Gość: ana IP: 62.233.155.* 09.10.03, 16:19 Zamierzam kupić mieszkanie we Wrocławiu dlatego proszę Was o radę, którą, niedrogą i rzetelną agencję nieruchomości we Wrocławiu wybrać. Może macie jakieś doświadczenia z tym związane? Dzięki Ana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:18 polecam siennicka-ma biuro na rynku (na scianie na przeciwko pizzy hut-wchodzi sie do bramy przy highlanderze) porzadna agencja, mila obsluga no i nie biora zadnej kasy z gory jak inni-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: 195.205.117.* 13.10.03, 10:11 Odradzam Iglicę-jak nie dają sobie rady z złatwienie sprawy - to można czekać 100 lat na jakiś telefon czy info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theo Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: *.wroc.roedl.pl 13.10.03, 14:17 Hej, ja na początku tego roku przy kupnie korzystałem z usług DS nieruchomości na Sudeckiej, obsługa była w porządku, prowizja chyba 2,5%płatne przy umowie przedwstępnej, na wstepie zadnych opłat, w ciągu tygodnia ogladałem mieszkania codziennie, a zdecydowałem się na pierwsze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.03, 00:05 Jakąkolwiek wybierzesz, nie podpisuj cyrografu na wyłączność. Oznacza on, że musisz zapłacić prowizję, nawet jeśli mieszkanie znajdzie Ci ktoś inny lub znajdziesz sobie sama. Dalej rozumując: po podpisaniu umowy na wyłączność agencja nie ma motywacji do pracy, nie musi palcem kiwnąć, bo i tak ma Cię już w kieszeni. A przy okazji: zapoznaj się najpierw z Wrocławiem, obejrzyj jego dobre i złe dzielnice, żebyś nieświadomie w coś nie wdepnęła. Wrocławianie wiedzą, gdzie warto mieszkać nawet za wyższą cenę, a gdzie lepiej nie, choćby i z rabatem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: witam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.03, 14:50 po pierwsze wylacznosc oznacza co innego niz bycie w kieszeni biura... po 2 biura ze soba wspolpracuja wymieniajac informacje po 3 oczekiwanie na telefon od biura zalezy od rynku, bo posrednik nie wytrzepuje ich z rekawa (zwlaszcza jak przyjdzie facet i chce mieszkanie na 50 tys) po 4 niemal kazde biuro opusci do 2% po piate oplata 30 zlotych wlasnie dlatego jest ze klient jest kims powaznym i jest zainteresowany, znacznie rzadziej wiec posrednik bedzie sie kontaktowal (zapewne tylko wtedy jak bedzie mial za duzo czasu)jesli tej okpaty nie uisci pozdrawiam posrednik nier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: witam! IP: 195.205.117.* 21.10.03, 08:05 Akurat - zapłacenie 30 zł nie oznacza niczego , wiem,że to mała suma, ale są biura, które po wzięciu tej kwoty raczą 2 razy zadzwonić do klienta z ofertą, która nijak się ma do przedstawionych przez klienta oczekiwań. (np. biuro "Kruk" )Mało tego ma się wrażenie, że chyba bardzo pomylili się dzwoniąc z ofertą aż tak odbiegającą od ustalonej. Czasami też wcale sie nie kontaktują (wiekszość biur), bo po co dzwonić np.raz na 2 m-ce z informacją "nic nie mamy , ale szukamy" przecież klient nie musi wiedzieć czy cokolwiek sie dzieje ... Ucieszę się z rozstrzygnięcia dylematu - czyje interesy reprezentuje pośrednik , który podpisał umowę dot.znalezienia mieszkania z kupującym i ze sprzedającym? Czyim jest agentem?Oczywiście udaje mu się pogodzić interesy obu stron ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anny Re: w kazdym razie nie Iglica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.03, 17:46 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: zgadza sie.. byle nie iglica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.03, 14:35 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artful Re: zgadza sie.. byle nie iglica ...i wgn :) IP: *.pkobp.pl 14.11.03, 10:35 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekosz Byle nie Jot-Be IP: 195.20.110.* 18.11.03, 12:37 Miałem zaszczyt kupić mieszkanie za pośrednictwem tego biura. Długa historia do opowiadania. Ostatecznie kupiłem mieszaknie zadłużone, rzekomo wcześniej sprawdzone przez agenta w administracji. Agentka nie raczyła wyegzekwować na sprzedającym wywiązania się z warunków uzgodnionej umowy mimo, że była świadkiem przy wszystkich rozmowach. Pomijam fakt, że prezentowane mieszkania miały się nijak do naszych oczekiwań. Za obsługę tego biura zapłaciłem 30zł plus 2,5% prowizji. Gorąco nie polecam. Teraz standardem na rynku jest brak opłat z góry, a przy dobrych umiejętnościach negocjacyjnych można zdusić prowizję do 2%, a nawet 1,5%. No cóż, następnym razem będę mądrzejszy... Odpowiedz Link Zgłoś