyrektor burdel ten toleruje, to kładzie tym samym własną głowę na tacy i jest zwalniany przez zarząd. Wracając do miasta: szefowie dwóch firm miejskich podlegli Dutkiewiczowi nie dogadali się ze sobą a mimo tego nadal piastują swoje stanowiska. Normalnym więc jest, że niektórzy wrocławianie (czyli rada nadzorcza) domagają się głowy prezydenta. Burdel tolerowany być nie może. Nic się nie zmienia, ani w ZDiK, ani w MPK. Czas zatem zmienić Dutkiewicza, który stan ten toleruje i firmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Zapytam jeszcze raz Ile to kosztowało 20.06.07, 09:32 Jako podatnik chciałbym wiedzieć ile rowerów miejskich zmarnowano? 1 000, 10 000 a może więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan czemu Dudi nie przyznał się że był w Rzymie? IP: *.chello.pl 20.06.07, 10:26 pewnie nie chwalił się... Nie wiedzialbynm o tym, gdyby nie to, że Bufetowa ostatnio się rozjeździła po świecie (Chicago, Berlin, Paryż, Rzym) co jest krytykowane nawet przez sprzyjająca jej red. Gazety Stołecznej. Tutaj jest spis wyjazdów Dutkiewicza sporządzony przez GazWyb miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35765,1492308.html Zabrakło chyba Rzymu >:) Ze strony bufetowa.pl/2007/06/dwuminutowe-wystpienie-pani-prezydent.html ------------------------------------------------------------------ 23.III.2007 Prezydent Warszawy, Pani Hanna Gronkiewicz-Waltz wzięła udział w jednodniowej uroczystej sesji plenarnej Komitetu Regionów w Rzymie [...] Pani Prezydent miała możliwość rozmów z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego, Komisji oraz przedstawicielami licznie reprezentowanych samorządów europejskich. Korzyści: Pani Prezydent uczestniczyła w spotkaniach i rozmowach z wyjątkowo dużą ilością interesujących i znaczących osób w tym z H. Poetringiem, D. Huebner, merem Rzymu, Lyonu, Rotterdamu. [...] Uczestnicy okrągłego stołu: p. Gronkiewicz-Waltz (Prezydent Warszawy), p. Suica (Burmistrz Dubrownika), p. Topbas (Burmistrz Stambułu), p. Bladholm (Burmistrz Sztokholmu), p. Leers (Burmistrz Maastricht), p. Dutkiewicz (Burmistrz Wrocławia), p. Collomb (Burmistrz Lyonu), p. Van Den Brande (Vice- Przewodniczący Komitetu Regionów) i inni. ------------------------------------------------------------------ Co prawda Dudi niu jest burmistrzem, ale czemu nie przyznał się że był w Rzymie i ile to kosztowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: czemu Dudi nie przyznał się że był w Rzymie? IP: *.chello.pl 20.06.07, 10:29 > Tutaj jest spis wyjazdów Dutkiewicza sporządzony przez GazWyb > miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35765,1492308.html > Zabrakło chyba Rzymu >:) spis jest z 2003 :) moja pomyłka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al.Matejki 18 Expo 2012 dla Wrocławia IP: *.tpca-cz.com 21.06.07, 19:36 Nie došč, že odbiora EURO 2012, to tym bardziej z EXPO g wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer To takie samo hasło jak Solidarna Polska 02.07.07, 11:38 Sprzedawać tereny każdy chłop potrafi. Ale gospodarza poznaje się po tym jak wyglądają te tereny, które są jego własnością. A tu smród i ubóstwo. Nawet podwrocławskie gminy mają lepsze drogi niż miasto Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Zapomnijmy o Expo IP: *.chello.pl 02.07.07, 12:39 Wczorajszy wieczorny spacer po mieście otworzył mi oczy. Jestem Wrocławianką, która kocha swoje miasto, byłam dotychczas w nie zapatrzona, wychwalałam je przed znajomymi z zagranicy i popierałam gorąco wszelkie inicjatywy typu Euro czy Expo. Niestety, to będzie porażka, a nie sukces tego miasta. Jak wygląda Rynek w niedzielę wieczorem? Jak wysypisko śmieci, tony odpadków walają się po ulicach, kubły na śmieci są pootwierane, wszędzie leżą rozdeptane knysze i inny fastfood. WSZYTKIE budynki na stojące przy uliczkach odchodzących od Ryku, zwłaszcza Igielna, są pobazgrane przez bezmózgich gó..arzy ze sprayami. Właściciele kundli wyprowadzają je beztrosko i nie sprzątają po nich. Wczoraj widzialam, jak pies narobił na środku chodnika na Kuźniczej, włąścicielka, któej zwróciłam uwagę udawała głuchą. Jak w takim razie poradzimy sobie ze śmieciami, kiedy przyjedzie to spodziewane parę milionów turystów? Czy będziemy ich instruować jak ominąć psie gówna? Jak wytłumaczymy im, dlaczego większość zabytkowych, wspaniałych budynków jest zdewastowana? I dlaczego władze miasta są tak pomysłowe i chętne do pracy, gdy chodzi o pomnik konia na ul. Szewskiej albo o obrzydliwy różowy neon przy uniwersytecie, a nie potrafią zadbać o porządek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan psie kupy to nie jest powód żeby nie mieć Expo IP: *.chello.pl 02.07.07, 13:22 albo walające się śmieci albo pomazane mazami przez półmózgow kamienice. Być może warto mieć Expo gdybyśmy nie mieli Euro. Ale mamy. Zdaje się że do przygotowań do Euro też trzeba zrobić jakieś inwestycje. Więc sugeruję na nim się koncentrować. > Jestem Wrocławianką, która kocha swoje miasto, byłam dotychczas w nie > zapatrzona, wychwalałam je przed znajomymi z zagranicy i popierałam gorąco > wszelkie inicjatywy typu Euro czy Expo. Jeśli naprawdę kochasz swoje miasto Ty i Twoi znajomi zacznijcie wymagać pracy od cepów którzy rządzą Twoim miastem i dokładnie rozliczajcie ich z tego co zrobili, co obiecali a nie zrobili i wyjaśnień dlaczego czegoś nie zrobili. A nie robienia pabik-rylełszyn, żadnych koni, krasnoludków, fontann albo POdróży celem promocji Expo albo wywiadów w BBC. Taka proszę pani Uć. Jedyne miasto w Polsce na 2 litery, które ponoć umiera i na pewno dynamiczne nie jest. Nie stara się o Expo, nawet na Euro nie miała szans. No chyba, że... Bo właśnie buduje linię szybkiego tramwaju Zgierz-Łodź- Pabianice za 300mln zł z czego 100mln ma dac im Bruksela. W tej cenie nie ma koni ani krasnloduków ani podrózy na księżyc za to jest 10 klimatyzowanych tramwajów niskopodłogowych i przebudowa 60 skrzyżowań łącznie z zajezdnią. Krótkie info o tym: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070702/ekonomia/ekonomia_a_40.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: psie kupy to nie jest powód żeby nie mieć Exp IP: *.chello.pl 02.07.07, 14:01 > Jeśli naprawdę kochasz swoje miasto Ty i Twoi znajomi zacznijcie wymagać pracy > od cepów którzy rządzą Twoim miastem i dokładnie rozliczajcie ich z tego co > zrobili, co obiecali a nie zrobili i wyjaśnień dlaczego czegoś nie zrobili. A > nie robienia pabik-rylełszyn, żadnych koni, krasnoludków, fontann albo POdróży > celem promocji Expo albo wywiadów w BBC. Z tym sie zgadzam. Mój post nie miał być użalaniem się nad sytuacją miasta. Chciałam, żeby wywiązała się dyskusja, aby mieszkańcy miasta się zmobilizowali i zrobili jakąś obywatelską akcję, która wywarłaby nacisk na władze, żeby wreszcie przestały zajmować się bzdurami (różowy neon, krasnoludki, konie etc), nie marnowały czasu, energii i pomysłów, a zaczęły poważnie traktować swoją pracę. Sama nie zrobię wiele, mogę napisać kila listów do Dutkiewicza, powiedzieć znajomym, którzy stwierdzą, że to i tak nic nie da. Ale gdyby takich listów wysłać kilkadziesiąt tysięcy i pokazać tym samym, że kolejny krasnoludek nie jest tym, co uszczęśliwi Wrocławian, władze zaczęłyby się liczyć z opinią publiczną... Do tego jednak potrzeba silnego społeczeństwa obywatelskiego, chęci i wiary, zmiany dotychczasowego sposobu myślenia... Inaczej Wrocław będzie piękny, nowoczesny i otwarty tylko na wirtualnych symulacjach, które Dutkiewicz ogląda na dobranoc w celu połechtania własnej próżności. Odpowiedz Link Zgłoś