Gość: ade IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 13.07.06, 17:22 Witam. Czy ktos z Was podiol studia w Uk czy przyjechaliscie tu do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bbb Re: czy ktos z was studiuje w uk? IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.07.06, 17:42 ja podiolem,ale pracowac niestety tez trzeba:( Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: czy ktos z was studiuje w uk? 13.07.06, 17:43 ja studiuję BA in HRM. Wrzuć w wyszukiwarkę, kilka razy ten temat był poruszany. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: czy ktos z was studiuje w uk? 13.07.06, 17:43 zapytaj walesy4, on prezentuje akademicki poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 Nie zapyta, hehehe, a studia to sie robi w Polsce 13.07.06, 17:54 IMHO, a Kicior, nie badz taki do przodu bo cie w tyle zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ade Re: Nie zapyta, hehehe, a studia to sie robi w Po IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 13.07.06, 18:23 czy musielicie przliczas wasza mature czy inne kwalifikacje przez UK NARIC? czy uczelnia sama sie tym zajela??? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Nie zapyta, hehehe, a studia to sie robi w Po 13.07.06, 18:36 u mnie uczelnia to zrobiła. Zresztą na formularzu z UCAS wszystko było napisane (m.inn żeby nie przeliczać/dawać angielskich odpowiedników ocen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ade Jagienk help help IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 13.07.06, 19:34 masz moze jakies ciekawe linki?? ja wlsnie zmagam sie z deklaracji UCAS i niestety nie potrafie znales zadnych informacji na temat procentow z nowej matury:/ a orientuje sie ktos moze jak np wymagaja na geografie 300 punktow to z czego oni to maja sobie policzyc?? i jesli wymagaja GSCS z Science to jak to sie ma do matury ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Jagienk help help 13.07.06, 19:56 wiesz przyznam się że ja maturę zdawałam w '99 więc nie wiem nic o procentach ani nic ode mnie nie chcieli, później tylko prosili o kopię matury i certyfikatów z angielskiego. Wypełnij jak umiesz, a jak będą potrzebować dodatkowych detali to się z Tobą skontaktują. Oni aplikantów z zagranicy mają na pęczki i sami sobie wszystko przeliczają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ade Re: Jagienk help help IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 13.07.06, 20:04 hmmm tylko ja sama nieweim czy powinnam "sztartnac" na ten czy inny kurs bo nieweim jak moje matura a co za tym idzie umiejetnosci sa zgodne z wymogami:) czyli powinnam poprostu w tych moich egzaminach wpisac POLISH NEW MATURA i moje osiagnicia a oni niech juz sie martwi jak to poprzeliczac?? rozmawiam dzis z pani z CAREER ADVICE i mi poradziela przetlumaczyc matur i przysieglego a potem przez NARIC ...ale jakos za skomplikowane mi to sie zdaje;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Jagienk help help 13.07.06, 20:17 tak jak mówię, jak ja składałam papiery przez UCAS, jeszcze wtedy papierowo, 2 lata temu, to było wyraźnie napisane żeby samemu sobie nie przeliczać, pisać tak jak było na maturze (czyli 4 a nie B). Tak zrobiłam i nie było kłopotu, składałam papiery do dwóch uczelni i nic więcej nie chcieli. www.ucas.com/studyuk/what.html Na Twoim miejscu wpisałabym wszystko po polsku i wysłała, a jak im się coś nie podoba to wtedy będą prosić o dosłanie dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Jagienk help help 13.07.06, 23:57 Wpisuje sie polskie stopnie/punkty. Oni to sobie sami przeliczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
realprincess do Jagienki 14.07.06, 01:18 Czy wiesz cos moze o ECTS? jak przeliczja punkty jesli studiuje sie juz w Polsce i chce sie przeniesc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: czy ktos z was studiuje w uk? IP: *.bulldogdsl.com 14.07.06, 00:26 Nam religijnie sciagaja co miesiac z karty. To ci pech! Odpowiedz Link Zgłoś