Gość: Neo[EZN] IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.09, 09:24 fotopolska.eu/old/swp.jpg - rewelacja, w końcu polskie przepisy drogowe doganiają rzeczywistość :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pst Re: Nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 10:28 Wczoraj wróciłem z wakacji i przejeżdżałem przez to skrzyżowanie i zdziwiły mnie te pola na jezdni. Tylko czy to na pewno służy polepszeniu przepustowości skrzyżowania w godzinach szczytu? Może to jakaś reklama Arkad? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 11:01 Ktoś próbował na tym zahamować? Najlepiej po deszczu? Do do przydatności, zobaczymy. Wydaje mi się, że wyższy priorytet powinno mieć wyasfaltowanie ronda i pomalowanie na nim pasów, które przetrwają dłużej, niż dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pst Re: Nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 11:51 No właśnie. Czy w związku z pomalowaniem jezdni zostanie wprowadzona egzekucja (istniejącego) przepisu? W jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde44 Re: Nowe oznakowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.09, 13:48 na niektórych nie podziałą, ale generalnie efekt psychologiczny jest dobry - bardzo wyraźnie widać, gdzie nie wolno stanąć. niektórym może to pomóc w decyzji wjechać, czy nie wjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nam Re: Nowe oznakowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.09, 19:38 Bez wyegzekwowania zakazu, przemalowanie tego skrzyżowania nie ma całkowitego sensu. Na zwykłym szarym, odpowiednio wyedukowany kierowca też powinien wiedzieć, gdzie nie może stanąć. Zauważyłem, ze na samym środku zostawiono trochę miejsca - miejmy nadzieję, że dla etatowego "korkowego" policjanta, który mógłby właśnie egzekwować przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś