Dodaj do ulubionych

do M.i.r.a.n.d.y :-)

06.07.04, 09:39
Patrzac na liczbe watkow, ktore podciagnelas do gory w poszukiwaniu
odpowiedzi na TO fundamentalne pytanie....stwierdizlem u Ciebie
symptomy ....ZARADNOSCI ;-)

Powodzenia
Obserwuj wątek
    • m.i.r.a.n.d.a Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 08.07.04, 09:18
      hahahaha ale mnie rozbawiłeś :) miło mi dzięki :P . Wiesz.. tak w ogóle to
      jestem zdziwiona że tak mało osób tu sie udziela i cokolwiek odpisuje. W
      działach uroda , moda itd. codziennie ludzie odpisuja po kilka odpowiedzi a tu
      na takich dość poważnych zapytaniach wieje pustkami.To troche przykre bo wg.
      mnie świadczy o tym jak to własnie Polak pomaga drugiemu Polakowi a już w
      szczegolności jesli tyczy sie Londynu. Także uwaga dla wszystkich : liczcie
      przed wszystkim na siebie bo może być tak , ze Polak zagarnie wasze ostatnie
      pieniądze za "znalezienie pracy" i nie bedziecie mieli za co wracać doPolski (
      ja jestem przezorna i wykupiłam bilet w 2 strony z jedną open hihi) Buziaki
      • opty13 Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 08.07.04, 09:42
        Nie dziw sie temu. Sam bylem niedawno w podobnej sytuacji. W UK jestem os dwoch
        miesiecy i rowniez szukalem odpowiedzi na wiele pytan. Ci ktorzy mieszkaja w UK
        odpowiadali juz dziesiatki razy na identyczne pytania, ale i tak sa cierpliwi.
        Na polonii w watku "spotkanie w Londynie" moglabys znalezc mnostwo odpowiedzi,
        jesli sa archiwizowane. Rok temu rowniez rozpoznawalem grunt w UK i towarzystwo
        tam skupiono udzielilo mi sporo informacji.

Sporo dyskusji na tematy brytyjskie jest rowniez "dziecko"(lub edziecko, nie
        pamietam)w "swiecie". Jest tam grupka mam wymieniajacych swoje wrazenia i
        doswiadczenia z roznych zakatkow UK w tym Londynu. Jako .....wscibski....tata
        tez tam czasem zagladam :-)))).
        Lepiej nie generalizuj stwierdzen o Polakach, bo latwo kogos skrzywdzic. Jest
        wielu, ktorzy pomagaja i niestety maja pozniej problemy (to znam akurat z
        doswiadczen zza kanalu). Mimo wszystko ludzie, jesli maja mozliwosc poznac Cie
        blizej, na ogol sa zyczliwi.

Pozdrawiam
        • izabelski Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 08.07.04, 10:05
          zgadzam sie z Opty (dolaczyl do watku wspomnianego wyzej) - rad udzielalismy mu
          wspolnie na forum i na priva - czasami juz nam sie po prostu nie chce (eh,
          starzejemy sie)
          a odnosnie M.i.r.a.n.d.y to zgadzam sie z przedmowca - z zapleczem w osobie
          taty i swoja energia na pewno dasz sobie rade - pamietaj tylko, ze Anglia nie
          konczy sie na Londynie a tymbardziej , ze wiecej pracy mozna znalezc, gdzie
          jest mniej Polakow, wiec nie wahaj sie przed przeprowadzka "za chlebem" -
          sprawdz prace na
          www.thegumtree.com
          • opty13 do Izy 08.07.04, 10:20
            izabelski napisała:

Cos mi sie widzi, ze ona juz siedzie w autobusie i marzy o tej Ziemi Obiecanej
            (na dwa tygodnie lub dluzej) :-)

> zgadzam sie z Opty (dolaczyl do watku wspomnianego wyzej) - rad udzielalismy
            mu
            >
            > wspolnie na forum i na priva - czasami juz nam sie po prostu nie chce (eh,
            > starzejemy sie)
            > a odnosnie M.i.r.a.n.d.y to zgadzam sie z przedmowca - z zapleczem w osobie
            > taty i swoja energia na pewno dasz sobie rade - pamietaj tylko, ze Anglia nie
            > konczy sie na Londynie a tymbardziej , ze wiecej pracy mozna znalezc, gdzie
            > jest mniej Polakow, wiec nie wahaj sie przed przeprowadzka "za chlebem" -
            > sprawdz prace na
            > www.thegumtree.com
          • jagienka.harrison Re: do M.i.r.a.n.d.y :-) 09.07.04, 13:37
            pamietaj tylko, ze Anglia nie
            > konczy sie na Londynie a tymbardziej , ze wiecej pracy mozna znalezc, gdzie
            > jest mniej Polakow, wiec nie wahaj sie przed przeprowadzka "za chlebem" -
            > sprawdz prace na
            > www.thegumtree.com

izabelski-święta racja, ja tu w ogóle Polaków nie widuję, wszyscy walą na
            Londyn,a jak tu fajnie w Midlands;)

Dżadżjenka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka