Dodaj do ulubionych

tanie przelewy z irlandii do polski, w euro...

IP: *.devs.futuro.pl 15.03.06, 11:49
witam!jak w temacie,czy jest mozliwosc,jesli tak to jak to zrobic zeby wyslac
pieniadze do danej osoby,i zeby odbiorca otrzymal pieniazki w euro?z gory
dziekuje za odpowiedzi, jesli nie ma takiej mozliwosci,i zawsze przeliczaja
na zlotowki przy wyplacie,to poprosze o jakies namiary na bank lub firme
ktora zrobi mi przelew tanio i w miare nie za dlugo,no i przede wszystkim
uczciwie!
Obserwuj wątek
    • Gość: buttermilk Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. IP: 213.94.246.* 15.03.06, 17:04
      Bank of Ireland --> ING Bank Slaski (konto w euro) - oplata za przelew 50 c, do
      3 dni roboczych
      • kerryman Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. 15.03.06, 17:52
        50c ok, zgadza sie. a o ile mniej pieniedzy dociera na konto osoby odbierajacej?
        (50c jest tylko wtedy gdy oplaty zarowno banku wysylajacego jak i odbierajacego
        pokrywa odbiorca
        • buttermilk Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. 16.03.06, 10:05
          dociera 100 % kwoty, ktora wysylam. Wiem, ze nie w kazdym banku jest tak samo
          dlatego napisalam do jakiego banku w PL wysylam.
          • kerryman Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. 18.03.06, 16:23
            > dociera 100 % kwoty, ktora wysylam. Wiem, ze nie w kazdym banku jest tak samo
            > dlatego napisalam do jakiego banku w PL wysylam.

sprawdz jeszcze raz - dokladnie. nie ma takiej mozliwosci, zeby kosztowalo to
            tylko 50c. ktos musi za to placic. czy to bedziesz ty, czy odbiorca. zaden bank
            za darmo nie pracuje. w to po prostu nie uwierze.
            • Gość: buttermilk Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 20.03.06, 14:24
              Sprawdzilam. Wysylam w ten sposob pieniadze juz ponad rok i dochodzi 100 %
              kwoty, a ja place tylko 50 centow. Za obsluge konta za caly rok policzyli cos
              ok. 5 euro (w ING).
    • Gość: nienawidze banków Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. IP: 194.106.137.* 15.03.06, 19:48
      w bank of ireland zaplacilam 50c, ale w Polsce w pko zeby otrzymac w euro mama
      musiala zalozyc konto walutowe i zatrzymali jej 100 euro w depozycie.
      oczywiscie na koniec okazalo sie, ze ukradli z 20 euro z 500.
      • Gość: kasia Re: tanie przelewy z irlandii do polski, w euro.. IP: *.koszalin.pl 15.03.06, 20:00
        w pko trzeba miec walutowe?? ja sie pytalam i powiedziano mi ze po prostu
        przeliczaja euro na zl po kursie danego dnia...zapewne wyjdzie sie na tym gorzej
        niz na wymianie euro na zl w polsce ale zwazywszy na to co jest napisane wyzej
        to juz sama nie wiem co lepsze
    • business3 Polecam moneybookers.com 15.03.06, 23:53
      Polecam moneybookers.com
      • b12.ie Po co korzystać z brokerów? 17.03.06, 05:45
        Z AIB wysyłałem kilka razy różne sumy i mimo, że oficjalnie pobierają 75c za
        każdym razem znikało po drodze ok. 8e. Nie wiem, czy na miejscu czy już w
        Polandzie, ale to fakt.
        Nie jest to jakaś specjalnie wysoka kwota więc nie szukam innych sposobów
        przesyłania bo po co? Pieniądze są na koncie po max dwóch dniach.
        • quebec2 western union 17.03.06, 14:57
          mozna wyslac przez western union z poczty, pieniadze sa po 20 minutach do
          odebrania na poczcie w Polsce. Zupelnie sie nie oplaca bo jest strasznie drogo,
          ale mozna.
        • business3 Po to, że to tylko 7,10 zł 18.03.06, 15:53
          Po to, że to tylko 7,10 zł

b12.ie napisał:

> Z AIB wysyłałem kilka razy różne sumy i mimo, że oficjalnie pobierają 75c za
          > każdym razem znikało po drodze ok. 8e. Nie wiem, czy na miejscu czy już w
          > Polandzie, ale to fakt.
          > Nie jest to jakaś specjalnie wysoka kwota więc nie szukam innych sposobów
          > przesyłania bo po co? Pieniądze są na koncie po max dwóch dniach.
          >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka