Gość: Striker Polska "A" IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 02.11.07, 09:29 Jak to możliwe...Przecież we wspaniałej, bogatej, rozwiniętej Polsce "A" nie ma biedy, ubóstwa, patologii. Już wiem, co pisalibyście gdyby ten artykuł dotyczył np. Lublina lub Białegostoku. Zapewne same posty o tym, że wschód był, jest i będzie zacofany,brudny,rodzący patologie. Oczywiście współczuję tym "normalnym" ludziom, którzy starają się prowadzić tam normalne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej 02.11.07, 09:37 Samo istnienie takich ludzi to wstyd dla kraju. Powinni mieszkać w szczelnie izolowanym od normalnych ludzi rezerwacie i pod kontrolą policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlpt Re: Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej IP: *.crowley.pl 02.11.07, 09:42 pięknie, ja płace swojej spółdzielni koszmarnie wysoki czynsz, a sprzątaczka raczy tylko byle jak posprzątać parter i to jak jej sie zechce a tu czytam, ze ludziom, którzy nic nie płaca i na dodatek dewastuja wspolne mienie miasto funduje sprzątanie kuchni i wspolnych kibli :/ ja nie moge, jeszcze troche i zalozna specjalny fundusz na podcieranie nieudacznikom dupsk :// zenada Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki moze pora na eutanazje???????? 02.11.07, 10:17 Usypiac margines spoleczny, bo jesli lata obowiazkowej szkoly nie nauczyly ich zyc w spoleczenstwie, to albo ciezka praca ich nauczy, albo plytki grob. W kopalni diamentow zwolnilo sie pare miejsc, bilet na samolot bedzie tanszy, niz sprzatanie po tej dziczy. Swoja droga, to dlaczego toleruje sie takie towarzystwo? Kamera na slup i za kazdy zniszczony przedmiot, odpracowanie jako smieciarz jego kosztow. Oczywiscie w asekuracji sluzb porzadkowych. Albo to towarzystwo sie nauczy zyc w spoleczenstwie, albo ktos zacznie z nimi robic to co robi sie w Chinach - czyli sprzedawac ich do przeszczepow. Syfu, debili i karaluchow mamy pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: odp. na robert zimnicki IP: *.netcologne.de 02.11.07, 11:18 twa wypowiedz jest barbarzynska!szkoda ..czytajac niektore posty ze strachu skora ni cierpnie co bybylo gdybym zostal bez pracy, bylbym chory etc. i musialbym wsrod takich twz "porzadnych ludzi" mieszkac chce przypomniec ze czlowiek a wiec kazdy z nas jest wartoscia najwyzsza .sa inne sposoby rozwiazania w. wspomnianego problemu . potrzebna jest jeszcze grupa psychologow na stale w tym wlasnie obiekcie ,oraz male obiekty uslugowe, charytatywne, komercyjne etc.tymi ludzmi z twz. marginesu trzeba sie interesowac, czyms zajac stworzyc infrastrukture .troche cierpliwosci i tolerancji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: odp. na robert zimnicki 02.11.07, 11:28 Gość portalu: andy napisał(a): > chce przypomniec ze czlowiek a wiec kazdy z nas jest wartoscia > najwyzsza .sa inne sposoby rozwiazania w. wspomnianego problemu . > potrzebna jest jeszcze grupa psychologow na stale w tym wlasnie > obiekcie ,oraz male obiekty uslugowe, charytatywne, komercyjne > etc.tymi ludzmi z twz. marginesu trzeba sie interesowac, czyms > zajac stworzyc infrastrukture .troche cierpliwosci i tolerancji. Nauczyłeś się jeszcze jakiegoś innego tekstu, czy tylko na tym jednym wszędzie jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma a może KK by sie tym "ugorem" ludzkiej nędzy 02.11.07, 10:26 zajał. Przecież to wdzięczne pole do zasiania ziarna prawdy miłości i godności ? Może Rydzyk, aby udowodnić, że nie jest tylko złodziejem, podejmie akcję w RM ? Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 KK nie jest od zywienia marginesu i spolecznego 02.11.07, 13:54 dna. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Przecież to proste. 02.11.07, 10:52 Przenieście tam urzędników i problem zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
holewiusz Władza stworzyła inkubator "zła" - blokerów, margi 02.11.07, 10:55 nesu,złodziei i "normalnych" czekających na lokale socjalne. Na całym świecie likwiduje się i usuwa skupiska biedy, przestępczości i narkomanii - np. slamsy. Inaczej grozi to konsekwencjami w postaci kosztów społecznych patologii i przestępczości - dlatego nie powinno sie tworzyć takich "bomb" socjalnych. Ludzie nieprzystosowani nie mogą mieszkać gromadnie i tworzyć skupisk. [Wyjątkiem są więzienia]. Niedługo jeszcze i ci ludzie subkultur i patologii się będą samoorganizować - utworzą własny samorząd -mafię, gang czy podziemie przestępczo-gospodarcze, będące wylęgarnią następnych pokoleń. Rzecznik Interesu Publicznego i Rzecznik Ochrony Konsumentów powinni podać do prokuratora i sądu władze lokalowe miasta Wrocławia za prowadzenie takiej nieodpowiedzialnej polityki społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio Re: Władza stworzyła inkubator "zła" - blokerów, IP: *.rksk.dk 02.11.07, 11:09 Moze nalezaloby umiescic tych przestapcow blisko wiezienia na Kleczkowskiej (dla latwiejszej ich obslugi), a pozostalych w innych czesciach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Władza stworzyła inkubator "zła" - blokerów, IP: *.netcologne.de 02.11.07, 11:21 twoj post jest patologiczny i zasluguje na usuniecie ale to nie moj problem czasenm warto posluchac innej "duszy sumienia " "porzadnego czlowieka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robcio Re: Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej IP: *.rksk.dk 02.11.07, 11:05 No coz, o ile sie orientuje to we Wroclawiu rzadzi PO. Teraz moze zechca wprowadzic swoje liberalne, jedynie sluszne idee na cala Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Wladze Wroclawia to tragedia ! 02.11.07, 11:27 Mieszkam tutaj 10 lat i mam okazję porównać rozwój tego miasta z wielokrotnie mniejszym (100 tys. mieszkańców), z którego pochodzę. We Wrocławiu rozwija się tylko to, gdzie inwestycje prowadzi kapitał prywatny. Inwestycje wymagające inicjatywy miasta to tragedia. Polityka władz jest taka, że organizuje się darmowe koncerty na rynku, ogłasza, że Wrocław to "miasto spotkań" i takie tam medialne zagrywki. Zdumiewające jest to, że taka polityka naprawdę działa i wiele osób jest święcie przekonanych, że Wrocław to prężnie rozwijające się miasto. Faktycznie, Bielany, galerie handlowe, nowe osiedla rosną w oczach. Ale wystarczy popatrzeć na stan dróg, tempo prac nadzorowanych przez miasto czy sytuację na lotnisku. Nie mogę zrozumieć, jak można było doprowadzić do zapchania terminala, skoro już 4 lata temu było widać co się dzieje z ruchem lotniczym. Moje rodzime miasto doczekało się w międzyczasie obwodnicy, dwóch mostów, wielu nowych dróg, basenu olimpijskiego i praktycznie każda ulica się zmieniła. Tutaj budowa galerii na placu Grunwaldzkim skończyła się zanim miasto wybudowało rondo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmt slumsy przy Koreańskiej to wymarzone pole do IP: *.aster.pl 02.11.07, 12:23 realizacji "by wszystkim zyło sie lepiej" Odpowiedz Link Zgłoś
stanley_fish Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej 02.11.07, 12:42 Wstyd dla miasta. "Niezatrudniony=przestępca" to pomysł rodem z PRLu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Najlepiej niech radni wezmą sobie tych meliniarzy IP: *.59.jawnet.pl 02.11.07, 13:50 do swoich domów. Odpowiedz Link Zgłoś
