Dodaj do ulubionych

Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją

17.02.09, 09:26
Korde facet 4 lata w Polsce i jeszcze się polskiego nie nauczył pewnie mu się
nie chce :( a poza tym jak ktos się przyjzani z cyganami ktorzy sa w
wiekszosci złodziejami i nie ma o nich u nas dobrej opini to co się dziwi.
Jaki pewny siebie Polacy są zazdrosni, ja tego tak nie widze ja widze głupie
Polki ktore lepia sie do czarnych a w londynie to juz im cugle moralne całkiem
puszczają jedynie to jest dramatyczne w tej żałosnej historii nożownika
dyskotekowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Audonius Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 17.02.09, 09:39
      No widzisz chloptasiu, to co nacisnales paluszkami to wlasnie to o
      co mu chodzi. To wlasnie ten rasizm. A ze Polusie wola ich od takich
      jak Ty to powinno Ci byc zrozumiale: oni w tych sprawach sa lepsi i
      rytm maja we krwi.
      A moi sasiedzi Polaczkowie siedz
      • Gość: Audonius Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 17.02.09, 09:49
        ... tu w Paryzu od czterech lat i tez nie znaja francuskiego a jezyk
        ten ma statut (jeszcze) miedzynarodowego i latwiejszego dla ucha
        polskiego niz polski dla obcego. I zeby bylo jasne: wg mnie powinno
        sie znac jezyk kraju, w ktorym sie mieszka ( zyje ?).
        A dalej, pani dziennikarzyno, Surinam byl kolonia holenderska a nie
        prowincja a teraz to niepodlegly kraj, z ktorego pochodzi duzo
        imigrantow, czesto majacych paszport holenderski tak jak ci, ktorzy
        sie urodzili przed otrzymaniem przez kolonie niepodleglosci ( cf
        wyspy Maurycjusza w przypadku Francji czy Hong Kong w przypadku
        Zjednoczonego Krolestwa ). Pozdrawiam grajdol wroclawski i radze
        otworzyc oczy i uszy, Europejczycy !!!
        • Gość: z Jeśli znasz francuski tak jak polski to"gratuluję" IP: 217.98.20.* 17.02.09, 09:56
          Piszesz bełkotliwie, ciężko zrozumieć co tak w ogóle chciałeś
          powiedzieć. Chociaż, prawdę mówiąc, i tak nie warto się wysilać ;PPP
          • Gość: białas Vredny dostał w pape za wożenie się z ciawusami IP: *.wro.vectranet.pl 17.02.09, 13:32
            i o co tu robic szum

sam sobie towarzystwo wybrał
            • Gość: Aga WSTYD mi za Polakow IP: *.microsoft.com 17.02.09, 14:22
              kiedy to czytam to wstyd mi za Polakow. Poczuwamy sie jako kraj
              europejski i eropejczycy, a zachowujemy sie jak sredniowieczni
              niewyksztalceni chlopi.
              POLICJANTOW powinni ukarac. Wroclaw, jedno z najwiekszych i
              najpiekniejszych miast PL a taka wizytowke sobie wystawia. Zalosne.

Sami uwazamy, ze mamy prawo jezdzic i pracowac w innych krajach, a
              nie potrafimy innych u nas przyjac.
              • Gość: co ty gadasz? Re: WSTYD mi za Polakow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.02.09, 15:28
                a ja jestem z Polaków dumny. Nie dlatego, że chodzi akurat o czarnoskórego
                (porządnego?) obywatela. Chodzi o jego zachowanie. Widziałaś go kiedyś w klubie?
                Bo ja wielokrotnie i muzykę nienajgorszą puszcza. Jego zachowanie jest
                problemem. Jest chamski, arogancki i bez skrupułów wykorzystałby każdą słabość
                narodu. To, że nie jesteśmy praworządni jak niemcy, lalusiowaci jak francuzi czy
                flegmatyczni jak anglicy (celowo stereotypy) świadczy o nas dobrze. Gdyby nie
                to, już dawno za szefa miałabyś jakiegoś pracocholika azjatę, który widzi tylko
                wyniki finansowe nie przejmując się twoim życiem prywatnym (a zostawałabyś po
                godzinach, żeby się wyrobić, wszak płacą za nadgodziny!). Cieszę się, że nasz
                naród wciąż ma szacunek i czarnoskórzy nie mają tu czego szukać (przynajmniej
                nie tak, jak gdzie indziej).

W mojej grupie studenckiej jest Uli. Uli jest nigeryjczykiem. Świetnie się uczy.
                Odrobinę zna polski komunikatywny (posługuje się nim od 5 lat, więc można się z
                nim dogadać, ale nie zrozumie piękna poezji Mickiewicza). Uli będzie lekarzem
                rodzinnym w Nigerii. Pomimo koloru skóry świetnie się bawi na imprezach, nikt go
                nie zaczepia, nikt go na szczęście nie okradł.
                Miał kilka razy problem, gdy go nazwano asfaltem, bambusem. Ale chłopak głupi
                nie jest i wie, kiedy odpowiedzieć, a kiedy zniknąć napastnikom z oczu (wszak
                pijana młodzież o przyszły zawód nie pyta).
                Uli nigdy nie miał żadnych problemów wynikających z koloru skóry w urzędzie czy
                na policji (gdy zrobił stłuczkę, albo ukradli mu telefon). Jest bardzo
                kulturalny. Nie rozumie naszej kultury, ale wie co wolno, a czego nie wolno.
                Nigdy nie 'szpanował' pochodzeniem, jaką to on jest atrakcyjną męską partią i
                jak laski na niego lecą.
                Dla porównania do niego zacytuję słowa bohatera artykułu.
                "Polacy to frajerzy. Zazdroszczą mi, że lepią się do mnie fajne laski".

Zrozum, taka osoba, niezależnie od koloru skóry ma w Polsce przerąbane.
                Niezależnie czy to Czech, czy też Rosjanin, czy Niemiec. Tak się traktuje u nas
                'gości'. Nie nosimy ich na rękach i dobrze. Pewna doza samokrytyki i przede
                wszystkim własna godność (wszak jesteśmy u siebie!) jednak powinny być zachowane
                w społeczeństwie.
                Dajmy na to jak jestem w Niemczech, to papierka na ulicę nie rzucę, jak jestem w
                Finlandii to nie wiozę tam narkotyków ale i nie odmawiam wódki. Wszystko zależy
                od mentalności ludzi, którzy się pojawiają. Są osobniki takie jak przedstawiony
                w artykule. Takich osobników tutaj (we Wrocławiu, w Polsce) nie chcę widzieć.
                Nie z taką arogancją.
                • Gość: korver Re: WSTYD mi za Polakow IP: *.chello.pl 17.02.09, 17:18
                  W większości prawda, ale Uli też miał szczęście. Murzyni u nas często dostają za
                  nic, moi znajomi nie raz widzieli takie sytuacje. I właśnie to jest denerwujące,
                  że u nas wielu ludzi nie toleruje obcokrajowców nie za zachowanie, a za kolor skóry.

Powyższy przypadek z artykułu jest podejrzany. Wydaje się, że chce się wymigać
                  od kary zasłaniając się gadkami o rasizmie - bo to akurat jakiś konkretny
                  przygłup jest
                  • Gość: biniou Czy on przeszedl badania krwi? IP: *.rev.numericable.fr 17.02.09, 18:18
                    Niech Murzynek wraca do siebie, skoro mu u nas tak zle! Wszyscy
                    beda zadowoleni. W szczegolnosci on sam. A swoja droga czy
                    przyjezdnym robi sie juz badania krwi przy wjezdzie do Polski? Nie
                    chcialbym slyszec o powtorce w stylu Simona Mola...
                    Oczywiscie najwiekszym rasita jest sam wspomniany Murzyn: "Polacy
                    to cieniasy..." Tylko ze jak ja powiem, ze Murzyni to cieniasy,
                    albo ze niedaj Boze, sa leniwi, to zaraz oskarzy sie mnie o rasizm.
                    To jest sparwiedliwosc spoleczna Made in Europe.
              • Gość: koyot011 Re: WSTYD mi za Polakow IP: *.range81-153.btcentralplus.com 17.02.09, 20:04
                skoro mu tak zle to niech zmieni miesjce swojego pobytu nikt go nie zmusza
                siedziec tutaj
                • Gość: trrryt No jasne, ale to nie zmieni polaczków IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 18.02.09, 00:01
                  Nienawidzę Polaków i wstyd mi, że nim jestem.
                  Do Poznania przywiozłem na 3 dni moją koleżankę (czarnoskórą). Po tym
                  pobycie ona powiedziała mi, że rasizm się tu czuje w powietrzu....
                  wtyd wstyd wstyd...
        • Gość: strawberry Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.cable.ubr04.aztw.blueyonder.co.uk 17.02.09, 16:07
          Polacy sa w UK od co najmniej 4 lat i nadal ani w zab jezyka nie
          znaja. Do wszystkich spraw podatnik oplaca Polakom tlumaczy, w tym
          do zasilkow, co juz jest bardzo smieszne. Ten facet mieszka i
          pracuje we Wroclawiu, nie jest chyba na zasilku? Obudzcie sie,
          jestescie w Europie a nie w jakiejs Koziej Wolce
    • Gość: MK Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: 62.233.177.* 17.02.09, 09:45
      "Vreden twierdzi, że ciągle jest prowokowany. Do przezwisk się przyzwyczaił, ale
      zdarza się, że grupy młodych mężczyzn chcą go bić. - Polacy są zazdrosnymi
      cieniasami. Nienawidzą czarnych muzyków, bo do nas kleją się fajne laski."

