Dodaj do ulubionych

KANARY model 2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 21:05
Od dawna kontrolerzy biletów egzekwowali kary za jazdę bez ważnego biletu
tylko od tych pasażerów nad którymi mieli przewagą fizyczną. Młodzi silni
chłopcy byli tylko grzecznie wypraszani z autobusu czy tramwaju.
Od czasu rozpoczęcia kontroli biletów przez pracowników ZDiK spotykam się
wyłacznie z przypadkami wypraszania gapowiczów z pojazdów. Dzisiaj 18.08.03 o
godzinie 15.25 w autobusie linii 128 nr wozu 8020 bilety kontrolował
pracownik z identyfikatorem nr 001. Był niezwykle uprzejmy. Wszystkim
posiadającym bilety życzył przyjemnej jazdy, a tych którzy ich nie mieli
grzecznie prosił aby na najblizszym przystanku wysiedli z autobusu. Pełna
kultura. Czy takie zadanie postawili szefowie ZDiK przed tymi ludźmi? Szkoda
ich czasu i fatygi. Życzenia miłej podrózy można wydrukować i rozwiesić.
Pytanie jest takie, kto ma płacić za przejazdy i taką pracę kontrolerów? Czy
tych frajerów na długo jeszcze starczy? Chyba że przyspieszy sie podnoszenie
cen na bilety. To przychodzi decydentom bardzo łatwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: zeus Re: KANARY model 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 21:39
      Zenek, z tym numerem - 001 - to pewnie był HONOROWY KANAR. Ciekawe tylko kto?
      Pozdrawiam
      • Gość: Łysy Re: KANARY model 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 23:59
        A tak wogóle to co z kanarami we Wrocku ???
    • Gość: kanarka Re: KANARY model 2003 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 09:52
      Gość portalu: zenek napisał(a):

> Od dawna kontrolerzy biletów egzekwowali kary za jazdę bez ważnego biletu
      > tylko od tych pasażerów nad którymi mieli przewagą fizyczną. Młodzi silni
      > chłopcy byli tylko grzecznie wypraszani z autobusu czy tramwaju.
      > Od czasu rozpoczęcia kontroli biletów przez pracowników ZDiK spotykam się
      > wyłacznie z przypadkami wypraszania gapowiczów z pojazdów. Dzisiaj 18.08.03 o
      > godzinie 15.25 w autobusie linii 128 nr wozu 8020 bilety kontrolował
      > pracownik z identyfikatorem nr 001. Był niezwykle uprzejmy. Wszystkim
      > posiadającym bilety życzył przyjemnej jazdy, a tych którzy ich nie mieli
      > grzecznie prosił aby na najblizszym przystanku wysiedli z autobusu. Pełna
      > kultura. Czy takie zadanie postawili szefowie ZDiK przed tymi ludźmi? Szkoda
      > ich czasu i fatygi. Życzenia miłej podrózy można wydrukować i rozwiesić.
      > Pytanie jest takie, kto ma płacić za przejazdy i taką pracę kontrolerów? Czy
      > tych frajerów na długo jeszcze starczy? Chyba że przyspieszy sie podnoszenie
      > cen na bilety. To przychodzi decydentom bardzo łatwo.

001?????? toz to Kiniorski był!!!!!!
      • k.rostek Re: KANARY model 2003 20.08.03, 10:53
        A ciekwe jak sie nazywa Kontroler z numerem 007 ;-)

A Kontrolera 001 widziałem ostatnio najpierw na przystanku na pl Dominikańskim
        zlikwidował wszystkie reklamy i ogłoszenia z wiaty przystankowej a potem w
        tramwaju przeprowadzał kontrolę
        Pozdr K.R
      • krzysztof_kiniorski Re: KANARY model 2003 20.08.03, 15:15
        Gość portalu: kanarka napisał(a):

> 001?????? toz to Kiniorski był!!!!!!

O, nie :-) Ja mam legitymację 053.
        Pozdrawiam
        KK
        • Gość: Hanah WROCLAW MIASTEM WOLNYM OD KANAROW IP: *.kepno.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 11:22
          to mi sie podoba :)
      • Gość: osa Re: KANARY model 2003 IP: 195.117.149.* 18.09.03, 19:43
        Kiniorski ma numer 052 :-)
    • hen Re: KANARY model 2003 20.08.03, 17:31

To twój obywatelski obwiązek kupować sobie bilet! Nie dlatego masz kupować, bo
      przyjdzie obleśny kanar i będzie cię meczył, tylko dlatego, że trzeba opłacać
      przejazd tramwajem.

W Twoim świecie wszyscy powinni być nieuprzejmi i niekulturalni, bo tylko w ten
      sposób mogą załatwic swoje sprawy??? "Silniejszy ma zawsze rację?" Do Ciebie
      chyba nie dociera, że wszystkim nam by się żyło wygodniej traktujac siebie z
      szacunkiem i zaufaniem i mogąc tego samego oczekiwać od innych. Filozofia i
      puste słowa? Nie. Sa kraje, gdzie to zdaje egzamin. Szanujmy przepisy i samych
      siebie.
      • Gość: zenek Re: KANARY model 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 18:25
        Panie (Pani) HEN! Ależ o to własnie mi chodzi. Należy egzekwować prawo i karać
        złodziei jeżdżących bez biletu środkami miejskiej komunikacji. Tymczasem
        mandaty sciąga się od tych gapowiczów nad którymi kanar ma przewagę fizyczną.
        Młodych wysportowanych żuli grzecznie wypraszają. Czy tak ma być?
      • kudi_wrocek Re: KANARY model 2003 20.08.03, 22:25
        hen napisał:

> Gość portalu: zenek napisał(a):
        >
        > > Od dawna kontrolerzy biletów egzekwowali kary za jazdę bez ważnego biletu
        > > tylko od tych pasażerów nad którymi mieli przewagą fizyczną. Młodzi silni
        > > chłopcy byli tylko grzecznie wypraszani z autobusu czy tramwaju.
        > > Od czasu rozpoczęcia kontroli biletów przez pracowników ZDiK spotykam się
        > > wyłacznie z przypadkami wypraszania gapowiczów z pojazdów. Dzisiaj 18.08.0
        > 3 o
        > > godzinie 15.25 w autobusie linii 128 nr wozu 8020 bilety kontrolował
        > > pracownik z identyfikatorem nr 001. Był niezwykle uprzejmy. Wszystkim
        > > posiadającym bilety życzył przyjemnej jazdy, a tych którzy ich nie mieli
        > > grzecznie prosił aby na najblizszym przystanku wysiedli z autobusu. Pełna
        > > kultura. Czy takie zadanie postawili szefowie ZDiK przed tymi ludźmi? Szko
        > da
        > > ich czasu i fatygi. Życzenia miłej podrózy można wydrukować i rozwiesić.
        > > Pytanie jest takie, kto ma płacić za przejazdy i taką pracę kontrolerów? C
        > zy
        > > tych frajerów na długo jeszcze starczy? Chyba że przyspieszy sie podnoszen
        > ie
        > > cen na bilety. To przychodzi decydentom bardzo łatwo.
        >
        > To twój obywatelski obwiązek kupować sobie bilet! Nie dlatego masz kupować,
        bo
        > przyjdzie obleśny kanar i będzie cię meczył, tylko dlatego, że trzeba opłacać
        > przejazd tramwajem.
        >
        > W Twoim świecie wszyscy powinni być nieuprzejmi i niekulturalni, bo tylko w
        ten
        >
        > sposób mogą załatwic swoje sprawy??? "Silniejszy ma zawsze rację?" Do Ciebie
        > chyba nie dociera, że wszystkim nam by się żyło wygodniej traktujac siebie z
        > szacunkiem i zaufaniem i mogąc tego samego oczekiwać od innych. Filozofia i
        > puste słowa? Nie. Sa kraje, gdzie to zdaje egzamin. Szanujmy przepisy i
        samych
        > siebie.

ZGADZAM SIĘ W 100%
      • Gość: Kret Re: KANARY model 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 16:24
        Dokladnie. Przejazd środkami komunikacji mieskiej to korzystanie z uslugi, za
        ktora trzeba zaplacic. I to jest nasz obowiazek, tak samo jak placenie za
        wrtykuly, ktor kupimy w sklepie. A widze, ze jeden kolega tutaj to desperat,
        ktory z chamstwem jest za pan brat i ze sklepu jume odstawia notorycznie.
        Podobnie denerwuja mnie ludzie, ktorzy swiadomie jada bez waznego biletu i klna
        na mpk, na kanarow itp. Nie podoba sie - nie jezdzij, nie placisz - podlegasz
        sankcjom. I koniec, prawo niestety jest w tym wypadku nad wyraz proste i
        oczywiste.
        Pozdrawiam.
    • kudi_wrocek Re: KANARY model 2003 20.08.03, 22:26

LUDZIE JA JEŻDŻĘ 2 MIESIĄCE PO MIEŚCIE I ŻADNEGO (słownie zero :) KANARA NIE
      WIDZIAŁEM !!! A CHCIAŁBYM ZOBACZYĆ TAKIEGO KANARA Z NUMEREM 053 (pan Krzysio :)
      • tobiwankenobi Re: KANARY model 2003 21.08.03, 02:55
        ja jesli jade teraz autobusem to zawsze mam bilet bo wlasnie - boje sie
        natrafic na pana Krzysia, nie moglbym mu w oczy spojrzec, taki to bylby
        wstyd :)
        • hen Re: KANARY model 2003 21.08.03, 12:24
          tobiwankenobi napisał:

> ja jesli jade teraz autobusem to zawsze mam bilet bo wlasnie - boje sie
          > natrafic na pana Krzysia, nie moglbym mu w oczy spojrzec, taki to bylby
          > wstyd :)

Postawa OK. No właśnie, każdy powinien zdać sobie sprawę, że:
          - TO WSTYD JEŹDZIC BEZ BILETU!!! :-)
          • tomek854 Re: KANARY model 2003 11.09.03, 19:24
            hen napisał:

> tobiwankenobi napisał:
            >
            > > ja jesli jade teraz autobusem to zawsze mam bilet bo wlasnie - boje sie
            > > natrafic na pana Krzysia, nie moglbym mu w oczy spojrzec, taki to bylby
            > > wstyd :)
            >
            > Postawa OK. No właśnie, każdy powinien zdać sobie sprawę, że:
            > - TO WSTYD JEŹDZIC BEZ BILETU!!! :-)

Tylko kiedys to byl wstyd jezdzic bez biletu.

Potem sie zrobil wstyd byc zlapanym na tym przez kanara

Teraz jest wstyd bvyc zlapanym przez takiego kanara jak pan Krzysio.

Jak tak dalej pojdzie, to bilety beda musieli sprawdzac PRezydent Dutkiewicz,
            Kwasniewski i Papiez zeby komus bylo wstyd :)))
          • Gość: Anubis Re: KANARY model 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 15:15
            Jak wstyd ?? Za co mam płacić - za chamskiego motorniczego, brud i syf w
            tramwajach i autobusach, cieknące okna i sufity, niepunktualność podniesioną
            do granic sztuki i za to, żeby miasto mogło wyrzucać pieniądze na kanarów,
            którzy swoim wyglądem przypominają najgorszych meneli z Dworca Głównego ??????
            Skoro mam płacić to chciałbym mieć w miarę normalne warunki.
            • svarte_sjel Re: KANARY model 2003 06.10.03, 16:40
              Gość portalu: Anubis napisał(a):
              > Jak wstyd ?? Za co mam płacić - za chamskiego

Za wykonaną usługę przewozu.

> Skoro mam płacić to chciałbym mieć w miarę normalne
              warunki.

Skoro nie chcesz płacić to nie wchodź do środka. Proste?
              • Gość: Anubis Re: KANARY model 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 11:53
                I dlatego nie wchodzę buraku jeden. Tak bronisz MPK, bo pewnie tam pracujesz
                Ty albo ktoś z rodziny, co ??
                • svarte_sjel Re: KANARY model 2003 07.10.03, 12:07
                  > I dlatego nie wchodzę buraku jeden. Tak bronisz MPK, bo
                  pewnie tam pracujesz
                  > Ty albo ktoś z rodziny, co ??

Nie palancie :^)
                  • Gość: kika Re: KANARY model 2003 IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.10.03, 17:07
                    .....czarna duszo....
                    zalała mnie wręcz czarna rozpacz...i charakterystyczny czarny podziw... z
                    odrobiną czarnej drwiny....tak to już mają te czarne charaktery
                  • Gość: Anubis Re: KANARY model 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 10:02
                    No cóż, zatem jesteś fanatykiem sexu analnego, bo wchodzisz MPK i Kiniorskiemu
                    w dupę, ąż miło popatrzeć. Teraz już wiem czemu w sklepach wazeliny nie ma.
                    • svarte_sjel Re: KANARY model 2003 08.10.03, 10:05
                      > No cóż, zatem jesteś fanatykiem sexu analnego, bo
                      [...]

Po takich wypowiedziach tam napradę powinienem się wybrać
                      do sądu z pozwem...

Ale mi się nie chce na śmieciów czasu marnować.
                      • alka_xx Re: KANARY model 2003 11.10.03, 07:29
                        I Wy chcecie, zebym ja uwierzyła, ze Wy jako przykładni , szanujacy prawo
                        obywatele, heheh, bilety MPK kupujecie?
                        Po tej dyskusji, którą w innej sytuacji nazwałabym chamską!, "widze Was" jako
                        tych wymienionych wyzej wypasionych osiłków , których nawet kanary się boją /
                        i pan Krzysio pewno tez nie chciałby spotkać Was na swojej drodze!!!/!!!

svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: Anubis napisał(a):
                        > > No cóż, zatem jesteś fanatykiem sexu analnego, bo
                        > [...]
                        >
                        > Po takich wypowiedziach tam napradę powinienem się wybrać
                        > do sądu z pozwem...
                        >
                        > Ale mi się nie chce na śmieciów czasu marnować.
                • Gość: Gapowicz, ale z kl Re: KANARY model 2003 IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 08.10.03, 14:11
                  A ty buraku chyba nie pracujesz i żyjesz jak pasożyt na koszt tych co pracują
                  nawet w MPK, uważam, że ludzie tam pracujący powinny dostawać szkodliwe za
                  przewóz takich buraków jak ty.
                  • Gość: Gapowicz Re: KANARY model 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:55
                    A moim skromnym zdaniem, to MPK powinno dopłacać wszystkim tak niezadowolonym
                    jak Anubis. Pzdr
                    • svarte_sjel Re: KANARY model 2003 09.10.03, 16:10
                      Gość portalu: Gapowicz napisał(a):
                      > A moim skromnym zdaniem, to MPK powinno dopłacać
                      wszystkim tak niezadowolonym

A przepraszam bardzo
        • sebcat Re: KANARY model 2003 21.08.03, 12:30
          Ja tez od dawna "kontrolera" nie widziałem. I przyznam że czesto mysle sobie po
          co ma ten bilet kasowac szkoda kasy. Ale z drógiej strony myśłe że przecież nie
          moge okradać miast i innych pasażerów jeżdzac na ich koszt. Czasem jak
          podwoziłem znajomych samochodem ze szkoly czy gdzies indziej ci wciskali mi
          pieniadze. Ja nie chciałem ale zawsze przyjmowałem, chociaż to nie była mojz
          praca a ja traktowałem to jako przysługe. Tym bardziej wiem ze za KM nalezy
          płacić. Poza tym tak kiedyś czekałem na nowe busy, teraz na trambambaje. A to
          tez z biletów miasto ma potem kase na nowe pojazdy. Jak by fajnie było gdyby
          wszyscy placili.
          • svarte_sjel Re: KANARY model 2003 21.08.03, 12:37
            sebcat napisał:
            > tez z biletów miasto ma potem kase na nowe pojazdy. Jak

*To* akurat niezupełnie prawda. Kasa z biletów idzie w
            całości na zakup wkm.
            • almac Re: KANARY model 2003 10.10.03, 05:27
              svarte_sjel napisał:

> sebcat napisał:
              > > tez z biletów miasto ma potem kase na nowe pojazdy. Jak
              >
              > *To* akurat niezupełnie prawda. Kasa z biletów idzie w
              > całości na zakup wkm.
              Jeśli kasa z biletów idzie na wkm to jednak może opłacałoby się puścić 103
              przez Dokerską? (mógłbym się założyć, że dzięki temu posunięciu zwiększyłyby
              się wpływy z biletów - a większe wpływy pokryłyby dodatkowe wkm)
              • svarte_sjel Re: KANARY model 2003 10.10.03, 11:21
                almac napisał:
                > Jeśli kasa z biletów idzie na wkm to jednak może

Kasa z biletów powiększona o dotację.
    • Gość: Wrocławianin Re: KANARY model 2003 IP: smoothwall:* 08.09.03, 16:37
      A mi taki model się podoba, choć wolałbym by sankcje nie kończyły się tylko na szybszym zakończeniu trasy przez złodzieja.
      W Czechach np w ichnich pociągach kontroler pyta się ktoi się dosiadł i nie sprawdza biletów ileś tam razy u ludzi, którzy ten bilet mają.
      Gdyby do tego doszło jeszcze lepsze egzekwowanie mandatów połączone z tańszymi biletami. Wtedy byłoby cudownie.
      Ale w autobusach przy upale i braku klimatyzacji samemu nie wiem czy żądanie okazania biletu nie jest nadużyciem.
      • rabuch10 Re: KANARY model 2003 08.09.03, 17:14
        Gość portalu: Wrocławianin napisał(a):

> W Czechach np w ichnich pociągach kontroler pyta się ktoi się dosiadł i nie
        spr
        > awdza biletów ileś tam razy u ludzi, którzy ten bilet mają.

Chyba dawno nie jechales pociagiem. U nas jest dokladnie tak samo.
        • almac Re: KANARY model 2003 09.09.03, 02:32
          rabuch10 napisał:

> Gość portalu: Wrocławianin napisał(a):
          >
          > > W Czechach np w ichnich pociągach kontroler pyta się ktoi się dosiadł i ni
          > e
          > spr
          > > awdza biletów ileś tam razy u ludzi, którzy ten bilet mają.
          >
          > Chyba dawno nie jechales pociagiem. U nas jest dokladnie tak samo.
          To zależy, w sobotę jak jechałem do Warszawy sprawdzali bilety tylko 1 raz
          (przy drugiej kontroli padło właśnie tylko pytanie czy ktoś się dosiadł, a że
          nikt się nie dosiadł to nie sprawdzali, ale w drodze powrotnej sprawdzali nam
          bilety aż 4 razy i nie padło ani razu pytanie czy ktoś się dosiadał)
      • tomek854 Re: KANARY model 2003 11.09.03, 19:26
        Gość portalu: Wrocławianin napisał(a):

> W Czechach np w ichnich pociągach kontroler pyta się ktoi się dosiadł i nie
        spr
        > awdza biletów ileś tam razy u ludzi, którzy ten bilet mają.

U nas czesto tez tak jest. A my wtedy mowimy, ze nikt sie nie dosiadl, chociaz
        wsiedlismy do pustego przedzialu i mamy bilety. Ale nie chce nam sie ich
        wyciagac, szukac legitymacji itp.

A moglibysmy biletow nie miec, i okazalo by sie ze taka kontrola jest
        nieszczelna...

Ktory konduktor pamieta z twarzy wsxzystkich pasazerow?

> Gdyby do tego doszło jeszcze lepsze egzekwowanie mandatów połączone z
        tańszymi
        > biletami. Wtedy byłoby cudownie.
        > Ale w autobusach przy upale i braku klimatyzacji samemu nie wiem czy żądanie
        ok
        > azania biletu nie jest nadużyciem.
    • Gość: Dj.T.C.J. Re: KANARY model 2003 IP: *.skorpion.wroc.pl / 192.168.6.* 11.09.03, 18:55
      Prawda jest taka ze kanar nawet nie ma prawa nas dotchnąć. Nie moze nas
      wyrzucic z autobusu, a jedynie poprosic o opuszczenie pojazdu. Jezeli go
      olejemy to moze juz tylko poprosic kierowce aby zajechał na komisariat. Ale
      powiedzmy sobie szczerze, ile kierowcow spelni jego wole?
      • embriao Re: KANARY model 2003 13.09.03, 13:09
        Gość portalu: Dj.T.C.J. napisał(a):

> Prawda jest taka ze kanar nawet nie ma prawa nas dotchnąć. Nie moze nas
        > wyrzucic z autobusu, a jedynie poprosic o opuszczenie pojazdu. Jezeli go
        > olejemy to moze juz tylko poprosic kierowce aby zajechał na komisariat. Ale
        > powiedzmy sobie szczerze, ile kierowcow spelni jego wole?

Tylko spróbowali by nie spełnić, raporcik i sankcje :)
        • Gość: Siostra Re: KANARY model 2003 IP: *.ci.pwr.wroc.pl 10.10.03, 14:29
          Normalnie brat tutaj na forum ? :-)
          Pozdr!
      • Gość: Gość Re: KANARY model 2003 IP: 209.234.157.* 22.09.03, 21:40
        Taa, a każdy kanar ma to w nosie i potrząsa słabszymi
        osobnikami.
    • Gość: Izka Re: KANARY model 2003 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.03, 11:39
      prawda jest taka, ze dasz kanarowi 5 zloty i masz Go z glowy , heh ;O
    • Gość: wlodzio Re: KANARY model 2003 IP: *.prem.tmns.net.au 18.10.03, 08:53
      Wyobrazmy sobie taki scenariusz.Wsiada kanar do tramwaju:"Dzien dobry drodzy
      pasazerowie i ci ktorzy zapomnieli uiscic.Jestem kanar nr J-23 i tak samo,jak
      niektorzy z was, jezdze caly dzien na gape.Ale mnie za to placa.A teraz
      zapraszam wszystkich gapowiczow na piwo,ja stawiam.Tylko prosze sie
      wylegitymowac brakiem biletu.
      • Gość: wlodzio Re: KANARY model 2003 IP: *.prem.tmns.net.au 18.10.03, 08:58
        Zapomnialem zamknac cudzyslow...Panie motorniczy,zamknij pan ten pusty
        tramwaj,bo jeszcze kto ukradnie"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka