wroclawczyk 08.07.03, 15:40 Jakie sa wg was najlepsze i najgorsze firmy z Wrocławia oraz spoza, które prowadziły prace w naszym mieście.Oceniamy oczywiście efekt ich pracy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcat Re: Ranking firm 08.07.03, 16:23 Njapierw ja bym wsyztkie zgrupował a potem to trzeba sobie porzypominac kto co robił. Ja znam nastepujace firmy z siedzibami we Wrocławiu Ziajka i firmy córki Bickhardt Bau Berger Bau Drobud PRKiI Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Ranking firm 08.07.03, 19:03 sebcat napisał: > Ja znam nastepujace firmy z siedzibami we Wrocławiu > Ziajka i firmy córki > Bickhardt Bau > Berger Bau > Drobud > PRKiI PRDM Zakład Torowy Spolbud Bisek Bahn Technik Wrocław Czerwiński Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Ranking firm 09.07.03, 16:27 > > Ja znam nastepujace firmy z siedzibami we Wrocławiu > > Ziajka i firmy córki > > Bickhardt Bau > > Berger Bau > > Drobud > > PRKiI > PRDM > Zakład Torowy > Spolbud > Bisek > Bahn Technik Wrocław > Czerwiński Droinwest jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Ranking firm 09.07.03, 17:11 svarte_sjel napisał: > > > Ja znam nastepujace firmy z siedzibami we Wrocławiu > > > Ziajka i firmy córki > > > Bickhardt Bau > > > Berger Bau > > > Drobud > > > PRKiI > > PRDM > > Zakład Torowy > > Spolbud > > Bisek > > Bahn Technik Wrocław > > Czerwiński > > Droinwest jeszcze Skanska Pretfor Kraków hmm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Ranking firm 10.07.03, 09:50 wroclawczyk napisał: > Skanska > Pretfor Kraków Grupa ZUE właściwie, choć u nas to głównie Preftor się udziela faktycznie. Ale mowa była o wrocławskich firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Ranking firm 10.07.03, 11:30 svarte_sjel napisał: > wroclawczyk napisał: > > Skanska > > Pretfor Kraków > > Grupa ZUE właściwie, choć u nas to głównie Preftor się > udziela faktycznie. > > Ale mowa była o wrocławskich firmach. Mowa była o wszystkich firmach, które robiły coś we Wrocławiu.Mieliście ocenic, które dobrze a które źle a tylko wymieniacie z nazwy.Myslałem, że od razu posypie się fala narzekania i krytyki a tu cisza.Widocznie wszystkie firmy pracowały świetnie, tylko skąd te dziury w "nowej" Grabiszyńskiej oraz Hallera na odcinku do Carrefoura do skrzyzowania z Powstańców? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_kiniorski Re: Ranking firm 14.07.03, 12:33 Pozwolicie Państwo, że się nie wypowiem. Po prostu mi nie wypada, za to z uwagą będę śledził ten wątek :-) Pozdrawiam KK Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Ranking firm 14.07.03, 13:44 Żmigrodzka,Most Trzebnicki - Drobud,Ziajka. Zastrzezen brak droga cały czas w stanie idealnym Świdnicka,Stawowa,Piłsudzkiego - niewielkie niedoróbki na torowisku, fatalny zakręt na Ślężnej zaraz za wiaduktem jak sie jedzie do dworca i dalej do Kołątaja. wicie o co chodzi. Nowy Świat,skrzyżowanie Łowiecka - Reymonta - Bickhardt bau i PRKiI - zniewielkie usterki torowiska na Nowym Świecie. Ogólnie robota dobra. Okolice Hali targowej - Ziajka. Nie zauważyłem zadnych usterek. Zły projekt za dużo brukowanych chodnikow bo zarastają chwastami. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Ranking firm 14.07.03, 13:50 sebcat napisał: > Świdnicka,Stawowa,Piłsudzkiego - niewielkie niedoróbki na torowisku, fatalny > zakręt na Ślężnej zaraz za wiaduktem jak sie jedzie do dworca i dalej do > Kołątaja. wicie o co chodzi. Nie dokończyłem to były osobne budowy bez wsplpracy firm i tak Świdznicka to Ziajka, reszta to Berger Bau Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawczyk Re: Ranking firm 14.07.03, 14:43 a kto robił fragment Hallera od Carrefoura do skrzyżowania z owstańców? Jeśli ta sama firma co całą Hallera to dlaczego ten kawałek się sypie(dziury- szczególnie w miejscach styku kolejnych fragmentów asfaltu).Kawałek Powstanców przy Hallera też się trooszke pofałdował od hamowania TIR-ów na światłach. Następna to Grabiszynska-asfalt sie sypie nie wspominając już o torowisku.Podobno firma, która przeprowadzała te prace zwinęła interes? Odpowiedz Link Zgłoś
darek_w1 Re: Ranking firm 14.07.03, 14:57 wroclawczyk napisał: > a kto robił fragment Hallera od Carrefoura do skrzyżowania z owstańców? Jeśli > ta sama firma co całą Hallera to dlaczego ten kawałek się sypie(dziury- > szczególnie w miejscach styku kolejnych fragmentów asfaltu). Hmm, jechałem tam choćby wczoraj i dziur nie zauważyłem. > Następna to Grabiszynska-asfalt sie sypie nie wspominając już o > torowisku.Podobno firma, która przeprowadzała te prace zwinęła interes? "Nowa" Grabiszyńska ma już dobrze ponad 10 lat jeśli mnie pamięć nie myli. Jak na ten wiek to jezdnia wygląda nieźle. Gorzej z torowiskiem. Ale to jest problem nierozwiązywalny ;-) Pozdr Darek Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Ranking firm 14.07.03, 21:30 sebcat napisał: > Świdnicka,Stawowa,Piłsudzkiego - niewielkie niedoróbki na torowisku, fatalny Które kawałki Piłsudskiego? > zakręt na Ślężnej zaraz za wiaduktem jak sie jedzie do dworca i dalej do > Kołątaja. wicie o co chodzi. Nie wiemy. O jaki zakręt chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Ranking firm 14.07.03, 22:28 svarte_sjel napisał: > sebcat napisał: > > Świdnicka,Stawowa,Piłsudzkiego - niewielkie niedoróbki > na torowisku, fatalny > > Które kawałki Piłsudskiego? A już nie, była wojna zaraz po odbiorze, ale szybko naprawili, ale ogolnie usterki nie swiadcza na korzysc zwlaszcza gdy media to nagłosnią. > > zakręt na Ślężnej zaraz za wiaduktem jak sie jedzie do > dworca i dalej do > > Kołątaja. wicie o co chodzi. > > Nie wiemy. O jaki zakręt chodzi??? Sory znowu nie spojrzalem na plan, Slezna jest tam one-way. Jedziesz sobie Borowska(linia K)mijasz skrzyzowanie ze Swobodną, przjezdasz pod widuktem i w prawo i lezysz na podlodze jak sie nie trzymasz. Samochodem to tez nic przyjemnego bo boje sie ze ktos mi wyskoczy. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Ranking firm 15.07.03, 11:20 sebcat napisał: > > Które kawałki Piłsudskiego? > A już nie, była wojna zaraz po odbiorze, ale szybko naprawili, ale ogolnie Ale o które chodziło, ob Piłsudskiego była robiona w n kawałkach przez n firm... > Jedziesz sobie Borowska(linia K)mijasz skrzyzowanie ze Swobodną, przjezdasz pod > widuktem i w prawo i lezysz na podlodze jak sie nie trzymasz. Samochodem to tez Aha. Skręt w peronową. Nie wiem o co ci chodzi -- zrobiony jest bardzo dobrze. A że projekt kuleje... to już nie wykonawcy wina. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Ranking firm 15.07.03, 11:53 svarte_sjel napisał: > Ale o które chodziło, ob Piłsudskiego była robiona w n > kawałkach przez n firm... > O ijle odbrze pamiętema to był kawałek miedzy Stawową a skrzyzowaniem ze Świdnicką, ale to dawnoe było. > Aha. Skręt w peronową. Nie wiem o co ci chodzi -- > zrobiony jest bardzo dobrze. A że projekt kuleje... to > już nie wykonawcy wina. No zrobiony jest idealnie według projektu jak że by mogło być inaczej, przcież wszystko czy to jest źle zaprojektowane czy dobrze nalezy robić według projektu. Ale wiem że wykonawca może uzgadniąc z inwestorem ewentualne zminy jeśli zauwazy jakieś buble. Chociaż w budownictwie drogowym to nie jest takie proste jak w przemysłowym czy mieszkaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Ranking firm 14.07.03, 21:33 wroclawczyk napisał: > Mowa była o wszystkich firmach, które robiły coś we Wrocławiu.Mieliście > ocenic, które dobrze a które źle a tylko wymieniacie z To ja w skrócie o wykonawcach torowisk: - ZT: dobrze, bez rewelacji - PRKiI: bardzo dobrze kolejówka, zabrukowywane dobrze - Preftor: bardzo dobrze - BTW: dobrze, choć bruk bez rewelacji (ale bruku to u nas nikt nie umie kłaść) - Spolbud: dobrze, podobnie jak ZT - Bisek: wielka chała na ogół, choć Wróblewskiego zrobiłi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
perian_me Re: Ranking firm 15.07.03, 12:03 svarte_sjel napisał: > To ja w skrócie o wykonawcach torowisk: <ciach> Teraz tylko przyporządkować wykonawce do jedynej słusznej technologii wykonywanych torowisk prostych niewydzielonych, bądź wydzielonych w jezdni (PŁYTA WĘGIERSKA) i mamy firme, pod którą powinno się ustawiać przetargi (oczywiście zapis o płycie węgierskiej w SIWZ obowiązkowy). Ale we Wrocku to za trudne (choć ustawianie przetargi pod Volvo wychodzi znakomicie ;-) ) i za pare miesięcy czeka nas kolejny remont Piłsudskiego od Legionów do Zielińskiego, albo i nawet Świdnickiej i podobnież odcinek w kostce Świdnicka - Powstańców Śląskich. A to są nowe torowiska. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś