Dodaj do ulubionych

UK wprowadza nowe prawo ograniczajace imigracje

24.11.10, 02:00
Do Australii dotarly wiesci ze UK wprowadza nowe prawo ograniczajace imigracje, szczegolnie osob niewykwalifikowanych:
www.smh.com.au/world/uk-unveils-tough-new-immigration-rules-20101124-185xl.html
UK unveils tough new immigration rules
November 24, 2010 - 6:57AM

Britain said it would cut the number of non-EU migrants allowed to work in the country by a fifth to a maximum of 21,700 a year, as it seeks to radically slash immigration levels.

Home Secretary Theresa May also announced plans to tighten student and marriage visas, as the government seeks to cut migration from the current level of hundreds of thousands of arrivals a year, to tens of thousands.

"This is a comprehensive package that will help us to meet our goal of reducing net migration at the same time as attracting the brightest and the best and those with the skills our country needs," May told lawmakers.
Advertisement: Story continues below

Amid concerns over a shortage of jobs and the social impact of the new arrivals, ministers introduced a temporary cap on non-European Union immigrants earlier this year but had been consulting on a permanent solution.

Under the proposals outlined on Tuesday, which will take effect in April 2011, the number of skilled migrants allowed in without a job offer will be slashed to just 1000 a year, May told parliament's lower House of Commons.

However, the cap on skilled migrants with job offers will be increased to 20,700 - a total of 21,700, a reduction of a fifth on last year's figures.

This does not include intra-company transfers, but May said any employees wanting to come to work at the British branch of their firm for more than a year must earn at least 40,000 pounds ($65,000).

Meanwhile a new category of visas will be introduced for "wealth creators" and "people of exceptional talent", amid criticism that some of the brightest academics, scientists and artists will be stopped from coming to Britain.

Students, who represent almost two-thirds of non-EU migrants coming to Britain each year, will also be subject to much tougher conditions.

Ministers will consult on restricting entry to those studying degree-level courses, May said, warning that the intentions of "too many" of those applying for lower level courses was to come to Britain to earn money.

May also signalled a tougher approach to those hoping to marry British nationals and settle here, saying that from next week, all those applying for marriage visas must demonstrate "a minimum standard of English".

AFP

Luiza-w-Ogrodzie
Forum AUSTRALIA
Obserwuj wątek
    • ratpole Luska! 24.11.10, 02:55
      Czemu tych biednych ludzi w depresje wpedzasz?
      Po Tobie bym sie nie spodziewal.
      Pfuj, okrutna! hehehe
    • qvintesencja No chicken Louise 24.11.10, 08:01
      Taaa Louise, jako Ozzie masz droge do Londka zamknieta ale jestes przeciez Obywatelka Unii Europejskiej wiec masz full wypas na jej terenie. Tylko czy paszport RP ważny??
      • luiza-w-ogrodzie Re: No chicken Louise 26.11.10, 05:05
        qvintesencja napisał:

> Taaa Louise, jako Ozzie masz droge do Londka zamknieta ale jestes przeciez Obywatelka Unii Europejskiej wiec masz full wypas na jej terenie. Tylko czy paszport RP ważny??

To Ozzie maja droge do Londka zamknieta? A od kiedy? Moglabym sie tam spokojnie przeniesc w ramach firmy, bo ostatnio rekrutowali wewnetrznie osoby mojej specjalnosci do pracy w UK, ale powiedz mi po co mialabym jechac do UK (poza wizytami rodzinnymi)?

Co do twojego pytania, moj polski paszport jest niewazny, wygasl w tym roku. Nie odczuwam jego braku.

Luiza-w-Ogrodzie
        Mówił Kon Fu Tse: Chcesz być szczęśliwy kilka chwil? Upij się. Kilka lat? Ożeń się. Całe życie? Załóż ogród...
        • qvintesencja Re: No chicken Louise 26.11.10, 08:31
          luiza-w-ogrodzie napisała:
          > To Ozzie maja droge do Londka zamknieta? A od kiedy? Moglabym sie tam spokojnie
          > przeniesc w ramach firmy, bo ostatnio rekrutowali wewnetrznie osoby mojej spec
          > jalnosci do pracy w UK, ale powiedz mi po co mialabym jechac do UK (poza wizyta
          > mi rodzinnymi)?

No wiesz pozwolenia/zezwolenia/rozpatrzenia trzeba jednak miec a wladze zawsze moga odmowic ze kazdemu nie daja bo pilnuja imigracji. I jest czapa 20 000 na import fachowcow.

> Co do twojego pytania, moj polski paszport jest niewazny, wygasl w tym roku. Ni
          > e odczuwam jego braku.

Jasne ty jestes proud australian a nie jakies tam eu. Tylko te chmary ozzich w Londku i te tlumy co chcialyby sie tam przeniesc z Oz doceniaja unijne obywatelstwo i paszporty hehe.
          • ratpole Re: No chicken Louise 26.11.10, 13:15
            qvintesencja napisał:

> Tylko te chmary ozzich w Londku i te tlumy co chcialyby sie tam przeniesc z Oz

Co wy nam tu za chicken shit serwujecie, poruczniku Kwinta?
            Chmary Ozzich, chmary Szwabow, chmary polactwa i innej pomniejszej swoloczy w Londku?
            To wkoncu dobrze czy zle w tym UK?
            Zdecydujta sie, bo wam po racji przydzialowych sucharow wojskowych pojade!
    • princesswhitewolf Re: UK wprowadza nowe prawo ograniczajace imigrac 27.11.10, 00:18
      luiza a czy to dotyczy ciebie w jakis sposob, ze sie przejmujesz? Przeciez to w ogole nie dotyczy Polakow ani innych czlonkow UE
      • qvintesencja Dotyczy, dotyczy 27.11.10, 18:41
        princesswhitewolf napisała:

> luiza a czy to dotyczy ciebie w jakis sposob, ze sie przejmujesz? Przeciez to w
        > ogole nie dotyczy Polakow ani innych czlonkow UE

Ale ona jest Aussie proud nationalist ma nawet swoje forum (looknij przez jej sygnaturke) i za zadne skarby nie chce miec polskiego paszportu. Wiec to jej dotyczy ale jej to wisi bo dla niej liczy sie tylko land of Oz a Juropa jest down under hehe.
        • luiza-w-ogrodzie Q...sencja, strasznie sie miotasz 28.11.10, 00:44
          qvintesencja napisał:

> Ale ona jest Aussie proud nationalist ma nawet swoje forum (looknij przez jej sygnaturke) i za zadne skarby nie chce miec polskiego paszportu. Wiec to jej dotyczy ale jej to wisi bo dla niej liczy sie tylko land of Oz a Juropa jest down under hehe.

Jakos bardzo ciebie dotykaja moje posty a nawet istnienie forum Australia. Czemu sie tak miotasz i probujesz dodawac swoje zjadliwe i nieprawdziwe komentarze na moj temat?

Nie jestem "Aussie proud nationalist" (co to w ogole za dziwolag?). Nigdy tez nie mowilam ze "za zadne skarby nie chce miec polskiego paszportu". Po prostu w tej chwili go nie potrzebuje a zalatwianie paszportu przez sydnejski konsulat to droga przez meke, wiec po wygasnieciu odpuscilam sobie odnowienie tego dokumentu. Do celow turystycznych paszport AU najzupelniej mi wystarcza.

Owszem, dla mnie liczy sie bardziej "land of Oz" niz Europa, ale to chyba naturalne, skoro tutaj zyje?

Q...sencjo, wez gleboki oddech i zrelaksuj sie, zal patrzec, jak cierpisz.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          Forum AUSTRALIA
      • luiza-w-ogrodzie Re: UK wprowadza nowe prawo ograniczajace imigrac 28.11.10, 00:35
        princesswhitewolf napisała:

> luiza a czy to dotyczy ciebie w jakis sposob, ze sie przejmujesz? Przeciez to w
        > ogole nie dotyczy Polakow ani innych czlonkow UE

Princess, ja sie nie przejmuje zmiana prawodawstwa w UK, po prostu do naszych mediow dotarla taka informacja wiec podrzucilam na znane mi od lat forum "Praca w Wielkiej Brytanii i Irlandii" bo pomyslalam ze kogos to moze zainteresowac. Jezeli nie zainteresowalo, to watek umrze smiercia naturalna i tyle.

Pozdrawiam
        Luiza-w-Ogrodzie
        .¸¸><((((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><((((º>¸¸.
        Jak gadać z królikami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka