Gość: ariel_z_bryzą Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 16:44 Ostatnio byłem na wakacjach na zachodzie = Niemcy, Benelux. Jakoś tam nikt, nawet policja nie obsługiwał mnie po Polsku. Dlaczego w Polsce mamy obsługiwać gości po niemiecku? Czy jak Polak jedzie na zachód to oczekuje, że ktoś będzie rozmawiał z nim po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku IP: *.botany.gu.se 29.09.08, 16:52 Nie, za to instrukcje po angielsku i niemcecku sa standardem w Europie, a chyba twierdzimy ze do niej nalezymy? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku 29.09.08, 17:04 A Ty człowieku co, bronisz siebie, czy głupoty, do której jak widać już się przyzwyczaiłeś? Dlaczego to robisz? Język ang. w hotelach jest normą!!! Niemiecki we Wrocławiu raczej też. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku 29.09.08, 17:05 oczywiście pisałem do: ariel_z_bryzą Ech... nawet net już dziwnie się zachowuje w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lub Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku IP: *.dialog.net.pl 29.09.08, 17:17 A ja byłem w Tunezji i obsługa hotelu mówiła po polsku, oczywiście kaleczyła język, ale można było się dogadać, przyczyną takiej sytuacji był fakt, że ich hotel odwiedza sporo polaków. Nie wiem czy kiedykolwiek byłeś w hotelu, który ma więcej niż 3 gwiazdki, w takich hotelach wszelkie informacje udzielane są co najmniej w jednym obcym jezyku, a w Park Plaza jak widać tylko w języku urzedowym i to jest swego rodzaju ewenement na skalę 4-ro gwiazdkowych hoteli Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku 29.09.08, 19:03 Przypuszczam, ze ci Panstwo z Niemiec, jesli tacy hoho i z takim hoho samochodzikiem, dosc plynnie mowili tez po angielsku, moze tez po francusku itp. i napewno tez probowali sie tam na recepcji dogadac. Ale ta recepcja przeciez jest "polska". :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku 29.09.08, 18:05 Polak jest zawsze madry inaczej. Typowy chwyt polegajacy na manipulowaniu kontekstu, do wygodnej dla siebie tezy. Problem polega na tym, ze co prawda trudno liczyc na znajomosc jezyka polskiego przez pracownikow hoteli/restauracji etc w Berlinie, Brukseli, Londynie czy Paryzu, to jednak na znajomosc kilku jezykow obcych liczyc mozna. Ja podrozowalem (i to nie tylko ostatnio) po wielu krajach Europy, Azji i Afryki i nigdy nie mialem problemow z porozumiewaniem sie w jezyku angielskim lub niemieckim. Nikt nigdy nie wymagal ode mnie znajomosci tajskiego w Tajlandii, arabskiego w Maroku, wloskiego we Wloszech, czy hiszpanskiego w Ameryce Poludniowej. Innymi slowy wystarczy zmienic kontekst na bardziej odpowiadajacy rzeczywistoci by moc jednak dojsc do wniosku, ze jezyk polski nie jest jeszcze jezykiem powszechnie znanym. I zamiast zaslaniac sie tym, ze jezyk polski jest jezykiem urzedowym skansenu nad Wisla, bardziej racjonalnym (i korzystnym dla kieszeni mieszkancow tegoz skansenu) byloby zatrudnianie w hotelach, restauracjach etc osob ktore jednak mowia albo po angielsku, albo po niemiecku, francuzku czy rosyjsku (a najlepiej mowiacych w conajmniej dwoch jezykach obcych) . To na prawde jest latwiejsze i bardziej korzystne dla naszego wizerunku na swiecie, niz pouczenia/tlumaczenia/zastrzezenia, ze my przecie jacy tacy krakowiacy, madrzejsi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku 29.09.08, 19:08 Warszawa, podobno stolica Polski, podobno kraju europejskiego Dworzec, podobno Glowny Informacja, podobno Miedzynarodowa - sprobujcie sie dogadac po angielsku itp. no, najpierw sprobujcie ja znalesc..... (ukryta i napis po....polsku) a potem dostac w kolejsce do konca i zeby bylo smiesznie: panie sa bezczelnymi, dyletanckimi, niekompoetentnymi, przeciazonymi id io tk ami z bardzo szeroka pupcia i co2minutowymi dlugimi kawkami. A kilometr dalej polski Minister Transportu wsiada do....limuzyny :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madry Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku IP: *.resetnet.pl 29.09.08, 19:58 Jaka placa taka jakosc. Zaplac za bilet trzy razy wiecej to beda place na wyzsze wynagrodzenia i lepsza obsluge :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku IP: *.generacja.pl 29.09.08, 19:47 tak, ale czesto wyglada to niestety w ten sposob, ze corka siostry cioci szwagra znajomeej wlada tylko polskim. a fachowa, wyszkolona kadra robi w fabryce, bo nie ma koneksji. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku 29.09.08, 19:01 Ale jakbys mial problemy, to sie Toba wlasciwie, pozytywnie, zajeto. Poza tym jak placisz, to mozesz niejedno oczekiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Ze mną nikt nie rozmawiał po polsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 20:45 Bo to nie państwowy PGR, tylko duża firma, która powinna dla dobra własnego wizerunku ułatwiać klientom komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
jarael Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 17:04 Opisac ich ku przestrodze na stronie ocen nocleg. Tam zbieraja nie tylko pochwaly ale i takie kwiatki z branzy uslug noclegowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza IP: *.chello.pl 29.09.08, 17:12 He, kumplowi ukradli VW Transportera z parkingu przy Heweliuszu w Gdańsku - ta sama historia. Kamery g***ówno dały, hotel nie odpowiada, porażka. Ale we wiadomościach tego nie napisali... Odpowiedz Link Zgłoś
wbka1 W czym problem jesli auto bylo ubezpieczone? 29.09.08, 17:12 To ubezpieczyciel juz z hotelem sobie ustali czy i za co hotel ma odpowiadac. Bez zbednych komplikacji prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 17:20 W przeszłości były już takie sytuacje i Hotel winień zapłacić wraz z najemcą tego parkingu za auto. Takie wyroki Sądowe właśnie w takich konkretnych sytuacjach zapadały na rzecz właściciela pojazdu. Posiadam taki wyrok ,lecz w tej obecnej chwili jestem w pracy i nie mogę podać sygnatury akt.Jutro jeżeli odnajdę ten artykuł to podam te dane. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 17:28 mam nadzieje, ze auto bylo ubezpieczone. W takim wypadku turysci otrzymaja pieniadze od ubezpieczyciela a ubezpieczyciel powinien dochodzic swych roszczen od wlasciciela hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_ubeka polactwo w akcji... 29.09.08, 17:23 i ci ludzie nazywaja rosjan holota?... polactwo to chamska dzicz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 17:26 to po co szkopy przyjeżdzali taką furą do breslau s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 17:31 może dlatego, że nie wiedzą co to prawdziwy "Polak", jak ty :) Bez obrazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 17:36 A bylo to tak: Ciec oplacany przez wiadomo kogo zadzwonil do recepcji, recepcjonistka oplacana przez wiadomo kogo powiedziala ze nie zglaszno dozoru auta wiekszej wartosci. Ciec dal znac przez tak- taka ze jest fura do wziecia. Nikt nic nie widzial, nikt nic nie slyszal. Niemcy odjechali Inter-City. I to jest Polska wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 17:40 Też o tym myślałem, ale tego nie da się udowodnić :) niestety. Na pewno złodzieje nie chodzili na ślepo :) musieli mieć cynk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert pewnie że musieli mieć cynk - od właścicieli Porsc IP: *.aster.pl 29.09.08, 17:44 he. Tajemnicą poliszynela jest, że większość aut z Niemiec ginie na układ. To nie jest polska specjalność:) Niemiec też potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: *.chello.pl 30.09.08, 18:49 nie macie pojecia o czym mowicie!!!!!!!!! Juz widze jak recepcjonista ryzykujac wlasna prace i pieniadze na utrzymanie rodziny miesza sie w kradziez jakiegos auta!!!!!!!!!! Tylko po to ,zeby zarobic na boku jakies marne grosze. Zastanowcie sie lepiej zanim zaczeniecie oskarzac niewinnych ludzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: 78.8.142.* 29.09.08, 17:43 meksyk europy dobrze ze tego ruro u nas nie bedzie, ze o eit i expo nie wspomne bylaby siara Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 17:45 siara? raczej parę nowych willi by się wybudowało :D Odpowiedz Link Zgłoś
kot_ubeka Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 17:45 czyli po nitce do klebka. najpierw przesluchac recepcjonistke albo tego polaczka managera, ktory "nie wie" ze 4gwaizdkowe hotele musza miec parking strzezony, sprawdzic biling etc. zaloze sie, ze sprawa zaczelaby sie dosc szybko wyjasniac. ale naiwnym bylby ten,, kto by przyjal, ze wroclawska policja jest bardziej kompetentna i mniej skorumpowana od tego chotelowego bossa. tak wiec na 99% auta juz nie bedzie- choc cuda sie zdazaja np. auto beckahama zostalo znalezione po dosc dlugim czasie w macedonii u jakiegos ministra.:) polactwo to nie polacy, ale niestety to wlasnie oni stanowia wiekszosc w tym chorym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 17:58 4 gwiazdkowe hotele muszą mieć strzeżony parking LUB strzeżony garaż. HP ma strzeżony parking podziemny. Ale nie o to się rozchodzi. Komentarz dziennikarza słuszny: nie chodzi o kradzież, tylko o reakcję hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_ubeka Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 18:03 z tekstu wynika, ze: parking HP nie jest strzeżony, tylko dozorowany. czyli manager do pierdla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: 91.177.23.* 29.09.08, 18:24 Z tekstu wynika, ze jest strzezony garaz podziemny (na ktorego waskim zjezdzie goscie wczesniej sobie odrapali samochod) i niestrzezony naziemny. Ale czytac to trzeba umiec Odpowiedz Link Zgłoś
kot_ubeka Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 18:41 dozorowany czlowieku, dozorowanny.. czytac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 00:43 To widocznie z kogoś dupa nie kierowca bo i Hummer-y tam wjeżdżały a Cayenne nie jest aż tak duże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polic Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: 77.223.227.* 30.09.08, 16:09 jak wiesz jak było zapraszam na komende i opowiec jak było . Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 18:02 takiej patologi nawet nie ma w krajach afrykanskich.natomiast w naszym kraju,oplaty przymusowe i nikt nie odpowiada za nic.pozatym co to jest dozorowany ale nie strzezony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek przecież to się w głowie nie mieści :/ IP: *.smgr.pl 29.09.08, 18:26 Ani przeprosin, ani pomocy - totalnie nic. Przecież to wygląda jak film Bareji. A dyrektor jeszcze nie rozumie co zrobili źle i że wszystko jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Ale wieś :) 29.09.08, 18:35 Teraz pomyślcie, jaką opinię wystawi Polakom ta grupa Niemców? Jak sądzicie, skąd się biorą stereotypy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadzio6669 Re: Ale wieś :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 04:15 Sami sobie wystawią opinię... że barany i dali się oskubać. A stereotypy jak sama geneza tego wyrazu są nieprawdziwe, znam więcej Polaków których Niemcy okradli niż odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
spacerownik.wroclawski.eu Swoją drogą, ciekawa jestem 29.09.08, 18:38 jak się sprawa będzie rozwijać i czy trafi pod sąd? Teoretycznie ten, kto poniósł stratę (właściciele albo ubezpieczyciel) mógłby zaskarżyć hotel. Tyle, że w naszych sądach... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 18:41 Nie rozumiem, dlaczego Polacy twierdza, ze Rosja to Azja, a nie Europa - przeciez Polska to Afryka. :((((((((((( > że zarówno dyrektor hotelu, jak i recepcjonista przeprosili > okradzionych gości. Za co ? Za bezczelna, idiotyczna, nieprofesjonalna obsluge potem ? Za "cale zdarzenie" ? Za wspolprace z mafia ? (policja: przeswietlcie go) Ten Gucio MUSI ODEJSC ! Znam kilkaset osob z kraju i z zagranicy, bisznesmenow i turystow, ktorzy odwiuedzaja region i miasto - zaraz opisze im ten "incydent" i ODRADZE(ostrzezenie), z rada, zeby porozsylali ta informacje dalej. Chamstwo, syf, kryminalisci - eta Polsza wot. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Impel -Kabel! 29.09.08, 18:44 mi rowniez skradziono auto z parkingu, nad ktorym dozor sprawuje firma impel. rowniez wtedy, w bialymstoku, nagrania nie nadawaly sie do odczytu i pracownicy impel zachowywali sie bardzo odrzucajaco. jestem przekonany, ze wspolpracuja ze zlodziejami - podpowiadaja, gdzie jest drogie auto i w momencie kradziezy odwracaja wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ess Re: Impel -Kabel! IMPEL <- ZOMO IP: *.flexnet2.rug.nl 29.09.08, 20:14 Kazdy wie we Wroclawiu, ze Impel to dawni milicjanci, zomowcy itp. Jak sie firma nie zdecyduje na ich "ochrone" to jakos dziwnie sie cos zaczyna palic, niszczyc, znikac...!! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold19 Nieprawdopodobne, Porsche za 120 tys i nie mowia 29.09.08, 18:45 po angielsku. Co za nieprawdopodobna holota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeen Re: Nieprawdopodobne, Porsche za 120 tys i nie mo IP: *.acn.waw.pl 29.09.08, 21:16 wieszkosc polskich wlasciceli takich bryk nie mowi w zadnym jezyku... ojczysty jest tez problemem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Nieprawdopodobne, Porsche za 120 tys i nie mo IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.08, 00:28 Mówisz o tej hołocie z HPP? Dokładnie - takiej klasy sieć, a zaden cham nie mowi po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunner hotel Plaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 18:45 Bądźmy konsekwentni - jeśli w tym hotelu mówi się tylko po polsku, to mnie może się nazywać "Plaza", bo nie ma takiego słowa. Jest za to "Plaża" i tak od dziś możemy ten przybytek nazywać. Proponuje przesłać taki wniosek towarzyszowi dyrektorowi - tylko raczej zwykła pocztą, bo "mail" jest przecież wyrazem obcym i towarzysz dyrektor może nie zrozumieć o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 18:52 pan wałęsa zebrał kiedyś kwiat biznesu niemieckiego i wygłosił pogadankę, której mottem było : "jak polacy przestaną kraść to spadnie popyt na tak drogie samochody i fabryki ogłoszą plajtę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik kaczek Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: 213.25.25.* 30.09.08, 15:20 Takie przemówienie żeczywiście miało miejsce ale wygłosił je pa jarosław kaczyński. Są na to dokumenty i mozna sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Byłem kiedyś w niemczach i ku mojemu zdziwieniu 29.09.08, 18:53 recepcjonistka nie mówiła po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Byłem kiedyś w niemczach i ku mojemu zdziwien 29.09.08, 19:13 No ale pewnie byla recepcjonistka. A nie tylko rozwiazywala krzyzowki i rozdawala klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Byłem kiedyś w niemczach i ku mojemu zdziwien 29.09.08, 19:49 No i ? Z tego ma cos wynikac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza IP: *.adsl.alicedsl.de 29.09.08, 19:16 mądrość nasza znana jest w świecie i to własnie jest jeden z przykładów, podnosza larum bo ktoś sobie czasami zadrwi z polaka, a my przecież tylko tumany Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 19:21 >Na moje pytanie, jak obcokrajowiec miałby poznać status parkingu, >dyrektor hotelu odpowiedział, że w Polsce językiem urzędowym jest >język polski, więc nie rozumie, dlaczego hotel miałby zapewniać >informacje w językach obcych - mówi Alicja Rydzewska ja bym te kopnieta babe kopniakmi wywalil z pracy niech wraca do chlewu gdzie jest jej miejsce a nie wypowiada se jeszcze jak niedorozwoj Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz 29.09.08, 23:46 acs-13 napisał: > >Na moje pytanie, jak obcokrajowiec miałby poznać status parkingu, > >dyrektor hotelu odpowiedział, że w Polsce językiem urzędowym jest > >język polski, więc nie rozumie, dlaczego hotel miałby zapewniać > >informacje w językach obcych - mówi Alicja Rydzewska > > ja bym te kopnieta babe kopniakmi wywalil z pracy niech wraca do > chlewu gdzie jest jej miejsce a nie wypowiada se jeszcze jak > niedorozwoj Zabawne, że zarzucasz innym neidorozwój, a sam nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Ta kopnięta baba cytowała dyrektora hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 : svoboda :)) sprawdzilem i zagalopowalem sie :))) 30.09.08, 04:19 czasami tak wychodzi jak sie oglada tv i pisze na kompie w jednym czasie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ten tysiąc mają gdzieś, bo działka była wyższa 29.09.08, 19:24 Tylko kto ją dostał? Może sami właściciele w tym brali udział? Dość powszechne zjawisko wyłudzenia odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 19:33 a sprawa raczej wyglada banalnie prosto,strona niemiecka zabezpieczyla dostawe towaru,strona polska uplynnienie!Niemcy dostali odszkodowanie plus procent ze sprzedarzy a Polacy bezpieczny lup i kase,reszta to mydlenie oczu, schemat stary jak Polska!nie podniecajcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza IP: *.chello.pl 29.09.08, 19:33 Heh, Pani Alicja - firma RICO, firma upada, kasy brak to co do Polski przyjechac lupnac auto i wyludzic odszkodowanie, nie powiem wymyslny plan ... Odpowiedz Link Zgłoś
1malutki A to "polska" wlasnie...jak byla wiocha tak jest 29.09.08, 19:35 nadal... Ale przez kogo? ano przez tak myslacych jak obie dyrekcje w artykule zalosnych "polaczkow"... Odpowiedz Link Zgłoś
kotdachowy Re: A to "polska" wlasnie...jak byla wiocha tak j 29.09.08, 19:57 Co za Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropeczka34 Re: A to "polska" wlasnie...jak byla wiocha tak j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:39 Ale o co chodzi ? Przecież to byli starzy Niemcy, być może oni nas, Polaków zabijali, a teraz płaczki bo im porche ukradli, a kto im tutaj kazał przyjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrze-poinformowany Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza 29.09.08, 20:00 Poznałem sprawę od strony hotelu. Sugeruję wszystkim, by odpowiedzieli sobie na następujące pytania: 1. dlaczego tzw. poszkodowani nie mieli biletu parkingowego potwierdzającego wjazd na parking przed hotelem? 2. Czy nazwisko Alicja Rydzewska, Jens Preuss, Horst Preuss nic Wam nie mówią? poczytajcie trochę o firmie Rico ( PRP )Może "komuś" zależało, by jego auto "wyparowało", bo potrzebował kasy na nowe auto? 3. Czy chcąc zapewnić sobie bezpieczeństwo stawiacie swoje auto w najodleglejszym miejscy parkingu, gdzie kamery nie sięgają, gdy na parkingu jest jeszcze mnóstwo wolnych miejsc przy samym wejściu? Ponadto na garaż podziemny można wjechać nawet 8-osobowym busem, a nie zmieścił się Cayenne? 4. Czy zdajecie sobie sprawę, że to właśnie Pani Alicja Rydzewska dokonała Gościom rezerwacji? Po raz drugi w tym roku. I to właśnie Pani Rydzewska zgłosiła w recepcji zniknięcie samochodu, a nie "poszkodowani". Może pierwszy raz był po to, by zbadać teren? 5. A zastanawialiście się może nad koneksjami Pani Rydzewskiej z Panią Banaś-autorką artykułu? Pani Alicja chwaliła się mocno tą znajomością. 6. Poczytajcie artykuły, takie jak ten: www.motofakty.pl/artykul/gosc_do_lozka_auto_na_parking_2.html 7. Przyjedźcie do Wrocławia i przekonajcie się ,ile hoteli w ogóle posiada parking; bez względu na ilośc gwiazdek. 8. Jeśli Goście faktycznie w hotelu nie mogli się porozumieć, bo pracownicy nie mówią w żadnym obcym języku, to po co przyjeżdżali do tego hotelu ponownie? 9. Standard hotelu chyba jednak Gościom odpowiadał, bo kolejny raz spali w najdroższym pokoju w hotelu. 10. Dlaczego auto tej klasy nie miało jakichkolwiek zabezpieczeń, nawet tych, które można obejść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaz IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.08, 20:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=85296212&a=85305168 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketaeh Jak porsche wyparowało z parkingu hotelu Plaza IP: *.u.pppool.de 29.09.08, 20:16 W normalnym kraju policja przesluchala by ciecia, a jak by trzeba bylo, to by go sledzili; jego lub tego kto to zrobil-znalezli by w kazdym badz razie. I w normalnym kraju, zaden idiota nie powiedzialby " , że w Polsce językiem urzędowym jest język polski, więc nie rozumie, dlaczego hotel miałby zapewniać informacje w językach obcych" Gratuluje podejscia do sprawy i debilizmu!! Jak dobrze ze mnie w tym kraju nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś