f_a_k_y 03.02.10, 20:22 witam, moja corka ma 18 lat,caly czas uczy sie dziennie w polsce.czy trzeba jakiegos zaswiadczenia z polski do ch.b ze sie uczy , np.ze szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: azkeel Re: child benefit IP: *.zone9.bethere.co.uk 03.02.10, 20:57 Prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: child benefit IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 04.02.10, 00:12 Dlaczego prowokacja ? www.benefity.org.uk/child-benefit/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: child benefit IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.02.10, 08:45 Czemu prowokacja? Bo jakos mi sie w glowie nie miesci, ze ktos chce pieniadze z moich podatkow na utrzymanie 18 letniej pannicy w Polsce. Ja juz bym nawet nic nie mowil gdyby pytala o to dziewczyna w 9 miesiacu ciazy, ktora mieszka tu od kilku lat. Placenie CB na doroslego czlowieka w Polsce to wedlug mnie przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaheasley Re: child benefit 04.02.10, 09:28 Niestety ale obawiam sie ze nie jest to prowokacja. Child Benefit przysluguje 'dzieciom' do 19 roku zycia, w niektorych przypadkach do 20 roku zycia, jezeli sie ucza w szkole typu non-advanced education, czyli ogolnie pojetej szkole sredniej, np. w polskim liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azkeel Re: child benefit IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.02.10, 10:51 Przysluguje... piekne slowo. Jak za dawnych lat, czy sie stoi czy sie lezy "pewna suma" sie nalezy. Mimo wszystko uwazam, ze to troche nie na miejscu brac kase w UK na doroslego czlowieka, ktory nie ma w zasadzie zadnych powiazan z tym krajem. Mniejsza z tym, nie ma co zamieniac tego watku na kolejna bezowocna dyskusje o benefitach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ms Re: child benefit IP: 155.136.80.* 04.02.10, 17:47 azkeel : a w glowie Ci sie miesci na co ida jeszcze te Twoje pieniadze z podatkow? Przejdz sie pod jobcentre plus pewnego slonecznego poranka ,zobaczysz wiecznych leni odbierajacych po 70f ,chociaz nie przepracowali w swoim zyciu czasem i miesiaca,poczytaj gazetki jak "osobom o innym kolorze skory" przyznano mieszkanko za 200 tys funtow wyposazone i nikt nie pracuje...Sam wiesz ze takich przykladow z tego podworka mozna podawac mnostwo...Wiec czymze jest ta kwota 80f miesiecznie dla kogos kto jeszcze kala sie takim czyms tutaj jak praca...PS: nie pije do Ciebie,wiesz o co mi chodzi...Musialbys byc obrazony na to wszystko wkolo o czym pisalem wyzej i wiecej...Nie ma sie wiec co stresowac...I wole zeby pieniadze dostal z moich podatkow Polak w kwocie 80 miesiecznie niz wieczny len w kwocie 280 miesiecznie z oplaconym wszystkim wkolo.Pozdro :) Bezstresowo bo i tak to nic nie zmieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liverpoolczyk Re: child benefit IP: 212.188.221.* 04.02.10, 20:33 pozatym w polsce alimenty tez placi sie na dziecko ? ktore ma do 25 lat o ile sie uczy. wiec 19 latka tym bardziej ma prawo do tego zasilku. na tym forum powyzej, jest sporo osob ktore zakonczyly nauke w wieku 12-14 lat i pewne rzeczy nie miesza im sie w glowach.....:-) Odpowiedz Link Zgłoś