Gość: pr m111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:13 ciekawe co na to mieszkancy szymanowa i psar wiem ze bedzie to nie lada dzien od 1 lipca bedzie 908 zamiast 608 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MJ Re: 608=908 IP: *.as.kn.pl 26.06.07, 22:37 908 Przewoźnik-Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Henryk Dyrda. Nazwa taka,że normalnie strach sie bac ,co to na przystanek w te niedziele podjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:50 Jak to co podjedzie! Podjedzie autobus marki.... (zrób to) SAM :) Lub autobus rok prod. 2007 (a nie produkowany od 10 lat....). Ale mnie to Dyrda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:51 ... będzie teraz obsługiwał pod domem, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: 608=908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 08:15 triumfalny powrót Jelcza M11 do Wrocławia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 608=908 IP: *.as.kn.pl 29.06.07, 23:51 A co to za g.. ten jelcz?Czy to znaczy,że jest jeszcze cos gorszego od DLA!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: 608=908 IP: *.as.kn.pl 30.06.07, 08:47 Jeśli pan Dyrda nie kupił niczego fajnego ostatnio, to na 908 wyjadą większe złomy niż obecnie wypuszcza na 608 DLA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 608=908 IP: 82.160.135.* 30.06.07, 21:01 a co takiego złego jeździ teraz na 608?? Jeszcze zatęsknisz za taborem DLA jak przyjdzie Ci poginać na piechotę lub jechać Mig-iem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: 608=908 IP: *.as.kn.pl 30.06.07, 21:45 Jeśli to do mnie pytanie, to radzę obejrzeć swój zad, czy czasem ironia nie wali właśnie w 4 litery ;) A tak na temat, to każdy autobus z manualna skrzynią to złom ;) Jak już napisałem, będzie wesoło, jutro powitamy M11, które nie zostały wyprodukowane przez Jelcza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:53 A dziś widziałem dwa niebieskie Jelcze na alei Hallera, jeden z nich miał numer taborowy 3, więc nie tylko M11 będziemy jutro witać... ((a drugi miał reklamę Orange, numeru nie widziałem :( )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:51 Jeśli MAN, Solaris i Jelcz DLA są złe, to co to będzie na PWHD wg Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:48 Ale o co Ci chodzi? Jeśli umiesz pisać, to napisz, prosimy, jeszcze raz, ale bardziej zrozumiale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaahahahahahaa Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:15 transport.asi.pwr.wroc.pl/2-99337.html powodzenia:D zwłaszcza z transport.asi.pwr.wroc.pl/2-150370.html :D:D boże, błogosław POLBUS:d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehehehehehe Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:19 i jeszcze tutaj:D transport.asi.pwr.wroc.pl/2-43321.html transport.asi.pwr.wroc.pl/2-43321.html zwłaszcza komentarze co do tego drugiego.... no bardzo radośnie, bardzo, dawno się tak nie pośmiałem:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:22 transport.asi.pwr.wroc.pl/2-42651.html pomyłka;] ale tak czy siak, myśle, ze nie będzie tak źle:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:11 no i stało się jednak jest tragicznie ciekawe jak taki przewoźnik jak ten mógł dostac kontrakt na jazde po wrocławskich ulicach, znając życie to pewnie jakiś szwagier albo kuzyn kogoś z urzędu miasta bo tylko tak można wytłumaczyć wypuszczenie w obrębie granic miasta autobusu gdzie zasady są jak w PKS, paranoja, jedno wejście-jedno wyjście, podobno niedługo w połowie trasy w okolicach Marino bedzie zjężdzał na pobocze żeby pasażerowie mogli mieć przerwe na toalete i kanapki jak na długodystansowy kurs przystało, no i ta szybkość dojeżdża do widawy w tyle co busy z nadodrza do Trzebnicy, Gratulacje dla Urzędu Miasta - pewnie nikt z ich rodziny w tamtym kierunku nie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:09 Masakra, ludzie dalej chcą komuny... 1. To nie z winy PWHD zasady są jak "w PKS". 2. Jedzie tak długo, bo wszyscy, zapewne tak jak ty, chcą jeździć za darmo i trzeba ich wołać do kupna biletu. 3. Gratulacje dla Urzędu Miasta - do _wszystkich_ busów powinno się wchodzić _tylko_ pierwszymi drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: 608=908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:29 jeśli komuna oznacza, że będę jechać 10 minut (a nie jak teraz - 20), ze dojadę na miejsce punktualnie i bez zbędnego zamieszania, to tak, chcę komuny! 1. mnie nie obchodzi czyja to wina. obchodzi mnie, że jest mi niewygodnie inie lubię jak ktoś się o mnie ociera 2. wymyślono coś takiego jak bilet okresowy, który jak wiadomo funkcjonuje w innych miejskich połączeniach. 3. to moze jeszcze wprowadzimy to samo rozwiązanie w autobusachh mpk, tramwajach, pociagach? będzie z pewnością ład i porządek. a jaki komfort!!! jeśli to rozwiązanie ma być krokiem w przód to ja chcę być rakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkm Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:54 > to tak, chcę komuny! No i przez takich jak ty, to w tym kraju nic sensownego zrobić nie można... 1. Co ma wchodzenie pierwszymi drzwiami do ocierania? 2. Na 908 (jak i na innych liniach) też są bilety okresowe. Jedyny bilet który przestał obowiązywać to "roczny niewidoczny". 3. Ale nie tylko w MPK, tylko we wszystkich autobusach jeżdżących na zlecenie ZDiK/UM ! W tramwajach nie. Tak! Bądź lepiej rakiem, bo z takimi ludźmi jak ty, to trudno współpracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLDRE Re: 608=908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:19 argumenty ad personam świadczą o rozmówcy. ja ich nie uzyję, bo nie zniżam się ponizej pewnego poziomu lepiej nie robić nic niż robić źle. Bilety na 908 należy kupować U KIEROWCY. co oznacza, że na każdym przystanku ustawia sie w kolejce sporo osób. Na każdym też sporo osób wysiada, ocierając się w wąskim przejściu - średnio przyjemne. dlaczego w tramwajach nie? jakiś merytoryczny argument dlaczego traktować te linie inaczej? NIECH ZYJE AGLOMERACJA WROCŁAWSKA :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKM Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:45 W zamyśle pomysłodawców miało być lepiej, dopiero brak współpracy ludzi (pasażerów) doprowadza do tego co jest. Wychodzić powinno się drugimi lub trzecimi drzwiami. Owszem kupuje się u kierowcy, ale można kupić u niego także bilet okresowy, a w granicach Wrocławia honorowane są wszystkie "normalne" bilety okresowe (typu dzienny za 9zł czy 30dniowy za 90zł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: 608=908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:55 mkm Widzę ze pałasz olbrzymią sympatia do MPK, a w tym wypadku do Urzędu miasta który to od maja zarządza komunikacją miejską, co do pierwszego punktu - twój komentarz nic nie wyjaśnia, drugie - weryfikacja moich biletów powinna leżeć w zakresie pracy kontrolerów, i chyba nie jechałeś nim jeszcze bo tam nikt nikogo nie woła, bo wołać to można na psa, natomiast do pasażera trzeba zwracać się inaczej,punkt trzeci, wskazuje na Twoje pokrwieństwo z kimś z urzędu, albo coś w stylu romansu - lizanie czyjejś _ _ _ _ - gratuluje, awans społeczny gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:32 Wracając do tematu. Wszyscy się bali PWHD. A jest fajnie, jak nie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam342 Re: 608=908 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:33 Przejechalem sie dzisiaj i wczoraj kursem 908 o 17.00 i wcale nie jest tak zle. Uczciwi kupuja bilety lub okazuja kierowcy, czesc osób dopiero sie uczy, ze trzeba kupic bilet u kierowcy a cwaniaki którzy oszczedzali kilkadziesiat miesiecznie tylko narzekaja i kombinuja, ze ktos kaze im placic. W koncu jestesmy w XXI wieku i nalezy uczciwie placic za przejazd. Uslugi P.W.H.D sa jak najbardziej ok. Nawet jezdza w miare punktualnie, a jak ktos jezdzi codziennie to niech sobie kupi okresowy bilet i bedzie sie jechac szybciej a nie cwaniakowac i narzekac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzey7 Re: 608=908 05.07.07, 22:31 Hehe :) Widzę, że Psary i okolice przeżywają taki sam szok, że trzeba płacic za przejazd, jak Siechnice rok temu - gdy tam ruszyły linie strefowe i nagle się okazało że nie ma już podróżowania za darmo :) Niestety po raz kolejny okazuje się, że - mówię to z przykrością - kierowcy DLA przyzwyczaili pasażerów do takich praktyk i teraz mieszkańcy nie potrafią się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Dyrda, trzymaj się! Szok minie i pasażerowie się przyzwyczają. Pozdrawiam - wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: 608=908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:53 zawsze płacę za przejazd, niech ktoś mi zatem wytłumaczy jedną kwestię: skoro są honorowane bilety okresowe, czemu nie mogę wchodziś z jednorazowym z kiosku? czemu muszę stać w kolejce do kierowcy? to taki kłopot zamontować kasownik? paranoja - ludzi się gnoi a oni jeszcze się cieszą. Co za dziwne spoleczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: 608=908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:00 jasne Dyrda, trzymaj się. Cała rodzina stanęła tu w Twojej obronie. Bo jak widać w komentarzach do powyższych zdjęć, pasażerowie w różnych miastach - nie tylko we Wrocławiu, raczej Cię nie poprą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. VvV Re: 608=908 IP: *.devs.futuro.pl 06.07.07, 11:50 Mieszkam na Karłowicach i z balkonu widzę jakim "wspaniałym" taborem dysponuje firma PWHD. Taki złom to już chyba tylko na Białorusi znajdziemy! Te autobusy nadają nowego znaczenia słowu ZDEZELOWANE! Jest kilka "nowszych" Jelczów ale większość to jeżdżące trupy kupione chyba od MPK. Kupowanie biletów u kierowcy i przez to płacenie za przejazd uważam za duży plus (bilet okresowy na tą linie można kupić w papierniczym na Chrobrego). Ale te autobusy!!!!!!! EEEEEEzzzzzzzzzhrhrhr jedynka gzgzgzyyyyyy dwójka i w pół godziny jesteśmy z Dworca Nadodrze do Broniewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś