Dodaj do ulubionych

trzy dni we Wroclawiu

19.03.06, 14:15
Wroclawianie.Bede na poczatku maja we Wroclawiu.Jak mozna sensownie w ciagu
trzech dni spedzic czas w waszym miescie oprocz zwiedzania zabytkow i
spacerow.Czy ktos ma jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • Gość: Igor Re: trzy dni we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:12
      Moja rada: zwiedzanie do popoludnia, poźniej drzemka i gdzieś o 21 na ryneczek.
      Niezapomniane widoki, zwłaszcza kamieniczki ;) te spacerujace po ryneczku.
      Ręcze, nigdzie takich nie zobaczysz...goryk, barok....ehhhh wszystkie style.
    • titush Re: trzy dni we Wroclawiu 19.03.06, 16:59
      juwenaliaaaaaa :)
      i ostrow tumski koniecznie!
      • Gość: mazda25 Re: trzy dni we Wroclawiu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 21.03.06, 10:28
        na razie sa to propozycje na 1 dzien,czy naprawde tak trudno cos polecic,a moze
        jakas impreze,klub,lokal,wystawe ?
        • titush Re: trzy dni we Wroclawiu 21.03.06, 19:13
          przeciez juwenalia to impreza kilkudniowa!!!

poza tym:
          Interesting things to see and do where I live, my tips:
          * botanic and japanese garden
          * zoo (one of the biggest in Europe)
          * old town (with its rich architecture; gothic, temporary)
          * cathedral (especially at night looks beautiful in colourful lights)
          * about 1h from Wroclaw there is a mountain "Sleza" a part of Sudety Mountains
          * "Panorama Raclawicka" (a monumental painting 120m x 5m)
          * museums, art galleries, bridges (Wroclaw is called "the city of bridges")

a co do lakali...
          * niebo
          * od switu do zmierzchu
          * pracowania
          * mleczarnia
          * pozegnanie z afryka
          * szara mysz
          * rura
          * lykend - tutaj zawsze sa swietne imprezy (www.lykend.com.pl)
          • mazda25 Re.do titush 22.03.06, 20:58
            Widze,ze z toba moglabym spedzic interesujacy dzien we Wroclawiu.Zabytki
            Wroclawia i spacery po Ostrowie Tumskim i bulwary nad Odra mam juz
            zaliczone.Panorama Raclawicka jest jedyna w swoim rodzaju .W pozegnaniu z
            afryka na kawie juz bylam.Nie wiem czy trafie na juwenalia bo bede od 1 do 3
            maja.Strona o Wroclawiu,ktora polecala mi kolezanka jest bardzo slaba,bo
            imprezy nie siegaja az tak daleko.Lubie zwiedzac muzea ale jaka wystawa jest
            godna uwagi? Poleciles mi kilka lokali ale nic o nich nie napisales,w ktorym
            moge zjesc smaczny ,obfity obiad ? a moze w jakims jest szczegolna atmosfera?
            • titush Re: Re.do titush 25.03.06, 13:19
              jak juz wspomnialam - z ciekawych miejsc to zobaczenia/zwiedzenia - ogrod
              botaniczny i ogrod japonski. sa po prostu przesliczne. bedac na biskupinie
              warto tez zobaczyc hale ludowa, wszak to nie byle osiagniecie XX wiecznej
              architektury. poza tym wszystkie male i krete uliczki w okolicach rynku - w
              szczegolnosci jatki.
              co do lokali - zalezy czego szukasz. jesli lubisz jazz to z pewnoscia
              przypadnie ci do gustu rura. w szarej myszy tez graja spokojna muzyke, taki
              jazz, chillout... generalnie te klimaty. a jezeli preferujesz cos ciezszego, to
              goraco polecam zmierzch (w weekendy rockoteki, w czwartki jam session). a jak
              zachce ci sie poplasac na parkiecie to zmierzaj w kierunku zielonej latarni i
              jazdy - tam graja stare, ale dobre kawalki (jak wolisz cos nowego to ja nie
              wiem... terazniejszego plastiku nie slucham).
              jedzonko - ci, co tu pisza chyba lepiej ode mnie wiedza :). ja tam nie gardze
              studencka bazylia. tanio i smacznie (a przez tlum zawsze sie mozna przebic).
              • mazda25 Re: Re.do titush 28.03.06, 07:15
                Brakuje mi do szczescia tylko adresow. Bardzo lubie jazz. Znam rure.Chetnie
                zagladnelabym do nowych lokali .Na jakiej ulicy znajde szara mysz i zmierzch
                lub zielona latarnia czy jazda.Juz dawno nie jestem studentka i nie wiem czy
                wszedzie mam prawo wstepu.
                • titush Re: Re.do titush 28.03.06, 17:21
                  tutaj jest wszystko, czego dusza pragnie:
                  www.dlastudenta.pl/lokale/?act=show_search&t=6
                  • mazda25 Re: moje miasto 29.03.06, 09:08
                    Dziekuje za link,ale jak juz pisalam od dawna nie jestem studentka.Jestem
                    wroclawianka,ktora od lat nie mieszka we Wroclawiu. W miescie nastapily tak
                    duze zmiany,ze nie umiem sie juz w nim znalezc,bo nawet ulice sie zmienily.A od
                    moich rodzicow tez niczego nie moge sie dowiedziec.Dlatego dziekuje
                    wszystkim,ktorzy sie odezwali.Mam nadzieje ,ze te trzy dni z pewnoscia beda
                    dobrze wykorzystane.
      • Gość: gość Re: trzy dni we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 08:19
        Z knajpek polecam włoskie jedzenie- RESTAURACJA La Scala w Rynku , albo
        nowootwarta Nowokaina w Rynku.
        KAwa w Pożegnaniu z Afryką lub Kawiarnia pod słodką borówką w rynku.dyskoteka -
        zależy od preferencji muzycznych...........

koniecznie OStrów Tumski, Panorama Racławicka , Uniwersytet Wrocławski,
        Rynek....
        • Gość: Kosmit Re: trzy dni we Wroclawiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.06, 18:06
          Podpinam sie pod kolege... Novocaina !!! naprawde warto, obficie (ogromne
          porcje) smacznie (bo ponoc tradycyjnie, a pizze wypalaja w piecu na drewno) i
          nie drogo, poza tym restauracja ma super wystroj i widoki... no i co rzadkoscia
          nawet obsluyga jest mila...
        • mazda25 Re: trzy dni we Wroclawiu 28.03.06, 07:23
          Ciekawi mnie w ktorym miejscu otwarto Nowokaine.
          • Gość: gość Re: trzy dni we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:06
            Nowokaina jest na rogu rynku i pl. Solnego na wprost banku zachodniego
            • mazda25 Re: trzy dni we Wroclawiu 29.03.06, 08:59
              Na miejscu Bachusa czy jakiegos tam baru? A dlaczego jest tam tak fajnie? W
              Spizu tez na poczatku bylo fajnie teraz juz mniej mi sie tam podoba.
    • yanuszka polecam 21.03.06, 17:31
      zajrzyj na stronę www.wroclaw.pl i tam jest wyszukiwarka do wydarzeń
      kulturalnych.. wpoisujesz datę i rodzaje wydarzeń, które cie interesują i masz:)
      pozdrawiam i udanego pobytu!:)
    • warta15 Re: trzy dni we Wroclawiu 27.03.06, 12:41
      ja ci mogę pokazać jak piękny jest Wrocław

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka