Dodaj do ulubionych

godna polecenia i niedroga agencja nieruchomości

IP: 62.233.155.* 09.10.03, 16:19
Zamierzam kupić mieszkanie we Wrocławiu dlatego proszę Was o radę, którą,
niedrogą i rzetelną agencję nieruchomości we Wrocławiu wybrać. Może macie
jakieś doświadczenia z tym związane?

Dzięki
Ana
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:18
      polecam siennicka-ma biuro na rynku (na scianie na przeciwko pizzy hut-wchodzi
      sie do bramy przy highlanderze) porzadna agencja, mila obsluga no i nie biora
      zadnej kasy z gory jak inni-polecam
    • Gość: aga Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: 195.205.117.* 13.10.03, 10:11
      Odradzam Iglicę-jak nie dają sobie rady z złatwienie sprawy - to można czekać
      100 lat na jakiś telefon czy info.
    • Gość: theo Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: *.wroc.roedl.pl 13.10.03, 14:17
      Hej, ja na początku tego roku przy kupnie korzystałem z usług DS nieruchomości
      na Sudeckiej,
      obsługa była w porządku, prowizja chyba 2,5%płatne przy umowie przedwstępnej,
      na wstepie zadnych opłat, w ciągu tygodnia ogladałem mieszkania codziennie, a
      zdecydowałem się na pierwsze ;-)
    • Gość: rybak Re: godna polecenia i niedroga agencja nieruchomo IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.03, 00:05
      Jakąkolwiek wybierzesz, nie podpisuj cyrografu na wyłączność. Oznacza on, że
      musisz zapłacić prowizję, nawet jeśli mieszkanie znajdzie Ci ktoś inny lub
      znajdziesz sobie sama. Dalej rozumując: po podpisaniu umowy na wyłączność
      agencja nie ma motywacji do pracy, nie musi palcem kiwnąć, bo i tak ma Cię już
      w kieszeni.
      A przy okazji: zapoznaj się najpierw z Wrocławiem, obejrzyj jego dobre i złe
      dzielnice, żebyś nieświadomie w coś nie wdepnęła. Wrocławianie wiedzą, gdzie
      warto mieszkać nawet za wyższą cenę, a gdzie lepiej nie, choćby i z rabatem.
      Pozdrawiam
      • Gość: bob Re: witam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.03, 14:50
        po pierwsze wylacznosc oznacza co innego niz bycie w kieszeni biura...
        po 2 biura ze soba wspolpracuja wymieniajac informacje
        po 3 oczekiwanie na telefon od biura zalezy od rynku, bo posrednik nie
        wytrzepuje ich z rekawa (zwlaszcza jak przyjdzie facet i chce mieszkanie na 50
        tys)
        po 4 niemal kazde biuro opusci do 2%
        po piate oplata 30 zlotych wlasnie dlatego jest ze klient jest kims powaznym i
        jest zainteresowany, znacznie rzadziej wiec posrednik bedzie sie kontaktowal
        (zapewne tylko wtedy jak bedzie mial za duzo czasu)jesli tej okpaty nie uisci
        pozdrawiam posrednik nier.
        • Gość: żaba Re: witam! IP: 195.205.117.* 21.10.03, 08:05
          Akurat - zapłacenie 30 zł nie oznacza niczego , wiem,że to mała suma, ale są
          biura, które po wzięciu tej kwoty raczą 2 razy zadzwonić do klienta z ofertą,
          która nijak się ma do przedstawionych przez klienta oczekiwań. (np.
          biuro "Kruk" )Mało tego ma się wrażenie, że chyba bardzo pomylili się dzwoniąc
          z ofertą aż tak odbiegającą od ustalonej.
          Czasami też wcale sie nie kontaktują (wiekszość biur), bo po co dzwonić np.raz
          na 2 m-ce z informacją "nic nie mamy , ale szukamy" przecież klient nie musi
          wiedzieć czy cokolwiek sie dzieje ...
          Ucieszę się z rozstrzygnięcia dylematu - czyje interesy reprezentuje
          pośrednik , który podpisał umowę dot.znalezienia mieszkania z kupującym i ze
          sprzedającym? Czyim jest agentem?Oczywiście udaje mu się pogodzić interesy obu
          stron ;)
    • Gość: anny Re: w kazdym razie nie Iglica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.03, 17:46
      ....
      • Gość: bob Re: zgadza sie.. byle nie iglica IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.03, 14:35
        ....
        • Gość: artful Re: zgadza sie.. byle nie iglica ...i wgn :) IP: *.pkobp.pl 14.11.03, 10:35
          ...
    • Gość: al Re: byle nie IGLICA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.03, 19:25
    • Gość: jekosz Byle nie Jot-Be IP: 195.20.110.* 18.11.03, 12:37
      Miałem zaszczyt kupić mieszkanie za pośrednictwem tego biura. Długa historia do
      opowiadania. Ostatecznie kupiłem mieszaknie zadłużone, rzekomo wcześniej
      sprawdzone przez agenta w administracji. Agentka nie raczyła wyegzekwować na
      sprzedającym wywiązania się z warunków uzgodnionej umowy mimo, że była
      świadkiem przy wszystkich rozmowach. Pomijam fakt, że prezentowane mieszkania
      miały się nijak do naszych oczekiwań. Za obsługę tego biura zapłaciłem 30zł
      plus 2,5% prowizji. Gorąco nie polecam. Teraz standardem na rynku jest brak
      opłat z góry, a przy dobrych umiejętnościach negocjacyjnych można zdusić
      prowizję do 2%, a nawet 1,5%. No cóż, następnym razem będę mądrzejszy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka