szafirex 29.01.09, 17:14 czy ktoś korzystał z ich usług? Podobno ustalają cała dietę, najpierw robią badania, obmiary, testy wytrzymałościowie itp. Ceny wysokie, ale może warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klient setpoint Re: set point Wrocław - opinie? IP: 192.100.112.* 03.07.09, 16:10 Jestem po pierwszym spotkaniu + przygotowaniu diety. Pierwsze (i w moim przypadku bedzie to jedyne) spotkanie polega na wywiadzie na temat jak sie odzywiasz. Potem wskoczysz na wage, ktora rowniez powie ile masz tkanki tluszczowej itp. To kosztuje ok. 90zl (pisze okolo, bo mam znizke). Nastepnie mozesz sie zdeydowac (lub nie) na opracowanie diety. Dostaniesz ja po 2-3 dniach wraz z przepisami. Nie licz, ze dowiesz sie dokladnie jakie zostaly przyjete zalozenia odnosnie Twojej diety (dzienna kalorycznosc, tluszcze, weglowodany...), ani tym bardziej podobne informacje poszczegolnych potraw, ktore masz w przepisach. A na pytania wprost, dostalem wymijajace odpowiedzi. Taki "program zywieniowy" kosztuje ok. 280zl. Moim zdaniem zdecydowanie za drogo, zeby dostac "tajemnicza diete" i uwierzyc na slowo. Przepisow nie dostaniesz wiele, ani nie mozesz stosowac "zamiennych" o podobnym skladzie, chyba ze policzysz na piechote ich sklad (i w ten sposob odkryjesz tajemnice SetPoint), ale wtedy jaki jest sens placenia takiej kasy? Gdybym zostal poinformowany ze tego nie dostane (lub - przyznaje - zapytal czy na pewno dostane to, co wszyscy daja...) nie zdecydowalbym sie na uslugi SetPoint. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient setpoint Re: set point Wrocław - opinie? IP: 192.100.112.* 03.07.09, 16:12 Dodam jeszcze, ze za 280zl dostaniesz diete na 2 tygodnie. Przepisow wiele nie ma, wiec albo wrocisz do setpoint i zaplacisz za kolejne dwa tygodnie, albo bedziesz sie monotonnie odzywial, albo poszukasz czegos innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dietetyk Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.chello.pl 03.07.09, 22:15 Ludzie nie nabierajcie się na pomiary typu: waga z pomiarem kg, wody w organizmie i jeszcze pomiar tłuszczu. Do tego ostatniego, żeby było rzeczowe to używa się czegoś w rodzaju szczypcy...... Wiem, bo na takim sprzęcie studiowałam. A ceny fakt nieco przesadzone. POlecam poszukać taniej. Dietę należy dobrać indywidualnie na podstawie ankiety metabolicznej, w której musi być m.in. tryb życia, upodobania kulinarne 9 nie można zmuszać do jedzenia czegoś czego nie lubimy - to nie skutkuje!!!!, i takie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.acn.waw.pl 25.11.09, 08:47 Ja osobiście korzystałem z porad SetPoint i jestem zadowolony i z diety i z efektów. Po pierwszym spotkaniu dostałem w diecie to co lubię, a dodatkowo wszystko było dostosowane do mojego trybu życia. Z tego co się orientuję to technologia poszła do przodu i analiza składu ciała po stanięciu na wagę jest możliwa. Mój przedmówca chyba studia kończył dobrych kilka lat temu. Mimo wysokiej ceny polecam usługi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.acn.waw.pl 26.05.10, 15:57 Korzystałem z usług warszawskiego oddziału firmy SetPoint. NIE POLECAM. ODRADZAM!!!! Najpierw badania; waga, tłuszcze, woda, etc… staje się na wadze elektronicznej i już. Trwa to 1 min. Potem wywiad – pani pyta co lubię jeść, w jakich godzinach, czy lubię gotować, etc. Słucha moich uwag, że np. nie mam możliwości jeść od rana do 16.00 bo taką mam pracę… słucha, notuje, słucha, notuje, zadaje pytania. Następnego dnia przysyła szablonowy jadłospis z 5-cioma posiłkami dziennie. No rzesz kur…. Tłumacze jej że nie mogę jeść od rana do 16.00 bo taką mam pracę. Mówię po 5 razy czego nie lubię jeść a co lubię. Tłumacze jak dziecku, że nie mam czasu na gotowanie w domu i posiłki powinny być szybko przyrządzane. Ona zresztą zadaje pod tym kontem pytania. I dupa… Przysyła coś co do niczego się nie nadaje… Poczułem się oszukany i okradziony. Zapłaciłem 500zł za dietę na miesiąc. Otrzymałem dietę na pierwsze dwa tygodnie. Dietę która do niczego się nie nadaje. Stwierdzam, że pracują tam bęcwały i debile. Nie znają się na swojej pracy. Nie słuchają klientów. Nie polecam tej firmy!!!! Odradzam!!!! Już lepiej kupić jakąś książkę nt diet… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: set point Wrocław - opinie? IP: 167.202.201.* 26.08.10, 13:05 Żeby schydnąć trzeba się pomęczyć....:). Chcesz mieć gotowe posiłki to poszukaj innej poradni :). Ja korzystałem z czegoś takiego , ceny są zawrotne :). Niestety , nawet lekarz u którego byłem powiedział , że trzeba jeść kilka posiłków dziennie. Inaczej , dieta będzie bardzo trudna i ciężka. Ja stasuje sie do diety i widze znaczna poprawe. Korzystalem juz z kliku poradni.....efekty były mizerne a obiecywali dużo. Jak narazie , łącze cene z jakość. Im poradni tańsza tym obiecanki większe i dieta którsza..... ale jaka dieta , głodowa. Wytrzymywałem góra tydzien. Pracuje w trybie zmianowym , nauczyłem się inaczej jesc. Teraz chudne. Sa pewne normy których trzeba przestrzegac , inaczej tyjemu i tyle. Łatwo było przytyć a schudnąć jest bardzo cięzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 11:58 gorąco polecam p. Annę Chęcińską - dietetyka, na diecie ustawionej przez nią schudłam około 16 kg, z rozmiaru 44/46 w rozmiar 38/40! Gorąco polecam. Pierwsza wizyta była bezpłatna, jak sie decydujesz, płacisz za cały program (ja płaciłam w trzech ratach)- dieta redukcyjna najpierw, a potem stabilizacyjna, która trwa tyle samo, a która powoduje ze waga nie wraca. Chudnie się ok. 1-2 kg/tydzień, nie jest się głodnym! ja wręcz nie dawałam rady zjeść tego co mi przepisano. składniki diety - zwykłe produkty dostępne w każdym sklepie - dużo warzyw, chudy nabiał, ciemne pieczywo, chude mięso (drób, wołowina, ryby, a nawet wieprzowina - polędwica), woda mineralna, wszystko w indywidualnie ustalonych proporcjach, jadłospis układasz sobie sama z podanych w tabeli składnikow w okr. dla Ciebie ilości. Telefon do niej: 607 707 008. Przyjmuje w kilku miejscach we Wrocławiu i chyba jeszcze poza nim. Cena ustalana jest indywidualnie i podawana na pierwszej wizycie. Jest to cena za ustaloną ilość tygodni programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 09:22 1. mam problem zdrowotny i metaboliczny - czy pani Chęcińska poradzi sobie z tym? jest lekarzem? 2. czy możesz podać jakiego rzędu jest kwota za program? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.finemedia.pl 03.07.11, 10:16 korzystalam z ich uslug,tak,dostaje się dietę ustaloną na konkretny okres w zależnosci ile kg ma się do zrzucenia;tylko pierwsze i podstawowe pytanie:co potem?nie daje wiedzy jak komponować sobie potem posiłki,tzn.w jakich proporcjach.zdecydowanie drogo na schematyczny jadłospis,który zalecają.wywiad, ten pierwszy przed ustaleniem jadłospisu, powierzchowny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 16:01 Ja skorzystałam z SetPoint. Zarzuty które tu wcześniej padły wcale się nie zgadzają z tym jak było u mnie, bo było wręcz odwrotnie. Zastanawiam czego jest to wynikiem, może że tak powiem subiektywnej oceny. Korzystałam z SetPointu w podobnym czasie bo około dwa lata temu. Jak zapewne wszyscy byłam na pierwszej wizycie na której mierzyli ważyli itp. dla mnie to oczywiste. Wywiad który przeprowadziła ze mną Pani dietetyk była na tyle dobry i wnikliwy, że dostałam świetnie dopasowaną dietę. Wiadomo dieta to dieta, jak ktoś nie jest gotowy na nią pójść to każda będzie nieodpowiednia. Ja dobrze się w nią dopasowałam i od tamtego czasu reguralnie chudłam, no a teraz już nie mam takiej potrzeby bo moja sylwetka jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 00:26 Ja jestem za tym, że SetPoint jest fajny :) nie dosyć, że mnie odchudzili, poprawili jakość mojego życia to jeszcze mają fajną stronę na Facebooku i konkursy i można nawet wygrać u nich serię wizyt. Od razu widać, że porządna firma otwarta na ludzi i ich potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
000la Re: set point Wrocław - opinie? 16.10.11, 22:09 Witajcie, ja jestem po tygodniu diety. Jestem zadowolona i polecam Set point. Czytając niektórych opinie od razu widać, że chcieliby siedzieć, żreć i chudnąc a wszystko za sto złotych i jeszcze pretensje do wszystkich. Przede wszystkim musimy sami zadbać o siebie i stosować się do zaleceń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilcia22 Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 15:59 Chodziłam do tego centrum i na poczatku zraziły mnie mocno ceny tych usług. Teraz już jestem po całym programie i z czystym sumieniem moge powiedzieć, że było drogo ale dieta była napisana fajnie bo nie było w potrawach rzeczy których nie jadam, do tego jak miałam jakieś zachcianki np. na pierogi w kolejnej dicie były. Schudłam tyle co chciałam, do tego nauczyłam się zdrowego jedzenia. Jestem już pół roku po diecie i udaje mi się utrzymać efekt. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gola_wiola setpoint odradzam i nie polecam 26.01.12, 00:22 zdecydowanie za drogo w porównaniu do nakładu pracy! mówiłam i podkreślałam że nie piję mleka bo się źle po nim czuję, to dostałam rozpiskę na prawie każdy dzień mleko z płatkami na śniadanie- chyba za karę :( także ja swoje dietetyczka swoje ...... znalazłam na szczęście taką, która słucha i układa mi dietę z produktów które lubię! ewentualne info na priv Odpowiedz Link Zgłoś
kokos24 Re: setpoint odradzam i nie polecam 26.01.12, 22:28 hmm to dziwne co piszesz, bo jestem już prawie u celu jeżeli chodzi o efekty diety, a przez ponad 4 miesiące nie zdarzyło się aby w diecie pojawiło się coś, czego ewidentnie nie lubię... ...zresztą, jeżeli sporo zapłaciłaś to czemu nie domagałaś się korekty diety??? -- Odpowiedz Link Zgłoś
gola_wiola Re: setpoint odradzam i nie polecam 27.01.12, 11:58 domagałam się ale nie doczekałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georgia Re: set point Wrocław - opinie? IP: *.europolis.pl 14.03.12, 13:17 Ja skorzystalam z ich usług ale w Warszawie. Pierwsze spotkanie tak jak u wszystkich. Moja dieta była ustalona na 10 tyg - bo mało do zrzucenia. Po pierwszym spotkaniu dostałam rozpiskę diety na 2 tyg. - było wszystko uwzględnione to co chciałam, min., że w tygodniu nie gotuję obiadów a jem w firmowej kantynie (miałam podane co mogę zjeść np. jednego dnia zupę, drugiego drób, innego sushi). Gotowanie tylko w weekend, wieczorami sałatki. I zamierzony efekt osiągnełam i go jak na razie utrzymuję. Dodam, że mimo, że dieta była na 10 tyg. dzięki stosowaniu się do ich zaleceń chudłam jeszcze przez kolejne tygodnie. Dzięki nim odkryłam wiele nowych smaków oraz zmieniłam nawyki żywieniowe (cały czas jem 5 razy dziennie). Tak więc ja polecam choć przyznam, że mogłoby być trochę taniej. Odpowiedz Link Zgłoś