opty13 06.07.04, 09:39 Patrzac na liczbe watkow, ktore podciagnelas do gory w poszukiwaniu odpowiedzi na TO fundamentalne pytanie....stwierdizlem u Ciebie symptomy ....ZARADNOSCI ;-) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.i.r.a.n.d.a Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 08.07.04, 09:18 hahahaha ale mnie rozbawiłeś :) miło mi dzięki :P . Wiesz.. tak w ogóle to jestem zdziwiona że tak mało osób tu sie udziela i cokolwiek odpisuje. W działach uroda , moda itd. codziennie ludzie odpisuja po kilka odpowiedzi a tu na takich dość poważnych zapytaniach wieje pustkami.To troche przykre bo wg. mnie świadczy o tym jak to własnie Polak pomaga drugiemu Polakowi a już w szczegolności jesli tyczy sie Londynu. Także uwaga dla wszystkich : liczcie przed wszystkim na siebie bo może być tak , ze Polak zagarnie wasze ostatnie pieniądze za "znalezienie pracy" i nie bedziecie mieli za co wracać doPolski ( ja jestem przezorna i wykupiłam bilet w 2 strony z jedną open hihi) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
opty13 Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 08.07.04, 09:42 Nie dziw sie temu. Sam bylem niedawno w podobnej sytuacji. W UK jestem os dwoch miesiecy i rowniez szukalem odpowiedzi na wiele pytan. Ci ktorzy mieszkaja w UK odpowiadali juz dziesiatki razy na identyczne pytania, ale i tak sa cierpliwi. Na polonii w watku "spotkanie w Londynie" moglabys znalezc mnostwo odpowiedzi, jesli sa archiwizowane. Rok temu rowniez rozpoznawalem grunt w UK i towarzystwo tam skupiono udzielilo mi sporo informacji. Sporo dyskusji na tematy brytyjskie jest rowniez "dziecko"(lub edziecko, nie pamietam)w "swiecie". Jest tam grupka mam wymieniajacych swoje wrazenia i doswiadczenia z roznych zakatkow UK w tym Londynu. Jako .....wscibski....tata tez tam czasem zagladam :-)))). Lepiej nie generalizuj stwierdzen o Polakach, bo latwo kogos skrzywdzic. Jest wielu, ktorzy pomagaja i niestety maja pozniej problemy (to znam akurat z doswiadczen zza kanalu). Mimo wszystko ludzie, jesli maja mozliwosc poznac Cie blizej, na ogol sa zyczliwi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 08.07.04, 10:05 zgadzam sie z Opty (dolaczyl do watku wspomnianego wyzej) - rad udzielalismy mu wspolnie na forum i na priva - czasami juz nam sie po prostu nie chce (eh, starzejemy sie) a odnosnie M.i.r.a.n.d.y to zgadzam sie z przedmowca - z zapleczem w osobie taty i swoja energia na pewno dasz sobie rade - pamietaj tylko, ze Anglia nie konczy sie na Londynie a tymbardziej , ze wiecej pracy mozna znalezc, gdzie jest mniej Polakow, wiec nie wahaj sie przed przeprowadzka "za chlebem" - sprawdz prace na www.thegumtree.com Odpowiedz Link Zgłoś
opty13 do Izy 08.07.04, 10:20 izabelski napisała: Cos mi sie widzi, ze ona juz siedzie w autobusie i marzy o tej Ziemi Obiecanej (na dwa tygodnie lub dluzej) :-) > zgadzam sie z Opty (dolaczyl do watku wspomnianego wyzej) - rad udzielalismy mu > > wspolnie na forum i na priva - czasami juz nam sie po prostu nie chce (eh, > starzejemy sie) > a odnosnie M.i.r.a.n.d.y to zgadzam sie z przedmowca - z zapleczem w osobie > taty i swoja energia na pewno dasz sobie rade - pamietaj tylko, ze Anglia nie > konczy sie na Londynie a tymbardziej , ze wiecej pracy mozna znalezc, gdzie > jest mniej Polakow, wiec nie wahaj sie przed przeprowadzka "za chlebem" - > sprawdz prace na > www.thegumtree.com Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 09.07.04, 13:37 pamietaj tylko, ze Anglia nie > konczy sie na Londynie a tymbardziej , ze wiecej pracy mozna znalezc, gdzie > jest mniej Polakow, wiec nie wahaj sie przed przeprowadzka "za chlebem" - > sprawdz prace na > www.thegumtree.com izabelski-święta racja, ja tu w ogóle Polaków nie widuję, wszyscy walą na Londyn,a jak tu fajnie w Midlands;) Dżadżjenka Odpowiedz Link Zgłoś