weniger 24.06.03, 19:21 zaciekawiła mnie wasza informacja o pracach nad przyłaczeniem obwodnicy śródm. do legnickiej- ma byc bezkolizyjne, czyli zbudujecie tam jakiś wiadukt?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_cinek_ Re: obwodnica a legnicka 24.06.03, 20:57 Nie musi to być wiadukt. Może być np. tunel. Ale czy wogle coś w tym stylu będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Czytanie ze zrozumieniem :)))))))) 24.06.03, 22:09 A nie przyszło wam do głowy że stwierdzenie "bezkolizyjne połaczenie" znaczy tylko tyle iż odbedzie się to bez utrudnień w ruchu na Legnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
weniger kazde słowo ma swoje znaczenie;))) 24.06.03, 22:20 wiele rzeczy mi przyszło do głowy- także ta, choć bezkolizyjne znaczy mniej więcej to, że zastosowanie rozwiązanie eliminuje mozliwość kolizji samochodów (ich trasy przejazdu nie krzyżują się), jesli to znaczenie przyłożyć do legnickiej i obwodnicy, to trzeba wybudować tunel lub wiadukt dla relacji legnicka - obwodnica (kierunek osobowice). Nie zmienia to faktu, że szczerzę wątpię w taką możliwość, jednak zapytać zawsze można... Być może rozczaruje się, że w tym przypadku nie była to nieprodność językowa pracowników ZDiK-u Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: kazde słowo ma swoje znaczenie;))) 24.06.03, 22:30 Chyba się rozczarujesz. Obwodnica bedzie połączona z Legnicka no bo przeciaż z jednej strony maz jej częśc czyli Ostatni Grosz a z drugiej bedzie co nam zbudują. Sam zobacz. www.biprogeo.wroc.pl/imgs/most_plan_syt.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gulliverek Re: obwodnica a legnicka 25.06.03, 23:05 weniger napisał: > zaciekawiła mnie wasza informacja o pracach nad przyłaczeniem obwodnicy > śródm. do legnickiej- ma byc bezkolizyjne, czyli zbudujecie tam jakiś > wiadukt?? Jaaasne, wiadukt, a przy okazji jeszcze lotnisko dla helikopterów :P Skrzyżowanie będzie jednopoziomowe i tyle. ;) Zresztą, gdyby chcieć tam zrobić jakieś "ślimaki" i gdyby nawet znalazło się pod nie miejsce, to znów trzeba byłoby wyciąć jakieś drzewa... i coponiektórzy znów spazmów by dostali (jak przy Moście Tysiąclecia :P) Odpowiedz Link Zgłoś