jvenables14 I co z tego, ze biedni z kryminalistami? 02.11.07, 13:59 Nieplacacy czynszu powinni isc na bruk, a nie zyc za kase spoleczenstwa, a dawac mieszkania menelom i jeszcze sprzatac ich g... to juz szczyt wszystkiego. Meneli na bruk, razem z kryminalami, a jak im sie nie podoba to do obozow pracy. Moga nawet stamtad nie wychodzic. Nikt nie bedzie plakal. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Wstydliwie...? 02.11.07, 14:07 E tam wstydliwie,po chrześciańsku.... Ujadać każdy może! -pytanie mam takie? -co można zrobić w tej sprawie i to "dzisiaj". Teraz są takie tendencje że ludzie trochę zamożniejsi "obudowują się murami" typu ogrodzenia ,kodowane domofony,zamykane śmietniki... A kogo obchodzą "niezaradni" życiowo?,a nikogo i to jest fakt. O "elementach" nie wspomnę bo nie dają łapówek....,a wymagają "uwagi" Najlepiej pod dywan nie widać i święty spokój,do czasu....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik pupilkowie Ikonowicza... IP: *.elk.net.pl 02.11.07, 14:37 on i jego socjalstyczna banda walczą aby każdy menel miał za friko, opłacany przez podatników, dach nad głową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Bójka ze skutkiem śmiertelnym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 16:11 Czy to prawda, że niedawno doszło do bójki pomiędzy mieszkańcem ulicy Koreańskiej i lokatorem tego okropnego hotelu. Bójka ta zakończyła się śmiercią mieszkańca Koreańskiej? Nie wiem na ile to prawda ale takie informacje krążą wśród mieszkańców Brochowa ... może ktoś wie coś więcej na temat tego wydarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Bójka ze skutkiem śmiertelnym ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.07, 16:45 Też o tym slyszalam, ale nie wiem czy to prawda Telewizja Wroclaw przygotowuje debate na temat Koreanskiej. Bedzie 13tego o 19.00. Program nazywa sie "Moje Miasto". Z tego co slyszalam od dziennikarki, ktora do mnie dzwonila, ma byc tam rowniez przedstawiciel policji, wiec i okazja do zadania pytania. Dobrze, ze wreszcie cos sie rusza!!!!! Ze media o tym mówią, bo juz myślalam, że wladze nas oleją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Bójka ze skutkiem śmiertelnym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 00:54 ... a widzisz to jednak dobrze słyszałem, że coś takiego miało miejsce. Dzięki za info o tym programie, na pewno będę oglądał bo ciekawy jestem co powiedzą. Z pewnością wszyscy zauważą problem, podyskutują, potem rozłożą ręce i na tym się skończy. Co prawda mieszkam "na początku" Brochowa , ale ta sprawa jakby na to nie patrzeć dotyczy wszystkich mieszkańców osiedla ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Bójka ze skutkiem śmiertelnym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 01:00 Może jak sprawą zainteresują się inne media, wywrze to jakąś presję na urzędnikach i zrobią coś by w końcu było tu u nas normalnie i "by żyło się lepiej" i to tym normalnym a nie narkomanom, pijakom, wandalom i innemu dziadostwu sprowadzonemu tu na Brochów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Bójka ze skutkiem śmiertelnym ... IP: 82.160.135.* 04.09.08, 03:22 wiesz co żal mi cię naoglądałaś się telenowel i takie bzdury wypisujesz ........TAK JUŻ DO KOGOŚ ZACZELI STRZELAĆ Z bAZOOKI O_o SKOLEJI INNEMU UCIELI GŁOWE :P LUDZIE MOŻE I MACIE RACJE MIESZKA TU PARE PIJAKÓW , KILKA MENELI TEŻ SIĘ ZNAJDZIE I TYLE DOBRA...MAJĄ JESZCZE PSY OBBRONE :] ALE IM SIĘ NIEDZIWIE CHODŹBY TEMU MIESZKAŁEM NA : Starym Mieście i nigdy powtórze nigdy nie zostałem okradziony a tu prosze mieszkam miesiąc i co ide do sklepu niezdążyłem nawet wejść a tu nagle BoOm dostaje w głowe obracam się a tu szejściu cyganów (młodszych)wiek ok. 17 lat i zaczynają mie kopać z każdej strony. Po 5 minutowym kopaniu po całym ciele dwóch z nich zaczyna mi grzebać po kieszeniach i co prosze okradli mię a z czego ....i to mię w tym najbardziej dziwi z 10 zł PRZECIEŻ TO JEST CHORE. I wy narzekacie na Koreańską 1. bo (wszyscy z nich to mordercy pijaczyny itp.)a ja wam powiem to >>>GÓWNO PRAWDA<<< niektórzy pracują i płacą czynsz...A tak wogule to nieładnie ludzią dupy obrabiać niektórych stać na internet. Gdyby to odemnie zależało to nigdy bym się tu nie przeprowadził niedość że ZADUPIE TO I DO TEGO JAKIE ...BRUDNE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej IP: 87.105.187.* 27.11.07, 07:16 nie tylko są slamsy na ul.Koreańskiej,są też na ul.Bolesławieckiej 14/16 tam po remoncie wcale nie ma śladu.Nie ma nawet dozorczyni,która by sprzątnęła klatkę i wcale się nie dziwię,ludzie sami sobie pozostawiają śmieci na klatce schodowej,swiatła jest tam mało co,schody zamiatane to były chyba z pół roku temu i nie wspomnę o myciu klatki schodowej.Tam też są mieszkańcy czekający na mieszkania socjalne i ci którzy zostali eksmitowani mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stafiki Re: Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej IP: *.chello.pl 13.04.08, 09:32 pogryzły kogoś te psy? widzę, że nie lubisz psów, i nakręcasz spiralę nienawiści. weż się lepiej zastanów, zanim coś napiszesz. Ps. więcej jest pogryzień przez owczarki niemieckie, niż przez wszystkie "niebezpieczne rasy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FiDo Re: Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 22:31 Chyba bardziej od psów agresywni są ich właściciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /\/\ Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej IP: 82.160.135.* 04.09.08, 03:37 wiesz co żal mi cię naoglądałaś się telenowel i takie bzdury wypisujesz ........TAK JUŻ DO KOGOŚ ZACZELI STRZELAĆ Z bAZOOKI O_o SKOLEJI INNEMU UCIELI GŁOWE :P LUDZIE MOŻE I MACIE RACJE MIESZKA TU PARE PIJAKÓW , KILKA MENELI TEŻ SIĘ ZNAJDZIE I TYLE DOBRA...MAJĄ JESZCZE PSY OBBRONE :] ALE IM SIĘ NIEDZIWIE CHODŹBY TEMU MIESZKAŁEM NA : Starym Mieście i nigdy powtórze nigdy nie zostałem okradziony a tu prosze mieszkam miesiąc i co ide do sklepu niezdążyłem nawet wejść a tu nagle BoOm dostaje w głowe obracam się a tu szejściu cyganów (młodszych)wiek ok. 17 lat i zaczynają mie kopać z każdej strony. Po 5 minutowym kopaniu po całym ciele dwóch z nich zaczyna mi grzebać po kieszeniach i co prosze okradli mię a z czego ....i to mię w tym najbardziej dziwi z 10 zł PRZECIEŻ TO JEST CHORE. I wy narzekacie na Koreańską 1. bo (wszyscy z nich to mordercy pijaczyny itp.)a ja wam powiem to >>>GÓWNO PRAWDA<<< niektórzy pracują i płacą czynsz...A tak wogule to nieładnie ludzią dupy obrabiać niektórych stać na internet. Gdyby to odemnie zależało to nigdy bym się tu nie przeprowadził niedość że ZADUPIE TO I DO TEGO JAKIE ...BRUDNE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo To wizytowka naszego prezydenta Dupkiewicza !!! IP: 89.108.252.* 12.12.08, 01:35 syf brud kila i mogiła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek To jest wizytowka naszego prezydenta R Dupkiewicza IP: 89.108.252.* 12.12.08, 01:42 syf brud kiła i mogiła!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekpoczta231078 Tak we Wrocławiu rządzi PO i Dudkiewicz 12.12.08, 01:54 Przeczytajcie koniecznie ten artykuł !!! Źródło Gazeta Wyborcza . serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,4617701.html bi.gazeta.pl/im/6/4617/z4617066Z.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekpoczta231078 Tak we Wrocławiu rządzi PO i Dudkiewicz 12.12.08, 01:56 Przeczytajcie koniecznie ten artykuł !!! Źródło Gazeta Wyborcza . serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,4617701.html bi.gazeta.pl/im/6/4617/z4617066Z.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
juku94 Re: Wstydliwe slumsy przy Koreańskiej 23.02.09, 23:07 Niestety bardzo trudno jest pomóc tym ludziom przez psychologa(przez jakąkolwiek formę jest trudno), ponieważ większość z nich żyła tak od zawsze i przyjęcie dla nas "normalnego" zachowania, postawy obywatelskiej jest bardzo trudne. Oczywiście wszystkie dzieci wraz z całymi rodzinami powinny być natychmiast objęte jakimś programem, który nauczyłby ich kultury, "normalnego" zachowania oraz uchronił ich przed złymi wpłuwami ewewntualnego środowiska. Dla wyjaśnienia wcześniej mówiłam o byłych więżniach, alkoholikach itd. Odpowiedz Link Zgłoś