Gość: agasaba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 17:53 witam,poradzcie proszę gdzie usuną ć znamiona na twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcelin4 Re: usuwanie znamion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 20:14 up mam ten sam problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: usuwanie znamion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 21:26 Najlepiej zarejestrować się w poradni szpitala onkologicznego(nie trzeba skierowania)na Pl.Hirszfelda .Oni mają doświadczenie i zbadają ten wycinek .Trochę trzeba poczekać w kolejce ale fachowo się tam człowiekiem zajmą .Nic nie boli i personel jest b. miły (usuwałam dwa znamiona ).Robią to na sali operacyjnej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: usuwanie znamion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 19:04 Ale jak taka operacja na Hirszfelda wygląda od strony estetycznej bo jednak polecani są do usuwania znamion z twarzy lekarze chirurgii plastycznej. Też się do tego przymierzam i polecano mi ośrodek na Jaracza ale jeszcze się waham. Odpowiedz Link Zgłoś
bet.a.12 Re: usuwanie znamion 04.02.08, 20:18 To nie jest operacja ale mały zabieg ,wykonuje się go w znieczuleniu miejscowym (100 % niebolesne).A jeśli chodzi o estetykę to nie mogę sie wypowiadać bo ja miałam wycinane na brzuchu i podudziu ,i tak bardzo nie przejmowałam się blizną ,która oczywiście jest, ale nie jest tragiczna.Może rzeczywiście trzeba prywatnie jeśli jest to twarz ,ale najważniejsze jest żeby zbadać wycinek histopatologicznie i oczywiście nie usuwać laserem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: usuwanie znamion IP: *.media4.pl 05.02.08, 07:20 Polecam dr. Knakiewicza - chirurga plastycznego. Nie wiem, gdzie teraz przyjmuje. Usuwał mi znamiona parę lat temu i jestem b. zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: usuwanie znamion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 00:11 ja polecam hirszfelda, bo to onkologiczny i wyślą Ci to coś na badania histopatologiczne to nie jest takie hop siup.. warto przebadać, jeśli nie masz tego na pół twarzy to nie zostanie przecież ślad, w końcu to są chirurdzy, ręce mają sprawne u mojego chłopaka z upływem czasu na szyi śladu nie ma, a n aplecach malutki tez bylam za opcja Jaracza (podobno tam najlepiej laserem robią), jak naderwał sobie brodawkę/znamię, ale lekarz przekonał,że lepiej wyciac na hirszfelda jak można.. tam są najlepsi specjaliści.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czadorek Re: usuwanie znamion IP: *.171.16.229.crowley.pl 08.02.08, 21:10 Żadnym laserem !!!!!!! Tylko chirurg-onkolog Pl. Hirszfelda lub Onkomed przy ul. Ślężnej ( tu prywatnie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: usuwanie znamion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 19:30 czy w Onkomedzie usuwają znamiona na twarzy - nie widziałam takiej opcji w usługach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: usuwanie znamion IP: 83.16.145.* 20.02.08, 17:08 tak, oczywiście, usunięte zmiany są badane histopatologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: usuwanie znamion IP: 212.185.43.* 21.02.08, 16:26 onkologa Szyglarewicz przyjmuje w KAR-MEDZIE i MEDARZE kilka kolezanek zsobie znamiona usuwała jest teraz za darmo - z programu zapobiegania czerniakowi próbke potem oczywiście wysyła do badania histopatologicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo_ro Re: usuwanie znamion IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.08, 21:45 byłam w podobnej sprawie ostatnio u dermatologa i dostałam skierowanie do szpitala - Klinika Dermatologii na Chałubińskiego - oddział Chirurgii Plastycznej, na wycinanie znamion. Czy ktoś z was ma doświadczenia z tym szpitalem, jeśli tak to jakie? Warto tam iść czy lepiej na Hirszfelda? pozdro mo_ro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: usuwanie znamion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 09:37 mam znamie na ustach i nie wiem czy usuwac, czy nie...czy ktos mial usuwane znamie w podobnym miejscu, jest na ustach i troche na ciele(nad ustami ). bylam na konsultacji i dr Piotrowskiej ( onkologia na nowogrodzkiej ) i od razu umowila mnie na zabieg. boje sie bolu i efektu. czy blizna bedzie duza? moze mial ktos podobny zabieg... Odpowiedz Link Zgłoś