Dodaj do ulubionych

4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią

20.06.08, 18:29
Czy ten kraj jest jeszcze w stanie czyms zadziwic ? o.O
Obserwuj wątek
    • Gość: takijeden Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.dialog.net.pl 20.06.08, 18:39
      bandyci w mundurach zawsze są bezkarni
    • akzalag Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 20.06.08, 18:43
      Sędzia dodał, że sam poszkodowany sprowokował całe zdarzenie i przed rozprawą
      złożył wniosek o nieściganie pracownika ABW.
      • akzalag Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 20.06.08, 18:44
        ...czy to znaczy,że poszkodowany najpierw stworzył sytuacje zagrożenia życia
        pracownika ABW?
        • Gość: helga Cos smierdzi w tym opisie brukowca naszego... IP: *.44.233.72.static.reverse.ltdomains.com 20.06.08, 22:47
          jesli prawda jest ze czlowiekowi grozil bronia od tak , to powinnien zostac
          stracony by wszyscy wiedzieli w abw co ich czeka za łamanie prawa. Zreszta
          tylko złe rzeczy o nich slychac (np. ze byli złodzieje nawet tam pracuja bo im
          sie wyrok zatarł) ale ten tekst o "sprowokowaniu" jest chyba niepełny. Czemu
          brukowi dziennikarze zapomnieli napisac jak sprowokowal? Bo to najistotniejsze z
          całego opisu a jakos zapomnieli...
          • Gość: lawyer bo tak sie pisze "ciekawe" newsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:51

po co komu wiedziec szczegoly ? zeby sie okazalo ze to malo interesujaca
            historia ? a tak...ABWek czy jak mu tak wyciagnal gnata i grozil komus na
            parkingu...wyglada o niebo lepiej bez szczegolow.
            inna sprawa ze slabo z kondycja psychiczna tego czlowieka ...dziwne ze sie
            zalapal do tej formacji...chyba ze to norma tam
            • Gość: kosmosiki Sprowokował... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:58
              W jaki sposób można sprowokować kogoś aby ten przyłożył odbezpieczoną broń do
              skroni drugiej osoby? Nie pojmuję...

Prawo jasno precyzuje w jakich warunkach zachodzi obrona konieczna. Czy osobnik,
              któremu przyłożono broń do skroni był zagrożeniem dla życia posiadacza tej
              broni? Nie wydaje mi się - skoro mógł przyłożyć pistole to równie dobrze mógł
              typa powalić na ziemię i obezwładnić.

Ten kraj to dzicz. Wygląda na to, że protegowane po***by z bronią mogą sobie
              bezkarnie biegać i używać jej na ulicy...

Kolejny punkt za emigracją.
              • Gość: lawyer Re: Sprowokował... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:00
                wszyscy sa rowni ale niektorzy rowniejsi...pamietaj
              • Gość: gościu Re: Sprowokował... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:02
                Zajechał mu drogę samochodem, a ten mu broń do skroni..z takimi
                nerwami oficer powinien zamiatać ulice a nie latać z bronią. Strach
                sie bać, co się dzieje...A druga rzecz ze niska szkodliwość czynu,
                wystarczyłoby że nawet przez przypadek, szamotanine, niewiem
                cokolwiek, pociągnąłby cyngiel, to co by było Wysoki Sądzie ? Mózg
                na tapicerce.
                • Gość: gosc Re: Sprowokował... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:04
                  "Wysoki" Sad znalazlby jakies wyjscie... nie martw sie
                • teraz.k.wy Re: Sprowokował... 20.06.08, 23:20
                  Tu każdy paragraf mozna dopasować do podejrzanego.Polska to dzika
                  preria ( zwłaszcza w sądownictwie i prokuraturze).
                • Gość: jokajan Re: Sprowokował... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.08, 23:26
                  Żona właściciela mózgu zapłaciłaby grzywnę ... Mózg na tapicerce?
                  Brr. Nawet nie wiem czy dałoby się to jakoś sprać. Swoją drogą
                  trzeba lecieć i broń sobie kupić. Fajna sprawa.
                  • Gość: gruby Re: Sprowokował... IP: 91.84.222.* 21.06.08, 05:27
                    > Żona właściciela mózgu zapłaciłaby grzywnę ... Mózg na tapicerce?
                    > Brr. Nawet nie wiem czy dałoby się to jakoś sprać

No co ty, nie oglądałeś 'Pulp Fiction'???? Pewnie że by się dało.
              • Gość: qq Mogł trzymac tasak i zamachnac sie... IP: *.jmdi.pl 20.06.08, 23:06
                mogl wyciagac swoja bron siegajac do kabry
                mogl trzymac jakis przedmiot i mowic ze to bomba i zaraz zgina
                mogl trzymac rece w kieszeni i mowic ze ma tam bron ktora zaraz odbezpieczy...
                masz mierna wyobraznie... nie bronie funkcjonariusza bo to pewnie nikt ale...
                • Gość: qq :( chyba pojechalem za daleko IP: *.jmdi.pl 20.06.08, 23:21
                  faktycznie jak by sie zamachiwal to by sam byl oskarzony o napad na
                  funkcjonariusza a tak...
                • Gość: kosmosiki Re: Mogł trzymac tasak i zamachnac sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:46
                  Wiesz nie mam pojęcia jakie są procedury służb specjalnych w odpowiedzi na
                  wymienione działania ale postaram się odpowiedzieć.

> mogl wyciagac swoja bron siegajac do kabry

To można wtedy strzelić ostrzegawczo w nogę. Można? Powinno się. Nie wiadomo co
                  taki osobnik z tą bronią zrobi.

> mogl trzymac jakis przedmiot i mowic ze to
                  > bomba i zaraz zgina

Tak to ja też mogę zrobić.

> mogl trzymac rece w kieszeni i mowic ze ma
                  > tam bron ktora zaraz odbezpieczy...

No to wtedy funkcjonariusz powinien gościa namierzyć i *kazać* mu zachować
                  spokój. Nie sądzę aby ktoś trzymany na muszce był w stanie szybciej wyciągnąć
                  broń niż druga strona strzelić.

> masz mierna wyobraznie... nie bronie funkcjonariusza
                  > bo to pewnie nikt ale...

To jest *nikt*. Pacan, który przykłada innej osobie broń do głowy to jest dla
                  mnie śmieć wykorzystujący swoją uprzywilejowaną pozycję.

Nijak nie da się podciągnąć _przykładania_broni_do_skroni_ pod obronę czy
                  działania funkcjonariusza.

Wiem, że to jest krzywdząca opinia, ale według mnie polscy funkcjonariusze nie
                  są profesjonalni. Profesjonalista w takiej sytuacji wydaje polecenia - jeżeli
                  zachodzi podejrzenie, że napastnik może użyć broni to mówi napastnikowi aby ten
                  się nie ruszał - i to nie jest prośba. To jest polecenie, które druga strona
                  musi wykonać będąc świadomą konsekwencji niepodporządkowania się.

Ergo ja jestem bardzo za tym aby odpowiednie służby miały odpowiednie mechanizmy
                  prawne i praktyczne.

Jestem zdecydowanie przeciwny temu aby jakieś buce w niekontrolowany sposób
                  przykładały broń do skroni innej osoby - to się w żaden sposób, ŻADEN! nie
                  kwalifikuje jako działalność operacyjna.
          • teraz.k.wy Re: Cos smierdzi w tym opisie brukowca naszego... 20.06.08, 23:16
            a gdyby nieszczęśnik miał słabe serce i umarł na miejscu?
            • akzalag Re: Cos smierdzi w tym opisie brukowca naszego... 20.06.08, 23:23
              ...śmierdzi...bardzo powierzchowne opisanie sytuacji,zdarzenia na parkingu.Trąci
              manipulacją.
              • Gość: tinky winky jednak umiejętność czytania to jest dobra rzecz IP: *.chello.pl 21.06.08, 08:02
                miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,4470360.html
                przeczytaj sobie opis zdarzenia.
                i zapamiętaj, jak ci ktoś zacznie zajeżdżać drogę i spychać na pobocze, może to być funkcjonariusz ABW, która akurat ma zły dzień w pracy i musi odreagować. jeśli mu tego nie ułatwisz, licz się, że może ci przystawić pistolet do głowy.
                • akzalag Re: jednak umiejętność czytania to jest dobra rze 23.06.08, 13:06
                  Panie kolego!Wszystkie moje wypowiedzi dotyczą innego reportażu GW,w którym nie
                  było o tym mowy,więc nie pouczaj mnie.
                  Nie zmienię zdania-reportaże GW są zdawkowe,mające na celu dezinformację.Niech
                  piszą jeden,a konkretny,bo nie mam ochoty bawić się w partyzantkę,tracić czas.
                • akzalag Re: jednak umiejętność czytania to jest dobra rze 23.06.08, 13:11
                  GW i Ty stosujecie chamskie,prymitywne SB-ckie metody.
                  • akzalag Re: jednak umiejętność czytania to jest dobra rze 23.06.08, 13:12
                    ....i dla tego nie przeczytałem reportażu,który mi teraz podsunąłeś.
                    Szukaj frajerów na swoim podwórku.
                    • akzalag Re: jednak umiejętność czytania to jest dobra rze 23.06.08, 13:45
                      ...a dziennikarze GW powinni wylecieć z pracy za amatorszczyznę.
        • Gość: PsssSs Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 07:12
          Moze przed rozprawa znowu to zrobil, albo bal sie, ze ktos w takiej organizacji
          latwo dowie sie, gdzie ten mieszka.
    • lturko Oswiadczenie 20.06.08, 18:55
      W pełnej świadomości ewentualnych konsekwencji prawnych oświadczam niniejszym, że skład sędziowski, który orzekł w ten sposób stwarza zagrożenie dla porządku publicznego i powinien być trwale i nieodwołalnie odsunięty od możliwości wydawania orzeczeń w imieniu Rzeczpospolitej.

Ludwik Turko
      • Gość: com.bi-nerki Re: Oswiadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 19:27
        Szanowny Panie lturko! Zgadzam się z Panem. To zupełna degrengolda.
        Ale co Pan zrobił, mając w swoim czasie pewne możliwości, by podjąć
        działania w celu wyeliminowania z naszego kodeksu ten relikt jakim
        jest "znikoma szkodliwość.......?
        • Gość: com.bi-nerki Re: Oswiadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 19:35
          Miało być "degrengolada"
          • Gość: bobik38 Re: Oswiadczenie IP: *.185.81-79.rev.gaoland.net 20.06.08, 19:59
            ...Sędzia uznał, że wyciągnięcie broni, odbezpieczenie jej,
            przeładowanie i przyłożenie do skroni poszkodowanego to czyn o
            nieznacznej szkodliwości społecznej...bum!!! Jasny gwint, tak jakos
            samo wyszlo z pistoletu...
            • Gość: ABCD Re: Oswiadczenie IP: *.zone4.bethere.co.uk 20.06.08, 20:59
              mogl strzelic, co nie? wiec i tak sie zlitowal esbek.

a w kwestii pytania co zrobil turko - odpowiedz: nic.
              byl bardzo zajety marnowaniem czasu.
            • akzalag Re: Oswiadczenie 20.06.08, 21:33
              Fakt,nie przykłada się broni do skroni,nawet w obronie własnej.To bez wątpienia
              bandytyzm.
              • akzalag Re: Oswiadczenie 20.06.08, 21:57
                "Sędzia dodał, że sam poszkodowany sprowokował całe zdarzenie i przed rozprawą
                złożył wniosek o nieściganie pracownika ABW."

Przyznam jednak,że nie wiem,jakie są dopuszczalne granice obrony własnej.Do tego
                jednak trzeba prawnika.
                Zresztą poszkodowany najpierw sprowokował,a następnie wycofał oskarżenie.Chyba
                sprawę można uznać za niebyłą.Nie jest tak?
                • akzalag Re: Oswiadczenie 20.06.08, 22:14
                  ...bo przecież nie można skazać człowieka za samo "wymachiwanie" bronią.Zapłaci
                  karę,straci pozwolenie na posiadanie broni...i to wystarczy.
                • Gość: kosmosiki Re: Oswiadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:05
                  > Przyznam jednak,że nie wiem,jakie są dopuszczalne
                  > granice obrony własnej.

Obrony koniecznej gdy zagrożone jest Twoje zdrowie, bądź życie. Warto jednak
                  wiedzieć (wystarczy się przegryźć przez dosyć proste akta prawne).

> Do tego jednak trzeba prawnika.

I to jest właśnie głupota polskiego prawa. Abym mógł oceni jak mogę się bronić
                  przed bandytą potrzebuję prawnika. No cóż w takiej ekstremalnej sytuacji nie mam
                  pod ręką prawnika i robię wszystko aby przeżyć.

Od lat wszelcy ministrowie i inne darmozjady z Zerem na czele się brandzlują
                  jacy to oni są super, a tak podstawowej sprawy jak zasadnicze prawa jednostki do
                  obrony nie sprecyzowano do kilku prostych zapisów zrozumiałych dla ogółu. Według
                  mnie jak ktoś mi grozi np. pięścią czy narzędziem to powinienem mieć prawo go
                  zabić - tak dla zasady - niech wie jakie to ma konsekwencje.

> Zresztą poszkodowany najpierw sprowokował,a następnie
                  > wycofał oskarżenie. Chyba sprawę można uznać za niebyłą.
                  > Nie jest tak?

Nie jest. Nie sprawdzałem jak jest dokładnie w tym przypadku, ale są czyny
                  ścigane z urzędu. Nawet gdy poszkodowany wycofa oskarżenie to trzeba osądzić
                  zaistniałą sytuację. W przypadku zaangażowania służb specjalnych jest to moim
                  zdaniem niezbędne.
                  • akzalag Re: Oswiadczenie 20.06.08, 23:11
                    To prawda.Prawo w Polsce nie służy obywatelowi tylko prawnikom.
              • Gość: Trzeźwy Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 00:49
                A wiesz na pewno , że przyłożył? Poczytaj zaznania . Będziesz
                wiedział co potrafią zrobić dziennikarskie hieny.
                • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 00:53
                  Wszystko możliwe.Papier,klawiatura wszystko przyjmą.hehe
        • Gość: prafnik Re: Oswiadczenie IP: *.klc.vectranet.pl 20.06.08, 23:01
          Mylisz się. Znikoma szkodliwość czynu to wentyl bezpieczeństwa dla sądu, który powinien zostać w kodeksie. Inna sprawa, że opisywany czyn na pewno szkodliwy w stopniu znikomym nie był. Jak ktoś tu już wyżej zauważył, od funkcjonariuszy formacji uzbrojonych wymaga się szczególnych predyspozycji i znajomości zasad postępowania z bronią palną, nie mówiąc już o tym, że funkcjonariusze tacy mają obowiązek działać w służbie społeczeństwa. Logiczne jest, że oczekuje się od nich więcej niż od reszty społeczeństwa jeżeli chodzi o poszanowanie prawa. Te dwie okoliczności w mojej ocenie wystarczają by wywindować społeczną szkodliwość opisywanego czynu do stopnia znacznie wyższego niż znikomy. Miejmy nadzieję, że prokurator zaskarży ten wyrok.
      • Gość: kaska Re: Oswiadczenie IP: *.chello.pl 20.06.08, 23:12
        Popieram oswiadczenie
    • Gość: Dura_lex_sed_lex Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.acn.waw.pl 20.06.08, 20:29
      No tak... Instytucja Brudnego Harrego nadal obowiązuje... Po prostu szok... Ludzie ponad prawem... A ciekawe jak w obronie własnej obezwładnił bym faceta, który grozi mi bronią, bo akurat potrafię... To pewnie trafiłbym na grube lata do więdzienia za czynny atak na funkcjonariusza...
    • areabis Ktoś w tym kraju jest idiotą . 20.06.08, 21:38
      Moi przyjaciele z Pruszkowa za to samo idą w odsiadkę . A ten
      bandzior na służbie to jest lepszy ?! Do czego to podobne . Ćwiakal
      powinien założyć rewizję , bo nie może być tak , że funkcjonariusze
      grożą bronią obywatelom !!! Pozdrawiam przy okzaji cały
      Pruszków i Ożarów .
    • sts107 Dlaczego niezrównoważony emocjonalnie... 20.06.08, 21:43
      ... może pracować w ABW????????????????
      • dochtor4 Re: Dlaczego niezrównoważony emocjonalnie... 20.06.08, 21:48
        No bo teraz w krainie milosci panuja inne standarty.
    • nie-poprawny 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 20.06.08, 21:46
      PRL to bylo panstwo prawa w porownaniu do obecnej RP...
    • Gość: bubu 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:49
      Oczywiście gość złożył wniosek o nieściganie całkowicie dobrowolnie,
      żadnego pistoletu do głowy nie miał przyłożonego, tylko trochę
      parzył go za uchem laserek celownika ...
    • Gość: :) ;) Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:20
      he he nowe twory nowe trendy... Kiedyś Ub...SB...UOP...ABW... a jutro się coś
      wymyśli. O przepraszam już jest IV RP. :) A tak poważnie jak umorzone to niema
      wyroku może dalej pracować w ABW. Poza tym życzę sędziemu takiej przygody z bronią
    • truten.zenobi normalnie szopka... 20.06.08, 22:25
      normalnie obywatel nie może posiadać broni - powodów jest tysiące
      a tu proszę goścu sobie wywija bronia i jest ok, bandzior dostaje
      bez problemów pozwolenie na broń, i to też nikomu nie przeszkadzało
      dopóki coś się nie stało..
      • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 22:30
        bandzior dostaje
        > bez problemów pozwolenie na broń, i to też nikomu nie przeszkadzało
        > dopóki coś się nie stało..

To fakt.Przed otrzymaniem pozwolenia na broń przechodzi się chyba badania
        psychologiczne.Nie są w stanie wyeliminować narwanych ludzi?
        • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 22:33
          ...i czy nadpobudliwość pracownika ABW nie dyskwalifikuje go w tej pracy?
          • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 22:35
            Praca w ABW wymaga raczej stalowych nerwów,a gość wariuje.
            • truten.zenobi Re: normalnie szopka... 20.06.08, 22:40
              nadpobudliwość?

to ja mogę mieć nadpobudliwość i pie..ać sąsiadowi co notorycznie
              pali w windzie.
              wywijanie bronią to albo świadome i celowe sprowadzanie zagrożenia
              dla zdrowia i zycia a więc powinno byc surowo karane albo totalbna
              głupota i podstyawowy brak umiejętności przewidywania skutków swoich
              działań - a wtedy powstaje pytanie jak taki gościu dostał się do ABW
              i kto dał mu broń - i tutaj znów powienien problem wyjasnić
              prokurator!
              • Gość: lawyer kruk krukowi oka nie wykole... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:43
                takie zasady tam panuja.
              • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 22:49
                > wywijanie bronią to albo świadome i celowe sprowadzanie zagrożenia
                > dla zdrowia i zycia a więc powinno byc surowo karane

Weź też pod uwagę,że został sprowokowany.Może należałoby rozstrzygnąć,czy podjął
                właściwe działanie w tych okolicznościach.
                Czy ta prowokacja stwarzała również zagrożenie dla jego życia.

• Gość: lawyer Re: normalnie szopka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:52
                  z pewnoscia tamten pchnalw jego strone wozek na zakupy po tym jak wzial ostatnia
                  buleczke z polki...
                • Gość: gosc Re: normalnie szopka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:54
                  zabral mu sprzed nosa ostatnia glowke kapusty...i rzucil w jego strone
                  pomidorem...fakt... uprawnialo go to do wyjecia gnata
                  • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 23:02
                    No,fajnie,że się nabijacie.Chodziło mi oto,że w granicach prawa pracownik ABW
                    może użyć broni,ale na tym parkingu,chyba nie zaistniały takie
                    okoliczności.Gościowi fiksuje psychika,więc nie powinien robić w tej branży.
                    • Gość: gosc Re: normalnie szopka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:06
                      niestety...najprawdopodobniej wina tamtego polegala na czyms podobnego
                      kalibru...wyjecie broni i grozenie nia to baaardzo powazna sprawa. Byloby
                      uprawnione moze gdyby tamten mial jakies niebezpieczne narzedzie i chcial go uzyc.
                      • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 23:09
                        wyjecie broni i grozenie nia to baaardzo powazna sprawa. Byloby
                        > uprawnione moze gdyby tamten mial jakies niebezpieczne narzedzie i chcial go uz
                        > yc.

OK.Do tego zmierzałem.
                • truten.zenobi Re: normalnie szopka... 20.06.08, 22:59
                  > Weź też pod uwagę,że został sprowokowany.

sprowokowany to mógł być do uzycia "grubego słowa"
                  uzycie broni jest ściśle regulowane przez prawo i obawiam sie
                  że "sprowokowanie" do niego nie nalezy.

a więc znalazł się w okolicznościach zagrożenia zdrowia i życia a
                  wiec użył broni w obronie koniecznej, albo nie i wtedy nic go nie
                  usprawiedliwia nawet to że goscu zachowywał sie na drodze w sposób
                  niebezpieczny a w rozmowie daleki od kulturalnej wymiany poglądów.

> Czy ta prowokacja stwarzała również zagrożenie dla jego życia.
                  świadkowie jednoznacznie potwierdziili wersję kierowcy że do niczego
                  takiego nie doszło!
                  • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 23:05
                    > > Czy ta prowokacja stwarzała również zagrożenie dla jego życia.
                    > świadkowie jednoznacznie potwierdziili wersję kierowcy że do niczego
                    > takiego nie doszło!

Jeśli tak,to gość jest anormalny i powinien wylecieć z roboty.
                    • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 23:30
                      ...i przede wszystkim wariat nie powinien mieć broni!
        • Gość: kosmosiki Re: normalnie szopka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:12
          > To fakt.Przed otrzymaniem pozwolenia na broń
          > przechodzi się chyba badania psychologiczne.

Jako zwykły obywatel chyba nie tak prosto jest uzyskać broń na naboje ostre.
          Oprócz badań psychologicznych/psychiatrycznych powinien być wykonywany wywiad
          środowiskowy i ogólny screening zainteresowanego - problem w tym, że takie
          procedury normalnie trwają w nieskończoność.

Broń gazowa to nieco inna sprawa.

Modulo myśliwi itp. to dla normalnego człowieka broń z ostrą amunicją jest
          niedostępna.

Swojego czasu posiadałem broń jak przepisy były łagodniejsze, po zaostrzeniu
          funkcjonariusze Policji literalnie jeździli za mną. :) Tj. przydybali mnie
          osobiście (wysłali do tego cały samochód z dwoma gościami) przed domem i
          *przypominali*, że następuje zaostrzenie przepisów, że nowe przepisy będą
          bardziej restrykcyjne ale teraz jest okres... ergo chcieli przyjąć łapówkę,
          dlatego tak za tym biegali. Nie dałem, no i nie mam broni.
          • akzalag Re: normalnie szopka... 20.06.08, 23:16
            ...czyli wariat,ale z ABW,może mieć broń.
    • venus99 Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 20.06.08, 22:28
      niska szkodliwość społeczna czynu.czy w tym kraju cos może nas
      jeszcze zdziwić??pozdrowienia dla ministra Ćwiakalskiego,może też mu
      ktos przyłoży lufę do głowy i zacznie wtedy myslec.
      • Gość: maal Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.pool85-49-213.dynamic.orange.es 21.06.08, 00:12
        a co ma Cwiąkalski do sedziego który prowadził tę sprawę? Sędziowie są
        neizależni - poczytaj konstytucje, czasem można się czegos dowiedzieć
    • Gość: dziwny kraj Wot Polsza... i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:37
      nie ma co nawet pisac...tylko u nas taki debilizm moze miec miejsce...

a nawaiasem mowiac nie robia im zupelnie testow jakichs psychologicznych przed
      przyjeciem ? daja bron takiemu byle komu z problemami jak widac ??
    • krytyk54 fajny sędzia 20.06.08, 23:07
      no, chyba nikt sędziemu pistoletu do głowy nie przykładał, bo może zmądrzałby
      i nie wydawał takich wyroków. I jeszcze zasądził przepadek pistoletu. To broń
      była prywatną własnością grożącego? Może na kapiszony? Teraz ABW będzie
      uboższa o jedną giwerę..
    • mw-te 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 20.06.08, 23:08
      qwa... jak next tajm ktos mnie wqwi to przeładuje majame i ch..owi w ryj
      wsadze.... najwyzej zapłace 4 kawałki a ch...stac mnie>
    • edosungaros [...] 20.06.08, 23:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: baśka przestępca w biały dzień biega sobie z pistoletem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:28
      w ręku po mieście

po prostu super......................
    • Gość: Marcin Ja groze bronia funk. ABW - co sie stanie ? IP: 89.174.216.* 20.06.08, 23:30
      Prosze o odpowiedz.
    • g.r.a.f.z.e.r.o 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 21.06.08, 00:36
      Strasznie niedokładny artykuł.
      Ale jeśli uznać go w obecnej formie to wyrok sądu jest skandaliczny. Bo jeśli
      ktoś wymachuje i grozi innemu bronią to są tylko DWIE opcje.
      Albo się broni przed bezprawnym atakiem(wówczas powinien pojawić się akt
      oskarżenia wobec tego drugiego), albo machać NIE MA PRAWA i tym samym sam
      staje się atakującym przed którym należy się bronić.
      No, mam nadzieję że nie trafię nigdy na takiego ABW'owca, bo wtedy jeden z nas
      byłby leżał na ziemi martwy...
      • akzalag Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 21.06.08, 00:40
        ...mądrze rzeczesz,zacny człowieku.
    • kokos25 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 21.06.08, 00:39
      bardzo fajnie teraz to nie tylko bandyciu ale buce z abw mi zagrazaja ale co sie dziwic bo kto idzie pracowac do policji:)head hunterzy to najlepszych do nich nie szukaja chyba.zastanawiam sie co by sie stalo u mnie w oxfordzie jakby taki cos takiego zrobil-raczej nie chodzilby wolny po ulicy. a sedzia to jeden wielki zart.
      a ty buraku ze sluzbowa bronia to lepiej idz i postrzelaj sobie z procy albo z gumek bo do niczego sie wiecej nie nadajesz
    • Gość: Trzeźwy Re: 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 00:46
      Przeczytajcie zeznania pokrzywdzonego i świadków. nikt nigdzie nie
      mówi o broni przyłożonej do głowy, tylko najwyżej o wycelowanej z
      odległości 2 metrów.
      Reszta to radosna twórczość dziennikarskich hien żądnych sensacji i
      krwi.
    • Gość: Trzeźwy Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 00:52
      Przeczytajcie zeznania pokrzywdzonego i świadków. nikt nigdzie nie
      mówi o broni przyłożonej do głowy, tylko najwyżej o wycelowanej z
      odległości 2 metrów.
      Reszta to radosna twórczość dziennikarskich hien żądnych sensacji i
      • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 00:55
        To sąd opiera się na materiałach dziennikarzy,czy świadków?
      • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 00:57
        > Przeczytajcie zeznania pokrzywdzonego i świadków. nikt nigdzie nie
        > mówi o broni przyłożonej do głowy, tylko najwyżej o wycelowanej z
        > odległości 2 metrów.

Z tego wynika,że sąd mataczy.
        • Gość: luks gość się kiedyś przyznał że jest zastraszany IP: *.glfd.adsl.virgin.net 21.06.08, 01:03
          więc postanowił odpuścić. a pan małykuta bez S z ABW się cieszy..
        • Gość: Trzeźwy Re: Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 01:04
          nie mataczy sąd (poczytaj akta) tylko mataczą , a raczej kłamią
          dziennikarze
          • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 01:12
            > nie mataczy sąd (poczytaj akta) tylko mataczą , a raczej kłamią
            > dziennikarze

Ale z tego wynikałoby,że sąd opiera się na artykułach dziennikarskich,a nie
            zeznaniach świadków.A to już jest komiczno-żałosna satyra,w którą niezwykle
            trudno uwierzyć.Wszystko wskazuje,że to Ty mataczysz.
            • Gość: Trzeźwy Re: Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 01:35
              Wiesz co, ani mnie ten facet ziębi , ani grzeje.
              Wku..ają mnie dziennikarze piszący nieprawdę (dla taniej sensacji i
              podwyższenia sprzedaży).
              Pofatyguj się do sądu, weź akta sprawy poczytaj zeznania świadków i
              przestaniesz mi zarzucać matactwa.
              • Gość: Trzeźwy Re: Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 01:36
                I pewnie dlatego ,że sąd opierał się na faktach , a nie na
                dziennikarskich "sensacjach" ogłosił wyrok taki a nie inny.
                • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 01:52
                  Jesteś zawodowym mieszaczem...z SB?Słabiutko ci to idzie.
              • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 01:49
                > Pofatyguj się do sądu, weź akta sprawy poczytaj zeznania świadków i
                > przestaniesz mi zarzucać matactwa.

Kotku,rozumiesz siebie?Cały czas dowodzisz,że sąd nie czytał akt,zeznań
                świadków,a decyzję podjął na podstawie relacji dziennikarskich.W to trudno uwierzyć!
                • Gość: Trzeźwy Re: Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 01:58
                  Misiu. chyba masz problemy ze zrozumieniem. Napisałem po prostu
                  tylko tyle, że sąd wyrokował na podstawie zeznań świadków, które nie
                  całkiem odpowiadają dziennikarskim sensacyjnym relacjom.
                  kończę polemikę z Tobą , bo nie lubię karmić Trolli.
                  • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 02:02
                    A,co sąd interesują materiały dziennikarskie?
                    Kiepsko wykręcasz kota ogonem,kotku słodki.
                    • Gość: Trzeźwy Re: Dziennikarskie hieny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 02:07
                      sądu , całe szczęście nie interesują, ale Ty nie możesz bez nich żyć.
                      • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 02:08
                        Nieźle,nieźle,słodki kotku!
                      • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 02:14
                        >ale Ty nie możesz bez nich żyć.

Jesteś jednym z nich,słoneczko moje?
                      • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 02:32
                        Po co była ta zabawa ze mną,miły futerkowcu?
                        • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 02:34
                          Dla przyjemności chciałeś ze mną poczochrać się pod włos?hihi
                  • akzalag Re: Dziennikarskie hieny 21.06.08, 02:04
                    Dobranoc,kotku.
      • Gość: ffs a co za roznica? IP: *.crowley.pl 21.06.08, 07:35
        czy z 2m czy z 20 cm?
    • Gość: obserwator No właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 01:01
      Nie chcę bronić tego faceta, ale trochę interesowałem się tą sprawą
      i nie wygląda ona ani tak jednoznacznie , ani sensacyjnie.
      Rzeczywiście ten pistolet przyłożony do głowy wymyśliły pismaki , bo
      nawet "pokrzywdzony" o tym tak nie mówi. A oprócz
      tego "pokrzywdzony" (ten któremu rzekomo przystawiono pistolet do
      głowy) będzie miał karną sprawę za umyślne spowodowanie zagrożenia w
      ruchu drogowym.
      • Gość: Trzeźwy Re: No właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 02:04
        Wyborcza jest jak Radio Erewań, które ogłosiło,że w Moskwie na placu
        Lenina rozdają samochody. Później okazało się, że nie w Moskwie, a w
        Leningradzie na placu Moskiewskim, nie samochody tylko rowery i nie
        rozdają , ale kradną.
        Coś w tym jest także pewnie i tym razem......
    • logo64 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią 21.06.08, 01:13
      a gdzie mozna się zapisać do ABW?Też chcę aby ludzie się mnie bali.
    • Gość: Andrzej z Norwegii 4000 zł kary za grożenie odbezpieczoną bronią IP: *.bb.online.no 21.06.08, 01:41
      Do dzisiaj, przy kazdej okazji gdy grozono mi bronia, a bylo to
      wielokrotnie, w ostatnich 18 latach; siedzialem cicho i staralem sie
      siedziec cicho. Wielokrotnie mialem ochote...
      Jestem normalnie dzialajacym czlowiekiem, ale...
      Nastepnymym razem, po przyjezdzie do Polski, odwine z natluszczonego
      papieru "zabawke".
      Jezeli ktos bedzie mi grozil, to oczywiscie podporzadkuje sie!!!
      Wsiade do samochodu tylko po to aby siegnac po "zabawke"
      Rezultat:
      Funkcjonariusz ABW, który groził mężczyźnie bronią jest...

Jednego sk.....syna mniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka