Dodaj do ulubionych

Bicester - 5 sierpnia

15.07.06, 22:27
Czy ktos z was wybiera sie w tym terminie ? Przydzielili mnie tam ( z opcja
hostel) i szukam towarzyszy podrozy i wspollokatorow:)moje gg 6653224
Obserwuj wątek
    • Gość: Banbury Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 17.07.06, 12:24
      Elo, pozdrawiamy z Banbury, Bicester jest bardzo blisko, i ladna miescina.
      • rosa114 Re: Bicester - 5 sierpnia 17.07.06, 14:13
        Pozdrawiam rowniez i mam kilka pytan do Teskowiczow z Banbury:)
        1.Jak bylo u was z hostelem ?(jesli mieliscie opcje z hostelem)my pewnie
        bedziemy w tym samym hostelu, jak daleko byl od Banbury i ile kosztowaly bilety
        na dojazd (tygodniowo)Jakie byly warunki w tym hostelu ? (ilu osobowe pokoje,
        dostep do łazienki i kuchni.
        2. Jak bylo ze znalezieniem pokoju/mieszkania ? Czy dlugo trwalo wynajecie
        czegos ? Jakie sa koszty, ile wynosil depozyt w Waszym przypadku ?
        3. Co najlepiej wziac ze soba a co w ogole nie przyda sie lub tam jest w
        podobnej cenie lub nawet tansze ?
        4. Ile funtów wziac ze sobą zeby starczylo do pierwszej wyplaty i do wynajecia
        pokoju/mieszkania ?
        Z góry dziekuje za wszelka pomoc :)
        • Gość: d Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 24.07.06, 11:35
          1.hostel dostalismy w oxfordzie, mieszkalismy w osmioosobowym pokoju z czworka
          innych Polakow ktorzy przyjechali tydzien przed nami. Z tego co wiem wlasnie
          dzis (24.07) przybyla nowa grupa do pracy w tesco w oxford, wiec moze zajmiecie
          ich miejsce w hostelu.
          bilet typu return oxford-bicester (tutaj uwaga: czyta sie "bister") kosztuje 5L
          a tygodniowy ok. 20L. Linia X5, 27A, 27B i 27C.
          w hostelu byla jedna kuchnia i kilka prysznicow, ale nie bylo w czym uprac
          ciuchow.
          2. z mieszkaniami jest tutaj problem, ale zalezy jak kto trafi. agencje
          zwracaja uwage na home office, NIN, referencje od pracodawcy, a przeciez trudno
          to wszystko razem miec zaraz po przyjezdzie. oplaty: czynsz z gory + depozyt w
          wysokosci 1,5 czynszu - zakladajac ze domek kosztuje 700L/m-c wychodzi 1750L, a
          to naprawde sporo kasy, poza tym jestes zwiazana na minimum pol roku z trojka
          innych ludzi ktorych nie znasz...
          3. na pewno warto zabrac polskie jedzenie, choc mozna co nieco kupic w polskim
          sklepie w oxfordzie (na Cowley). nie warto brac duzo ciuchow - sa tanie. warto
          zabrac jakis garnek, patelnie (mimo ze w hostelu sa naczynia) i zaraz po
          przyjezdzie zaczac normalnie jesc. przydadza sie buty z miekkim spodem, bo w
          pracy bedziesz caly czas na nogach.
          4. my dostalismy zaliczke po pierwszym tygodniu, ale nie wiadomo jak bedzie w
          waszym przypadku. wez tyle na ile Cie stac, ale nie mow nikomu ile masz.
          • rosa114 Re: Bicester - 5 sierpnia 27.07.06, 22:16
            Witam i bardzo dziekuje za info, mogl(a)bys mi jeszcze napisac jakie to sa linie
            ? autobusowe czy kolejowe ? czy z wynajeciem pojedynczego pokoju jest latwiej ?
            i po jakim czasie zanlezliscie mieszkanie ? i jak jest w samej pracy ? z
            menagerami ? czy jest ciezko ? tzn czy kobiety przydzielane sa raczej na lzejsze
            dzialy ?? i czy ktos zrezygnowal ?
            • Gość: d Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 02.08.06, 10:57
              to sa linie autobusowe. pociag z oxford do bister kosztuje 11 funtow, wiec
              odpada.
              Tak, z wynajeciem pojedynczego pokoju jest znacznie latwiej.
              W pracy roznie, zalezy co akurat jest do zrobienia. Menedzerowie... obserwuja,
              poganiaja. Ciezko czy lekko - zobaczysz po przyjezdzie ;)
              Kobiety pracuja wszedzie za wyjatkiem dzialow "drinks" i "produce".

Owszem, ktos zrezygnowal i teraz jest nas tylko dwoch.

• Gość: rosa114 Re: Bicester - 5 sierpnia IP: *.debica140.tnp.pl 03.08.06, 17:11
                Witam, lecimy pojutrze,mam nadzieje ze szybko znajdziemy jakies lokum ,mam
                jeszcze kilka pytan ktore mnie nurtuja...m.in. czy pracuja tam Polki tam Polek(
                w jakim mniej wiecej wieku )? i jakie sa koszty wynajmu pokoju na tydzien ? tzn
                w jakich granicach sie waha ? czy moze byc tak ze np trafie na mrozonki ? i co
                ile dostawaliscie wyplaty na poczatku ?
                • Gość: d Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 09.08.06, 10:54
                  co tydzien.

wiecej powiem ci na sklepie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka