Dodaj do ulubionych

merrill w londynie

13.11.05, 20:19
witam

byl ktos moze tam na rozmowie kwalifikacyjnej? czego moge sie spodziewac?

wielkie dzieki za wszelka pomoc
Obserwuj wątek
    • 1977kasia Re: merrill w londynie 15.11.05, 19:22
      Hej, nie bylam w Merrilu na rozmowie ale ja bylam za to (i obecnie pracuje) w
      funduszu hedgingowym w city, mam kilku znajomych w JPM wiec chyba moge sie
      wypowiadac. zakres zalezy od Twojego doswiadczenia - jezeli jestes swieza
      zielenina po studiach to ostrzegam beda maglowac - a to dlatego ze nie moga sie
      oprzec na praktycznej wiedzy/referencjach z poprezdnich miejsc pracy. A wiec
      jezeli jestes tzw. graduate przygotuj sie na kretynskie pytania typu widzisz
      kogos nieprzytomnego lezacego na ulicy i spieszysz sie na spotkanie, co robisz,
      gdzie chcesz byc za 5 lat i uwaga z odpowiedzia typu prezes firmy - to sztampa,
      pytania merytoryczne z zakresu studiow/pracy licencjackiej/magisterskiej itp.
      zwykle minimum 5 osob bedzie Cie maglowac. Jezeli masz magistra to jest to Twoj
      atut, bo tutaj zwykle studia koncza z lecencjatem a magisterke robia potem.
      Jezeli masz juz doswiadczenie zawodowe to rozmowa jest bardziej cywilizowana i
      przypomina normalne interview w Polsce. Uwaga na referencje, oni je
      autentycznie sprawdzaja, wiec podaj kogos nie tylko Ci zyczliwego ale takze
      dobrze wygadanego. Powodzenia. daj znac jak Ci poszlo.
      • lw82 Re: merrill w londynie 15.11.05, 20:28
        hej

dzieki za odpowiedz. u mnei jest tak,ze konce magistra w PL i koncze BA w UK.
        Aplikuje na graduate 2006, doswiadczenie mam spore, wiec stad moje pytanie, czy
        wiecej jest gadania typu behavioralnego czy merytorycznego.

pozdrawiam
      • lol21ndm Re: merrill w londynie 15.11.05, 22:39
        Nie wiem akurat czy to Wam pomoze, ale przy maglowaniu bywa roznie.
        Najciekawsze sa Operational Assessments: mialam roznego rodzaju pytania;
        niektore calkiem szalone (typu za dwa dni masz ewakuowac cala Isle of Wight -
        co robisz...? badz: za piec lat kazdy urzad pocztowy ma obslugiwac klientow-
        turystow w ich wlasnych jezykach - no, oczywiscie nie we wszystkich jezykach,
        ale np. piec najpopularniejszych jezykow Europy... ty jestes odpowiedzialna za
        sukces tego przedsiewziecia - co zrobisz?)
        • lw82 Re: merrill w londynie 16.11.05, 16:03
          dzieki za widomosci. w ktorym banku bylas?
          • lol21ndm Re: merrill w londynie 16.11.05, 23:12
            Ja nie w banku... tylko tak ogolnie o rekrutacji w duzych firmach...
      • a.swierek Re: merrill w londynie 24.11.05, 21:20
        Kasia a nie potrzebuja tam u ciebie kogoś do pracy? właśnie kończę licencjat z
        informatyki i ekonometrii z całkiem niezłymi ocenami, poza tym interesuje się
        rynkiem kapitałowym i makroekonomią, jedyny problem to angielski jedynie na
        poziomie intermediate.
        • bumbum4 Re: merrill w londynie 25.11.05, 02:32
          a.swierek napisał:

> jedyny problem to angielski jedynie na poziomie intermediate.

W takim razie zapraszam do mojego lokalnego College na rozwiniecie
          angielskiego. :)
          • lw82 Re: merrill w londynie 14.01.06, 15:32
            no wiec bylem na wszystkich etapach tego procesu rekrutacyjnego, tzn interview
            #1, interview #2, assessment center i 3x final interview, jesli jest ktos
            zainteresowany tym tematem i jakimis detalami to sluze pomoca, piszcie na maila.
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka