Dodaj do ulubionych

kanarek w Gazecie

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 11:17
Buhaha!!! Widzieliscie dzisiejsza jedynke w Gazecie? Ale nie w Internecie,
tylko w realu? Na pierwszej stronie tekst o reklamowaniu kanarka!!! Artykul
nadaje sie na pierwsza strone Supermarketu, ale nie mojej ulubionej
Wyborczej! Ja wiem, ze latem w gazetach jest tzw. sezon ogorkowy, ale zeby
az tak... Usmialem sie do lez, gazeta wyglada jak na 1 kwietnia! Tylko gdzie
tu ta opiniotworcza gazeta? Szkoda slow.
Obserwuj wątek
    • Gość: kowal Re: kanarek w Gazecie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 14:15
      Gazeta stacza sie coraz nizej... Dla kogo oni ja robia? Chyba przerzuce się na
      Rzeczpospolita. Ona przynajmniej ma szacunek dla inteligencji czytelnika...
      • wielki_czarownik Racja. GW jest żałosna. 18.06.03, 14:47
        Poruszana tematyka nadaje się coraz częściej do jakiegoś szmatławego brukowca,
        niż gazety którą kiedyś uważano za jedną z lepszych w świecie. Profesjonalizm
        redaktorów istnieje chyba tylko na papierze. Jednostronne opisywanie spraw, nie
        sprawdzanie informacji, błędy zarówno merytoryczne jak i ortograficzne,
        niemożliwa do strawienia prounijna propaganda. Dramat! GW przypomina mi gazetkę
        szkolną i to z podstawówki. Ale redaktorzy naczelni gazetek szkolnych nie kręcą
        przed komisją śledczą.
        • brezly Re: Racja. GW jest żałosna. 18.06.03, 15:09
          wielki_czarownik napisał:

> Poruszana tematyka nadaje się coraz częściej do jakiegoś szmatławego
          brukowca,
          > niż gazety którą kiedyś uważano za jedną z lepszych w świecie. Profesjonalizm
          > redaktorów istnieje chyba tylko na papierze. Jednostronne opisywanie spraw,
          nie
          >
          > sprawdzanie informacji, błędy zarówno merytoryczne jak i ortograficzne,
          > niemożliwa do strawienia prounijna propaganda. Dramat! GW przypomina mi
          gazetkę
          >
          > szkolną i to z podstawówki.

No ale jakos ich czytasz, co wiecej siedzisz na ich forum :-)) Mysle ze
          dotykasz pewnego podstawowego problemu zwiazanego z GW, mimo wszystko. Projekt,
          ktory wyszedl od ambicji wysokich, bo jak byc pierwsza wolna gazeta w kraju,
          ktory wychodzil z lodowki - to na calego. Tak to mialo byc jak sobie
          inteligenci z OKP wyobrazali: ambitnie, z intelektualnym oddechem i dla
          czytelniczej bazy aniolow. A potem okazalo sie ze to musi na siebie zarobic i
          dokonac wyborow w tej nowej demokracji. I ze juz nie ma tak prosto jak wtedy
          jak tu czolgi a tu powielacz. A anioly rzucily Tischnera, Poppera i Hanne
          Arendt i postanowily pogrillowac przy piwku, bo przez 10 lat lektur mialy
          dosyc, a miesa i piwa malo.
          Ale tak juz pewnie musi byc. Pierdoly w TVN maja zarobic na TVN24, bo jak nie
          zarobia to wszystko diabli wezma i pod mlotek posla. I bedzie 'myjnia topless'.
          I tak gazeta lepsza niz jej portal, bo co tam mozna znalezc na forach typu
          Cosmopolitan, magia, wrozby etc. - to juz wogole durnota z turbodoladowaniem.
          Ale mysle ze maja swiadomosc ze nie moga przegiac bo jak calkiem zmienia baze
          czytelnicza na taka od 'Zycia na goraco' to im reklamodawcy odplyna.
          Finalnie, Gandalfie - ja bym swojej roboty na kierowanie GW nie zamienil :-))

Ale redaktorzy naczelni gazetek szkolnych nie kręcą
          >
          > przed komisją śledczą.

No comment. Dolepiasz nadmiarowo.
          ZdrowkaPo.
          • wielki_czarownik Jest jeszcze sprawa profesjonalizmu dziennikarzy 18.06.03, 16:58
            Niestety w coraz większej ilości artykułów dziennikarze piszą albo
            jednostronnie (np. o incydencie w WSO całkowicie nieprofesjonalnie i wybiórczo
            opisali sytuację) albo też dziennikarze piszą nie wiedząc za bardzo co piszą i
            popełniają błędy, co na przykład sugerował jeden z forumowiczów tu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=6520853&a=6541348
            Przykłady takich czytelniczych sprostowań można bez problemu znaleźć na naszym
            forum. Zresztą ja też znajdywałem różne pomyłki w tekstach GW.
            Szukanie taniej sensacji da się jakoś usprawiedliwić. Ale opisywanie spraw
            tylko z jednego punktu widzenia, przemilczanie faktów, czy brak zrozumienia
            najprostszych kwestii to już trudno zrozumieć. Szczególnie u dziennikarzy
            takiej gazety.
            • Gość: Oz piegdoneczko,piegdoneczko leć do nieba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 18:59

czarownikom mózgu trzeba
              • wielki_czarownik A merytorycznie? 18.06.03, 19:06
                Jakieś kontrargumenty?
                • Gość: Oz najzabawniejsze jest to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 21:48

że merytorycznie już było
      • Gość: cc Re: kanarek w Gazecie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.06.03, 13:46
        Gazeto popraw się!
        • Gość: Oz do 'cc'-znaszli ten skrót? ale po naszemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 17:05

CCCP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka