olliesmum 15.05.10, 14:13 www.pkw.gov.pl/gallery/19/51/77/195177/Informacja_o_glosowaniu_za_granica_i__na_statkach.pdf - rejestracja do 17 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viwka Re: Wybory prezydenckie 26.05.10, 21:31 Ruszyła rejestracja - wybory.msz.gov.pl/ Adresy siedzib obwodowych komisji komisji wyborczych na terytorium Republiki Irlandii: Dublin I Royal Dublin Society, Ballsbridge, Dublin 4 Dublin II Royal Dublin Society, Ballsbridge, Dublin 4 Dublin III Royal Dublin Society, Ballsbridge, Dublin 4 Dublin IV Royal Dublin Society, Ballsbridge, Dublin 4 Cork I The Montenotte Hotel, Cork Cork II The Montenotte Hotel, Cork Waterford ISU, Mount Sion, Barrack Street Sligo Sligo City Hotel, Quay Street Galway Holy Trinity National Girls School, Walter Macken Road, Mervue Limerick I 12-16 The Crescent, O'Connell Avenue Limerick II 12-16 The Crescent, O'Connell Avenue UWAGA: Osoby głosujące w Dublinie, Cork i Limerick (gdzie jest więcej niż jedna komisja) nie wybierają numeru komisji, a wskazują jedynie miasto. Podział na poszczególne komisje zostanie dokonany po zakończeniu zapisów zgodnie z porządkiem alfabetycznym według nazwisk. Warunkiem udziału w głosowaniu jest zarejestrowanie się do spisu wyborców, prowadzonego przez Konsula, najpóźniej w 3 dniu przed dniem wyborów, tj. do dnia 17 czerwca br. - skopiowane z www ambasady. Odpowiedz Link Zgłoś
nika-ika Re: Wybory prezydenckie 27.05.10, 12:27 wlasnie sie zarejestrowalam :-) nareszcie zrobili to profesjonalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
annabetka Re: Wybory prezydenckie 29.05.10, 01:19 Wiemy wiemy...się właśnie zarejestrowały dzisiaj,ciekawe czy też taki tłum będzie jak na premiera?:):) I na kogo głosujecie tak w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Wybory prezydenckie 29.05.10, 09:03 Dzieki za link. Sie zarejestrowalam Odpowiedz Link Zgłoś
annabetka Re: Wybory prezydenckie 30.05.10, 01:56 A podobno,na innych forumach wyczytałam -my emigranci nie powinnyśmy /nie powinniśmy mieć prawa do głosowania:)Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Re: Wybory prezydenckie 11.06.10, 14:44 annabetka napisała: > A podobno,na innych forumach wyczytałam -my emigranci nie powinnyśmy /nie > powinniśmy mieć prawa do głosowania:)Co Wy na to ? To chyba zależy od samego emigranta. Są osoby, które zamierzają wrócić do kraju, więc to dla mnie oczywiste, że chcą w wyborach ten kraj kształtować. Ale są osoby, jak ja, które zamierzają zostać w obecnym kraju i ja, po prawie 4 latach emigracji, tego polskiego prawa głosu sobie odmawiam. Bo polityczna rzeczywistość Polski jest mi już słabo znana, i podejrzewam, że z biegiem lat zacznę zachowywać się jak, przykładowo, stara Polonia z Chicago. A to już nijak Polsce nie pomaga, na mój rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc pomocne linki: 23.06.10, 18:28 w pierwszej turze głosowaliśmy w Dublinie, jednak w czasie drugiej tury będziemy w Polsce na wakacjach, potrzebowaliśmy więc zaświadczenie z konsulatu, że jesteśmy uprawnieni do głosowania pewnie nie tylko my jesteśmy w podobnej sytuacji dlatego pozwalam sobie podać kilka przydatnych linków: informacje o tym co jest potrzebne jeśli chcemy zagłosować poza miejscem zamieszkania: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,7972200,Wybory_tuz_tuz__Jak_glosowac__Odpowiadamy_na_Wasze.html namiary na Wydział Konsularny Ambasady: www.dublin.polemb.net/index.php?documentName=contact namiary na mojego kandydata :-) www.bronislawkomorowski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc i jeszcze jedno 24.06.10, 17:55 można sie jeszcze dopisać do listy i zagłosować w II turze wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8058193,Przed_druga_tura_mozna_dopisac_sie_na_listy_wyborcze.html Odpowiedz Link Zgłoś