Dodaj do ulubionych

ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw

31.07.09, 09:22
Szukam, szukam i znalezc nie moge. Same prywatne gabinety. Moze ktos cos
podpowiedziec?
Bardzo prosze...
Obserwuj wątek
    • martini_noca Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 31.07.09, 09:25
      Dodam jeszcze, ze chodzi o dziecko poltoraroczne. Z tego, co sie zorientowalam,
      na fundusz dosc latwo znalezc lekarza dla dziecko do roku i potem od 3 lat..
      • patrice7 Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 01.08.09, 15:14
        Nie bardzo zrozumiałam co to znaczy latwo znaleźć na fundusz w określonym wieku?
        Skoro przyjmuje ktos na fundusz rozne dzieci to i przyjmuje półtoraroczne.
        • martini_noca Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 03.08.09, 08:11
          Tez tego nie rozumiem, ale tak uslyszalam w Promyku Slonca - dziecko do roku i
          powyzej 3 bezplatnie na fundusz, reszta - trzeba szukac gdzie indziej. Nie wiem,
          czy to pani sie pomylila, czy ja zle uslyszalam. W kazdym razie w innych
          miejscach trzeba dluuugo czekac.
          • joko5 Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 03.08.09, 09:24
            Byłam z synem (1,5 roku) u dr Pawlaka na ul. Żelaznej na NFZ, czekałam na wizytę
            ok. 2 tygodni.
            • joko5 Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 03.08.09, 09:25
              Upewnij się tylko jak powinno wyglądać skierowanie, mi pani z okienka kazała
              przynieść skierowanie do por. preluksacyjnej, a gdzie indziej chcą do ortopedy.
              • gosiek289 Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 04.08.09, 09:11
                i tu chodzi o rozróznienie wiekowe - poroadnie preluksacyjna - jest dla dzieci
                do 1 roku zycia
                i w Promyku jest tam bardzo dobry lekarz Pytlasiński ( ale tylko przyjmuje na
                poradnie preluksacyjną)
                szczerze - ja poszłam na Dobrzyńską do ortopedy
                mimo, że w Promyku rehabilitujemy dziecko od urodzenia - ale ortopedy pow. roku
                nie mają
                a w czym rzecz - bo promyku jest świetna lekarka? Kawpisz - Uberna - jest
                lekarzem rehabilitacji - jako lekarz wad postawy - i ona co 3 miesiąc ocenia mi
                układ kostny synka( stopy, nogi, kręgosłu, kark, żeberka) - ale trzeba mieć od
                rodzinnego skierobanie do lek. rehabilitacji
                • joko5 Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 04.08.09, 17:41
                  > i tu chodzi o rozróznienie wiekowe - poroadnie preluksacyjna - jest dla dzieci
                  > do 1 roku zycia

W przychodni na Żelaznej pomimo wieku dziecka(1,5 roku)należy mieć skierowanie
                  do por. preluksacyjnej.
          • patrice7 Re: ortopeda dzieciecy na NFZ - Wroclaw 04.08.09, 23:36
            Dalej nie rozumiem,moze popros o to na pismie?;)
            Wiesz powiedziec moga wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka