Gość: Jaro
IP: *.range81-156.btcentralplus.com
20.03.13, 11:29
Ludzie dabatuja o milimetrowych kwestiach budzetowych, a o rewolucji w tax credytach jakos cicho. Chyba ze czegos nie rozumiem, a rozumiem ze wszelkie zasilki (oprocz rent inwalidzkich itp) beda od pazdziernika zlikwidowane dla osob z oszczednosciami £16,000+. Wydaje mi sie ze takich osob jest calkiem sporo, zwlaszcza imigrantow na dorobku ktorzy jakis tam CTC czy inny benefit dostaja. Ciekawe co ludzie z tym fantem zrobia, czy kupia i zakopia zloto zeby udawac ze nia maja oszczednosci, czy te oszczednosci wywiaza za granice? Czy moze nie ma takich ludzi ktorzy maja £16,000 oszczednosci i biora benefity? Ale jesli dostali pieniadze w spadku albo sprzedali nieruchomosc w PL zbierajac na depozyt w UK to moga przeciez zarabiac malo i miec calkiem sporo oszczednosci.
Ja nie ustosunkowuje sie do zasilku jako takiego, tzn czy to jest sluszne rozwiazanie czy nieslusze, tylko zastanawia mnie ze o tak istotniej sprawie jakos sie nie dyskutuje, a jest to chyba najwieksze wydazenie 2013 z punktu widzenia rodzin ledwie wiazacych koniec z koncem.