07.11.05, 23:32
hejka,
niedlugo przenosze sie do swindon (poludniowy-zachod) i mam pytanie do osob
tam mieszkajacych - czy znajde gdzies w poblizu sklep z polskim jedzeniem?
niestety, do pewnych rzeczy zawsze bedzie mi teskno...
z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • lol21ndm Re: swindon 08.11.05, 01:17
      W Swindon historycznie juz jest spore Polish community. Wiem, ze napewno jest
      polska msza (moze i parafia), wiec byc moze i sklep sie znajdzie...
      Tym bardziej, ze nowe sklepy wyrastaja jak po deszczu (nawet w mojej dziurze
      juz jeden jest... strasznie czuc go rybami).

Powodzenia w szukaniu! :)
    • kkss2 Re: swindon 15.11.05, 16:47
      owszem,jest w centrum miasta,niedaleko Regent Street.Nazywa sie MARYLA.mieszkam
      tu od czerwca 2004 i czasami z niego korzystam,a wogole jest tu ok 7000 Polakow
      z obecnej (unijnej) emigracji wiec kazdy Ci powie gdzie to jest.Na ulicach
      centrum powszechny jest jezyk polski z powazaniem kris
    • norekon Re: swindon 15.11.05, 17:31
      witam
      tez mieszkam w swindon (niestety - po przeprowadzce z pieknej szkocji moge
      tylko powiedziec niestety).
      owszem mamy tu polski sklep - u slawnej madam Maryli (czlowieka orkiestry).
      rzeczywiscie mozna kupic tam kilka przedmiotow niezbednych do zycia kazdemu
      polakowi. problem sa ceny... nie jest to tani sklep. nie znam zrodel
      zapoatrywania sie madam maryli ale podejzewam ze pochodza one z londynskich
      polskich sklepow w ktorych jest znacznie taniej.
      to tyle
      do zobaczenia gdzies na ulicy w swindon
      pozdr
      konrad
    • tata_kazika Re: swindon 16.11.05, 21:24
      Mieszkalem prawie rok w Swindon, teraz mieszkam ok 20 mil od Swindon,ale z tego
      co pamietam to jest w centrum misata polski sklep nazywany przez Polaków "U
      Maryli". Jest on chyab na Groundwell Road (albo Street) niedaleko kosciola w
      ktorym sa msze w jezyku polskim i niedaleko pizzerni, w ktorej 99% zalogi to
      Polacy. Inny punkt charakterystyczny to Swindon College (ok 100m od polskiego
      sklepu). Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem
      Powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka