Dodaj do ulubionych

call centre

IP: *.retsat1.com.pl 21.01.06, 16:05
Witam, czy ktoś może pracował w call centre w UK bądź Irlandii? czy mógłby
sprecyzować tą pracę ponieważ zamierzam ubiegać się o taki rodzaj pracy a nie
wiem czy podołam bo słyszaem różne rzeczy na ten temat. co się liczy
najbardziej, czy warto jeszcze w pOlsce jej szukać? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • parsnip Re: call centre 21.01.06, 18:50
      ja pracuję w callcentre. napisz do mnie na maila. mozemy sie ustawic na gg.
      • Gość: doktor Re: call centre IP: *.retsat1.com.pl 21.01.06, 21:35
        ok, ale nie znam mejla. mój nr gg: 8230214, pozdrawiam
        • Gość: rududu10 Re: call centre IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 21.01.06, 22:06
          ja pracowalam w customer service-call center, ale to bylo w malej firmie a nie u podwykonawcy, wiec
          moje doswiadczenie na niewiele sie przyda. z tego co slyszalam, od znajomych ktorzy pracowali w
          prawdziwych wielkich call center, to moze byc nieciekawie, jesli chodzi o atmosfere, ale to pewnie zalezy
          od firmy.
        • walesa4 Re: call centre 22.01.06, 18:33
          jego mail to nazwajakąsięzalogowałnaforum@gazeta.pl :)
          • barbakana Re: call centre 22.01.06, 18:50
            wysłałem mu wiadomość ale póki co brak responsa.
    • chococake Re: call centre 22.01.06, 16:29
      no wiesz, zakladam ze bardzo dobrze znasz angielski, bo do call centre nie
      biora osob ktore cos tam dukaja, wiec moge ci powiedziec, ze majac dobry jezyk
      za taka sama place mozesz znalezc cos lepszego i bardziej interesujacego i
      mniej stresujacego.

poczytaj sobie raport
      www.channel4.com/health/microsites/0-9/4health/stress/saw_callcenter.html
      • parsnip Re: call centre 23.01.06, 09:50
        Praca w Callcentre wcale nie musi byc stresujaca. Ja pracuje w takim miejscu juz
        prawie rok i ani razu nie doswiadczylem stresu. Mamy tu naprawde przyjemna
        atmosfere. Sami mozemy zarzadzac swoim czasem, a wynagrodzenie jest calkiem
        dobre. Wykonujemy rozmowy wychodzace (outbound calls). Z drugiej strony
        slyszalem o miejscach gdzie ludzie musza zasuwac jak na kasie w hipermarkecie i
        caly czas podwyzsza im sie targety.
      • jasiubleep Re: call centre 23.01.06, 10:07
        Jesli nie biora takich, co nie potrafia po angielsku to skad ich tyle?
        Oczywiscie nie mam na mysli call centers in India tylko te z z ciezkim
        slowianskim akcentem.
        • Gość: Mala Re: call centre IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 23.01.06, 13:01
          bo to typ pracy ktorej miejscowi tez wykonywac nie maja ochoty. stres, kokosow sie nie zarabia, no i
          myslicie ze praca w ktorej nic tylko wydzwania sie po ludzich wciskajac im rozne kity to takie fajne i
          rozwijajace zajecie? jeszcze pol biedy jak chodzi o jakis technical support, gdzie na wyzszym szczeblu
          czasami trzeba miec wiedze fachowa.
          a ze duzo w nich Slowian, nawet z akcentem, to pewnie dlatego, ze pomimo wszystko to jest praca
          "umyslowa". wyksztalcony Irlandczyk/Anglik bedzie wolal robic cos lepszego, a niewyksztalcony jest
          niestety zbyt tempy zeby sobie w takiej pracy poradzic. z braku laku biora wiec cudzoziemcow, bo
          nawet jak po angielsku prefekt nie mowia, to intelektem i operatywnoscia nadrobia. no i sa bardziej
          zmotywowani.
    • Gość: um Re: call centre IP: 193.129.161.* 23.01.06, 14:36
      co za idiotyzmy wypisujecie!
      Nas na cale call centre jest raptem dwie bo jedyna mowimy przyzwoicie po
      angielsku.trudno sie tu dostac bo wlasnie dla wielu Polakow nienaganny
      angielski bez akcentu jest przeszkoda.
      Ja tam bardzo sobie chwale i to do mnie dzwonia jak juz a nie ja do ludzi.
      • parsnip Re: call centre 23.01.06, 16:19
        Nie wpadlas na to, ze sa rozne firmy, rowniez takie, ktore zatrudniaja ledwo
        dukajacych Polakow i placa im minimalna stawke? To, ze u Ciebie w firmie sa
        tylko dwie Polki o niczym nie swiadczy.
    • Gość: um Re: call centre IP: 193.129.161.* 23.01.06, 16:21
      no to wielce wspolczuje!
      • parsnip Re: call centre 23.01.06, 16:26
        komu? z jakiego powodu?
    • Gość: um Re: call centre IP: 193.129.161.* 23.01.06, 16:35
      Dziadowskiej firmy,takiz plac i polactwa w firmie.
      • parsnip Re: call centre 23.01.06, 16:47
        haha. A czy gdzies napisalem, ze pracuje w dziadowskiej firmie z polactwem i
        kiepskimi wynagrodzeniami? Czy fakt, że widuję na ulicy Polskich dresiarzy
        oznacza, że sam nim jestem? Czytaj uwazniej bo inaczej nie bedzie sensu z Tobą
        dyskutowac krolewno.
    • Gość: um Re: call centre IP: 193.129.161.* 23.01.06, 16:57
      Wielkie przpraszam Drogi Panie.Nie o to mi chodzilo.
      • parsnip Re: call centre 23.01.06, 16:59
        Ależ nie gniewam się :o)
        • Gość: rududu10 Re: call centre IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 23.01.06, 17:47
          a ja myslalam ze tych Polakow to zatrudniaja w call center ze wzgledu na klientow dzwoniacych z Polski,
          bo taka opcja jest tez przeciez mozliwa.
          ja akurat pracowalam w ten sposob, bo swietnie znam francuski.
          • Gość: o``o Re: call centre IP: *.server.ntli.net 23.01.06, 21:23
            różnie to bywa
    • Gość: ... Re: call centre IP: 81.144.230.* 25.01.06, 17:18
      ja bym chetnie pojechal pracowac Call Centre. Slyszalem, ze baaaardzo dbaja w
      takich firmach o pracownikow, bo na szkolenie kupe kasy wydaja.
      Mozesz mi dac jakies namiary?
    • Gość: ... Re: call centre IP: 81.144.230.* 26.01.06, 17:41
      powaznie prosze o namiary...
      • Gość: forget me not Re: call centre IP: .1P3D* / 167.127.163.* 01.02.06, 19:52
        ja pracuje w call centre albo moze lepiej powiedziec w help desk albo jeszcze
        lepiej technical support. i nie zgadzam sie z opiniami ze praca w call centre
        to hanba i plama na cv. to kompletna bzdura. faktem jest zeby dostac sie do
        technical support (call centre) tzreba dobrze znac angielski. i to nie tylko
        czytac ale tez swobodnie rozmawiac. w kazdym badz razie jak do tej pory to nie
        mam na co narzekac. i chyba raczej nie bede narzekal
        • Gość: ... Re: call centre IP: 81.144.230.* 02.02.06, 13:18
          Mam znajomych ktorzy pracuja i sa bardzo zadowoleni. Wiadomo, ze do tego trzeba
          miec predyspozycje. Tez by sie chetnie na cos takiego zahaczyc chciala...
          Zawsze to praca biurowa w anglii i kolejna rzecz, ktora mozna dodac do CV. Dla
          niektorych praca ta staje sie zabawa i sposobem na zycie. Dla jakiej frmy
          pracujesz??
          • Gość: forget me not Re: call centre IP: .1P3D* / 167.127.107.* 02.02.06, 15:04
            Northbrook technology. jak na razie jest fajnie. firma jest rzeczywiscie
            nastawiona "pro ludzko". mam nadzieje ze to sie nie zmieni. i szczerze powiem
            ze w tym dziale w ktorym ja pracuje i to co robie ma malo wspolnego z typowym
            call centre
    • kerryman zalezy jakie call centre 02.02.06, 15:04
      sa rozne typy call centre - takie, w ktorych sie dzwoni do klientow i takie w
      ktorych rozmowy sie odbiera. Sa takie, w ktorych sie cos sprzedaje - np. tele2
      albo takie, w ktorych sie ludziom pomaga - zapeniajac wszelkiego rodzaju support.
      sa tez i takie, w ktorych robi sie mase roznych rzeczy - przelewy, autoryzacje,
      podawanie informacji itd. tak jak np western union. wg mnie to bardzo dobra
      praca. owszem, z dobrym jezykiem i doswiadczeniem mozna dostac lepsza prace, ale
      takie western union jest chyba najlepszym miejscem do ich zdobycia.
      • Gość: ... Re: zalezy jakie call centre IP: 81.144.230.* 02.02.06, 15:14
        Szukalam troche na necie i w tego co zauwazylam to sa w UK glownie call centre,
        w ktoych odbiera sie telefony... i do takiego chetnie bym sie zalapala...
        • kerryman Re: zalezy jakie call centre 02.02.06, 15:16
          sprobuj british telecom
          • Gość: ... Re: zalezy jakie call centre IP: 81.144.230.* 02.02.06, 15:30
            wielkie dzienx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka