GoĹÄ: miś IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 08:04 e tam, u mnie na podwórku już parę lat po roku dziewięćdziesiątym, wszystkie 30+ odeszły od swoich chłopów i uciekły z podwórka do swojego lepszego jutra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: guest doskonala sprawa IP: *.ch.pw.edu.pl 21.08.08, 08:13 ja bym chcial zeby moja wreszcie wyjechala i dala mi swiety spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Opowiem wam historie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:58 Stoimy z kumplami pod calonocnym marketem. Juz kolejna wyprawa po piwo. My lekko z boku a jeden kumpel niezle juz podpity przed wejsciem i czekamy na reszte ekipy. Nagle do niego podchodza 2 dziewczyny i pytaja o ogien czy ma on odpowiada: "yeah..." wyciaga zapalniczke i przypala papierosa. One miedzy soba: "Ojej Anglik albo Amerykanin!!!". No i pytaja go "Włot jor nejm" itd. On na ktores pytanie odpowiada: "Siur" (nie "Szor"), a one "hihi pewnie siurka tez ma fajnego"... on juz nie wytrzymal i mowi: "Jestem Polakiem dziewczyny"... One: "A Polak..." i poszly... Kwestia do przemyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emterabel ładna bajka 21.08.08, 10:08 Kumpel stojąc pod nocnym z piwem w łapie ledwo trzymając się na nogach rzeczywiście musiał wyglądać jak Amerykanin rodem z Hollywood. Na "obcokrajowca" to można laski wyrywać w dobrych ciuchach, w dobrym samochodzi i w eleganckiej knajpie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:16 emterabel napisał: > Kumpel stojąc pod nocnym z piwem w łapie ledwo trzymając się na nogach > rzeczywiście musiał wyglądać jak Amerykanin rodem z Hollywood. > Na "obcokrajowca" to można laski wyrywać w dobrych ciuchach, w dobrym samochodz > i > i w eleganckiej knajpie... No jasne... chyba, ze jest sie poeta z Kamerunu, ktory walczy z rasizmem? Cos cie zabolalo w tej historii ze ja podwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
emterabel Re: ładna bajka 21.08.08, 10:27 Nic nie zabolało bo nie ma co. Raczej rozśmieszyło, że opisujesz taką historię o dziewczynach co biorą twojego pijanego kumpla za obcokrajowca i od razu interesują się jego "siurkiem" (myslałem, że tak na penisa mówią tylko kilkuletnie dzieci). I piszesz na końcu "kwestia do przemyślenia". Czyli co ? Wystarczy przeciętnej polskiej dziewczynie zabełkotać słówko po angielski a ona juz nie myśli o niczym innym niż o "siurku". Jak dla mnie historia zbyt nieprawdopodobna żeby ją dawać jako przykład do przemyślenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:33 Jak dla ciebie... Dla mnie tez jest nieprawdopodobne, ze 15 letnie dziewczyna moze sie pukac z 50 letnim gosciem za fajny ciuch. Tylko czy to bajka? Wystarczy przeciętnej > polskiej dziewczynie Nic nie napisalem o przecietnej polskiej dziewczynie. Sam sobie to dopowiedziales. Dla mnie przecietna polska dziewczyna sie szanuje. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ładna bajka 21.08.08, 12:43 Co to znaczy 'szanuje sie'? Kobiety sa wolne, moga sypiac z kim chca, gdzie chca i kiedy chca. Nie sadze tez, zeby dla wiekszosci kobiet liczyla sie opinia kogos takiego jak ty - na kilometr widac, ze masz kompleksy i uwazasz, ze tylko wypchany portfel zapewni ci powodzenie. Jesli ktos nic soba nie reprezentuje, to rzeczywiscie jedynym ratunkiem jest kasa. Artykul mowi o tym, ze Polki wreszcie zajely sie wlasnym zyciem, zaczely szukac szczescia i przestaly zwracac uwage na to, 'co powiedza ludzie'. Poza tym, im ludzie wiecej maja pieniedzy, tym rzadziej tkwia w nieszczesliwych zwiazkach, bo moga sobie pozwolic na niezaleznosc. A ile ty znasz SZCZESLIWYCH malzenstw? Ja zaledwie kilka. Reszta to ludzie, ktorych laczy dom, dzieci - w razie rozwodu trzeba byloby sie podzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:03 rikol napisała: > Co to znaczy 'szanuje sie'? Kobiety sa wolne, moga sypiac z kim chca, gdzie chc > a > i kiedy chca. Napisalem o puszczaniu sie za kase, czy zastanawianiu sie nad czyims siurkiem tylko dlatego, ze jest Anglikiem. Nie sadze tez, zeby dla wiekszosci kobiet liczyla sie opinia kogo > s > takiego jak ty - na kilometr widac, ze masz kompleksy i uwazasz, ze tylko > wypchany portfel zapewni ci powodzenie. Niczego takiego nie powiedzialem. Moglbys pokazac paluszkiem z jakiego to fragmentu moich wypowiedzi odczytales, ze uwazam, ze kasa zapewni mi powodzenie? > Artykul mowi o tym, ze Polki wreszcie zajely sie wlasnym zyciem, zaczely szukac > szczescia i przestaly zwracac uwage na to, 'co powiedza ludzie'. Acha to fajnie. Ale ja juz mam dbac czy "wiekszosc kobiet liczy sie z moja opinia"? >A ile ty znasz SZCZESLIWYCH malzenstw? Zadnego, wszystkie malzenstwa polsko-polskie sa zaklamane, nieszczesliwe, maja malo pieniedzy i wogole syf i malaria. > Artykul mowi o tym, ze Polki wreszcie zajely sie wlasnym zyciem, zaczely szukac > szczescia i przestaly zwracac uwage na to, 'co powiedza ludzie'. W artykule jest tez opisana matka, ktora zostawila swoje dzieci. Dzieci na pewno rozumieja tlumaczenie: "Sluchajcie mama poprostu zaczela nowe zycie za granica i w zasadzie nie liczcie, ze w najblizszym roku ja zobaczycie, ze was pocaluje na dobranoc czy przeczyta ksiazeczke" Mozna ruszyc lbem zanim sie wyjdzie za maz/ ozeni sie. A nie potem pie... smutki o niezaleznosci/ odnalezienie prawdziwej milosci (w wieku 50 lat ona 27). Mozna tez sie rozejsc zanim sie chodzi do lozka z inna osoba, a nie potem dorabiac filozofie" "on/ona nie miala wplywu na moje rozejscie sie z toba". I wreszcie mozna ruszyc lbem zanim zdecyduje sie na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ładna bajka 21.08.08, 13:06 Tylko kilka procent dzieci w Polsce jest wychowywanych przez samotnych ojcow. Problemem nie sa porzucajace matki, ale porzucajacy ojcowie. Jesli chcesz wiec dzialac przeciwko rozpadowi rodziny, to edukuj swoich kolegow, a nie odpowiedzialne (w ponad 90%) kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:19 rikol napisała: > Tylko kilka procent dzieci w Polsce jest wychowywanych przez samotnych ojcow. > Problemem nie sa porzucajace matki, ale porzucajacy ojcowie. Jesli chcesz wiec > dzialac przeciwko rozpadowi rodziny, to edukuj swoich kolegow, a nie > odpowiedzialne (w ponad 90%) kobiety. ale przeciez wg ciebie: > Artykul mowi o tym, ze Polki wreszcie zajely sie wlasnym zyciem, zaczely szukac > szczescia i przestaly zwracac uwage na to, 'co powiedza ludzie'. To jest twoja wypowiedz. Natomiast jedyny konkretny przypadek w tym artykule ktory wg ciebie jest o szukaniu szczescia przez kobiety mowi o: kobiecie, ktora porzucila meza z DWOJKA DZIECI. To, ze w wiekszosci mezczyzni zostawiaja kobiety z dzieckiem nie znaczy, ze kobieta tak postepujaca prawidlowo postepuje, usprawiedliwianie jej zachowania i nazywanie tego "szukaniem szczescia" to hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ładna bajka 21.08.08, 14:05 Artykul jest o tym, ze Polki na emigracji zostawiaja swoich mezow. Maz jest dorosly, opieki nie potrzebuje. Rozwody sa legalne, po to, zeby mozna bylo zakonczyc nieszczesliwe malzenstwo. Porzucenie dzieci jest zle. Niemniej jednak, tylko kilka procent dzieci jest wychowywanych przez samotnych ojcow - czyli ponad 90% matek dobrze wywiazuje sie z roli matki. Oprocz tego, sciagalnosc alimentow z ojcow wynosi 10-20%. Reszta nie daje SWOIM WLASNYM dzieciom zadnych pieniedzy. Te statystyki pokazuja wyraznie, ze to kobiety sa w ponad 90% odpowiedzialnymi matkami. Pokazuja tez, ze mezczyzni sa bardzo czesto nieodpowiedzialni. Jesli nie rozumiesz statystyki, popatrz na swoje otoczenie. Ile znasz kobiet czy rodzin porzuconych przez ojca/meza? Ja znam takie rodziny i nie jest to cos wyjatkowego. Ile znasz rodzin porzuconych przez matki? Ja nie znam zadnej. Taka jest roznica. Pisanie wiec o egoizmie wsrod kobiet jest smieszne, bo jest to zjawisko w granicach bledu statystycznego. Egoizm meski zas to problem spoleczny - efekty widac w domach dziecka, poprawczakach i wiezieniach. 90% wiezniow to mezczyzni - czy siedza tam dlatego, ze sa altruistami? 95% sprawcow przemocy domowej to mezczyzni. Co druga zamordowana kobieta jest ofiara swojego partnera - obecnego lub bylego. W swietle tych danych hipokrytami sa ci, ktorzy pisza o egoizmie kobiecym, bo to wlasnie kobiety dbaja o swoje dzieci, kiedy maz pije i bije lub kiedy w ogole porzuci rodzine. Przyczyna rozwodow sa w wiekszosci zdrada meza lub jego przemoc fizyczna. Cos jeszcze mam dodac? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:14 Czy potrafisz czytac ze zrozumieniem? Napisales, ze to artykul o szukaniu szczescia przez kobiety. Ja ci odpisalem, ze jedyna konkretnie opisana zostawila meza i 2 dzieci. I naganne jest takie zachownie nawet jesli w wiekszosci to mezczyzni sie tak zachowuja to takie zachowanie u kobiet tez jest zle. Ty odpisujesz, ze sprawcami przemocy domowej sa w wiekszosci mezczyzni. Co to ma wspolnego z glupota osob ktore biora slub decyduja sie na dzieci i potem je porzucaja? Chcesz przesledzic ta dyskusje w "zwolnionym tempie" z linkami i cytatami? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ładna bajka 21.08.08, 14:28 Ty najpierw przeczytaj swoje posty - ani slowa tam nie bylo o artykule, byly za to jakies brednie o 'obserwacjach z Polski'. No ale widze, ze na logiczne argumenty nie znajdujesz rozsadnej odpowiedzi. Ja nie musze kierowac sie uprzedzeniami do nikogo, wystarczy, ze spojrze na liczby - to wiele wyjasnia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:38 Ja nie musze kierowac sie > uprzedzeniami do nikogo, wystarczy, ze spojrze na liczby - to wiele wyjasnia. Tak na liczby... zwlaszcza, ze oprocz statystyk kierujesz sie... obserwacjami w swoim srodowisku... jedynie obiektywnymi obserwacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
olowas1 Re: ładna bajka 21.08.08, 15:03 Niemniej jednak, tylko kilka procent dzieci jest > wychowywanych przez samotnych ojcow - czyli ponad 90% matek dobrze wywiazuje sie > z roli matki. Oprocz tego, sciagalnosc alimentow z ojcow wynosi 10- 20%. Reszta > nie daje SWOIM WLASNYM dzieciom zadnych pieniedzy Tak na marginesie zupełnie. Skąd masz te dane o ściągalności alimentów 10-20%? To jakaś bzdura! Zasądzonych alimentów właściwie trudno nie płacić - są one wymagalne i ściągane na wniosek matki dziecka w pierwszej kolejności (poza obowiązkowym haraczem na Państwo, czyli podatkami). Jednak większość mężczyzn ma jakieś dochody, majątek itd. i zdecydowana większość nie siedzi w więzieniach. matki częściej czują głęboką więź z dziećmi, dla niektórych mężczyzn jest to jakimś problemem. Jednak większość znanych mi rozwodników płaci grzecznie. Gorzej z kontaktem i dbałością o wychowanie, jednak to często wina matek. Sądy z automatu przyznają im prawo do opieki - jest to o tyle zrozumiałe, że Sąd ocenia po pozorach,np. pytając, z kim dziecko przebywa częściej. Zapracowany, acz odpowiedzialny ojciec z reguły poświęca dziecku mniej czasu, małe dziecko czuje naturalną ssaczą fizyczną więź z matką. Z reguły sądy nie zadają sobie trudu odpowiedzi, kto jak jest w stanie wychować dziecko, nie dają rónych szans. Przyznaję - jest to bardzo trudne. Mamy natomiast model amerykański, gdzie normalnym jest dzielenie CZASU życia dziecka na pół - pół roku z matką, pół roku z ojcem - normalnego codziennego życia. Dlatego proszę - unikaj uogólnień i nie podawaj bzdurnych wyssanych z palca statystyk. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa na jakim świecie ty żyjesz? 21.08.08, 15:18 poczytaj sobie dane choćby z Funduszu alimentacyjnego. właśnie dlatego przywrócono fundusz do zycia, że ściągalność alimentów nie przekraczała 20%. rozejrzyj się i popytaj zorientowanych albo poczytaj w sensownych gazetach (bodajże pół roku temu w "Wokandzie" był artykuł na temat). a co do dzielenia się opieką nad dzieckiem w róznych proporcjach: HA, HA, HA - na jakim świecie żyjesz? w mojej rodzinie jest taki uklad i w zasadzie stanowimy dziw dla znajomych, bo to że tatuś wyrwie się z kumplami na piwko, żeby odpocząć od bobasa, to dla nich normalne. ale już to, że mamusia się wybierze z koleżankami na wieczorek przy winie budzi ich totalne zdziwienie. nie ma równości. nawet w języku polskim, bo normalne jest określenie, że tatuś pomaga przy dziecku. ale o mamusi pomagającej już nikt nie mówi. bo w opini Polaków mamusia nie pomaga tylko jest Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa 1% 21.08.08, 15:20 poszukaj w danych z FA. W ciągu trzech lat po zlikwidowaniu Funduszu - ściągalność alimentów przez państwo nie przekraczała 1% (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ładna bajka 21.08.08, 13:29 >/ odnalezienie prawdziwej milosci (w wieku 50 lat ona 27). Przepraszam, nie wierzysz, ze mozna kochac 50 letniego faceta majac 27 lat? To malo wiesz. Facet, za którego dałabym się zabić i pokroić na kawałki , w którym byłam zakochana po uszy przez lata jest ode mnie starszy dokładnie o 19 lat. I nie, nie spi na kasie. To wdzięk, klasa, elegancja, spokój i dojrzałosc - cos czego nie znajdziesz u przeccetnego , polskiego 30 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 13:51 Wierze, wierze... Chodzi mi o tlumaczenie sie 50 letniego mezczyzny, ktory zostawia zone z dziecmi i idzie do mlodszej... a to jedno z tlumaczen. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DDD Re: ładna bajka IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.08, 13:45 Dobrze kolego piszesz! Na tym wyzowoleniu, uniezalenieniu finasowym i psychicznym od meza polskich emigrantek cierpi rodzina, nie tyle maz co dzieci. Nie chodzi o to, zeby za wszelka cene twic w nieudanym malzenstwie ale zeby z powodu wiekszej gotowki obcej waluty nie niszczyc czegos na czym kiedys tak nam zalezalo. Polki emigrantki pochlonal wielki swiat i mozliwosci, ktorych wczesniej nie widzialy, zachlystuja sie nim, czesto popadaja w romansy, tylko dlatego ze obcokjarowiec je omamil pieknymu slowkami, romantyczna kolacja, czy po prostu innoscia. Niestety, jako Polka i kobieta, widze, ze my Polki nie szanujemy sie. Nie cieszymy sie dobra opinia juz w Niemczech, Wloszech czy Hiszpanii z powodu pewnej latwosci w nawiazywaniu kontaktow fizycznych, widocznej szczegolnie poza naszym krajem, podczas urlopow zagranicznych czy emigracji. I tu pewnie, ktorys z gosci na formum zarzuci mi, doswiadczenie z autopsji. Nie, po prostu przebywajac za granica w rozych krajach widze co sie dzieje i slucham o czym mowia moi znajomi obcokrajowcy. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: ładna bajka 21.08.08, 13:52 Jesli ciebie obchodzi opinia innych, w dodatku obcych ludzi, to wspolczuje. Mnie obchodzi, co mysla o mnie ludzie dla mnie wazni. Reszta moze sobie myslec, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ładna bajka 21.08.08, 13:54 Nie, po prostu przebywajac za granica w rozych krajach > widze co sie dzieje i slucham o czym mowia moi znajomi obcokrajowcy. > Smutne. Ciesz się zatem, ze nie słyszysz, co mówią o Polkach ich rodacy, Polacy. Poziom wulgarnosci w odniesieniu do sekasualnosci w Polsce jest przerazający - nie tzreba szujkac daleko - wystarczy popatrzeć na dyskurs publiczny, w którym okazuje się z e zony i prostytutki nie mozna zgwałcić , a molestowane kobiety to dziwki. Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: ładna bajka 21.08.08, 15:51 > Niestety, jako Polka i kobieta, widze, ze my Polki nie szanujemy > sie. Nie cieszymy sie dobra opinia juz w Niemczech, Wloszech czy > Hiszpanii z powodu pewnej latwosci w nawiazywaniu kontaktow > fizycznych, widocznej szczegolnie poza naszym krajem, podczas > urlopow zagranicznych czy emigracji. polki robia dokladnie to samo co kobiety z innych krajow. z powodow kulturowych i religijnych sa mimo wszystko nadal bardziej powsciagliwe niz przedstawicielki innych nacji. problemem nie jest ich zachowanie i to nie ono wplywa na opinie o polkach tylko to, co mowia o nich kochani rodacy. i na tym bym sie skupila. nigdzie nie spotkalam sie z takim koltunstwem i obrzucaniem sie blotem jak w polsce. nigdy nie slyszalam zeby anglicy, irlandczycy, francuzi czy wlosi mowili zle o "swoich" kobietach. nie slyszalam tez zeby kobiety same pod soba kopaly dolki. moi znajomi obcokrajowcy nie wypowiadaja sie na ten temat nawet jezeli maja zdanie w tej sprawie. i tego proponuje sie od nich nauczyc. szczesliwie mamy inne tematy niz du.pa moja, czy innej polki. to wylacznie moja wlasnosc i naprawde nie rozumiem jak ktos ma tupet oceniac co z nia robie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.2a.pl 21.08.08, 15:59 to po cholere czytasz komentarze? Moj jezyk i moja sprawa co nim mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ładna bajka 21.08.08, 16:05 > > Moj jezyk i moja sprawa co nim mowie. No to chyba tylko w wyapdku jak mówisz sam do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.2a.pl 21.08.08, 16:10 tak samo jak twoja dupcia to tez moja sprawa jak nia krecisz na ulicy;) ps. chyba ze jestes za stara? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ładna bajka 21.08.08, 16:15 PS. niestety, mam penisa , a nawet dwa. Odwróć się , nadciągam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: ładna bajka IP: *.2a.pl 21.08.08, 16:23 od razu transem bylo czuc z tych postow troche malo kobiece Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ładna bajka 21.08.08, 16:37 jasne, jasne, jak wiadomo posty dzielą się na: mało kobiece , bardziej kobiece, dziwki :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrew95 Re: ładna bajka IP: *.chello.pl 22.08.08, 01:23 No w końcu ktoś trafił w sedno. Sekret w tym, że za granicą Polki dają d... na potęgę. I nie ma to nic wspólnego z gwałtowną emancypacją. To tylko zwykłe k.... . Polacy w konkurencji podbojów miłosnych nie mają nic do zaoferowania i przegrywają w tych zawodach z kretesem. I cchoć obie polskie płci na obczyżnie nie znają na ogół języka i nie mają kasy, to kobiety mają to coś. A to zawsze stanowiło dużą wartość. Prawda jest prosta i nie trzeba dopisywać do niej całej tej feministycznej legendy, którą próbuje stworzyć autorka artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wuj Re: ładna bajka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 18:04 Obcokrajowcy w ładnych ciuszkach, z samochodami i chodzący do eleganckich knajp, to nie gustują w polkach bo to dla nich obciach. Dla naszych dziewczyn pozostają jedynie bezzębni stags i poeci z kamerunu co przypłynęli w kontenerze. Sory. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: solo Re: Opowiem wam historie... IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 05.09.08, 19:14 znajoma polka wciaz rozmawia z chatach z obcokrajowcami glownie arabami, niektorzy nawet nie sa w angli tylko gdzies daleko daleko, doszlo rowniez do telekonferencji z rodzicami jednego takiego amanta. On bardzo che do angli ale wizy nie ma wiec czemu slubu nie wziazc? Poza atrakcjami polki szukaja lepszego zycia niz te ktore maily w polsce i tego ktore maja tu u boku meza chlopaka ktory raczej slabo zarabia takie sa spostrzezenia osobiste. dodam jeszce ze na "zapijaczalego" amanta pod nocnym nawet koza nie spojzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: solo ..... Re: doskonala sprawa IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 05.09.08, 19:05 bravooooo!!!! zmień wkońcu żone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 08:15 Przeciez te malzenstwa byly juz wczesniej rozbite i trzymaly sie jako tako dla pozorow a szczegolnie dla rodzin,sasiadow i tzw przykazan koscielnzch.Oczywiscie tej prawdy nie chce sie mowic albo i nie wolno ale natomiast wygodnie zarzuca sie kobietom fale rozwodow.No coz,tak jak zawsze tylko i wylacznie kobieta jest wszstkiemu winna,smieszne no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Asia Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 195.74.155.* 21.08.08, 10:19 Nie, nie smieszne, kobiety naprawde sa temu winne w duzym stopniu. Jak sie chce niezaleznosci, to trzeba bylo nie wychodzic za maz i nie rodzic dzieci. Jestem bardzo ciekawa losu tego pana, ktorego zona zostawila z dziecmi. Gdyby bylo odwrotnie, facet ponad polowe pensji musial by na dzieci oddac, mam nadzieje, ze z ta pania sady postapia podobinie. Kobiety ktore zostawiaja swoje dzieci to po prostu zwykle dz**ki Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 13:17 A wiesz, jaka jest sciagalnosc alimentow od ojcow? Jakies 10-20%. Placa, az huczy. Za wodke i inne 'dzieciece' produkty. Ile znasz kobiet porzuconych przez swoich ukochanych w ciazy albo rodzin porzuconych? Ja znam przynajmniej kilka takich kobiet. Nie znam ani jednego przypadku, zeby kobieta porzucila swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 212.106.27.* 21.08.08, 13:52 to sie zdziwisz ile kobiet potrafi porzucić własne dzieci, koleżanka z klasy mojej córki- 13 lat- ma taka właśnie wspaniałą mamuśkę , która dla faceta zostawiła dwie córki i pognała za nim, zostawiła z samotna , starszą babcią, która dzięki Bogu i MOPS-owi przykładnie je wychowuje i poleciła oddać do domu dziecka, jak chcesz im pomóc mogę ci dać namiary Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 14:11 Nie twierdze, ze porzucanie dzieci jest dobre. Tylko kilka procent dzieci wychowywanych jest przez samotnego ojca - co oznacza, ze ponad 90% matek NIE PORZUCA swoich dzieci. Co oznacza, ze problem porzucajacych matek jest marginalny. Jesli ktos chce pomoc dzieciom, powinien raczej edukowac mezczyzn, bo to mezczyzni porzucaja swoje rodziny - i dzieje sie to baaardzo czesto. Wlasciwie nawet nikt sie juz nie dziwi, kiedy mezczyzna porzuca swoja rodzine i nie daje zadnych pieniedzy swoim dzieciom. To jest dopiero szokujace - ze patologia jest uznawana za norme. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 14:42 Rikol - jak rozumiem walcząca feministka ? Gdzie są dane o ściągalności alimentów, abym mógł zweryfikować to co piszesz ??? Skupiamy się na kobietach, bo porzucanie przez nie rodzin jak stoi w artykule jest coraz powszechniejsze. I będzie zapewne coraz częstsze, wszak o to chodzi wam w tym równouprawnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 14:52 Boisz sie, ze w koncu bedziesz musial sie zajac swoimi dziecmi i ze nie dasz rady? Czym sie tu przejmowac, przeciez kobiety od tysiecy lat wychowuja samotnie dzieci i daja sobie rade - a wiadomo, ze jak cos umie kobieta, to dla mezczyzny to pestka - tak myslisz, prawda, antyfeministo? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 15:26 Ze względu na godziny pracy swoim 2-letnim dzieckiem zajmuję więcej czasu niż moja partnerka. Nie - tego się nie obawiam. Po prostu stereotypy jakie pokazujesz w postach po prostu powalają i nie pozwalają nie zareagować w podobnym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 15:51 To ty piszesz o stereotypach. Ja przytaczam twarde dane. Z liczbami sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 15:57 To dane które być może wyssałaś z palca. Nigdzie nie przytoczyłaś linka do oficjalnych statystyk, więc trudno się do nich odnieść, a tym bardziej - nie dyskutować. Pomijając jednak statystyki czyt procenty, Ty po prostu operujesz widokiem Polaka - recydywisty, jakiegoś potwornego chama który niesie zagrożenie dla świata. Ja nie wiem czy ktoś cię skrzywdził, ale taki wygląd mężczyzny jest porażający i - na szczęście - nieprawdziwy. Po co ten zaczepny ton i sprowadzanie wszystkiego do czarno-białych barw ? Po co te ataki na facetów ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 17:58 To proponuję ustawowy zakaz wychowywania dzieci przez samotnych ojców. Będzie można przytaczać piękne statystyki mówiące o tym, że 100% dzieci jest wychowywanych przez kobiety. A bez sarkazmu. Podpierasz się statystykami mówiącymi o tym, że w sądach rodzinnych przekazanie opieki ojcu jest EWENEMENTEM. Tyle tylko, że ma się to NIJAK do ich chęci. A co do ściągalności alimentów... Nie wierzę w tak niską ściągalność (też chętnie zobaczę link do takowych statystyk). I to nie dlatego, że uważam, iż faceci są tacy wspaniali. Po prostu wiem, że do pracodawcy delikwenta zgłasza się komornik, który mu wchodzi na pensję. Gdyby ściągalność wynosiła 10-20% to by mogło oznaczać, że bezrobotni w Polsce to w zasadzie składają się z właśnie niepłacących alimentów. Co do niechęci do płacenia alimentów. Mam jedno pytanie - jaką ma mężczyzna możliwość kontroli NA CO są wydawane pieniądze? Nawet nie może domagać się paragonów. Po prostu - ma dawać kasę i morda w kubeł. A wiem to wszystko od kumpla, któremu żona przyprawiła rogi (to znaczy "szukała szczęścia" :>) w czasie gdy on zap*dalał. Ona nie pracowała (bo nie chciała). Sąd odebrał mu dom, samochód i zabierają mu miesiąc w miesiąc połowę pensji. W zamian może widywać córkę dwa razy w miesiącu. O ile będzie mu się chciało latać do Kanady, gdzie żona, po spieniężeniu wszystkiego, się przeniosła. Żyje ona tam w konkubinacie z pewnym Kanadyjczykiem co nie przeszkadza jej domagać się alimentów (na dziecko i na siebie, bo tak zaordynował sąd). A co do tych superodpowiedzialnych kobiet, to matka mojej partnerki zostawiła ją gdy ta miała 7 lat. Sąd w swojej mądrości odebrał prawa rodzicielskie OBOJGU rodzicom i przekazał opiekę babci. To tak w temacie "bezstronnych" sądów rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek bo są egoistkami ? IP: *.chello.pl 21.08.08, 08:19 Duży procent Polskich kobiet to egoistki i egocentryczki. Często dochodzi jeszcze materializm. Dotyczy to zwłaszcza młodszych. Większość kłótni jakie obserwują na około, w sklepie,wśród znajomych wywołują kobiety, które chcą "lepiej" żyć. Jedna dziesiąta studentek przynajmniej raz uprawiała seks za pieniądze/prezent. Oczywiście zjawisko pojawia się wśród facetów, w końcu w Polsce wychowaniem zajmują się mamusie. Znam przynajmniej dwóch, którzy ożenili się z majątkiem rodziny narzeczonej. Najzabawniejszą rzecz widziałem w metrze w Londynie. Koleś do cieszących się Polek proponował trójkącik, te nie rozumiały ni w ząb. Powiedział jeszcze "kocham wasz" , one "jaki on słodki" ... Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 08:58 Ciekawa generalizacja;) Za to mezczyzni, za pewne, nie sa egoistami i egocentrykami i nigdy nie wywoluja klotni, bo sa oazami spokoju? Taka juz ludzka natura. I cale szczescie, ze wreszcie kobiety zaczynaja "egoistycznie" myslec o sobie i uzyskuja niezaleznosc finansowa i emocjonalna, zamiast liczyc na łaske męża lub panstwa. Kogos tu to boli? Co do trojkacika, co w njim zlego? Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hubuś Re: bo są egoistkami ? IP: *.popl.cable.ntl.com 21.08.08, 09:18 mnie boli. właśnie jestem w londynie. Przyjechałem tu dla swojej dziewczyny. Bardzo ją kocham, nadal, po tym jak mnie zostawiła. stała się wielką egoistką nie liczącą się ze mną i dwoma cudownymi latami przeżytymi razem. Spędza szczęśliwie czas z współlokatorem za ścianą, a ja tu obok gniję i pytam się co zrobiłem źle i dlaczego ona mi to robi. Mówi że lepiej spędza się z nim czas i że ma więcej z nim tematów do rozmowy. Wracam w poniedziałek, bo nic mnie tu już nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 09:29 Bardzo ją kocham, nadal, po tym jak mnie zostawiła. > stała się wielką egoistką nie liczącą się ze mną i dwoma cudownymi > latami przeżytymi razem. A zapytałes ją czy dla niej tez były cudowne? Czy jesli ktoś nie liczy sie z toba , to od razu jest egoistą? Co oprócz tych cudownych lat masz jej do zaoferowania - jakaś przyszłośc czy tylko przesżłość ? Ludzie przyuchodza i odchodzą, czasem są z sobą , a w ogóle sie nei kochaja czasem jedno kocha za dwoje - i we wszystkich tych wypadkach lepeij odejsc po dwóch latach niż po 12. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hubu Re: bo są egoistkami ? IP: *.popl.cable.ntl.com 21.08.08, 10:02 dla niej te lata też były szczęśliwe.mało kłótni,zero zdrad,może była o mnie zazdrosna ale bez żadnego powodu.jeszcze tydzień temu mówiła że mnie kocha, miała uśmiech na twarzy i świecące oczka.starałem się jak mogłem.mam dla niej do zaoferowania małżeństwo i spokojne życie w niewielkim mieście na wysokim poziomie. niestety ona tego nie chce.przyczyny są opisane powyżej w artykule.ogólnie bardzo dobry artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 10:08 o > zaoferowania małżeństwo i spokojne życie w niewielkim mieście na wysokim > poziomie. niestety ona tego nie chce. no cóz, moze po prostu nie chce takiego zycia, bo wydaje jej się zwyczajnei NUDNE. Nie chce mieszkać w niewielkim miescie w Polsce, gdzie wszyscy o sobie wszystko wiedza, chce miec w zyciu cos oprócz małzeństwa - nie wiem, nie znam jej , natomiast nei oszukujmy się . Macie sprzeczne cele - ty chcesz , zeby wróciła, ona chce zostać - i tu tkwi sedno problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snt Re: bo są egoistkami ? IP: 195.117.48.* 21.08.08, 11:25 Nudne? Myślę że jak się ta dziewczyna troszkę zestarzeje, to zmieni trochę podejście. Tylko że wtedy już nikt jej tak nie pokocha. Poza tym jeśli w związek wkrada się nuda, to zawsze można coś z tym zrobić. Tylko dzieciaki porzucają swoje zabawki, kiedy stają się "NUDNE". Jak można stosować tak pustą argumentację? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 12:46 z tego co wiem, to mezczyzni bardzo czesto stosuja taka argumentacje, szczegolnie jak zona jest po czterdziestce. Tylko do chamstwa facetow juz jestes przyzwyczajony, co? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 13:43 Jak można stosować tak pustą argumentac > ję? W tej argumentacji nei ma nic pustego. Dla kogoś szczytem marzeń jest mieszkanie w bloku w Myslenicach i praca w sklepie + obowiązkowy kotlet schabowy w niedzielę na obiad i wizyta u teściów. Nie znaczy to, ze ten szczyt marzeń jest szczytem, wszystkich mazreń wszystkich kobiet i męzczyzn na tym swiecie. są ludzie , którzy majac 40 lat zaczynaja studia i jadą cykać zdjęcia do dzungli,. a potem zakochują sie w jakims miejscowym i zakładają tam rodzine. Problem w tym, z eduzo jeszcze czasu upłynie zanim do Polaków dotrze , ze ten model zycia praca + TV+ obiad+ kosció,ł i spac , to nie ejst jedyny model zycia i rodizne mozna mieć tez w totalnie innych warunkach i okolicznosciach. \ Tylko dzieciaki porzucają > swoje zabawki, kiedy stają się "NUDNE". Tak, widac to włanie , jak ktos wuzej napisał, u facetów, którzy porzucają swoje 40 letnie zony i związki i odchodzą , bo bylo tak ...nudo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zdziwiony Czegoś nie kumam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:29 z tego co piszesz można wywnioskować, że jeżeli facet zostawia kobietę = facet jest świnia i sqrvysyn natomiast jeżeli kobieta zostawia faceta = kobieta poszukuje szczęścia i spełnienia pachnie mi to Kalim i krowami tak jakby Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Czegoś nie kumam 21.08.08, 14:34 Doprawdy? A z którego zdania mozna bylo wyciagnać takie wnioski? Jano pisze, ze najlepiej jak wszyscy zostawią wszystkich - bedzie wtedy dużo singli i na pewno wszyscy sobie kogoś zanajda :) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Czegoś nie kumam 21.08.08, 14:37 Uprzejmie prosze o wskazanie mi miejsca w którym napisałam , ze jesli facet zostawia kobietę to jest swinia itp, a jesli kobieta faceta to szuka spełnienia i szczescia? Bardzo intryguje mnie gdzie w moich postach mozna znalezc takie przemyslenie? Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 17:11 > Nudne? Myślę że jak się ta dziewczyna troszkę zestarzeje, to zmieni trochę > podejście. Tylko że wtedy już nikt jej tak nie pokocha. oczywiscie, bo niezbednym warunkiem milosci musi byc mlodosc i uroda. oczywiscie tylko kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:19 Bardzo ją kocham, nadal, po tym jak mnie zostawiła. > > stała się wielką egoistką nie liczącą się ze mną i dwoma cudownymi > > latami przeżytymi razem. > > A zapytałes ją czy dla niej tez były cudowne? Czy jesli ktoś nie > liczy sie z toba , to od razu jest egoistą? Co oprócz tych > cudownych lat masz jej do zaoferowania - jakaś przyszłośc czy tylko > przesżłość ? Dokladnie masz racje. Ja zostawilem ostatnio swoja dziewczyne. Dla mnie to 5 lat nie bylo takie cudowne. Strasznie plakala... Ale co ona mi moze jeszcze dac. Zwlaszcza, ze to ja zarabiam 3,5 raza wiecej niz ona... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 10:28 To nei chodzi o kasę - chodzi o coś zupełnei innego . Czy macie jakieś wpólne plany, coś co chcecie osiągnąc, dzieci, pomysły na zycie , cokolwiek... to jest własnie przysżłość. Jesli tego nie ma , to nei ma tez przysżłosci i zadna kasa jej nie załatwi, nawet jakbyś zarabiał 8 razy więcej niz ona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:35 Nie mam z nia wspolnych planow. Wiem, ze nie chodzi tylko o kase. Ale nie gwarantuje mi ona tez stabilnosci finansowej. W zasadzie to juz mnie strasznie wkurza tym ciaglym wydzwanianiem i placzem do sluchawki. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 10:45 No cóz, skoro cię kocha to płacze - to logiczne. Ja uwazam, ze takie decyzje trzeba podejmowac raz a dobrze , jesli juz w ogóle. I trochę to niefajne, z e czekałeś az 5 lat, bo myslę, ze identyczne rzeczy mogłeś powiedzieć juz po 2 latach. Byłoby wam łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:48 hermina5 napisała: > No cóz, skoro cię kocha to płacze - to logiczne. > Ja uwazam, ze takie decyzje trzeba podejmowac raz a dobrze , jesli > juz w ogóle. I trochę to niefajne, z e czekałeś az 5 lat, bo myslę, > ze identyczne rzeczy mogłeś powiedzieć juz po 2 latach. Byłoby wam > łatwiej. No wiesz dziewczyna hubusia tez mogla mu powiedziec to po pol roku, a nie po 2 latach. Bylo by mu latwiej. Nie sadzisz, ze to niefajnie z jej strony? Wlasnie podjalem ta decyzje raz a dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 11:00 Wiesz dwa lata, to jednak o ponad połowę mniej niż 5 lat:) Tu trudnosci rosną z kadym rokiem. Skoro podjałes raz a dobrze , to odejdz z klasą i juz . Ale w ramach tego sugeruję jednak nei mówić , ze wku..aja jej telefony tylko odbierać już co trzeci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 11:18 hermina5 napisała: > Wiesz dwa lata, to jednak o ponad połowę mniej niż 5 lat:) Tu > trudnosci rosną z kadym rokiem. No, a dwa lata to 4 razy wiecej niz pol roku... Trudnosci rosna z kazdym polroczem... Czyli zachowala sie 4 razy niefajniej niz ja. Btw sa jakies tabele, ktore mowia, ze po 2 latach powinienem byl jej powiedziec, ze nie chce z nia byc, a po 5 latach to "niefajnie" z mojej strony? > Skoro podjałes raz a dobrze , to odejdz z klasą i juz . Ale w > ramach tego sugeruję jednak nei mówić , ze wku..aja jej telefony > tylko odbierać już co trzeci. Czyli nie odbieranie telefonow jest zachowaniem z klasa? Co jest zlego w tym, ze mowie, ze wkurzaja (az takie brzydkie slowo?) mnie jej telefony? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 13:50 Kiedy czytam twoje posty wydaje mi się, z e koniecznie chciałbyś,zebym sie z toba pokłóciła - coś na zasadzie, jak odchodzi kobieta to myslisz, z e jest ok, a jak robię ja , facet - to juz jest niedobrze. Niedobrze jest przedłuzać zwiazek, w którym do drugiej osoby nic się nie czuje. A mysle, ze wie sie to szybciej niz po 5 latach . Co do odchodzenia z klasa - podstawowa rzecz, która zawsze boli, to ciągły kontakt z osoba, która od ciebie odeszła. Odbierasz kazdy telefon i wkurzasz się , nie odbieraj kazdego, będziesz się mniej wkurzał , proste. Ona tez przez te telefony cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:01 hermina5 napisała: > Kiedy czytam twoje posty wydaje mi się, z e koniecznie > chciałbyś,zebym sie z toba pokłóciła - coś na zasadzie, jak > odchodzi kobieta to myslisz, z e jest ok, a jak robię ja , facet - > to juz jest niedobrze. Odnosisz mylne wrazenie:) > Niedobrze jest przedłuzać zwiazek, w którym do drugiej osoby nic się > nie czuje. A mysle, ze wie sie to szybciej niz po 5 latach . Co do > odchodzenia z klasa - podstawowa rzecz, która zawsze boli, to > ciągły kontakt z osoba, która od ciebie odeszła. Odbierasz kazdy > telefon i wkurzasz się , nie odbieraj kazdego, będziesz się mniej > wkurzał , proste. Ona tez przez te telefony cierpi. Ja to wiedzialem od samego poczatku. Nie mowilem ze kocham, tym bardziej ze sie ozenie itd. Nie robilem zadnych nadziei poza tym, ze fajnie jest czasem spedzic troche czasu. Co do > odchodzenia z klasa - podstawowa rzecz, która zawsze boli, to > ciągły kontakt z osoba, która od ciebie odeszła. Sa osoby, ktore mowia, ze najbardziej boli ignorancja. Zarzucasz mi brak klasy bo odbieram telefon od eks? Odbierasz kazdy > telefon i wkurzasz się , nie odbieraj kazdego, będziesz się mniej > wkurzał , proste. Ona tez przez te telefony cierpi. Ja od razu mowilem, ze chce byc niezalezny, chce, zeby dziewczyna "byla zaradna" i nie chce sie ograniczac malomiasteczkowymi konwenansami, ktore mowia, ze trzeba sie zenic w pewnym wieku. Wiec skoro cierpi to sama jest sobie winna, ze nie rozumie, ze jestem taki trendy, fajny i cool i meganowoczesny! Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 14:25 > > Ja to wiedzialem od samego poczatku. Nie mowilem ze kocham, tym bardziej ze sie > ozenie itd No to o co ci chodzi? Trzeba bylo moze od razu jej powiedziec, zeby się przypadkiem nie zakochiwała, bo ty jej nie kochasz, nie będziesz sie zenić, chcesz sobie czasem pogadać, spędzić trochę czasu i pouprawiac seks. Wtedy sprawa byłaby jasna - albo by sie zgodziła, albo nie na taki układ.Podejrzewam, ze ty traktowałes to inaczej niz ona. Jak sie nie powiedziało jasno, to teraz trzeba znosić telefony, przykro mi - takie małe niedopatrzenie . Zarzucasz mi brak klasy > bo odbieram telefon od eks? Nie przypominam sobie żadnych zarzutów pod twoim adresem, a juz zwłaszcza o brak klasy. Boleć moze ignorowanie, ignorancja raczej nie bardzo - tak jest skonstruowany nasz język, ze wymaga nieco prezyzji. >Ja od razu mowilem, ze chce byc niezalezny, chce, zeby dziewczyna "byla zaradna > " > i nie chce sie ograniczac malomiasteczkowymi konwenansami.Wiec skoro cierpi to sama jest sobie winna, ze > nie rozumie, ze jestem taki trendy, fajny i cool i meganowoczesny! Och, moze po prostu mówiłeś zbyt zawile , a ona nei zna angielskeigo i nie zrozumiała, co to znacyz trendy i cool? Trzeba było powiedziec, jak do prostej Polki, będzie seks , ale nie slub i nie miłosc:) ileż to neiporozumień buduje ten język, aj , waj ... A tak to zostaje ci tylko trendy nie odbierać telefonów i jazzy znależć sobie sexy Murzynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:46 hermina5 napisała: > > > > Ja to wiedzialem od samego poczatku. Nie mowilem ze kocham, tym > bardziej ze sie > > ozenie itd > > No to o co ci chodzi? Trzeba bylo moze od razu jej powiedziec, zeby > się przypadkiem nie zakochiwała, bo ty jej nie kochasz, nie będziesz > sie zenić, chcesz sobie czasem pogadać, spędzić trochę czasu i > pouprawiac seks. Wtedy sprawa byłaby jasna - albo by sie zgodziła, > albo nie na taki układ.Podejrzewam, ze ty traktowałes to inaczej niz > ona. > Jak sie nie powiedziało jasno, to teraz trzeba znosić telefony, > przykro mi - takie małe niedopatrzenie . Powiedzialem od samego poczatku, ani razu nie powiedzialem, ze ja kocham. Wiec widzisz, ze sama sobie winna. > Nie przypominam sobie żadnych zarzutów pod twoim adresem, a juz > zwłaszcza o brak klasy. Boleć moze ignorowanie, ignorancja raczej > nie bardzo - tak jest skonstruowany nasz język, ze wymaga nieco > prezyzji. Przepraszam czego? "prezyzji"? > Och, moze po prostu mówiłeś zbyt zawile , a ona nei zna > angielskeigo i nie zrozumiała, co to znacyz trendy i cool? Trzeba > było powiedziec, jak do prostej Polki, będzie seks , ale nie slub i > nie miłosc:) ileż to neiporozumień buduje ten język, aj , waj ... > A tak to zostaje ci tylko trendy nie odbierać telefonów i jazzy > znależć sobie sexy Murzynkę. Wole azjatke:) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 15:23 >Powiedzialem od samego poczatku, ani razu nie powiedzialem, ze ja kocham. Wiec > widzisz, ze sama sobie winna. Powiedziałes od samego poczatku, że jej nie kochasz i nie będziesz sie z nia wiązał, czy nie powiedziałeś jej od samego poczatku, ani raz, że ja kochasz, czyli nic jej nie powiedziałeś? Różnica jest dość duza. Mniej więcej taka taka jak powiedzieć komuś, ze jest sie nosicielem Hiv, lub powiedzieć, ze nie jest sie całkiem zdrowym. Zatem udanego pozycia z Azjatką życzę . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: bo są egoistkami ? IP: *.2a.pl 21.08.08, 15:52 Powiedzialem, ze jej nie kocham i nigdy nie pokocham i nie bede sie z nia wiazal. Zrobilem to na samym poczatku i wiele razy delklarowalem to ponownie. Dziekuje!:D Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 16:04 > Powiedzialem, ze jej nie kocham i nigdy nie pokocham i nie bede sie z nia > wiazal. Zrobilem to na samym poczatku i wiele razy delklarowalem to ponownie. No to nie ma problemu. Choc powiem szczerze, ze byłes z dziwną, jak dla mnie osobą - skoro jasno móiwłeś jej , z e jej nei kochasz i nei będziesz sie wiazal, a ona mimo to była z toba az 5 lat i jeszcze dzwoni obecnie. No , ale to tylko moje pzremyslenia, ludzie są rózni. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa co za brednie 21.08.08, 15:04 jeżeli kogoś kochasz, to z nim jesteś, a gdy coś się przestaje układac, to obydwoje próbujecie to naprawić, bo to jest miłość między dwojgiem ludzi. natomiast jeżeli kogoś nie kochasz, bo w ogóle nie kochałeś albo coś nieodwracalnie wygasło, to powinieneś o tym powiedzieć jak najszybciej i jak najszybciej związek zakończyć. zwykła przyzwoitość nakazuje, żeby nie sprawiać niepotrzebnego bólu drugiej osobie i nie oszukiwać. i jeżeli dziewczyna hubusia tak zrobiła, to nic nie można jej zarzucić. jezeli ty tak zrobiłeś, to też jesteś w porzadku. pozostają telefony od dziewczyny. jedno z dwojga: - albo ona nie ma klasy i szacunku dla siebie - albo ty zerwałeś z nią jak cham. aa i jeszcze jedno. ja zarabiam dwukrotnie więcej niż mój mąż i jakoś to nigdy nie szkodziło naszemu związkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: co za brednie IP: *.2a.pl 21.08.08, 15:57 Ja swojej zawsze mowilem, ze jej nie kocham i nie pokocham i chodzi mi tylko o zaspokojenie potrzeb: seks plus niezle zarcie zawsze robila. Nigdy bym nie chcial sprawiac niepotrzebnego bolu i skladac obietnice bez pokrycia. Juz taki ze mnie wrazliwiec:) No tez mnie dziwia te telefony. Dzwoni i placze zebysmy znowu byli razem. Ale po co ona taka niezaradna... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: co za brednie 21.08.08, 16:09 Szkoda tylko , z e ona nie istnieje:D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: co za brednie IP: *.2a.pl 21.08.08, 16:13 Nie licz na to nie wkrecisz sie na jej miejsca;P Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: co za brednie 21.08.08, 16:17 Nieatpliwie nie, bo jestem realna, a nie fantastycznie z frustracji wymasturbowana wyobraznią :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: co za brednie IP: *.2a.pl 21.08.08, 16:25 no caly czas mowie o realu:D Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: co za brednie 21.08.08, 16:38 Chyba o markecie REAL:)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elo Malo wiesz o ludziach i zyciu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 23:09 Bylem z dziesiatkami kobiet na takich samych zasadach jak twoj interlokutor - nigdy nie kupilem kobiecie kwiatow, pierscionka, zawsze mowilem im ze ich nie kocham i nie chce sie zenic. A byly to w zdecydowanej wiekszosci kobiety atrakcyjne fizycznie i umyslowo do ktorych slinilo sie wielu moich znajomych. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hubuś Re: bo są egoistkami ? IP: *.popl.cable.ntl.com 22.08.08, 08:59 no ale ona jeszcze z półtora miesiąca temu szaleńczo się kochaliśmy. wszystko zaczęło się jak 3 tygodnie temu dojechałem do niej.po przyjeździe miałem doła bo nie mogłem znaleźć pracy. widziała że kiepsko sobie radzę. w końcu znalazłem. powiedziała że nie znała mnie z tej strony. myślę że londyn wciągnął ją. ma swoje plany, swoich znajomych. ja zjechałem na drugi tor. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: bo są egoistkami ? 21.08.08, 09:30 Hej, moze Ciebie to boli, i faktycznie rozstania sa przykre. Ale dziewczyna nie robi tego Tobie tylko sobie. 2 lata to duzo, ale to i malo. Na pewno znajedziesz sobie fajna dziewczyne odpowiednia dla Ciebie. W waszym zwiazku musialobyc cos nie tak, skoro dziewczyna postyanowila ze sie rostajecie, wiec lepiej ze to sie dzieje niz po dluzszym czasie, gdy byloby jeszcze ciezej. Trzymaj sie, pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hubuś Re: bo są egoistkami ? IP: *.popl.cable.ntl.com 21.08.08, 09:48 jako przyczynę rozstania podała że jest psychicznie chora i że tak po prostu ma. wiem że jej też może nie jest łatwo, ale dlaczego mi nie ułatwia,tylko jeszcze bardziej rani. myślę że to przez to miejsce, stała się bardziej egoistyczna. życzę jej wszystkiego dobrego,żeby pewnego dnia jak wstanie nie uznała że żałuje tego co zrobiła. choć w głębi duszy chciałbym tego. dziękuje za słowa otuchy. mam nadzieję że wytrzymam do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: takijeden Re: bo są egoistkami ? IP: 194.106.193.* 21.08.08, 10:23 Hubuś,strasznie się mazgaisz.Takie jest życie,praktycznie każdy to przeżył.Weź się w garść.Zapraszam do W-wy,przyjeżdżają tu fajne dziewczyny z całej Polski i jeśli jesteś mężczyzną a nie bobasem,to bierzesz co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zieleni do w-wy IP: *.centertel.pl 21.08.08, 10:32 hehe wlasnie jestem w wawie na stazu, musze przyznac ze dziewczyny sa tu naprawde swietne. Wiec po co wyjezdzac za granice jak mozna w takim miescie dobrze sie bawic i zarobki tez nie sa zle. :) Zgadzam sie z takijeden Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mysh Re: bo są egoistkami ? IP: *.griffin.managedbroadband.co.uk 21.08.08, 10:04 Taak bardzo ci wspolczuje :) Mnie moj polski ex w Polsce po czterech latach bycia razem po trzech mieszkania razem wycial podobny numer - dowiedzialam sie od znajomych, ze ma kogos innego i jakos nikt na ten temat artykulow nie smarowal. Skoro cie zostawila zapewne ma ku temu powod. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Tak jak moj ex mial swoje powody! Nie ma w tym egoizmu tylko zdrowy rozsadek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jozek siekierka Re: bo są egoistkami ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.08.08, 19:27 w takim wypadku powinienes jej podziekowac - ocalila cie od zycia z osoba ktora mowi ci ze cie kocha a potem idzie sie zabawiac z sasiadem za sciana...innymi slowy - pozbyles sie ze swojego zycia klamliwej szmaty. badz wdzieczny,ze stalo sie to teraz.skoro nie potrafila docenic tego co oferowales, ani nie potrafila powiedziec ci o tym wczesniej - nie byla warta wiecej jak kasa za nocke. lojalnosc i bycie w porzadku jest rownie wazna jak uczucia. zwlaszcza w przypadku rozstan. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lol Re: bo są egoistkami ? IP: *.bar.warszawa.sint.pl 21.08.08, 09:36 Masz w bani plewy :D. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: bo są egoistkami ? IP: *.wp-sa.pl 21.08.08, 11:20 Wszyscy są egoistami w większym lub mniejszym stopniu. Piszę o skrajnych przypadkach. Zostawianiu rodzin i ku... dla pieniążków. Nieznajomość języka ,7 funtów na zmywaku i robieniu loda zamężnemu anglikowi, mieszkanie po 3 w jednym pokoju to niezależność ? Myślisz, że jest wiele małżeństw/związków ang-pol pol-pol zawieranych za granicą ? Owszem jest, ale gdyby te same osoby spotkały się w Polsce i w przypadku par ang-pol obie osoby mówiły dobrze we wspólnym języku nigdy nie byłyby razem. Trójkącik spoko ale one NIE rozumiały o co chodzi, cieszyły się gdy koleś robił sobie z nich jaja. Zrobiło mi się ich żal bo pół autobusu miało z nich ubaw i powiedziałem im o co chodzi, dopiero przymknęły się. "kocham wasz" wy moje egoistyczne idiotki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trendy z London Re: bo są egoistkami ? IP: *.e-wro.net.pl 21.08.08, 13:27 trójkącik? Teraz podobno jest trendy sex z własnym pieskiem. Skoro kochamy własnego zwierzaka, a on kocha nas , to co w tym złego? Będzie merdał ogonkiem , podobnie jak przy głaskaniu, a chyba nikt nowoczesny nie zagląda innym do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: add Re: bo są egoistkami ? IP: *.dsl.club-internet.fr 22.08.08, 01:30 z tym zlego ze tylko polki obcokrajowcy proponuja sex bo jestescie puszcalskie bydlo brudaski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: bo są egoistkami ? IP: 78.150.135.* 21.08.08, 09:25 Pracuje w sluzbach socjalnych w UK - Polki rozwodza sie rowniez dlatego, ze sa bite przez mezow. Nie jest to wcale takie rzadkie jakby sie wydawalo. W Polsce nadal panuje przekonanie, ze przemoc w rodzinie to zadna przemoc i zmiata sie ten problem pod dywanik, bo po co brudy prac publicznie? Tutaj coraz wiecej sie o tym mowi i sa organizacje, ktore uswiadamiaja kobiety, ze nie musza byc ofiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: freya Re: bo są egoistkami ? IP: 136.173.162.* 21.08.08, 10:16 Mam w związku z Twoją wypowiedzią tylko jedno pytanie: czy "uświadamiacie" w ten sposób również muzułmańskie kobiety, czy może raczej w imię szeroko znanej w świecie brytyjskiej poprawności politycznej wolicie siedzieć cicho, żeby przypadkiem nie urazić uczuć religijnych muzułmanów? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Re: bo są egoistkami ? IP: 62.172.214.* 21.08.08, 12:47 Nie masz szacunku dla kobiet. Masz szczescie, ze spokojne te dziewczyny, gdybys mnie trojkat zaproponowal, dostalbys w morde i jeszcze zadzwonilabym na policje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: bo są egoistkami ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 14:49 To policja miałaby dla ciebie kącik w komisariacie za rękoczyny. Oczywiście "bić w mordę" mogą wyzwolone kobiety i jest OK. Dobrze że tylko w fantazji i na forum. W rzeczy samej zapewne nikt nic ci nigdy nie proponował, stąd ta frustracja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek41 Kobiety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:29 Kobiety nigdy nie potrzebowały uczucia, one potrzebują kogoś/czegoś co przypomina połączenie wibratora z bankomatem. Chciwość, chciwość i jeszcze raz chciwość ... to cechy współczesnej kobiety, a jak potrafią to ubrać w słowa : "partner musi być zaradny" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: Kobiety ... IP: 212.106.27.* 21.08.08, 08:53 ten wibrator z bankomatem to świetnie powiedziane- pozdrawiam -wierna żona Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Kobiety ... 21.08.08, 09:04 Skoro juz mezczyzni wymyslili pieniadze i tak poustawiali ten swiat, ze jedynie dobra materialne maja znaczenie i kobiety musialy sie przystosowac. Chiciwosc rzecza ludzka:( Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Kobiety ... 21.08.08, 11:01 kociamama napisała: > Skoro juz mezczyzni wymyslili pieniadze i tak poustawiali ten swiat, ze jedynie > dobra materialne maja znaczenie i kobiety musialy sie przystosowac. Chiciwosc > rzecza ludzka:( Mężczyźni wymyślili pieniądze, a kobiety barter? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emka Re: Kobiety ... IP: 91.104.126.* 21.08.08, 09:45 No jasne,że tak bo przecież jak rodzą chłopom dzieci to te same się sobą zajmują od chwili urodzenia i taka kobietka-chciwiec nie musi już nią być, idzie do pracy której jest w bród za dużą kasę i wszystko samo w domu się kręci, a nawet jak nie to pranie, sprzątanie i obrabianie leniwej chłopskiej dupy w domu to przecież nic wielkiego-samo też się robi-żaden wysiłek,że nawet dziękuję nie trzeba powiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mysz Re: Kobiety ... IP: *.griffin.managedbroadband.co.uk 21.08.08, 10:09 Kompleksy to fajna rzecz:)) Tylko wspolczuc :) Oczywiscie mezczyzni sa super i w ogole miod. Ty oczywiscie gdybys mial do wyboru to wybral bys ta z nadwaga i bez kasy nie ? :)))) Co zlego w tym, ze facet jest niezly w lozku i ma kase? - wzor do nasladowania to powinien byc dla niektorych a nie uzalania sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek41 Re: Kobiety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:19 A gdzie miejsce na miłość? Czyli jak sama widzisz powterdziłaś tylko mój komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mysh Re: Kobiety ... IP: *.griffin.managedbroadband.co.uk 21.08.08, 10:42 Zarzucasz, ze kasa + "wibrator" to cos zlego wiec sie pytam co w tym zlego :) Milosc? Co to jest milosc? Kiedy facet zostawia dziewczyne z 3 miesiecznym dzieckiem bez srodkow do zycia po 3ech latach bycia razem?! Czy facet, ktory oszukuje i zdradza kogos kto mu pomaga pisac prace i dba o dom zeby mial spokoj i mozliwosci?! - moi ukochani rodacy pokazali mi co to jest "milosc" - dziekuje postoje. Odpowiedz Link Zgłoś
bbsbb To znaczy że jest zaradny :) 21.08.08, 14:49 "Kiedy facet zostawia dziewczyne z 3 miesiecznym dzieckiem bez srodkow do zycia po 3ech latach bycia razem?!" Odpowiedz Link Zgłoś
jollyana Re: Kobiety ... 21.08.08, 13:53 Piszesz kobieta potrzebuje tylko wibratora-bankomatu... Pomijam juz poziom samej wypowiedzi i uzytych okreslen,w koncu mamy "wolnosc slowa". Ale chcialabym CIe zapytac,powiedz czy nie wymagasz od kobiety (swojej rowniez) aby byla piekna ,zadbana,ubrana ladnie,aby gotowalo Ci smaczne jedzonko i zaspakajala nie tylko twoje potrzeby duchowe,uczuciowe,ale rowniez seksualne. Bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ,ale wszyscy mamy takie potrzeby (i kobiety i mezczyzni ) chociaz to raczej mezczyzni maja problem z ich okrzesaniem ( co wynika ze specyfiki Waszej natury,aczkolwiek wszystko zaleyz od naszych wyborow).Tak czy siak rozumiem,ze albo nie potrzebujesz tego wszystkiego,albo nie zdajesz sobie sprawy,ze ladne paznokci,zadbana skora i cialo,dobry obiad itp itd wymagaja pewnych nakladow pieniedzy. A seks jest wazna sfera zwiazku zarowna dla Ciebie jak i dla Twojej kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Kobiety ... IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 14:51 No to faktycznie jesteś usprawiedliwiona z wyciągania łapy po kasę... Jakie szczęście że wolę te bez tapety Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kobiety ... 21.08.08, 16:13 >Jakie > szczęście że wolę te bez tapety Matko jakie to teraz są zboczenia na swiecie, zeby facet ze scianą to robił... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mis Re: Kobiety ... IP: 83.147.143.* 21.08.08, 13:19 to ze facet jest niezly w lozku i ma kase to super ale problem polega na tym , ze czesto jest skonczonym dupkiem i nie ma kasy a wy i tak patrzycie na niego w rozowych okularach. A w kwestii mojego wyboru poniewaz jestem facetem to wybral bym ta bez nadwagi ( bo lubie kosciotrupy) ale nie z kasa bo to dal mnie bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Emi Re: Kobiety ... IP: *.elartnet.pl 21.08.08, 11:27 Cóż, to wy,faceci tak ten świat zbudowaliście, że kobiety zarabiają 40 % tego, co wy (za zasuwanie na dwóch etatach: zawodowym i domowym), a na stare lata mają zagwarantowane 40 % z tych 40 %. Dziwisz się, że część kobiet kombinuje, jakby tu żyć na takim samym poziomie, jak wy? Ale, jeśli ci ponadto przeszkadza, że twoja kobieta lubi sex, to...sorry człowieku - chyba się starzejesz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: Kobiety ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 12:48 To głupie gadanie.... owszem są i te chciwe ale są tez inne, ktore wcale nie potrzebują skrzyzowania bankomatu z wibratorem.... one są zaradne i nie potrzebują "cudzych" pieniędzy bo mają swoje.... a gdzie ci "normalni faceci potrafiący kochać???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Kobiety ... 21.08.08, 12:59 Jasne, kobiety sa chciwe, ale faceci to sami altruisci normalnie - i dlatego maja pensje rzedu milionow zlotych, ktorych - uwaga - NIE oddaja na cele charytatywne. Mezczyzni tez, jak wszyscy wiemy, ulatwiaja kariere kobietom i podnosza im zarobki - dlatego tylko 5% najwyzszych stanowisk jest zajmowane przez kobiety. Jacy to altruisci, medale im! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mąż i partner Emigrantki chcą rozwodów IP: 82.160.23.* 21.08.08, 08:53 Moja opini amoże i nie będzie na tym "liberalnym" forum zbyt popularna...tak więc mówcie co chcecie ale największym szczęściem jest rodzina, kochająca, bezpieczna...docenią to tylko Ci, którzy albo ja stracili albo otarli się o to....... Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:02 No kochajaca sie i szczesliwa rodzina to cos szczegolnego, ale niestety rzadkiego. Z wlasnych obserwacji widze, ze wiekszosc zwiazkow konczy sie rozpadem obecnie, w starszym pokoleniu, rozwodem, albo udawanym szczesciem, kiedy jeden z partnerow probuje wybaczyc zdrade badz uwazac, ze jej nie zauwaza:( nie wiem czy znam jakies prawdziwie "szczesliwe" rodziny. Faktycznie to musi byc cs szczegolnego, ale to chyba wyjatek niz regula. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 13:14 Tak, o tym tez jest ten artykul - o szukaniu szczescia. W Polsce mowi sie kobietom, ze maja sie poswiecac i ze ich uczucia i opinie sa niewazne. Tymczasem one wyjezdzaja za granice, gdzie nie slysza juz tego gadania. Zaczynaja wierzyc w prawo do szczescia. Zaczynaja szukac szczescia - z mniejszym lub wiekszym powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 14:53 Ciekawe że to szczęście widzą jedynie w rozporku żonatego Angola lub jakiegoś Hindusa Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa ciebie chyba panna rzuciła dla tekiego 21.08.08, 15:47 Hindusa albo żonatego Anglika albo coś w tym stylu, bo strasznie zakompleksiony na tym punkcie jesteś. ja mam mnóstwo znajomych rozrzuconych po całym świecie. kobiet, mężczyzn, wykształconych lub nie. i jedno zauwazyłam. jezeli ktoś z nich miał szczęśliwy związek w Polsce, to albo bardzo szybko wracał, albo ściągał drugą połowę do siebie. W dwóch przypadkach rozłaka spowodowała przyspieszenie decyzji o slubie, bo sobie uświadomili, co jest ważniejsze. natomiast w jednym wypadku rozstania z powodu zdrady (akuraat facet, ale równie dobrze mogła być panna) związkowi nikt nie wrózył przyszłości, bo obydwoje nawet za bardzo się o to wspolne zycie nie starali. więc nie generalizuj Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: ciebie chyba panna rzuciła dla tekiego IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 15:59 Nie zamierzałem generalizować, ale po przeczytaniu tych wszystkich bojowniczek o obrzydzeniu na widok Polaka-mężczyzny zrobiłem to bezwiednie. Po prostu porwało mi czuprynę do góry ze zgrozy na to, co tu jest wypisywane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KT4D Re: ciebie chyba panna rzuciła dla tekiego IP: 217.41.235.* 27.08.08, 02:05 Dokladnie... Patrzac na ten thread to przecietny mezczyzna narodowosci polskiej to nikt inny jak poczciwy Ferdek Kiepski. Nic dodac nic ujac - caly dzien zlopie piwsko, w domu nie pomoze, forsy duzo do domu nie przyniesie i na to wszystko ma dola... Ale jakims cudem udaje mu sie poderwac inna kobiete (moze slepa?) i wtedy ucieka z nia tak szybko, ze nawet wygnieciona od jego grubego d$%ska kanapa sie z powrotem nie odksztalci... Ale oczywiscie kobiety wcale nikogo nie rzucaja. A jesli juz to jednostki, ktore to zrobily, bo sie nad nimi znecal i/lub byl do niczego... Poza tym faceci sa be... Z definicji. No ale przynajmniej jest co czytac poki nie zaladuje sie kolejny "How I Met Your Mother"... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: margita Emigrantki chcą rozwodów IP: *.lublin.mm.pl 21.08.08, 09:09 Dopiero jak się rozwiodłam, to poczułam, że jestem czlowiekiem. Przedtem przy mężu musiałam byc połaczeniem kucharki i sprzątaczki z burdelem. Po rozwodzie dopiero mam szczęśliwą rofzinę, tworzę ją ja i moje dzieci. A były żyje gdzieś pod mostem prawie... faceci są słabi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snt Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 195.117.48.* 21.08.08, 09:33 Zdecydowanie mogłaś zmienić to, żeby tak nie wyglądało Twoje małżeństwo. Mogłaś zobaczyć czy ten człowiek Ci odpowiadał. Nikt nie kazał Ci się w tą rolę wtłaczać. Faceci są słabi a kobiety to dziwki, które zamiast kochać swoich facetów, puszczają się za kasę z niby to silniejszymi i bardziej zaradnymi. O związek trzeba walczyć i wspólnie do wszystkiego dochodzić. Mówić o trudnych sprawach. Ale po co się wysilać, lepiej zostawić kogoś z jego uczuciami, nabijać się, że jest słaby bo cierpi. Szczyt egoizmu. Skrajności są złe. A jeśli się jest z facetem bo jest przystojny, bo jest silnym i zimnym gnojem i ma dużo kasy, to nie jest miłość. Miłość się buduje długie lata. Wielu facetów chce uczciwie budować związki. A głupim laską się przewraca w dupach i rujnują życie nie tylko sobie, ale też facetom, których zostawiają. To nie jest kwestia słabości, to jest kwestia uczuć i przywiązania do pewnych wartości, których dziwki z pewnością nie potrafią zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:38 Jak czytam takie posty jak twoje, to wiem jedno - zadna kobieta nie będzie z toba szczesliwa nigdy . Bo zadna, nie chce być z cżłowiekim niestabilnym emocjonalnie, sfrustrowanym i do tego wyzywającym kogoś od dziwek. a cąły twój post jest o tym, jakto o ziwazek nalezy walczyć wspólnie , choc byłby zły, ale pod warunkeim, ze wspólnie robi to tylko i wyłacznei kobieta. Wez , idz sie napij od rana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mm Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:52 Alez ty jestes stabilna emocjonalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:59 Niewątpliwie bardziej niz kolega powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snt Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 195.117.48.* 21.08.08, 10:09 Powiedziałem wspólnie, a nie że tylko kobieta. Użyłem specjalnie silnego słowa, nie po to, żeby kogoś obrazić, ale by pokazać nikłą granicę między pewnymi zachowaniami i podejściem do drugiego człowieka. Nie jestem sfrustrowany, tylko mam swoje zdanie i widzę jakie ludzie robią sobie samym i wzajemnie gó.. z życia. I to tylko dla tego, że liczy się bardziej kasa, brak zobowiązań i odpowiedzialności za relacje z drugim człowiekiem, który nie jest zabawką ani kolejnym modelem odtwarzacza mp3. Nie mówiąc już o dzieciach. Przede wszystkim należy znać siebie i potrafić się czasem zatrzymać, pomyśleć troszkę do przodu nad konsekwencjami pewnych zachowań. Związek jest zły z winy obojga ludzi. A ich wina tkwi tylko w tym że są nieświadomi i niedojrzali, nie potrafią rozmawiać. Ludzie wolą iść na łatwiznę, kobietom ostatnio przychodzi łatwiej wyjechać i pieprzyć się z kim popadnie. No bo oczywiście po co wracać do nudnego faceta, który kocha, z którym ma się dzieci. Trzeba się przecież bawić, podkreślać swoją niezależność, dowartościować. A niech głupi i naiwny kochający facet zostanie pozbawiony świata o który długo walczył. Tak skrajne podejście też jest złe. I tylko głupia kobieta nie rozumie, czym jest dla faceta i tylko taka zamiast walczyć o przyszłość związku, kwituje to stwierdzeniem, że facet jest słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emka Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 91.104.126.* 21.08.08, 10:22 No bo pewnie faceci tak się nie zachowują. Litości..... gratuluję obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: iwona Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 62.172.214.* 21.08.08, 12:44 Nastepny bardzo subiektywnie napisany artykul, chyba tylko po to, zeby wywolac takie dyskusje. Moje odczucia sa nastepujace: biora rozwod, bo sa uczciwsze od facetwo tu przebywajacych. Spotkalam mnostwo facetwo, ktorzy tu w Londynie zdradzaja (zony w Polsce) nagminnie. Nie sa to odosobnione wypadki...Oczywiscie nie biora rozwodow, tylko buduja domy w Polsce. Kazdy przypadek jest inny i nie kazda kobieta zostawi dzieci, tego nie rozumiem, sama wychowalam mojego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 10:24 >Związek jest zły z winy obojga ludzi No i własnie problem w tym, ze nie jest tak jak piszesz. Znam związki , w których kobieta zacharowuje się dla domu i dzieic, chodzi na paluszkach i od slubu wierzy, z e wyciągnie męza z picia, a on z roku na rok chla więcej. I w pewnym momencie jedyną rozsądna rzeczą, jest zabranie manatek i odejscie oraz zwiazanie się z innym cżłowkiem, wlasnie po to, aby utratować siebie i dzieci. Tak samo dzieje sie z przemocą w rodzinie - jakby wbito kobietom do glowy, ze nie wazne, z ebije, znęca się psychicznie, ale jest. Ale niestety, ostatnio, to juz nei te czasy... a co do tamtej kobiety , do której pisałes - nie masz pojecia , jaki był jej związek, jej facet i jak długo trwało zanim odeszła. Ja w ogóle podziwiam kobiety, które decyzują się odejsc z dziecmi, bo o wiele więcej niestety , zostaje i funduje piekło awantur i ogladania pijanego tatusia przez cale dziecinstwo. I uwierz mi , od kochajacych , dobrych , ciepłych i dbajacych o dom facetów , nie odchodzą nagle babki z dziecmi , zeby sie pobawić i napic wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Snt Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 195.117.48.* 21.08.08, 10:57 Chodzi o to że kobieta nie powinna męża wyręczać, uzdrawiać go, tylko z nim żyć. A jeśli podejmuje się roli niańki, wkłada w to wszystko kupę pracy i serca, to jest błąd. Takie wielkie zaangażowanie jest z jej punktu widzenia słuszne i dobre, ale tak naprawdę sprawia że i ona zaczyna cierpieć i cały związek. Ja naprawdę nie rozumiem, jak ludzie mogą być nieświadomi prostych rzeczy. Wystarczy przeczytać kilka fachowych książek i się zastanowić nad sobą. Żadna kobieta nic nie osiągnie płaczem i chodzeniem na paluszkach. Z reguły to wymaga pomocy bardziej fachowej i chęci z obydwu stron. "Kobieta się zaharowuje dla domu i dzieci, chodzi na paluszkach" - prawdopodobnie właśnie w ten sposób pogłębia kryzys swojego związku, bo nie tędy droga i nie dziwie się że facetowi jeszcze trudniej zobaczyć w niej ukochaną kobietę o którą chciałby walczyć. O przemocy nie mówię bo to już temat na inną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 11:07 Alkoholik o nic nie chce walczyć, chce mieć po prostu swięty spokoj i zrobione koło siebie. Dzięki temu moze pić. A ona musi sie zacharowywac, zeby dom jakoś ciagnał, kiedy on pije. Zeby alkoholik mógł w ogole chcieć walczyć o kogoś , to najpierw musi chcieć walczyc o siebie . ilosc ludzi zapijających sie w stosunku do tych, którzy wyszli z nałogu jest mikroskopijna i to własnie pokazuje jak mozna sobie zmarnowac zycie. I szczerze mówiąc - zeby o kogoś w ogole walczyc , trzeba go kopchac. Piszesz tu strasznie górnolotne rzeczy, ale nie przyjmujesz jednej prostej opcji - ze zwyczajnie mozna kogoś po latach kompletnie przestać kochac i nie chce się juz walczyć o kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 12:55 ble, ble, ble. czy w zwiazku, gdzie koles bije i gwalci zone, ona tez jest winna? Ja nic o tym nie wiem, ale ty pewnie zaraz mnie oswiecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 14:57 Patrząc na posty rikol, każdy znany jej związek to właśnie lanie kobiety przez tyrana i jego chlanie od rana do wieczora. Opanuj się femino i wyobraź sobie, że są jeszcze szczęśliwe i nie tak sfrustrowane jak ty kobiety w związkach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greg Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.08, 14:55 to samo można powiedzieć o margicie - równie sfrustrowana i niestabilna emocjonalnie. hermina - kolejna wojująca femina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emka Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 91.104.126.* 21.08.08, 09:47 Tacy szmaciarze jak ty też...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marek41 Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:36 Czyli jeszcze jeden dowód na to, że kobiety nie potrafią kochać. Rodzina : kobieta i dzieci , to nie rodzina to jakaś chora mutacja . Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:47 Tak, widac to zwlaszcza jak się popatrzy jak faceci potrafią kochac i zostawiać takie chore mutacje matka + dzieci, odchodząc do kochanki. Generalnie uwazam, ze wszystkie osobniki mówiące - kobiety to, kobiety tamto, wszytkie kobiety to , kazda kobioeta to - sa to osobniki , które nalezy omijać wielkim łukiem, bo to wylewajaca się frustracja, którz abije w kilka lat kazda, nawet niewinną 20 letnią, wierną, zakochaną i uzaleznioną dziewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emka Re: Emigrantki chcą rozwodów IP: 91.104.126.* 21.08.08, 09:49 A te co mają dzieci i nie mają męża bo zostały wdowami to co to ku.. jest jak nie rodzina?! Puknij się w łeb popaprańcu. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:55 Wiekszosc zatem rodzin, wg Ciebie, to chore mutacje, z facetem nieobecnym fizycznie (typu umarl, odszedl, pracuje na morzu/zagrnica) albo duchem - facet pracuje, wraca pozno, nie ma czasu dla dzieci ani zony. Tylko jesli wiekszosc tak wyglada to pytanie czy to naprawde mutacja czy to norma? Wg mnie mutacja jest mit idealnej rodziny. NIe znam takowych. A co do definicji rodziny, pozwol ja okreslac kazdemu samodzielnie. bo np. dla mnie rodzina, to nie tylko Ci, z kotrymi lacza mnie wiezy krwi, ale Ci, kotrych za rodzine uwazam, np. przyjaciele. PZdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kobieta na emigrac Emigrantki chcą rozwodów IP: *.wfd93.dsl.pol.co.uk 21.08.08, 09:11 Jestem młodą Polką na emigracji. Nie mam męża i dzieci. Muszę przyznać, że "trend" niezależności polskich kobiet jest bardzo zauważalny. W większości przypadków po przyjeździe znajdują sobie angielskiego przyjaciela. Nie ważne, czy przystojny , mądry , zaradny, byle by nie biedny i mówił po angielsku. Komicznie wyglądają sytuacje, jak taka parka idzie ulicą. on starszy o 10 lat a ona ledwie angielski zna. Teoria, że Polki są tu samodzielne finansowo to nonsens. Oczywiście starcza im na wynajem ( jest to pokój), ciuchy i wyżywienie, ale jeśli kobieta chce mieć dom tylko dla siebie, to wiadome jest , że nie będzie szukała bratniej duszy Polaka bez pieniędzy, tylko samotnego anglika bodaj z obleśnym zapuszczonym domem po rodzicach. Tak niestety zdarza się bardzo często. Wszelkie artykuły o niezależności, karierze Polek w Anglii są śmieszne. Pracujemy tu ciężko, głównie bary , sklepy, restauracje. Są wyjątki oczywiście , ale one potwierdzają regułę. Faktycznie łatwo na początku( zwłaszcza, gdy kobieta jest z małego miasta) ulec złudzeniu, że Anglia to kraj obiecany dla kobiet. Angielki chodzą na night out co piątek, dzieci zostawiają z opiekunką, sprzątaczka posprząta dom i wyprasuje. Polki porównują siebie i uważają ,że je tez na to stać w życiu (zwłaszcza jeśli są atrakcyjniejsze od porównywanej do siebie kobiety). Niestety czar pryska, bo żeby na to było je stać, muszą znać perfect język i mieć kwalifikacje i nie ukrywajmy- angielka dostanie dobrze płatną pracę szybciej z uwagi, że jest angielką. Tak więc Polki szukają angielskich "mężusiów". W porównaniu do polskich wydaje im się on bardzo zaradny, bo i zna angielski:) i do pracy chodzi , no i niezależny , bo upija się z kolegami. W końcu ona też niezależna. Ma dom dla siebie. Cały do sprzątania tylko dla niej:) Trzeba też przyznać, że kilka typów anglików interesuje się Polkami. Nie wiem, jakie są wasze opinie, ale ciekawa jestem, czy też to zauważyliście. Sam za siebie mówi fakt, że na portalu polishdating zakłada konta masa anglików , pakistańczyków i innych. No i Polek. Warte są obejrzenia zdjęcia, jakie Polki zamiesczają przy swoich opisach. Wiele woła o pomste do nieba:) Ubaw gwarantowany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiddo5 Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:17 Ten post na 100% jest napisany przez kolesia. Brrr nie znosze mizoginizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Emigrantki chcą rozwodów 21.08.08, 09:22 Wiesz, generalnie wiekszosc ludzi jest niewyksztalcona i pracuje wykonujac mniej oplacana prace niz ludzie wyksztslceni. Ile mamy w kraju wyksztalconcyh ludzi? Nie znam statystyk, ale gora 15%. Co moze robic reszta? niech zatem nie dziwi, ze wiekszosc polakow na emigracji wykonuje niewykwalifikowana prace. Co do szukania meza/partnera, dlaczego zakladasz, ze bratnia dusza koniecznie musi byc POlak? Jak ludzie sie w sobie zakochuja to nie pa