Hmm, kto tu kogo prowokuje?
      • Gość: zmiana_pojęć rasista = ten, którego nie lubią czarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:37
        antysemita = ten, którego nie lubią żydzi
    • kakens Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 09:47
      "...Polacy są zazdrosnymi cieniasami."

Bez sensu. Wrzuca wszystkich do jednego worka, wszystkich polaków traktuje jak
      rasistów, obraża. Dla mnie nie różni się niczym od tych rasistów.
      Czy za takie wyrażane publicznie oszczerstwa, również odpowie? A może w tym
      kraju nie wolno obrażać jedynie gejów i kolorowych?
      • Gość: bialutki [...] IP: 78.8.145.* 17.02.09, 09:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • kakens Re: Nie jestem rasistą, 17.02.09, 10:07
          > ale trzeba czarnuchowi dać w ryja za te słowa!

Przemoc jest rozwiązaniem dla ludzi słabych i potwierdza słabość państwa.

> Oczywiście przy wątpliwym założeniu, że wybiórcza niczego nie przekręciła. Może
          > się jeszcze okazać, że powiedział poprostu, że ma dziewczynę i ją kocha.
          >

Całkiem możliwe.
          • Gość: autor Re: Nie jestem rasistą, IP: 217.149.250.* 17.02.09, 10:13
            Co za ludzie mieszkają w tym kraju. Mam nadzieję, że kiedyś tych co
            atakują ludzi innych kolorów skóry spotka to samo jak pojadą za
            granicę. Oby tych czterech wsiowych pakerów, którzy napadli na
            Verdena kiedyś dojedzie 16 jego kolegów, żeby przypadkiem szans nie
            mieli!!
          • Gość: JB A to dobre IP: *.zone6.bethere.co.uk 17.02.09, 12:25
            Mieszkam w Uk, i moge powiedziec ze Ci to dopiero to sa rasisci, i rasizm zawsze bedzie, nie zalerznie gdzie mieszkasz... w jakim kraju, a nie sadze ze lepiej by go traktowali w Hollandii. ALE OPIS ZE POLACY TO CIENIASY - na pewno mu nie pomorze, po takiej zagrywce sam bym mu dolozyl.
            • Gość: Zaloguj się Re: A to dobre IP: 213.155.168.* 17.02.09, 13:35
              Gość portalu: JB napisał(a):

> Mieszkam w Uk, i moge powiedziec ze Ci to dopiero to sa rasisci, i rasizm zawsz
              > e bedzie, nie zalerznie gdzie mieszkasz... w jakim kraju, a nie sadze ze lepiej
              > by go traktowali w Hollandii. ALE OPIS ZE POLACY TO CIENIASY - na pewno mu nie
              > pomorze, po takiej zagrywce sam bym mu dolozyl.

Mylisz sie. Pomorze Zachodnie! Gdanskie tez!
        • Gość: astra Re: Nie jestem rasistą, IP: *.171.18.98.static.crowley.pl 17.02.09, 10:28
          Gość portalu: bialutki napisał(a):

> ale trzeba czarnuchowi dać w ryja za te słowa!
          >
          > Oczywiście przy wątpliwym założeniu, że wybiórcza niczego nie przekręciła. Może
          > się jeszcze okazać, że powiedział poprostu, że ma dziewczynę i ją kocha.
          >

I jak on ma nie mowic ze Polacy sa rasistami? 'Czarnuchowi dać w ryja' no jakie
          to gornolotne inteligentne i niewiadomo co jeszcze.
          Zalosny skowyt cieniesow o ktorych mowil i MIAL RACJE. Jak ktos nie potrafi
          przelknac ze chamstwem, laniem po ryjach i prowokowniam innych nie zdobywa sie
          'fajnych lasek' to jest zalosnym cieniasem i koniec.
          Nie ma to nic wspolnego z kolorem skory.

A Vreden ma racje. Nasza policja jest zalosna, sady tez. Chocby im sprawce na
          rekach przyniesc to umarzaja postepowania z powodu niewykrycia!!! sprawcy. To
          chore jest! I dotyczy nie tylko obcokrajowcow.

• Gość: ja Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.as.kn.pl 17.02.09, 12:38
        No własnie. Zwłaszcza, że sam ma problem z takimi jak on - którzy uważają, że wszyscy czarni są tacy sami. To przykre co go spotkało,
        ale takie numery z policją - która reaguje jak się przyjdzie ze
        sprawca i dowodem przestępstwa - a i to nie zawsze - mogą przytrafić
        sie u nas każdemu. Problemem jest to, że policja generalnie wali
        olewkę a nie, że jest czarny.
    • Gość: Rutsek Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.magma-net.pl 17.02.09, 09:48
      Szkoda mi goscia. Napewno nie jest tak jak to wszystko opisal. Ze sobie szedl
      biedny itp... Ale sam bylem swiadkiem, zreszta nie jeden raz, jak ktos zaczepial
      czarnoskorego. Ale wtedy sie jedzie jak z podartym, od najgorszych. A najgorsze
      to jest wtedy gdy taki czlowiek stoi z Polka i sie np. Obsciskuja... to tak
      jakby wydawal bna siebie wyrok...

Kiedy przechodzilem przez podziemne przejscie na pl grunwaldzkim. Przede mna
      idzie gosciu, czarnoskory, w koszulce NBA. Z naprzeciwka idzie Polaczek, obcisle
      czarne dzinsy, glany, charakterytyczny (wojskowy) plecak i oczywiscie łysa pała.
      Nie pobil go, ale podszedl i naplul mu w twarz. a murzyn nawet sie nie odwrocil,
      pewnie nie pierwszy raz cos takiego go spotyka. A jak sie takiemu przeciwstawi
      to potem sie gada, ze przyjechal z Afryki i dym robi...

A w policji pracuje niejednokrotnie wieksze chamy i prostaki niz na ulicy mozna
      spotkac... Nie szukalbym u nich poparcia... chociaz jak nie u nich to u kogo ?

pzdr
    • Gość: Lena Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: 80.48.71.* 17.02.09, 09:49
      TRUEAPASZ, Ty jak rozumiem urodziłeś się w Polsce, a widać językiem naszym też
      nie władasz biegle skoro błędy robisz. (Jakkolwiek wytykanie błędów nie jest
      moim ulubionym zajęciem, ale w świetle tego komentarza...)

Twoje słowa aż ociekają uprzedzeniami i to widać nie tylko wobec czarnoskórych,
      ale wszystkich innych nacji.

Może oceniajmy każdego człowieka indywidualnie, co?
      • trueapasz Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 10:00
        Oceniam go po jego wypowiedziach przecież nic nie ubarwiam nie zmyslam sam mowi
        że koleguje się z cyganami że nie umie polskiego wiec o co ci chodzi a o
        literówki do każdego można się przyczepic.
        • Gość: Pfff Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.magma-net.pl 17.02.09, 11:49
          "sam mówi, że koleguje się z cyganami"... No nie, ziomuś rozwalasz w
          drobny mak. To prawie jakby powiedział, że "codziennie je gów** więc
          co przeczysz, że mu z pyska śmierdzi", prawda?
        • Gość: pozdrawiam Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:53
          Błaźnisz się pajacu.
        • Gość: Ante Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.chello.pl 17.02.09, 12:12
          No i co z tego, że nie umie Polskiego i koleguje się z Cyganami? Wrocław jest
          miastem otwartym na świat, w którym można się spokojnie dogadać po angielsku. A,
          że Cyganów zna? Sam znam. Niesamowici ludzie.
          • Gość: nubo znasz cyganów? IP: *.wro.vectranet.pl 17.02.09, 13:38
            znasz cyganów? ja też :P

faktycznie niesamowici

niesamowite jest to, że można nic nie robić i mieć kase na życie i mercedesy
            • Gość: Ante Re: znasz cyganów? IP: *.chello.pl 17.02.09, 17:01
              to swoją drogą, ale to co można zaobserwować we Wrocławiu to raczej mocno
              podupadła kultura Cygańska. Ale ja znam takich co szanują swoją tradycję,
              starają się uczciwie pracować, chociaż nasze miasto temu nie sprzyja
    • Gość: z [...] IP: 217.98.20.* 17.02.09, 09:52
      • trueapasz [...] 17.02.09, 10:02
        • Gość: Hanka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:57
          • trueapasz Hanka przykład tolerancji 17.02.09, 13:03
            Hanka staram się nie obrażac ludzi na forum no chyba że zostane
            zaatakowany tak jak teraz przez modelowy przykład tolerancji jak ty.
            Mieszkam w tym miesice jak narazie nie musze chodzic kanałami choc
            pewnie niedługo bede teroryzowany przez kolorowe gangi bo z naszymi
            swojskimi gangami da sie życ.
            Pozdrawiam z Nowego Dworu we Wrocławiu
            • patthecat No, Nowy Dwór z takiej tolerancji słynie.... :D 17.02.09, 13:06
              Że powinni się reklamować "najprzyjaźniejsze osiedle miasta spotkań"
              • trueapasz Moze jeszcze ulicami bedziesz operował 17.02.09, 13:24
                ktora ulica jest poprawna politycznie a ktora nie
                • patthecat [...] 17.02.09, 13:30
                  • trueapasz Re: Np. na Rogowskiej... 17.02.09, 13:41
                    Tam pewnie każdy dostanie co nie odda 30 zł na flaszke wiec nie
                    widze strasznej zależnosci ... choc pewnie jak to mowisz karki i
                    dresy nie lubią obnoszących sie butnych czarnych ktorzy uważają że
                    im sie wszystko należy wiec pewnie może im sie oberwać.
                    Powiem jedno White Power jest zakazane ale Black Power juz nie o co
                    tutaj chodzi o tą chorą poprawnosc polityczną ? jesli tak to nie
                    znami te numery Bruner (europejczyku pełna gembą)
                    • patthecat "butnych czarnych" - i koniec gadki z tobą... 17.02.09, 13:59
                      Klawiatury mi szkoda...
                      • trueapasz no widze jestes wszędzie ;) 17.02.09, 14:34
                        no widze jestes wszędzie i nigdzie, odpisujesz każdemu ;) i nie
                        bardzo masz czas na dyskusje, prowadzisz nagonke na normalnych
                        mieszkanców ktorzy nie chcą byc poprawni politycznie ;)
                        mimo to pozdrawiam !
            • Gość: Hania (prawdziwa) Re: Hanka przykład tolerancji IP: 78.8.221.* 18.02.09, 23:13
              nie wiem co ktoś napisał podając się za mnie, ale to nie ja
              napisałam ! Pozdrawiam ciepło :-)
          • Gość: nubo [...] IP: *.wro.vectranet.pl 17.02.09, 13:40
    • Gość: Człowiek Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.iitd.pan.wroc.pl 17.02.09, 09:56
      Panie Vreden... bardzo mi przykro z zachowania Polaków... tacy
      właśnie jesteśmy i wstyd by w mieście, które głosiło,że jest tak
      najbardziej europejskie ze wszystkich polskich miast działy się
      takie scenki (niech sobie Pan pomyśli co by było gdzie indziej:)))
      Ja człowiekowi wierzę, że może być tak poniżany, bo sam byłem
      świadkiem jak grupka młodych turystów z Koreii Południowej została
      zaczepiana i wyśmiewana.Sytuacja miała miejsce w Pasażu Nipolda w
      najgłośniejszym tam lokalu umca umca.Karki w dresach staneli przed
      grupą koreańczyków i wykrzykiwali Bruce Lee, udając przy tym jakieś
      sztuki walki... po czym wyp.... do buszu.
      Takie sytuacje mają miejsce na co dzień a nasze zachowanie wobec
      ludzi pochodzących z odległych krajów sprowadza nas do ery kamienia
      łupanego, a Polskę do zaścianka Europy.
      Powodzenia Panie K.M.Vreden.
    • sajm Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 09:56
      z jednej strony faktycznie, są grupy które biją "innych". ALe to co mówi ten
      facet świadczy tylko o tym, ze sam jest rasistą. Bo jak inaczej nazwać
      stwierdzenie że "Polacy są cieniasami"? To tak samo, jakbym na podstawie
      widzianych kilku bezdomnych Murzynów w Londynie twierdził że to brudasy. To po
      prostu nie fair
      Pobiła go grupka, a on przenosi swoje uprzedzenia na wszystkich. A przecież we
      Wrocławiu są np bardzo doceniani lekarze z afrykańskimi korzeniami.
      Oczywiście, jeśli policja nie reaguje, to ma prawo się skarżyć. Ale nie ma prawa
      wypowiadać sie na temat wszystkich Wrocławian czy wręcz Polaków na podstawie
      zachowania kilku pacanów.
      • Gość: ## Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 10:09
        Możliwe, że zdarzają sie zachowania rasistowskie we Wrocławiu, ale
        nie rasizm jest powodem umarzania spraw przez policję i prokuraturę.
        Ja bynajmniej nie jestem Murzynem, ani żadnym innym obcokrajowcem, a
        też spotkałem się z praktyką umarzania spraw na podstawie wyjaśnień
        osób podejrzanych a z pominięciem dowodów przedstawianych przez
        pokrzywdzonych i skłanych przez nich zeznań. Bezprawie w organach
        ścigania i sądach istnieje i nie ma to związku z kolorem skóry
        pokrzywdzonego.
      • Gość: waldek Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:52
        Bo Polacy są cieniasami. Czas spojrzeć prawdzie w oczy.
        • Gość: kuku Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 13:00
          co prawda to prawda. Nie ma sie co obrażać.
          • Gość: mort Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:17
            a ludzie z afryki sa CZARNI i glupsi od białych. czas spojrzec prawdzie w oczy
      • Gość: Białas Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:25
        Pieprzeni rasiści Jak można tak kogos dyskryminować.
    • kacpes Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 10:05
      Niestety muszę stwierdzić, że sam niejednokrotnie miałem problemy z
      czarnoskórymi bywalcami wrocławskich klubów. Schemat sytuacji był zawsze taki
      sam - wulgarne narzucanie się kobietom, a następnie agresja skierowana przeciw
      ich polskim partnerom, kolegom którzy starali się w jakiś sposób zareagować.
      Niestety czarnoskórzy mieszkańcy naszego miasta nie potrafią często zrozumieć,
      że dla kobiety na poziomie ciemny kolor skóry mężczyzny nie jest wystarczającym
      atutem, żeby w trybie natychmiastowym zareagować na jego wulgarne i erotyczne
      sugestie, co jest często powodem wzburzenia takowego gościa, a co za tym idzie
      sprzeczek z jej towarzyszami.
      Również niebywała arogancja oraz przeświadczenie o własnej wyższości nad
      pozostałymi uczestnikami imprez jest powodem konfliktów z czarnoskórymi.
      Daleko mi do rasizmu, zresztą sam mam czarnoskórego znajomego, który jednak
      zachowuje się skromniej niż ten przedtstawiony w artykule i nie sygnalizuje mi
      większych problemów spowodowanych jego kolorem skóry. Oczywiście nie uważam, że
      rasistowskie okrzyki na ulicach są ok i jedynym ich powodem jest brak skromności
      adresatów, ale cos w tym jednak jest...
      proponuję zastanowić się nad pojęciem tolerancji - której często brakuje oraz
      relacją gość - gospodarz, która od gospodarzy wymaga nadzwyczajnej uprzejmości i
      przychylności, a od tych drugich - odrobiny skromności, a przynajmniej
      ograniczenia swojej megalomanii w stosunku do gospodarzy...
      tyle
    • iwkabs Tak sie zastanawiam 17.02.09, 10:05
      Tak sie zastanawiam od czego jest policja....jakoś z tego co widzę i słyszę.to
      zaufania do nich nie mam. Nasze osiedlowe cwaniaki jak żyli tak żyję dobrze.
      Podobno jest to wszystko inwigilowane haha. Nie znam przypadku w którym
      policjant był by tam gdzie był potrzebny... a dodzwonić się ro nich to jest
      wielka sztuka. no bo bidaki są zajęci "praca".
    • Gość: gosc Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.pools.arcor-ip.net 17.02.09, 10:10
      Nie wiem, czy Vreden mowi takim jezykiem, czy to 'swietne' tlumaczenie jego
      wypowiedzi, ale nie przysporzy mu to zwolennikow.Abstrahujac od tego, wierze, ze
      jest zaczepiany i lzony, a policja ma to w dupie, bo, jak ktos slusznie
      zauwazyl, pracuja tam czesto takie same, lub gorsze chamy niz ci ulicznicy, o
      ktorych mowa.Zreszta nie tylko tacy nie lubia innych.Kiedys bylem swiadkiem
      sceny, gdy starsza pani z odraza spojrzala na Polke, ktora miala na rekach
      slicznego, czarnego malucha, i powiedziala cos rasistowskiego.Tak, tak,
      wiezowcami chcemy leczyc kompleksy zascianka, a nadal boimy sie innosci.Wstyd.
      • Gość: karburator Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: 80.68.235.* 17.02.09, 12:16
        A szedł może obok ciemnoskóry szczęśliwy tatuś tego ślicznego brązowawego
        dzieciątka ? Czy raczej jedynie samotna mamusia o blond włosach i jasnej
        karnacji ?
        • Gość: ja Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.chello.pl 18.02.09, 00:13
          Gość portalu: karburator napisał(a):

> A szedł może obok ciemnoskóry szczęśliwy tatuś tego ślicznego brązowawego
          > dzieciątka ? Czy raczej jedynie samotna mamusia o blond włosach i jasnej
          > karnacji ?

A co to za różnica?
    • kacpes Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 10:17
      I jeszcze jedno: "Polacy to cieniasy" - czy to nie rasizm?!
      PYTAM SIę??!! CO TO JEST??!!
      Niestety prawdziwa okazuje się stawiana od dawna, również przez socjologów teza,
      że: CZARNI Są NAJWIęKSZYMI RASISTAMI - to jest smutna prawda
      • kacpes Czarnych biją, a oni obrażają białych 17.02.09, 10:25
        Czarnych biją, a oni obrażają białych
    • tatarskibat Surinam jest niepodległym krajem od 34 lat 17.02.09, 10:27
      kuuuuuuuuuuuuu.....waaaaa maaaaaac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • tonyw Surinam i wolnosc. 17.02.09, 10:46
      Kazdy z oskarzycieli Polakow jako rasistow powinien odwiedzic
      ten "przepiekny" Surinam i naprawde zapoznac sie z rasizmem. Glownym
      powodem dlaczego Pan Vreden mieszka w Europie a nie w swojej
      ojczyznie jest rasizm jaki istnieje w jego wlasnym kraju. Tam ma to
      po prostu inne odcienie.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 10:50
      Ten Vreden to ten pokojowo nastawiony DJ co po pijaku z kosą dwóch Polaków pożenił?
      Czy tamten to jakiś inny, ale też z dziwną skłonnością do wpadania w kłopoty?
      Polecam rezygnację z "białego", zapewniam że agresja osób postronnych od razu
      spadnie.
    • kklement Smutna prawda jest taka... 17.02.09, 10:58
      1. Podstawowy problem tego kolesia polega na tym, że w narodzie
      naszym istnieje bardzo duża grupa osobników, dla których szczytową
      formą rozrywki jest napier*dalanie się ( używając ich określenia ).
      Picie piwa z kumplami, pośmianie się, potańczenie i flirt z
      panienkami nie wystarczą, a dla niektórych wręcz są zbędne - poza
      piwem. Gdyby przemoc spotykała kolorowych tylko ze strony
      faktycznych neofaszystów, to nie byłoby problemu, bo tych jest
      garstka. Ale agresywnych prymitywów są legiony, ściągające w
      weekendowe wieczory do centrum ze swoich slumsów i blokowisk. Czarny
      dostaje bęcki, bo się wyróżnia z tłumu bardziej niż inni. Jak nie ma
      czarnego, to oberwie ktoś inny. Bo zabawa musi być. Winne jest
      polskie prawo, które de facto nie karze za tak "drobne" sprawy jak
      pobicie. Bo wyrok w zawieszeniu NIE JEST ŻADNĄ KARĄ ! Tymczasem
      gdyby stosowano w Polsce kary krótkotrwałego, ale bezwarunkowego
      pozbawienia wolności, to wielu typów by się zastanowiło przed
      wszczęciem bójki, czy na pewno mają ochotę na dwa miesiące w
      pierdlu.

