lw82 13.11.05, 20:19 witam byl ktos moze tam na rozmowie kwalifikacyjnej? czego moge sie spodziewac? wielkie dzieki za wszelka pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1977kasia Re: merrill w londynie 15.11.05, 19:22 Hej, nie bylam w Merrilu na rozmowie ale ja bylam za to (i obecnie pracuje) w funduszu hedgingowym w city, mam kilku znajomych w JPM wiec chyba moge sie wypowiadac. zakres zalezy od Twojego doswiadczenia - jezeli jestes swieza zielenina po studiach to ostrzegam beda maglowac - a to dlatego ze nie moga sie oprzec na praktycznej wiedzy/referencjach z poprezdnich miejsc pracy. A wiec jezeli jestes tzw. graduate przygotuj sie na kretynskie pytania typu widzisz kogos nieprzytomnego lezacego na ulicy i spieszysz sie na spotkanie, co robisz, gdzie chcesz byc za 5 lat i uwaga z odpowiedzia typu prezes firmy - to sztampa, pytania merytoryczne z zakresu studiow/pracy licencjackiej/magisterskiej itp. zwykle minimum 5 osob bedzie Cie maglowac. Jezeli masz magistra to jest to Twoj atut, bo tutaj zwykle studia koncza z lecencjatem a magisterke robia potem. Jezeli masz juz doswiadczenie zawodowe to rozmowa jest bardziej cywilizowana i przypomina normalne interview w Polsce. Uwaga na referencje, oni je autentycznie sprawdzaja, wiec podaj kogos nie tylko Ci zyczliwego ale takze dobrze wygadanego. Powodzenia. daj znac jak Ci poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
lw82 Re: merrill w londynie 15.11.05, 20:28 hej dzieki za odpowiedz. u mnei jest tak,ze konce magistra w PL i koncze BA w UK. Aplikuje na graduate 2006, doswiadczenie mam spore, wiec stad moje pytanie, czy wiecej jest gadania typu behavioralnego czy merytorycznego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: merrill w londynie 15.11.05, 22:39 Nie wiem akurat czy to Wam pomoze, ale przy maglowaniu bywa roznie. Najciekawsze sa Operational Assessments: mialam roznego rodzaju pytania; niektore calkiem szalone (typu za dwa dni masz ewakuowac cala Isle of Wight - co robisz...? badz: za piec lat kazdy urzad pocztowy ma obslugiwac klientow- turystow w ich wlasnych jezykach - no, oczywiscie nie we wszystkich jezykach, ale np. piec najpopularniejszych jezykow Europy... ty jestes odpowiedzialna za sukces tego przedsiewziecia - co zrobisz?) Odpowiedz Link Zgłoś
lw82 Re: merrill w londynie 16.11.05, 16:03 dzieki za widomosci. w ktorym banku bylas? Odpowiedz Link Zgłoś
lol21ndm Re: merrill w londynie 16.11.05, 23:12 Ja nie w banku... tylko tak ogolnie o rekrutacji w duzych firmach... Odpowiedz Link Zgłoś
a.swierek Re: merrill w londynie 24.11.05, 21:20 Kasia a nie potrzebuja tam u ciebie kogoś do pracy? właśnie kończę licencjat z informatyki i ekonometrii z całkiem niezłymi ocenami, poza tym interesuje się rynkiem kapitałowym i makroekonomią, jedyny problem to angielski jedynie na poziomie intermediate. Odpowiedz Link Zgłoś
bumbum4 Re: merrill w londynie 25.11.05, 02:32 a.swierek napisał: > jedyny problem to angielski jedynie na poziomie intermediate. W takim razie zapraszam do mojego lokalnego College na rozwiniecie angielskiego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lw82 Re: merrill w londynie 14.01.06, 15:32 no wiec bylem na wszystkich etapach tego procesu rekrutacyjnego, tzn interview #1, interview #2, assessment center i 3x final interview, jesli jest ktos zainteresowany tym tematem i jakimis detalami to sluze pomoca, piszcie na maila. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś