Dodaj do ulubionych

Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria..?

26.10.10, 19:18
Od ponad miesiaca , połtoraroczne dziecko ma prosaka na dolnej spojówce( w środku ) ,miejsce to jest zaczerwienione, a w środku znajduje się biało-żołta krosta. Traktowałam to, jak zalecił "zwykły" lekarz róznymi kroplami, ale nie zadziałało...
Poszłam do homeopaty, dziecko dostało silicea 200 ch - 3x w tyg, thuya 200 ch 1x w tyg., Staphysagria 200 ch 2 x w tyg.- wszystko na półtorej miesiaca...Dziecko bierze leki od 10 dni.
Czy Państwa zdaniem lek są dobrze dobrane?
Bardzo się boję, że to paskudztwo nie zniknie , nawet wydaje mi się , ze obok zaczyna pojawiać się nowa krosta...Chcę uniknąć skalpela,martwię sie o moje dziecię...
Co Państwa zdaniem moglabym jeszcze zrobić, a moze jakies inne leki?
Bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • minutek1 Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:20
      Witam specjalistą nie jestem....ale to jakiś szokujący zestaw:-(
      • waszesumiemie Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:30
        szokujący... faktycznie... dziecku niehybnie grozi próchnica po takiej ilości cukru...

zapytaj najgłupszego chirurga, jaka jest skuteczność homeopatii w walce ze skalpelem :)

i nie wyrzucaj już wiecej pieniędzy w błoto... homeopatia naprawdę nie jest warta Twoich ciężko zarobionych pieniedzy
    • minutek1 Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:28
      witam jeszce raz,za szybko mi się kliknęło.
      Gdzie mieszkasz?Jak nazywa się lekarz u którego byłaś?jest polecany na forum?
      Ja nie jestem specjalistą tylko pacjentem homeopatów .....ale nawet mi wydaje się,że te leki nie są okey ,a głównie ich potenjce tak czesto i równocześnie powtarzane.
      Poczekaj na wiktora.online na pewno Ci to wytlumaczy.
      • waszesumiemie Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:32
        no wiktor.online na pewno sziebko Cie witlumaczi :) zaufaj znanemu lwowskiemu szamanowi, którego porady mrozą krew w żyłach ukraińców :)

myślicie, że z jakiego powodu wiktor.online udziela porad i działa na terenie Pl?

na Ukrainie jest już spalony - ludzie poznali się na jego "fachiowości"

nie wiem jak Wy, ale ja bym w kwestii zdrowia mojego dziecka nie polegał na poradach jakiegoś samozwańczego znachora ze Wschodu...
    • wiktor.online Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:35
      silicea,thuya,staphysagria

+ Sulfur, Pulsatilla, Calcium carbonicum

+ Lykopodium, Mercurius solubilis, Hepar Sulfur

+... moge kontyunowac

Czyli chodzi mnie o to ze nie moze homeopata dawac kilku lekow, dlatego wymienilem jeszcze kilku lekow, ktore w obrazku maja prosaka, czy cos podobne, ale to nie znaczy ze beda skuteczne w tego wlasnie pacjenta. Jak widzimy nie sa skuteczni. Lek musi byc jeden, ktory odpowiada wlasnie Twojemu dziecku. A jesli homeopata daje 3 leki, to znaczy jest slabym homeopata i leczy nie dzeicko, a prosaka. A trzeba leczyc dziecko
      • wiktor.online Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:38
        p.s. do miloszimateusz

waszesumiemie to troll, nie zwracaj uwage
        • waszesumiemie Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:40
          p.s.
          wiktor.online to lwowski super tutbo znachor, który już nie ma kogo leczyć na Ukrainie.
          z tego powodu przesiaduje na polskim forum.

uważajcie na niego!
          • wiktor.online Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:53
            Polgodziny temu wrocilem z pracy

Ostatni pacjent dzisiaj byl lekarz. Pulmonolog

• waszesumiemie Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:55
              no tak... to zdecydowanie legitymizuje pana działania :)

wczoraj widziałem lekarza palącego papierosy. czyli palenie jest zdrowe?
              • waszesumiemie Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 19:58
                a ten lekarz co zabijał w łódzkim pogotowiu, to też można za wzór podać...

od kiedy to co robi lekarz jest wzorem? lekarz moze być idiotą i głupkiem... zresztą wielu właśnie wierzy w homeopatię, ale to już nie lekarze, tylko homeopaci.

Naczelna Rada Lekarska wyraźnie neguje homeopatię i nazywa ją nieskuteczną i niedozwoloną etycznie metodą. NACZELNA RADA LEKARSKA, a nie jakiś śmieszny pulmonolog ;)
        • miloszimateusz Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 20:56
          bardzo dziekuje Panu za odpowiedz. By uniknąć zbędnych komentarzy , pozwoliłam sobie napisać do Pana prywatną wiadomość. Pozdrawiam .
          • wiktor.online Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 22:03
            Dostalem wiadomosc, odpisalem

• miloszimateusz Re: Prosak na spojówce-silicea,thuya,staphysagria 26.10.10, 23:17
              Bardzo PANU dziękuję ! wysłałam ponowną wiadomość.Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka