Dodaj do ulubionych

kontrolerzy

30.07.03, 17:47
a kiedy kontrolerzy powrócą. bo ja od miesiąca żadnego nie widziałem i
smutno mi jest;-)podobno jacyś pracownicy ZDIK-u próbują ich zastąpić, czy
to prawda? i jak robią to w czasie pracy czy po niej w ramach nadgodzin, za
które my podatnicy płacimy?
Obserwuj wątek
    • marcys3 Re: kontrolerzy 04.08.03, 21:21
      Coś PAn kiepsko pracuje!!! Może należy brać przykład z Koleżanki ze Straży.
      Ona odpowiada szybko i zawsze. W każdym razie powyższe pytanie ponawiam:-)
      • tobiwankenobi Re: kontrolerzy 04.08.03, 22:50
        czego ty oczekujesz? brak kontrolerow w komunikacji to jest obecnie bardzo
        slaby punkt ZDiK'u - nie oczekujesz chyba ze ktos bedzie opowiadal o swoich
        slabosciach :)
      • krzysztof_kiniorski Re: kontrolerzy 05.08.03, 08:41
        marcys3 napisał:

> Coś PAn kiepsko pracuje!!! Może należy brać przykład z Koleżanki ze Straży.
        > Ona odpowiada szybko i zawsze. W każdym razie powyższe pytanie ponawiam:-)

Właśnie dlatego, że "niekiepsko" pracuję, nie nadążam z odpisywaniem na
        wszystkie pytania od razu. Wielokrotnie już pisałem, że do pracy nie przychodzę
        niestety wyłącznie po to, by dyskutować z Forumowiczami - czynię to w ramach
        mozliwości, tak, by nie kolidowało to z normalnymi obowiązkami rzecznika.
        Bardzo cenię sobie znajomość z Dagmarą ze Straży Miejskiej i w wielu wypadkach
        rzeczywiście biorę z niej przykład, co nie zmienia faktu, że zakres tematyczny,
        jak i ilość zagadnień w ZDiK i SM są nieporównywalne.
        Pozdrawiam
        KK
    • krzysztof_kiniorski Re: kontrolerzy 05.08.03, 09:02
      marcys3 napisał:

> a kiedy kontrolerzy powrócą. bo ja od miesiąca żadnego nie widziałem i
      > smutno mi jest;-)podobno jacyś pracownicy ZDIK-u próbują ich zastąpić, czy
      > to prawda? i jak robią to w czasie pracy czy po niej w ramach nadgodzin, za
      > które my podatnicy płacimy?

1. To, że kogoś nie widać, nie znaczy, że go nie ma.
      2. Smutek Pański być może ukoi wiadomość, że kontrola jest prowadzona
      systematycznie, z niezłymi wynikami, przez pracowników ZDiK, natomiast wkrótce
      wyłonimy wykonawcę kontroli spośród oferentów, których zaprosimy do negocjacji.
      3. Kontrolerzy ZDiK działają w dwóch grupach:
      - grupa działająca w godzinach pracy, rekrutująca się spośród pracowników,
      którzy w swoich zakresach obowiązków mają czynności kontrolno-inspekcyjne (np.
      kontrola funkcjonowania służb kontrolnych, kontrola punktualności etc.); osoby
      te wykonują pracę kontrolerów biletów za swoje normalne uposażenie, w ramach
      obowiązków służbowych;
      - grupa ochotników, którzy - na mocy odrębnych umów z pracodawcą - wykonują
      czynności kontrolne wg ustalonego harmonogramu poza godzinami pracy; osoby te
      otrzymują wynagrodzenie dodatkowe w myśl wspomnianych umów.
      4. Kontrola prowadzona przez ZDiK nie kosztuje podatnika więcej niż kontrola
      prowadzona przez firmy zewnętrzne, które wszak też otrzymywały wynagrodzenie za
      swoją pracę.
      Pozdrawiam
      KK
      • busmen Re: kontrolerzy 05.08.03, 09:47
        krzysztof_kiniorski napisał:
        > 1. To, że kogoś nie widać, nie znaczy, że go nie ma.

A tak z mojej ciekawości, ilu jest kontrolerów codziennie na mieście?
        (poproszę o jakąś liczbę)
    • donik1 Re: kontrolerzy 05.08.03, 09:56
      A ostanio radio wrocław zorgaznizowało akcję szukania kontrolerów. jeździli po
      wrocławiu tramwajami i autobusami i nikt nawet nie zapytał ich o bilet. a
      starali się! CO PAN NA TO? Słuchacze tez nie zauważyli w ostanich dniach
      kontroli!
      • embriao Re: kontrolerzy 07.08.03, 13:49
        A straż miejska nie moglaby sie zajac kontrola?
        • perian_me Re: kontrolerzy 07.08.03, 20:51
          embriao napisał:

> A straż miejska nie moglaby sie zajac kontrola?

Mogłaby, ale woli spisywać mandaty za złe parkowanie a pozostawiać w spokoju
          ludzi przebiegających przez ulice wprost pod samochody. Wiesz, oni nie mogą
          robić za trudnych rzeczy ;->
          • leo19 Re: kontrolerzy 07.08.03, 21:00
            perian_me napisał:

> embriao napisał:
            >
            > > A straż miejska nie moglaby sie zajac kontrola?
            >
            > Mogłaby, ale woli spisywać mandaty za złe parkowanie a pozostawiać w spokoju
            > ludzi przebiegających przez ulice wprost pod samochody. Wiesz, oni nie mogą
            > robić za trudnych rzeczy ;->

Nie zgadzam się. Mnie zatrzymali po przejściu przez jezdnię w niedozwolonym
            miejscu (gwoli ścisłości: nie wbiegałem wprost pod samochód).
            • perian_me Re: kontrolerzy 07.08.03, 21:31
              leo19 napisał:

> Nie zgadzam się. Mnie zatrzymali po przejściu przez jezdnię w niedozwolonym
              > miejscu (gwoli ścisłości: nie wbiegałem wprost pod samochód).

Skoro już tak wymieniamy, to napisze, iż sam zwróciłem uwagę funkcjonariuszowi
              straży miejskiej który wypisywał świstek na źle zaparkowany samochód (jego
              kolega zakładał blokade), iż obok niego ludzie przebiegają przez ulicę wprost
              pod samochody. Ten się niebotycznie zdziwił po czym oboje oglądaliśmy jak jeden
              z samochodów gwałtownie hamuje przed takim pieszym. Następnie on z rozbrajającą
              szczerością stwierdził, że ten źle zaparkowany samochód też łamie przepisy.

A przecież wszystko jest dobrze, tylko czemu jest tak źle. Ale przynajmniej
              można pooszczędzać na biletach KM ;-)
          • svarte_sjel Re: kontrolerzy 07.08.03, 21:55
            perian_me napisał:
            > Mogłaby, ale woli spisywać mandaty za złe parkowanie a

Serio? Kurde, mogliby się pofatygować do mnie na osiedle,
            tam tyle samochodów na to czeka...
            • djbrunon Re: kontrolerzy 09.08.03, 01:55
              A ja sie dowiedzialem ze KONTROLĄ Zajmnie sie Firma niezdaniecie jaka IMPEL
              SECURITY POLSKA ALEJAZDA :)
              cio to z moich tajem,nych żrodeł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka