e-kibic 29.05.08, 18:52 Zgoda i kompromis buduje a niezgoda rujnuje. Pamiętajmy o tym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ms szczyt korupcji IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 29.05.08, 19:03 pzpn, placforma itd. a wydawało się, że p. Dutkiewicz jest niezależny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_Fan Re: szczyt korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:28 wszyscy sie juz pogodzili niech szybko to teraz zalatwia klub sam uzyskal awans puchary zostaly odrzucone Drzymala(czlowiek znany z twardej reki) poszedl na kompromis kibice rowniez i padlo nawet stwierdzenie ze Drzymala widzi mijsce dla tarasia w nowym zespole, czego chciec wiecej...a budzet na poziomie 30 mln nikt we wroclawiu na oczy nie widzial z tym mozna grac o mistrzostwo !!! zeby teraz tylko rani nie zawalili zielinski i jaros powinni dac glos na tak po tych deklaracjach brakuje wiec jednego glosu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Relacja kibiców z "Fan Śląsk" IP: *.e-wro.net.pl 29.05.08, 20:25 fanslask.aha.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=537&Itemid=38 - Że też nie bał się przyjść – pokręcił głową z uznaniem jeden z redaktorów dopytujący się o szczegóły, gdy dowiedział się w jakich okolicznościach był przyjmowany Zbigniew Drzymała przez kibiców Śląska. A było się czego obawiać, gdyż ostatnio relacje na linii kibice – Drzymała nie należały do wzorowych. Że tak delikatnie to ujmiemy. Gdzie się owe spotkanie odbyło? W jednym z wrocławskich lokali. Bardzo blisko centrum, lecz na uboczu. Tak, aby nie robić wrażenia rozmów na odludziu, z drugiej strony tak, by zapewnić sobie dyskrecję. Zawsze może się napatoczyć jakiś dziennikarz lub ktoś zbyt ciekawski. Początkowo to Drzymała miał wskazać miejsce w którym dojdzie do spotkania, lecz uznał, że wrocławianie znacznie lepiej znają swoje miasto. W czasie rozmów było trochę wzajemnych złośliwości, lecz dyskusja toczyła się w sposób cywilizowany. Bez krzyków, a wzajemne pretensje tłumaczono. Warunkiem kibiców od początku było zachowanie tożsamości klubu, a w konsekwencji nie występowanie zespołu w Pucharze UEFA oraz gra w Pucharze Polski od rundy wstępnej, a nie od 1/16, co ma zagwarantowany Groclin. Drzymała długo się upierał przy grze w Pucharze UEFA. Dlaczego? Bo doskonale liczy pieniądze. Wyszło mu, że ten start daje około 4 milionów złotych wpływu do kasy. Według posiadanych przez nas informacji mecz Groclin – Crvena Zvezda Belgrad oglądało, mimo niekorzystnej pory nadawania (czwartek po południu, zamiast godzin wczesnowieczornych) 3 miliony 200 tysięcy widzów. To kapitał, który do potrafiących liczyć złotówki dociera. Stąd kwota 4 milionów, gdyż przy takiej oglądalności łatwo o reklamodawców i to takich z dużymi rezerwami finansowymi przeznaczonymi na wydatki marketingowe. - Nasz honor jest cenniejszy od kilku milionów. Nie ma ceny – zripostowano, choć oczywiście nie honor był głównym argumentem przetargowym fanatyków. Po analizie tychże argumentów Drzymała poprosił o kilkuminutową przerwę podczas której skontaktował się z prawnikami. - W papierach PZPN-u Śląsk będzie figurował jako klub założony w 1947 roku. W KRS-ie będzie inaczej, gdyż formalnie zmieni się właściciel. Obecny KRS Śląska ma datę 2006 roku. W Pucharze UEFA nie wystąpimy. Jednak jeśli to ma być kompromis, to co uzyskam z waszej strony? – stwierdził Drzymała. Uzyskał odpowiedź, że będziemy dążyć do tego, by wrocławska publiczność była jak najliczniejsza, co w przypadku „zgroclinienia” byłoby nie tylko niemożliwe, ale wręcz torpedowane. Ponadto ma to być publika żywiołowa a nie milcząca, jak na Legii. Sprawy piłkarzy nie poruszano zbyt natarczywie. - Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że w większości są najemnikami. Grają za pieniądze. Chodzi o to, żeby w klubie grali najlepsi – stwierdzili kibice. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że zawodnicy Śląska zrobili sobie złą opinię podczas meczu w Łowiczu, gdy w konflikcie Imeh – fanatycy stanęli gremialnie za Imehem. Tym samym, z którym ostatnio się pobili w autokarze wracającym z jednego z wyjazdów. Zasugerowano natomiast pozostanie trenera Ryszarda Tarasiewicza. Bo jest rodowitym wrocławianinem, bo jest jednoznacznie kojarzony ze Śląskiem, bo też jest jakimś wodzem. Co zresztą udowodnił podczas rundy wiosennej, gdy w skrajnie niekorzystnych warunkach potrafił tak skonsolidować drużynę, by ta wywalczyła samodzielnie awans do ekstraklasy. Jednak sprawy personalne nie były warunkiem, lecz jedynie sugestią ze strony kibiców. Generalnie – porozumienie osiągnięto. O tym jaki będzie ostateczny kształt umowy i czy w ogóle do niej dojdzie, zadecydują radni Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms karaś IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 29.05.08, 20:42 to prawda jasiu sybis i rysiek tarasiewicz to symbole. Pamiętam jak ryśka przyprowadziłem na trening trampkarzy śląska / trenar j. olszewski/ na wiosnę w 1972 na boisku przy ul . Racławickiej i usłyszał, że musi poczekać jeszcze rok, na nastepny trening ............i został. Przykład ambicji i tego , że już wtedy wiedział co chce robić w życiu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jii Walka o wyborców ? IP: *.e-wro.net.pl 29.05.08, 19:54 Powiem tak ,że jesli w przyszłości , czyli 2012 , Śląsk będzie znowu grał w II lidze , a dziśiejsza fuzja będzie ostatnią szansą na silny klub, to napewno niemała częsć wyborców(nie tylko piłkarskich) z miasta zauważy to tuż po zakończęniu EURO 2012 ( kiedy stadion 44tys . będzie pusty i tym samym kasa w budowe pujdzie w błoto)i zapewne , nie zagłosuje na tych którzy , popełnili tak fatalny błąd i nie zagłosowali za f. Myśle jednak ,że będzie zgoda na fuzje , politycy PO zapewnie chcieli przypodobać się przeciwniką fuzjii, ale teraz ta grupa będzie tu we Wrocławiu raczej topnieć i mają jednak racje ,że trzeba wszystko dobrze zbadać , by Śląsk był Śląskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radson Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 19:55 Rok negocjacji "specjalistów" z Ratusza i niecałe 90 minut spotkania z kibicami potrzebne było na osiągnięcie porozumienia i uzyskania poparcia wrocławskich fanów. Wniosek oczywisty-należy ROZMAWIAĆ oraz dokładnie,uczciwie i szczerze informować o swoich zamiarach.Takie trudne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.pools.arcor-ip.net 29.05.08, 19:59 Szalikowcy znani sa z braku mózgu ale co do polityków PO tego sie nie spodziewałem! Myślę, źe mieszanie polityki i sportu nikomu, a na pewno PO, nie wyjdzie na zdrowe!!! Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myslacych wrocławian:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.e-wro.net.pl 29.05.08, 20:19 > Szalikowcy znani sa z braku mózgu ale co do polityków PO tego sie > nie spodziewałem! dla ciebie każdy kto myśli inaczej niż ty nie ma móżgu ... jak myślisz, jak to o tobie świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.wro.vectranet.pl 29.05.08, 20:26 Jestem ciekaw co powie "człowiek z zasadami i honorem" śmieszny Romek.Cały czas nie chciał fuzji z Groclinem cały czas wył z trybun na Drzymałe.Ciekawe co teraz bedzie mówił.Tłumaczenie,że Drzymała utąpił nie wystarczy ani to,że zrobił to dla Sląska.Panie Romanie mam nadzieję,że nie zrobi pan z gęby cholewy i dotrzyma pan słowa,że na mecze nie będzie pan chodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 29.05.08, 20:38 ty jełopie życie to sztuka kompromisu i na taki kompromis poszły obie strony i konflikt został zażegnany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATS Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:53 Zanim nastąpił kompromis były wulgarne epitety pod adresem Drzymały. Chciałbym usłyszeć jakiś oficjalny komentarz po osiągnięciu kompromisu tego który do obrażania Drzymały z trybun nawoływał. Może magiczne słowo "przepraszam". Nie ma się co łudzić że zdobędzie się na taki gest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 22:00 Gość portalu: jaro napisał(a): > Jestem ciekaw co powie "człowiek z zasadami i honorem" śmieszny > Romek.Cały czas nie chciał fuzji z Groclinem cały czas wył z trybun > na Drzymałe.Ciekawe co teraz bedzie mówił.Tłumaczenie,że Drzymała > utąpił nie wystarczy ani to,że zrobił to dla Sląska.Panie Romanie > mam nadzieję,że nie zrobi pan z gęby cholewy i dotrzyma pan słowa,że > na mecze nie będzie pan chodził. romuś jest naiwny i sądzi, że nadal będzie się szarogęsił na trybunach i dalej razem ze swoimi przydupasami będzie wznosił rasistowskie okrzyki i robił dymy. to się chłopaczek zdziwi romuś ze swoimi przydupasami nie walczył o klub, o Śląsk, on walczył i walczy wyłącznie o swoją pozycję na trybunach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.eranet.pl 29.05.08, 23:41 A skąd ty to wszystko wiesz o Romku? Jesteś tego pewien? Masz odwagę powiedzieć mu to prosto w oczy? Fakty są takie,że Romek Zieliński jest bardzo zasłużonym fanem Śląska i nikt z kumatych tego nie podważy.I nie walczy o pozycję na trybunach,tylko o dobro klubu.Z tego co wiem to on był jednym z organizatorów spotkania z Drzymałą , sprawy Śląska są dla niego priorytetem. I żeby nie było - nie znam go osobiście,ale wiem ile zrobił i ile poświęcił dla dobra WKS-u. Skoro wy:"jaro" i "wks" wiecie lepiej to pochwalcie się swoimi osiągnięciami na tym polu i pamiętajcie jedno : Drzymała ustąpił m.in. dzięki kompromisowej postawie Romka Z. i innych kibiców. Aha - i nie obrażajcie,te epitety zostawcie sobie na spotkania w cztery oczy,nie sztuką jest kozaczyć klikaniem w klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahlas o twoim romusiu IP: 213.172.177.* 30.05.08, 08:42 sztuką jest kozaczyć mając za plecami 200 łysych podpitych przygłupów? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych 30.05.08, 17:31 > Aha - i nie obrażajcie,te epitety zostawcie sobie na spotkania w > cztery oczy,nie sztuką jest kozaczyć klikaniem w klawiaturę. Takie wpisy jasno sugerują, że osobiste krytykowanie Romana Z. grozi jakąś tragedią z ciężkim pobiciem włącznie. Nie wystawia to najlepszego świadectwa komuś, kogo sie broni. Bądź więc łaskaw przemyśleć swoją linię obrony i zweryfikować ją przynajmniej w tych punktach, w których jasno sugerujesz niebezpieczeństwo krytyki Romana Z. I też faktem jest, że bez względu na kompromisową postawę, której to nie reprezentował od początku, był prowodyrem agresywnego zachowania względem Drzymały. Powiedz, po co mówić to Romanowi Z. osobiście? Sądzisz, że nie zdaje sobie z tego sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Ja jestem szalikowcem IP: *.chello.pl 29.05.08, 23:52 skończyłem dwa kierunki studiów w trybie dziennym, znam 3 języki obce, prowadzę całkiem nieźle prosperującą firmę... I pewnie cała masa takich jak ty, widząc mnie w szaliku zastanawia się czy wiem co w ogóle znaczy słowo "fuzja"...tez pozdrawiam trzeźwo myślących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobaq Re: Ja tez jestem szalikowcem IP: *.gla.ac.uk 30.05.08, 01:23 asd, ja dorzuce swoje skromne zagraniczne studia doktoranckie "bezmozgiego szalikowca" ;), ale ich i tak nic nie przekona. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahlas Re: Ja tez jestem szalikowcem IP: 213.172.177.* 30.05.08, 08:44 I pewnie zaciekle walczyłeś z policją, aby wpuściła na stadion pijaków z Gdańska. Pochwal się jeszcze, ile krzesełek na stadionie swojej kochanej drużyny zniszczyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok Re: Ja tez jestem szalikowcem IP: *.as.kn.pl 30.05.08, 08:57 Mogę mieć skończone 2 kierunki na dwóch uczelniach studiów dziennych w tym jedne bardzo cenione na zachodzie. Mogłem być uczestnikiem 1z10(tego starego, co miał trudniejsze pytania i po wycofaniu Miliarda z rozumem być najtrudniejszym polskim teleturniejem)i być w nim czwarty, mogłem odnieść sukces w Kole Fortuny. Mogłem zająć drugie miejsce w konkursie na temat wiedzy o Euro(tym piłkarskim), organizowanym przez TUMW, gdzie zjechali zawodnicy nie tylko z Wrocławia, ale nawet np. z tak dalekiego Kołobrzegu. MOGĘ BYĆ SZALIKOWCEM(na każdy mecz zabieram ze sobą szalik i także nim macham, czy wznoszę dumnie do góry) I NIE BYĆ BEZMÓZGIEM? Żenująco czyta się takie generalizacje czy stereotypy wynikające chyba z niewiedzy,albo nawet braku mądrości osób, które je piszą. Redaktor Brzozowski, o którego wiedzy futbolowej,że nie jest zbyt wysoka,nie raz się wypowiadałem(a mówię m.in. czytając wiele bardzo rzetelnej i bardzo merytorycznej prasy CODZIENNIE na temat futbolu,który jest moim konikiem i częścią bez której nie mógłbym żyć.Cały czas też się rozwijam i znam paru wrocławskich dziennikarzy, do których to jego wiedzę mogę porównać)pisze, że fanatycy skandowali w czasie m.in. "Wrocław cały bez Drzymały". Szkoda, że podaje pan tylko to jedno hasło,które wpisuje się doskonale w politykę jaką uprawiacie w swojej gazecie (przypominam GW powstała jako gazeta polityczna namawiająca do głosowania wtedy na "S").LANSUJECIE TEZĘ, że trybunami rządzą KIBOLE,którzy terroryzują do tego kibiców. W RZECZYWISTOŚCI NA TRYBUNACH JEST CZAS ULTRASÓW, o których w ogóle, albo prawie w ogóle nie piszecie.To dzięki tym,którzy poświęcają swoje pieniądze,czas, polskie stadiony są bardziej kolorowe, a mecze ciekawsze.TO ONI SWOIMI OPRAWAMI NADAJĄ KOLORYTU SZARAWEJ WCIĄŻ POLSKIEJ PIŁCE LIGOWEJ. Przypomnę, że fanatycy jak i sporo mniej zaangażowanych kibiców skandowali też inne hasło jak: "Tradycja i honor to nie banały- nie chcemy licencji Zbigniewa Drzymały",które dotyczyło konkretnej rzeczy na którą się nie zgadzamy,a nie było skierowane przeciwko całkowitej obecności Drzymały. Pisząc, że "W środę właściciel Groclinu spotkał się z nimi i wytłumaczył kulisy całej inwestycji. Twierdzi, że uzyskał ich poparcie(...)"nie zna pan kulis spotkania, które były DE FACTO NEGOCJACJAMI A NIE WYTŁUMACZENIEM NP.NA CZYM POLEGA ŁĄCZENIE SIĘ DWÓCH SPÓŁEK PRAWA HANDLOWEGO,po raz kolejny pokazuje Pan swoją niewiedzę.CHYBA,że celowo Pan wybiórczo i nierzetelnie przedstawia rzeczywistość. Zapewniam pana,że kibice, w tym Ci co byli na tym spotkaniu(część z nich znam,choć dodam też, że mam inny pogląd na pewne sprawy) znali kulisy całej sprawy.CHODZIŁO IM O ZACHOWANIE, A NIE WYPACZENIE IDEI SPORTU I ISTOTY SPORTOWEJ RYWALIZACJI PIŁKARSKIEJ, ZACHOWANIE TRADYCJI,O JAKICH TO RZECZACH W WASZYCH TEKSTACH NIE WSPOMINACIE NIESTETY. Przypuszczam też, że na spotkaniu był ze strony kibiców-fanatyków jakiś prawnik, bądź przynajmniej osoba dobrze w prawie zorientowana. Tym którzy zaczną wyjeżdżać (znowu)o jakichś przywilejach,czy zadymach,przypomnę: od nowego sezonu wchodzą karty kibica,identyfikatory. Do tego pewnie niedługo wejdzie nowe prawo, gdzie bicie się na stadionie czy robienie zadymy będzie karane jako przestępstwo a nie wykroczenie.Surowsze dużo kary mają być też.A przepisy lepiej egzekwowane. Od jakiegoś czasu na trybunach nie wisi już flaga SKINHEADS(po przeróbce po każdej literze była kropka). Jeszcze trochę mógłbym wymieniać, ale wybaczcie nie mam na to czasu. Kibice nie obawiają się nowych przepisów. Co jedynie martwi mnie i wielu kibiców przepis o kapturach.Bo co jeśli będzie padać?Mam moknąć?Parasolki przecież nie wezmę i gros ludzi też nie,bo to nie miejsce na nią(zasłaniałaby chociażby widok innym) Obawiam się też i pewnie nie tylko ja dalszego ciągu prowokacji ze strony ochrony czy policji, czy nawet przekraczania ich uprawnień/łamania procedur, o jakich to rzeczach się prawie w ogóle albo w ogóle nie pisze, a które mają niestety miejsce. Pozdrawiam wszystkich myślących i nieobrażających,także tych co mają inne zdanie czy poglądy. Zapraszam na stadion od nowego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Panie Ufok mam nadzieje ze z panem Romanem juz nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:54 pojdziecie na stadion chyba ze tam na 4lige!!!No co lyso wam ze fuzja jest ale stracilismy Sikore bo pucharow nie ma.Czyja to wina??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi A jednak można rozmawiać! IP: *.lanet.net.pl 29.05.08, 20:23 Panowie redaktorzy, a jednak można rozmawiać z kibicami! Szacunek dla Pana Drzymały, który jasno pokazał, że leży mu na sercu powodzenie całego przedsięwzięcia. Dialog jest zawsze możliwy, a ludzie którzy kochają Śląsk na pewno dobrą wolę ze strony Pana Drzymały jak i kibiców docenią. Mam tylko nadzieję, że pan Brzozowski przestanie w końcu mieszać i podburzać jednych przeciw drugim. Apeluję, jeśli chce pan dobra klubu niech pan choć raz wesprze słuszną akcję, z którą bez wątpienia właśnie mamy do czynienia! Panie Drzymała, niech Pan się nie martwi o te puchary, przy dopingu wrocławskiej publiczności do której wyciągnął pan rękę będziemy walczyć już w tym sezonie o najwyższe cele! Gratulacje dla obu stron za porozumienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.08, 20:51 Mam nadzieję, że jest to ostatnie ustępstwo Pana Drzymały wobec koboli. Panie Zbigniewie - "Z terorystami się nie rozmawia, do terrorystów się strzela". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_Fan Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:07 Dziekujemy za porozumienie tego sie chyba nikt nie spodziewal, sprawa zostala zalatwiona szybko i sprawnie teraz moge ze spokojem kupic karnet na emocjonujacy sezon w 1 lidze !!!! i cieszysc sie Slaskiem ktory bedzie Slaskiem!!! zeby tylko radni ze swoimi pseudokonfliktami nie zawalili tego wszystkiego bo Drzymala juz powiedzial ze jak sie nie uda we Wro to wraca do gordziska na rok i pozniej szuka nowego miasta a chetnych jest wielu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatiks Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 21:13 I co panie brzozowski (specjalnie z malej litery, bo nie mam dla niego szacunku) jednak mozna rozmawiac z kibicami. Ale to nie po pana mysli. Pan sadzil ze Drzymala przyjdzie i pogoni bandytow, jak pan ich nazywa. A tu taki psikus. He he he he!!!! Bo Drzymala dobrze wie, ze bez kibicow daleko nie zajdzie. Ale skad pan ma czuc klimaty, jak pan nigdy nie byl prawdziwym kibicem i mecze oglada glownie etelewizji. A ta osoba ktora panu zdradza kto jak ma glosowac i wogole mowi o tajemnicach fuzji jest niejaki Michal Janicki. Wszyscy juz o tym wiedza. A wiec rada na przyszlosc - niech sie pan zupelnie nie osmiesza i nie pisze jak nam powiedziala osoba bliska prezydenta tylko wprost - jak nam powiedzial Janicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobaq Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.gla.ac.uk 29.05.08, 21:57 Darko, kolejna "sterroryzowana" ciota, ktora na slowo "kibol" sra w gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych 30.05.08, 10:53 > Darko, kolejna "sterroryzowana" ciota, ktora na slowo "kibol" sra w > gacie. Nie trzeba być "sterroryzowaną ciotą" żeby nie lubić i nie szanować bandy 14-latków, nawalonych jednym piwem, którzy obecnie stanowią większość "kiboli"...i nic nie generalizuję, tak to wygląda na meczach. Zgadza się, że są wyjątki (między innymi Ci co sie tu wypowiadali ale i wielu innych) ale większość jest taka a nie inna. Nie popadajmy w paranoję bo zaraz wyjdzie, że na mecze nie chodzi nikt bez mgr przed nazwiskiem co najmniej (co nie znaczy, że mgr cokolwiek świadczy o człowieku, dlatego nie wiem po co się tu przechwalacie ile to ktoś ma fakultetów, możesz mieć 6 i być debilem, możesz nie mieć żadnego i wręcz przeciwnie). Niedobrze się robi czytając teksty typu "sterroryzowana ciota" ale jednak one obrazują większość obecnych "fanatyków"... niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 07:58 do terrorystów się strzela... z fuzji (Śląska z Groclinem). No to darko zgłoś się do Drzymały jako kandydat na szefa ochrony i będziesz mógł sobie postrzelać, skoro to ma ci ulżyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dud uważaj uciekanie z wygrażaniem ... IP: *.e-wro.net.pl 30.05.08, 09:15 uważaj uciekanie z wygrażaniem ... jest karalne ;) przestańcie internetowi krzykacze macie jakis problem na meczu można zawsze sie wypowiedziec wiec morda w kub.. nie obrażac Romka bo naprawde duzo zrobił i robi dla Śląska świetnie zostało to rozegrane z Drzymałą :) ciach bajera i patrzmy juz w przyszłość ponoć świetlaną ;) dla was popcorn a dla nas fajne wyjazdy :) każdy ma to co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkwks Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.e-wro.net.pl 29.05.08, 21:20 Trzeba być ślepym żeby nie widzieć że platformersom nie zależy na Ślasku lecz na kolejnej możliwości dowalenia dudkiewiczowi żeby mu pokazać że się z nimi nie zadziera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.08, 22:05 Gość portalu: pkwks napisał(a): > Trzeba być ślepym żeby nie widzieć że platformersom nie zależy na Ślasku lecz n > a > kolejnej możliwości dowalenia dudkiewiczowi żeby mu pokazać że się z nimi nie > zadziera. przecież to oczywiste, że PO i $chetynie nie zależy na tym klubie, $chetynie z Opola. To wszystko polityka i chęć dowalenia Dutkiewiczowi. zobaczycie jak wkrótce na rozkaz ich pana - Maciuś i Jaros będą walczyć z romusiem i jego przydupasami, twierdząc, że ich ukochana partia - Platforma Obywatleska zajmie się kibolami i zaostrzy kary wobec nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 08:00 cytat "Schetynie z Opola" a Dutkiewicz skąd jest? Z Poznania więc uważaj zanim wytoczysz takie argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
oels Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych 30.05.08, 16:38 Dutkiewicz jest z Mikstatu w byłym województwie kaliskim, więc z Poznaniem to On ma mało wspólnego.Jak się o czymś nie ma pojęcia, to lepiej się nie wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.chello.pl 29.05.08, 21:21 PO to takie samo dziadostwo jak PIS a moze i większe. Gęby pełne frazesów ale liczy sie tylko wlasny interes. Potem jakieś Jarosy na rozkaz Prezia Ministra gryzą choć wczesniej w dupie mieli WKS . Jak nie bedzie fuzji to PO wy.... z Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wont PLOtki PO Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:26 Skad az tylu Platfusow tam do gara sie uzbieralo mala juz cuduja na arenie politycznej w Polsce.Od Wrocka niech sie odczepia.Jesli Pis jest gorszy od PO badz taki sam to lepiej sie uszczypnij i popatrz co zdrozalo.Jak nie przyjma to te Zielinskie i Jarochy beda ogladac mecze na wiochy a nie na Euro co nam Expo juz zepsuli!!!No pewnie temu spiewakowi Romanowi juz szczena opadla ciekawe czy on ma samochod??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski I ciekawe na kogo wtedy zagłosujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 00:03 Na Jackiwicza-mordercę, Jrosa-karierowicza, czy Krasonia-postkomucha, czy może upeerowskiego Bolanowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazda Re: I ciekawe na kogo wtedy zagłosujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 06:30 Morderca to on nie jest bo sam dziadziu zaczol tak jak na trybunach jak ktos zacznie moze oberwac i juz nie zyc czy ty to tez nazwiesz morderstwem lalusiu!Spokojna twoja Roszczochrana radni Pis zaglosuja za Fuzja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Brzozowski na UEFA do Poznania hahaha :) IP: *.e-wro.net.pl 29.05.08, 21:44 no panie Brzozowki nie będzie pisania o UEFA haha. To najlepsza wiasomość jaka mogła przyjść. Brawo Drzymała, brawo negocjatorzy. Czapki z głów :) Hej Śląsk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokolino Re: Brzozowski na UEFA do Poznania hahaha :) IP: *.korbank.pl 30.05.08, 09:54 Puknij sie w głowę! Ja bym chcial aby p. Drzymała wycofał sie z Wroclawia a Slask w przyszłym roku zalicza spadek do II ligi!!! Bo tu rzadzi banda indiotów i kretynów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdolny ślązak Wrocławiowi gratulujemy Zbigniewa Drzymały!!! IP: 213.25.69.* 29.05.08, 21:46 Wielki szacun dla tego Gościa!!! Inny na jego miejscu po tylu niechętnych głosach i niewybrednych przyśpiewkach już dawno by zrezygnował!Chylę czoła Panie Zbyszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Platformersi tylko sprobojcie tego nei poprzec!!! IP: *.lanet.net.pl 29.05.08, 21:51 a przyjde do urzedu i kazdemu z osobna po kopniaku w du*e, 13 radnych PO czyli o 13 za duzo, niech sie polityka cudów nie miesza do wroclawia, bo jak narazie w polsce nic nie umieja konkretnie przeprowadzic Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: Platformersi tylko sprobojcie tego nei poprze 30.05.08, 10:58 Gość portalu: marcin napisał(a): > a przyjde do urzedu i kazdemu z osobna po kopniaku w du*e Strach się bać jaki ty groźny jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Platformersi tylko sprobojcie tego nei poprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:36 A ja dokopie w drugi półdupek platformersom. Szczególnie skopię dupe Zielonemu - maskotce Schetyny ! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Platformersi tylko sprobojcie tego nei poprze 30.05.08, 17:36 W urzędzie raczej radnych nie znajdziesz. Takimi tekstami tylko prowokujesz do konstatacji, że kibole to ćwierćinteligenci. Na szczęście są tacy, którzy potrafią udowodnić, że to nieprawda. Ale ty do takich nie należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: 78.8.139.* 29.05.08, 23:10 Gratuluję wszystkim, którzy po rozmowie Pana Drzymały z kibicami tak go chwalą.Ktoś zauważył, że on umie liczyć pieniądze. To prawda. Do nowej spółki chce wnieść obiekt z Grodziska.Zupełnie niepotrzebny nowej spółce WKS Śląsk Wrocław SA. Tłumaczy się radnym, że po roku Śląsk sprzeda go. Tylko, że jest problem. Bo może się okazać, że na obiekt nie będzie chętnych. I co wtedy? Utrzymanie tego obiektu będzie sporym obciążeniem dla Śląska. Czy ktoś zapyta Pana Drzymałę, dlaczego nie sprzeda sam tego obiektu przed fuzją? Może po prostu jest problem ze sprzedażą... I tutaj tkwi przyczyna dlaczego radni PO mają wątpliwości. PS. Michał Janicki jest członkiem PO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 06:36 Co ty gazet nie czytasz niedawny wlasciciel korony tam w poblizu mieszka to jeszcze sobie kupi stadionek i zacznie budowac nowy groclin!Baza treningowa tam bedzie dla Poznania na Euro 2012 predzej miasto Poznan moze przejac tez ten stadion bo im bedzie na tym zalezec odnowy itp.Zawsze ktos kupi jak zloto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.lanet.net.pl 30.05.08, 09:12 wg mnie powinni tam na dzien wpadac po kazdym meczu zeby sie szybko zregenerowac, plus przygotowanie zima do rundy wiosenej, bo tam moga sie lepiej przygotowac do rudny wiosenej niz u nas, a jak bedzie taki osrodek we wroclawiu(a plany budowy sa) to wtedy tamto sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 09:28 Masz rację jest członkiem PO, tylko przyjżyj się jak wyglądała historia negocjacji z Drzymałą. Janicki zaczął bruździć jak Dutkiewicz poparł stowarzyszenie Polska XXI, i praktycznie został odsunięty od negocjacji. On zachowywał sie jak schizofrenik. Dlaczego? Schetyna do niego zadzwonił. Cała PO we Wrocławiu tak kretyńsko się zachowała, tylko zapominają o jednym, wybory można przegrać, nawet we Wrocławiu. Ja byłem wyborcą Platwormy i to lojalnym, ale nie głupim. Drzymała zaś okazał się po raz kolejny wielkim strategiem, to on tak naprawdę dowalił Schetynie, jedno spotkanie i cały misterny plan pana ministra legł w gruzach. Wrocław cały chce Drzymały. Radni PO czy zauważacie u siebie pierwsze objawy schizofrenii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 10:41 no właśnie wybory można przegrać, nawet jak w poprzednich się ma 89 procent głosów (jak pewien prezydent) należy o tym pamiętać i zamiast ejtami, expami, strzelbami czy fuzjami swoją energię zająć poprawą infrastruktury miasta (drogi, rurociągi, sieć energetyczna, itp.) W końcu Wrocław to 700 tysięcy mieszkańców, a nie tylko 5 tysięcy kiboli, panie Dutkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baroni Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:03 Dyskusja tyczy się prsyszłości klubu piłkarskiego nie infrastruktury miasta, po za tym klub ten jest na garnuszku miasta, czyli po stronie kosztów przyjacielu a fuzja temu ma zaradzić. Czyli kasa, którą obecnie przejada klub z rzeszą 5 tys. kiboli poszłaby na twoje ukochane rurociągi i wszyscy będą szczęśliwi. Dodam jeszcze, że 5 tys. kiboli to wstyd dla miasta liczącego 700 tys., ale rozumiem, że dla ciebie to o 5 tys., za dużo. Różne są sposoby spędzania wolnego czasu, niektórzy ogłądają piłkę, a niektórzy rozmyślają o dziurach na ulicach i przestarzałych rurociągach. Ale myślę, że w 700 tys. mieście miejsca jest zarówno dla jednych jak i dla drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechista Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.05.08, 23:37 Nie wiem co tam drzymala powiedzial na spotkaniu z kibicami, ale dla mnie sprawa jest jasna. Jesli nowy klub bedzie gral na licencji zlozonej przez Ślask to będzie to prawdziwy WKS, jesli na licencji otrzymanej juz przez Groclin to niesmak pozostanie. I to nawet mimo wycofania sie z pucharu uefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Też jestem przeciwny grze w UEFA IP: *.chello.pl 29.05.08, 23:47 jeśli Śląsk go nie wywalczył... Ale to co PO teraz wyprawia to żenada. Na pewno nie zdobeda tym mojego głosu. Nagle się obudzili, kiedy wszystkie przeszkody do fuzji, z punktu widzenia kibica zostały usunięte?! I pomysleć że sam na nich głosowałem. O ja głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.chello.pl 30.05.08, 00:15 POLITYCZNY KLUB UTRZYMYWANY Z PIENIĘDZY PODATNIKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Wie ktoś na czyjej licencji będzie grał Śląsk????? IP: *.ukcheaphosts.com 30.05.08, 01:07 Odpuszczając puchar uefa odpuścili również licencję Groclinu? Pytam, bo przeczytaniu tego tekstu miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35757,5131286.html wolałbym żeby grali na licencji klubu Drzymały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziobaq Slask zmieni nazwe? IP: *.gla.ac.uk 30.05.08, 01:28 Wg ujawnionego dokumentu dupkiewicz skrycie konspirowal z Drzymala zamiane nazwy Slaska "na inna podobna". Co to k.wa ma byc? Dalej slepo wierzycie i bezgranicznie ufacie Panu dupkiewiczowi? (sorry ale mam popsuta klawiature i "t" mi nie wskakuje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclaw Re: Slask zmieni nazwe? IP: *.lanet.net.pl 30.05.08, 09:09 sam jestes dupkiewicz idioto, zrob cos pozytecznego dla narodu i tnij sie:) a slask zmieni nazwe na" zajebiscie silny slask":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.korbank.pl 30.05.08, 09:22 Widze ze przez nienormalnych kibiców i działaczy Po długo slask bedzie musiał czekac na tę "silna druzynę" To jest chore!!! Po co ta cała fuzja skoro trzeba bedzie pozbyc sie lepszych zawodnikow bo bedzie małt budrzet? Drzymała uciekjaj z Wroclawia bo tu rzadza debile! Szkoda Twoich pieniedzy i checi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 10:44 no proszę. Nie ma nienależnego UEFA - to już netowi kibice sukcesu wyganiają pana Drzymałę z miasta. Jutro będą kadzić kolejnemu dobroczyńcy, twierdząc, że przecież oni nigdy Drzymały nie chcieli chorągiewki bez honoru. Szacunek dla tych, którzy walcząc o honor WKS Śląska potrafili pójść na kompromis z Drzymałą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.korbank.pl 30.05.08, 11:40 Ja byłem za p. Drzymała i silnym klubem Slask wrocław. Ale nie mozna pozwolic, by klubem zadzili oszołony i szalikowcy, którzy w postaci szantazu wymuszaja ustepstwa (nielogiczne decyzje) ktore prowadza do upadku klubu lub balansu na granicy spadku do niższej ligi. Juz dzisiaj mówi sie że slask moze stracic kilka milionów złotych poprzez rezygnacje z rozgrywek pucharowych? Dlaczego zatem na starcie oslabia sie juz nowo powstały klub? Zastanawiam sie czy ci szalikowcy nie zmienia za pare miesiecy swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych 30.05.08, 17:48 > Ale nie mozna pozwolic, by klubem zadzili oszołony i szalikowcy, > którzy w postaci szantazu wymuszaja ustepstwa (nielogiczne decyzje) > ktore prowadza do upadku klubu lub balansu na granicy spadku do > niższej ligi. Wyobraź sobie producenta papierosów, który ankietuje palaczy i proponuje im różne próbki, żeby dopasować nową markę do ich oczekiwań. Niech w trakcie ankiety palacze mówią, że w przypadku pojawienia się mentoli danej marki rzucą palenie i będą do tego namawiali wszystkich innych palaczy. Czy to terror palaczy? Pan Drzymała jest przede wszystkim biznesmenem. Jeżeli ugiął się pod presją kibiców to nie ze strachu przed nimi, tylko po odpowiedniej kalkulacji finansowej. Gdyby mu się to nie opłacało w żaden sposób lub wprost poniósłby straty, wówczas nie ustąpiłby, tylko wręcz odstąpił od umowy. O tym, że jest do tego gotowy niech świadczy chociażby szantaż jaki wystosował pod adresem Wrocławia, gdy pojawił się problem udziałów w nowej spółce. Wtedy nikt nie mówił o terrorze biznesmena i nikt nie nawoływał prezydenta do odstąpienia od negocjacji. Słusznie. Problem Twój, jak i myślących podobnie, wydaje się opierać na niechęci do kibiców, irracjonalnej lub nie. Wyobrażasz sobie, że kibice to w większości łysi degeneraci, którzy poza bełkotem nic z siebie nie dają. Nawet jeżeli temu zaprzeczysz, to raczej Ci nie uwierzę. Wspominane są tu straty rzędu 4 milionów złotych z tytułu niewystąpienia w pucharze UEFA. Wszystko dobrze, tyle, że taka kasa mogłaby się stać udziałem Śląska dopiero w momencie dotarcia do I rundy pucharu UEFA. Na to, że tak by się stało, nie ma absolutnie żadnej gwarancji. Wcześniej drużyna musiałaby się uporać z tuzami europejskimi futbolu w rodzaju Toboł Kostanaj czy MTK-Arat. Jaka jest możliwość by drużyna budowana od nowa osiągnęła 'sukces' Groclinu sprzed roku? Z reguły takie przedsięwzięcia kończą się spektakularną porażką. A jeżeli gdybamy na temat sytuacji, to równie dobrze można liczyć na zbliżający się sezon, w którym nowy Śląsk zajmie 2 lub 3 miejsce, awansuje do pucharu UEFA a w dodatku dostanie lepszą kasę od sponsora ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: 80.249.5.* 30.05.08, 09:37 Głosowałem na PO lecz to co teraz robia Dutkiewiczowi (Któryma wielki minus za centrum południe ) to zwykłe szmaciarstwo Teraz naprawde po jest takie jak pis Odpowiedz Link Zgłoś
nawrot61 Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych 30.05.08, 10:26 Moim skromnym zdaniem nie powinno dojsc do fuzji obu klubów ponieważ Zbigniewa D. nie interesuje klub ani kibice tylko czysty zarobek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Schetyna ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:29 ... ręce precz od wrocławskiego sportu. Twój czas we Wrocku skończył się . Pokazałeś już jak umiesz namieszać budując słynną "Wrocławską Barcelonę" by potem wypiąć się na Śląsk. Wrocław bez $chetyny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.magma-net.pl 30.05.08, 10:38 "Zgoda i kompromis buduje a niezgoda rujnuje. Pamiętajmy o tym" Wszystko pięknie ładnie ! ale z kim Drzymała usiadł do rozmów? Z niejakim RZ i jego przydupasami ! z wyznawcą Hitlera, na którym Roman się wzoruje ! nie omamił może takiej rzeszy ludzi jak słynny Austriak ale 200 ludzi wystarczyło żeby sterroryzować wszystkich kibiców !! I to jest jego zwycięstwo a nie Drzymały !!! wszyscy tutaj chwalą Drzymałę, że usiadł do rozmów i poszedł na kompromis ! Pięknie ale jeszcze raz zapytam z kim rozmawiał ? Rozmówcy obiecali mu wspaniały doping i brak zadym ))))) Pewnie u buków większym powodzeniem będą się cieszyły zakłady ile meczy Śląsk a zakończy się bez burd na stadionie i rasistowskich flag i okrzyków ! 1 mecz ? 3? Czy dopiero w 5 spotkaniu zdemolują stadion i pogonią kibiców przyjezdnych ! Oczywiście Romanek po zadymie wytłumaczy, że winni są wszyscy tylko nie kibice- marne gadki typu prowokacja ochroniarzy, prowokacja kibiców drużyny przyjezdnej , a to pogoda była nieciekawa, mecz był nudny to trzeba było komuś przpie…. wyrwać ławkę rzucić bananem lub kamieniem. Reasumując jest nie 1:0 dla kibiców!!! Jest 3:0 i to jest tragedia !! Jak RZ chce rządzić w klubie to proszę bardzo ! Panie Romanie proszę przeznaczyć pieniądze ze sprzedaży swojego bestsellera i zainwestować w Śląsk. Nie chce być wredny ale chyba pieniędzy by nie starczyło na dobre piłki !!! Więc już kończąc te wypociny zawodową drużyną powinni rządzić menadżerowie z prawdziwego zdarzenia a nie dyletanci . Co do UEFA to jestem przeciw i miałem nadzieje, że Drzymała sam do tego dojdzie - ale kasa misiu kasa .W dzisiejszej piłce rządzi kasa niestety ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monkey kompromis IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.08, 11:41 na Oporowskiej już dawno nie ma ławek ;) ale zielony skąd możesz to wiedzieć. Penie nigdy tam nie byłeś <lol> Brawo Drzymała i Brawo RZ za kompromis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych 30.05.08, 17:53 > Wszystko pięknie ładnie ! ale z kim Drzymała usiadł do rozmów? Z > niejakim RZ i jego przydupasami A z kim miał zasiąść do rozmów? Z mieszkańcami miasta, którzy, za przeproszeniem, leją na Śląsk i jego sprawy? > ! Pięknie ale jeszcze raz zapytam z kim rozmawiał ? A ja jeszcze raz zapytam: z kim miał rozmawiać? > Pewnie u buków większym powodzeniem będą się cieszyły zakłady ile > meczy Śląsk a zakończy się bez burd na stadionie i rasistowsk ich > flag i okrzyków ! Raczej niewielkim, bo większość meczów w poprzednim sezonie odbyła się bez jakichkolwiek burd. Chodziłbyś to byś wiedział. > marne gadki typu prowokacja ochroniarzy O rzeczach typu 'prowokacja ochroniarzy' (nie licząc ostatniego numeru z Lechią) słyszałem także od osób, które nie darzą Romana sympatią i daleko im do wizerunku kibola. > Co do UEFA to jestem przeciw i miałem nadzieje, że Drzymała sam do > tego dojdzie - ale kasa misiu kasa .W dzisiejszej piłce rządzi kasa > niestety ! Gwoli ścisłości to zawsze rzadziła. A Ty sam to nakręcasz proponując Romanowi, żeby zainwestował w Śląsk. A przecież powinieneś raczej popierać inicjatywę, która wielkich nakładów finansowych nie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wami Fuzja Śląska z Groclinem w rękach radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:23 Brawa za kompromis!!! Nie wiem jak wyglądało spotkanie pana Drzymały z kibicami ale uważam, że rezygnacja z Pucharu UEFA jest słuszna. Chciałbym się teraz zapytać czy rada miejska nie może się zebrać o tydzień wcześniej? Od tego zależą losy klubu oraz de facto ustalenie końcowej tabeli I i II ligi. Dodam też, że walka o doraźne korzyści polityczne w obliczu podejmowania decyzji ważnej na lata to wielka kompromitacja. Silny Śląsk walczący z najlepszymi w kraju i nie tylko to wielu kibiców na meczach i możliwość utrzymania nowego stadionu, który niebawem powstanie. Niech radni pamietają kto ich wybiera i komu mają służyć i pomagać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły gosciu super propozycja IP: *.korbank.pl 30.05.08, 12:58 Mam mysl: Po Euro 2012 stadion mozna by rozebrac lub stworzyc na nim plac handlowy taki jak na Dworcu Swiebockim. Bo przyszłosc Slaska nie rysuje się swietlano przy takim podejsciu. A na II lige to koszty utrzymania tego stadionu są moim zdaniem za duze. A my podatnicy nie mamy zamiaru do tego interesu dokładac. On musi na siebie zarabiac. A nie gra w piłkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do roboty! może wrocławskie frajerswo wreszcie się zdecyduje, IP: 85.17.220.* 30.05.08, 13:15 czy fuzja dochodzi do skutku i na czyjej licencji będzie grał nowy Śląsk? tak trudno pojąć, że takie przeciąganie sprawy i niedomówienia odnośnie licencji, całkowicie destabilizują pracę innych klubów piłkarskich? Piast, Widzew, Jagiellonia itd nie widzą, czy grać będą w barażach, z kim, i czy te baraże w ogóle się odbędą itp?! nie jesteście pępkiem świata! Odpowiedz Link Zgłoś