kardynal.gulbinowicz 30.11.08, 03:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gazeciorek Do przedmówców IP: *.dialog.net.pl 30.11.08, 09:09 Podejrzewam, że w tamtych czasach siedzieliście cicho i sral..ście ze strachu w gacie przed ówczesną władzą. Do głowy by wam nie przyszło, żeby zrobić coś takiego, czego dokonali ci Herosi ! Stąd te dzisiejsze, marnej jakości, żarty... A tak ode mnie Idea filmu super. Chciałbym już go zobaczyć. Dorastałem w tych ciężkich latach i o panach Frasyniuku i Piniorze mogłem tylko poczytać w prasie ("jedynie słusznej"), gdzie ścigano ich listami gończymi. Jako dziecko, bałem się, że jak ich złapią, to ich zabiją. Podziwiałem ich wtedy i szanuję do dziś. A forumowiczom takim jak wy powinni dożywotnio odbierać prawo dostępu do internetu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Do przedmówców IP: *.izacom.pl 30.11.08, 09:54 Podejrzewam, że Twoi "szacowni" przedmówcy to smarkacze, którzy w tamtych czasach pozostawali jedynie w planach perspektywicznych swych szacownych rodzicieli. Zgadzam się, że takim dzieciakom nie powinno się pozwalać na wypisywanie bredni na forach. Swoją drogą, dziwię się, na jakiej zasadzie pierwszemu z tych szczeniaków pozwolono na założenie konta email podszywającego się pod konkretną osobę? Najwyraźniej moderatorzy tego portalu biorą pieniądze nie za swoją pracę, a za picie herbaty w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msw Re: Do przedmówców IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 30.11.08, 10:37 otóż mylicie się w tamtych czasach byłem pełnoletni i modliłem sie o życie tych herosów, chodziłem w stanie wojennym na msze świete w kościele przy al.Pracy aby im i innym juz zapomnianym np.P. Bednorz, uścisnąć rekę. Nieststy histotia zweryfikowaly moj stosunek do wiekszości z nich - za wyjatkiem kardynała Gulbinowicza, który te pieniądze przechowywał- uważam, że zdradzili idee Solidarności, bądź tak naprawdę tylko sie pod nią podszywali dla własnych korzysci. Mogę dorzucić jeszcze do tego grona B. Labude itd... ale niedobrze mi się robi jak o nich myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeciorek Adminowi forum... IP: *.dialog.net.pl 30.11.08, 11:45 dziękuję za usunięcie idiotycznych wpisów. Dobrze, że "ORMO" czuwa. A msw odpowiadam następująco: nie chcę cię urazić, ale nie nazwałbym aktem bohaterstwa chodzenie do Kościoła i modlenie się. Tysiące, miliony osób modliły się tak jak ty. Cieszę się, że chodziłeś na al.Pracy, ale wybacz: Frasyniuk, Pinior, JE Kardynał Gulbinowicz ryzykowali "nieco" więcej niż ty... Aby uciąć temat podam tylko przykład Ks.Popiełuszki. Więc nie wypowiadaj się ogólnikowo o "podszywaniu się dla własnych korzyści". Pan Frasyniuk przesiedział swoje najlepsze lata młodości w więzieniu. Dla WŁASNEJ KORZYŚCI, do cholery ? Przepraszam, ale mnie poniosło. Jeśli masz coś konkretnego na nich, to nie wywalaj tego na forum, tylko idź do Prokuratury. Pisanie na forum o kimś, że "coś komuś kiedyś" to rzeczywiście akt bohaterstwa. życzę miłej niedzieli może się spotkamy na al.Pracy ? szczęść Boże Gazeciorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Re: Adminowi forum... IP: *.metalab.unc.edu 30.11.08, 11:49 Dlaczego usunięto ten tekst o kardynale? Czyżby był gejem? Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Do przedmówców 30.11.08, 15:15 Gość portalu: msw napisał(a): > otóż mylicie się w tamtych czasach byłem pełnoletni i modliłem sie o > życie tych herosów, chodziłem w stanie wojennym na msze świete w > kościele przy al.Pracy ... co za dzielne życie religijne! Jesteśmy wszyscy doprawdy śmieszni. Zwłaszcza te nasze klesze, kościelne zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Film o przekrętach obecnej 01.12.08, 06:51 władzy jest już w realizacji. Będzie kilkadziesiat odcinków, W wiekszości osoby znane z 1 stron gazet, W tle conajmniej jedno morderstwo. Handel na lewo nieruchomościami miejskimi. ślady przestępców prowadzą do sądu, magistratu, zarządu partii, ministerstw. 460 POslów i 100 senatorów wkomponowanych w tą historyjkę. A i MSWiA zajmuje miejsce w szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Wybierzmy obsadę na miarę 80 milionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 12:46 Niech zagrają Linda, Pazura, Zakościelny, Damięcki. Śmietanka i elita polskiej kinematografii. Hahahahahahaa. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Wybierzmy obsadę na miarę 80 milionów 30.11.08, 13:51 *** Witam,uprzedziłeś mnie, cholera jasna, nie zdążyłem... Powstanie chała i kicha. Trzeba zrobić romans i agentkę SB bez majtek. Najlepiej przebraną za zakonnicę ! To i tak dobrze , że nie Pasikowski będzie kręcił. Do obsady doszedłby Olaf i inni ulubieńcy. No i te bluzgi,teksty dla dziesięsioletnich chłopców o k u r w a c h - kobietach. Temat świetny, tylko reżyser Dupa. Czy to ten , który w Gdyni dostał nagrodę za chałę i bzdurę o romansie Ruskiej ? Wystarczy za wszystko, już wiem, że nie obejrzę ! Reżyser tutejszy, wrocławski. Pił ze wszystkimi pismakami , będą same entuzjastyczne recenzje. Zobacz, co się dzieje, konkurs na obsadę już jest... Grześ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA kardynał jak zorro- z naszych podatkow, jak zwykle IP: *.metalab.unc.edu 30.11.08, 14:10 Oczywiscie ten kicz z naszych podatkow na Instytut Kinematoszitu. A kardynał G. zostanie wybielony, tfu, wyczerniony na ekranie, jak swiety aleksy. Zorro przy nim to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo0001 a kto będzie oficerem prowadzącym TW.... 30.11.08, 15:07 którego tu nie wymienię bo i tak zgodnie z zasadami demokracji i wolności słowa... "wybiorczy" admin czy moderator (kiedys poprostu cenzor)zaraz mój post usunie?? Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Wybierzmy obsadę na miarę 80 milionów 30.11.08, 15:13 co to za brednie obsadowe?! Jacy wyłącznie wrocławscy aktorzy?! Jakie to ma znaczenie, robimy szopkę, czy inteligentny, dowcipny film, bałwany? Wystarczy kilku dobrych, nieznanych aktorów film z budżetem 10 krotnie niższym ale ze sprawnie napisanym scenariuszem, mądrym montażem, rozumnym prowadzeniem aktorów i z ich poczuciem humoru. Ta cała histeria, to robienie szumu wokół tego, to podniecenie i infantylne małomiasteczkowe ślinienie się nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka ooooooooo 30.11.08, 15:32 byle to było choć trochę inteligentne, dowcipne i nie sklerykalizowane. już dość tych kościelnych rzępoleń w kulturze polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ukryte pieniądze podziemnej "solidarności" milion IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.08, 22:16 a co z innymi bohaterami tamtych czasów? to nie jest opowieść o trzech bohaterach. moze nawet wazniejsi sa ci, ktorzy w skoromnosci i pokora nie pchali sie na stolki wladzy? nie sprzeniewierzyli sie idealom... co z innymi bohaterami? np: art: Rzeczpospolita 08.05.04 Nr 19 TAK BYŁO: UKRYTE PIENIĄDZE PODZIEMNEJ "SOLIDARNOŚCI" Miliony na antresoli nie robcie laurki dla wybranych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik 2660 dolarow IP: *.no.no.cox.net 01.12.08, 01:25 Naprawde jest o czym robic ten film? Potencjal chyba ma tylko na "czeska komedie" czyli nikt nic nie wie. Ale za to potem: "Dlatego moja opowieść o 80 milionach "Solidarności" będzie także filmem sensacyjnym. Nie w tym oczywistym sensie - wszyscy wiemy przecież, jak się ta historia skończyła." Wiemy, wiemy. Ale o film sensacyjny na ten temat to nikt sie nie odwazy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo0001 Małaszyński na Frasyniuka!!!Kruszon,tzn Szyc na... 01.12.08, 14:33 Gulbinowicza hehe!laski będą piszczały w kinie heheh..A poważnie to wychodząc po "Katyńiu"(zasłyszane w Heliosie;-)....jedna panienka do drugiej prawie z płaczem....uuu i Małaszynskiego zabili,a to takie ciacho........ Odpowiedz Link Zgłoś