2. Zabawne jest powtarzanie przez wielu publicystów przy takich
      okazjach, że przecież Polska ma tak piękną tradycję tolerancji. Otóż
      tamta Polska - szlachecka - nie istnieje, a ludzi, którzy byli
      spadkobiercami i kustoszami jej tradycji, wybiły powstania, wojny i
      okupacje. Ta nasza Polska ma zupełnie inne korzenie, wywodzi się z
      zupełnie innego kraju, o którym w literaturze za dużo wzmianek nie
      ma. Dzisiejsza Polska jest potomkiem Polski chłopstwa. Chłopstwa,
      dla którego już mieszkaniec sąsiedniej wsi jest obcym, któremu
      trzeba sztachetą na weselu czy zabawie przywalić - bo w końcu wesele
      jest nieudane, jak nikt się z nikim nie pobił - znacie to
      powiedzenie, prawda ? Chłopstwa nienawidzącego wszystkiego co nowe,
      co obce, żywiącego pogardę dla intelektu. Nie znoszącego, kiedy
      sąsiadowi powodzi się lepiej. Z brutalną konsekwencją przycinającego
      każdego, kto w jakikolwiek sposób się wychyli poza szarą masę.

3. A że policja działa jak działa i że pracują w niej ludzie, którzy
      pracują, to temat na inną dyskusję.
      • r.p.mcmurphy Re: Smutna prawda jest taka... 17.02.09, 11:25
        święte słowa.

tylko w tym konkretnym przypadku, pan "genialny muzyk-megaloman DJ" pewnie od
        dnia przyjazdu do Polski oczekiwal traktowania należnego półbogowi, a
        przynajmniej przedstawicielowi rasy wyższej. czarni z zalozenia postrzegaja
        zachowania/wypowiedzi niezgodne z ich swiatopogladem/zdaniem/interesem jako
        ewidenty przejaw rasizmu, bo tak wygodniej. oglupiala, liberalna Europa
        Zachodnia ich tego nauczyla, a dupodajne, tepe Polki tylko utowierdzaja w tym
        przekonaniu:)
        • patthecat Ty se jaja robisz? 17.02.09, 12:55
          Do konkretnego, inteligentnie napisanego komentarza odnosisz się, delikatnie
          mówiąc bredniami. Faktycznie, jak za murzynem z definicji zaczynają wołać małpo,
          won czarnuchu itp. itd. to jest to przejaw tolerancji, on po prostu przez złe
          postrzeganie rzeczywistości myli "asfalt powinien leżeć na glebie" z "miłuj
          bliźniego swego". Zresztą Polskie prawo w tym temacie jest piękne, bo jak
          najebią ci tak, że nie kwalifikuje to do zwolnienia z pracy powyżej 7 dni. Wiec
          naucz się bić tam gdzie nie widać i hulaj dusza, prawa nie ma.
          Jak dla mnie, to jakaś dupodajna, tępa Polka (to chyba przejaw rasizmu, czy
          światopogląd mam nie teges?) zostawiłą cię dla jakiegoś czarnego i teraz cię
          krew biedaku zalewa... Zdarza się.....
    • Gość: wowa to nie ta sprawa z dj który pociął nożem Polaków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:06
      Z ciekawosci tylko pytam.Bo jesli tak to znowu mamy równych i
      równiejszych wobec prawa.Powinno być 10 lat więzienia a nie
      grzywna.A tuatj wszystko na głowie postawione za wyzwiska pójdziesz
      siedzieć ,a za użycie noża grzywne dostaniesz bo sprawa dotyczy
      jakiegoś Murzyna czy Cygana.
    • Gość: m. fak IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 11:11
      A laski na widok Kennetha i jego kolesi gacie przez głowę ściągają...
    • Gość: kretek_bladzi Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:18
      Nie ma się co podniecać. To na zimno wykalkulowana strategia. Gość ma poważne
      problemy więc robi z siebie ofiarę losu, żeby konsekwencje dźgania nożem kilku
      debili miał jak najmniejsze.

Czarnym w Polsce nie jest lekko, ale znam wielu takich, którzy tu mieszkają,
      mają rodziny, niektórzy nawet czują się Polakami, kochają Polskę i POlaków ale z
      zastrzeżeniem, że są pewne _grupy_ludzi_, którzy widząc czarnego człowieka
      dostaja małpiego rozumu i ubliżają a czasem biorą się do bitki.

Pan didżej tez mógłby się nauczyć polskiego, żeby mógł na zaczepki reagować
      słowem a nie pięścią czy kosą. Widok zgaszonego łysola czy moherowej babuszki -
      bezcenny.
    • Gość: pat Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.as.kn.pl 17.02.09, 11:21
      Wlasnie, murzyn moglby sie nauczyc cos jezyka polskiego... Sam
      najwidoczniej jest cieniasem, bo w swojej murzynskiej wiosce nie
      znalazl zadnej kobiety ktora by go chciala.. Zdesperowany musial wiec
      przyjechac do kraju, gdzie jego wyglad jest atrakcja dla szukajcaych
      ekstremalnych przygod naiwnych lasek.. Jak cos sie komus nie podoba
      to wcale nie musi tu mieszkac..
      • Gość: pytam sie Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:55
        Czy ktoś ciebie cienki pedałku pytał o zdanie??
    • j-50 Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 11:21
      A jaka laska poleci na czarnego gadającego po polsku? A tak na
      marginesie... Wiesz dlaczego Karel Gott śpiewał "Laska nebeska"? Bo
      dżinsy farbują... No i stąd u nas ta "laska".
      • lech.niedzielski Księży leją ?!!! 17.02.09, 11:27
        Naród się obudził ?
      • Gość: Bałwan Cała prawda IP: 67.159.44.* 17.02.09, 12:00
        a) Ten "Holender" dźgnął nożem dwóch Polaków
        b) 90% polskich kobiet leci na czarnucha tylko dlatego, że jest czarny
        c) Sam jest rasistą.
        • Gość: cd Bałwan Cała prawda IP: *.dream.net.pl 17.02.09, 13:35
          d) polskie kobiety na Bałwanów nie lecą bo nie lubią idiotów
        • patthecat Faktycznie bałwan... 17.02.09, 13:37
          a) to nie ten Holender, czytaj ze zrozumieniem...
          b) no lecą, statystycznie dłuższe pały mają, bab pytaj, czemu tak to je jara
          c) czytając takie wypociny jak twoje staję się rasistą w stosunku do białych... :)
    • xnonorx to nie rasizm 17.02.09, 11:36
      ==============
      Po kilku tygodniach spotkał w jednym z klubów faceta ubranego w
      swoje ciuchy, raczej niepowtarzalne. - Mało tego, ten gość chciał mi
      sprzedać klucze do mojego mieszkania! Pojechaliśmy z nim na policję,
      ale go wypuścili. Pytałem potem policjantów, co z kradzieżą, z moimi
      rzeczami, a oni na to, że nic nie mieli na tego faceta. Umorzyli
      sprawę.
      ================
      To nie rasizm. Polacy tez tak mają. To po prostu Polska. Jeszce
      kilkadziesiat lat w tyle za cywilizacja.
      • Gość: ewwa Re: to nie rasizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:46
        xnonorx napisał:

> To nie rasizm. Polacy tez tak mają. To po prostu Polska. Jeszce
        > kilkadziesiat lat w tyle za cywilizacja.

Zgadzam się z tym zdaniem. Przestępcy są u nas osłaniani przez
        organy ścigania i sądy.
        vide - sprawa Krzysztofa Olewnika - przecież był biały
    • Gość: jEDROL Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 17.02.09, 11:36
      "Korde facet 4 lata w Polsce i jeszcze się polskiego nie nauczył pewnie mu się
      nie chce"

Dla kogos, kto wczesniej nie uczyl sie jezyka 4 lata to b. krotki okres czasu.
      Wiem, bo mieszkam od 8 lat za granica.
      Wyglada na to, ze tobie tez sie nie chce - nie potrafisz napisac nawet jednego
      zdania bez bykow.
      • drzejms-buond Re: Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją 17.02.09, 11:59
        ja pierdziele! ALE OBCIACH!

polaczki, to jednak chamy...
    • Gość: yo Wrocław: Policja nie reaguje, a czarnych biją IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 12:00
      strasznie mi eszkoda tego Holendra. Poniosło go, dał sie sprowokowac debilom.
      polska to nie jest kraj dla ludzi z zachodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka