ewencja 21.09.07, 09:41 www.wroclaw.pl/m3508/p9676.aspx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elkas22 Re: Dzień bez samochodu 21.09.07, 11:30 Zamiast organizować bezsensowne akcje, powinni poprawić komunikację zbiorową. Jak czekam godzinę na autobus, który powinien przyjechać po 10 minutach, to w głębokim poważaniu mam dni bez samochodu i tym podobne bzdury. Gdyby mnie było stać na własny samochód w życiu nie wsiadłabym do tych śmierdzących i zatłoczonych autobusów - polecam 136 o 7 rano. Ze 2 dni temu było cudownie jak nie podjechały 3 autobusy z rzędu. Podjechał autobus wyładowany niczym metro w Tokio. Ja się cofnęłam, ale znaleli się twardziele co wsiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
umarl_w_butach Re: Dzień bez samochodu 21.09.07, 11:55 Jeśli na ulicach pojawi się nowoczesny tabor, jeżdżący punktualnie po sensownie zorganizowanej sieci komunikacyjnej - możemy pogadać. Do tego czasu stanowczo odmawiam korzystania z usług publicznych przewoźników. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Dzień bez samochodu IP: 212.127.91.* 21.09.07, 12:40 A ja przemieszczam się szybko i za darmo po Wrocławiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Dzień bez samochodu IP: *.magma-net.pl 21.09.07, 20:27 Mogę zaprzestać korzystania z jeżdżenia samochodem po mieścia na rzecz tylko i wyłącznie komunikacji tramwajowej pod następującymi warunkami: 1. Punktualność. 2. Bezwzględne pierwszeństwo dla tramwajów i wydzielenie torowisk kosztem pasów dla samochodów bez żadnych wyjątków. 3. Zakup nowoczesnego taboru tramwajowego wyposażonego w klimatyzację (lato) i efektywne ogrzewanie (zima). 4. Rozbudowa sieci, np. Psie Pole, Maślice, Nowy Dwór, Jagodno, Ring po trasie obwodnicy śródmiejskiej, lotnisko. Póki co mając do wyboru stać w korku w autobusie, tramwaju lub samochodzie zdecydowanie najprzyjemniej jest siedzieć sobie wygodnie we własnym blachosmrodzie, słuchając muzyczki, mając włączoną klimę lub ogrzewanie. Odpowiedz Link Zgłoś