Dodaj do ulubionych

Przekleta fixed rate,mortgage.

01.02.12, 18:09
Witam,jestem na wysokim procecie wyjatkowo nie korzystnym ok 7%.Zostalo mi jeszcze przeszlo poltora roku.czy jest jakis sposob zeby przejsc wczesniej na nizsza?W Woolwich(tam gdzie mamy pozyczke)pytalam ale trzeba by zaplacic kare z gory:1970£ Niestety nie mam,nie wiem czy w gre wchodzi karta kredytowa zeby to zaplacic.Jakies doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: imho Re: Przekleta fixed rate,mortgage. IP: *.know.cable.virginmedia.com 01.02.12, 18:49
      wszystko zależy od tego, na jaki procent udałoby ci się wziąć nowy kredyt i jaka kwota wchodzi w grę. 1970 funtów podzielić na 18 to przeszło 100 funtów miesięcznie. O tyle właśnie twoje nowe raty musiałyby być niższe od obecnych, abyś wyszła na zero. Do tego musiałabyś doliczyć koszty kredytu, bo jak rozumiem gotówki nie masz (btw karta kredytowa niewątpliwie ten cały interes zmieniłaby w kompletny bajzel, ale nawet zwykły kredyt konsumencki może dodać sporo do równania). Policz wszystko na spokojnie i być może łatwiej ci będzie wybrać najlepszą opcję. Pamiętaj o swojej ratingu, którego za pół roku będziesz chciała użyć by dostać najlepszą możliwą ofertę. Każdy dodatkowy funt zobowiązań będzie miał wpływ.
    • Gość: lolla Re: Przekleta fixed rate,mortgage. IP: *.zone5.bethere.co.uk 02.02.12, 18:01
      nieprzemyslany dlugookresowy fixed rate! ja mialam tylko 2 letni, i teraz raduje sie 2.5% zmiennym od ponad 2 lat.
      chyba w Twoim wypadku trzeba przeczekac ten okres. jedynie co mozesz zrobic to jesli masz w umowie dozwolone nadplacanie kredytu podczas okresu fixed (ja np. mialam do kwoty L500 miesiecznie) i masz srodki to to robic przez te 1.5 roku. to troszeczke obnizy wartosc odsetek, gdyz bedzie sie zmniejszalo zadluzenie. ale to bardzo duzo nie zmieni tak czy siak.
      jesli bralas kredyt kilka lat temu, ok. 6-7 to nikt nie wiedzial, ze oprocentowanie spadnie na leb, szyje i doradzano te nieszczesne dlugookresowe fixed rate, natomiast odradzano trackery, ktore okazaly sie strzalem w 10.
      pomysl z karta kredytowa jest nie trafiony. przypuszczam, ze jeszcze powiekszylabys swoje koszty w uwzglednionym 18 miesiecznym okresie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka