rosa114 15.07.06, 22:27 Czy ktos z was wybiera sie w tym terminie ? Przydzielili mnie tam ( z opcja hostel) i szukam towarzyszy podrozy i wspollokatorow:)moje gg 6653224 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Banbury Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 17.07.06, 12:24 Elo, pozdrawiamy z Banbury, Bicester jest bardzo blisko, i ladna miescina. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa114 Re: Bicester - 5 sierpnia 17.07.06, 14:13 Pozdrawiam rowniez i mam kilka pytan do Teskowiczow z Banbury:) 1.Jak bylo u was z hostelem ?(jesli mieliscie opcje z hostelem)my pewnie bedziemy w tym samym hostelu, jak daleko byl od Banbury i ile kosztowaly bilety na dojazd (tygodniowo)Jakie byly warunki w tym hostelu ? (ilu osobowe pokoje, dostep do łazienki i kuchni. 2. Jak bylo ze znalezieniem pokoju/mieszkania ? Czy dlugo trwalo wynajecie czegos ? Jakie sa koszty, ile wynosil depozyt w Waszym przypadku ? 3. Co najlepiej wziac ze soba a co w ogole nie przyda sie lub tam jest w podobnej cenie lub nawet tansze ? 4. Ile funtów wziac ze sobą zeby starczylo do pierwszej wyplaty i do wynajecia pokoju/mieszkania ? Z góry dziekuje za wszelka pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 24.07.06, 11:35 1.hostel dostalismy w oxfordzie, mieszkalismy w osmioosobowym pokoju z czworka innych Polakow ktorzy przyjechali tydzien przed nami. Z tego co wiem wlasnie dzis (24.07) przybyla nowa grupa do pracy w tesco w oxford, wiec moze zajmiecie ich miejsce w hostelu. bilet typu return oxford-bicester (tutaj uwaga: czyta sie "bister") kosztuje 5L a tygodniowy ok. 20L. Linia X5, 27A, 27B i 27C. w hostelu byla jedna kuchnia i kilka prysznicow, ale nie bylo w czym uprac ciuchow. 2. z mieszkaniami jest tutaj problem, ale zalezy jak kto trafi. agencje zwracaja uwage na home office, NIN, referencje od pracodawcy, a przeciez trudno to wszystko razem miec zaraz po przyjezdzie. oplaty: czynsz z gory + depozyt w wysokosci 1,5 czynszu - zakladajac ze domek kosztuje 700L/m-c wychodzi 1750L, a to naprawde sporo kasy, poza tym jestes zwiazana na minimum pol roku z trojka innych ludzi ktorych nie znasz... 3. na pewno warto zabrac polskie jedzenie, choc mozna co nieco kupic w polskim sklepie w oxfordzie (na Cowley). nie warto brac duzo ciuchow - sa tanie. warto zabrac jakis garnek, patelnie (mimo ze w hostelu sa naczynia) i zaraz po przyjezdzie zaczac normalnie jesc. przydadza sie buty z miekkim spodem, bo w pracy bedziesz caly czas na nogach. 4. my dostalismy zaliczke po pierwszym tygodniu, ale nie wiadomo jak bedzie w waszym przypadku. wez tyle na ile Cie stac, ale nie mow nikomu ile masz. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa114 Re: Bicester - 5 sierpnia 27.07.06, 22:16 Witam i bardzo dziekuje za info, mogl(a)bys mi jeszcze napisac jakie to sa linie ? autobusowe czy kolejowe ? czy z wynajeciem pojedynczego pokoju jest latwiej ? i po jakim czasie zanlezliscie mieszkanie ? i jak jest w samej pracy ? z menagerami ? czy jest ciezko ? tzn czy kobiety przydzielane sa raczej na lzejsze dzialy ?? i czy ktos zrezygnowal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 02.08.06, 10:57 to sa linie autobusowe. pociag z oxford do bister kosztuje 11 funtow, wiec odpada. Tak, z wynajeciem pojedynczego pokoju jest znacznie latwiej. W pracy roznie, zalezy co akurat jest do zrobienia. Menedzerowie... obserwuja, poganiaja. Ciezko czy lekko - zobaczysz po przyjezdzie ;) Kobiety pracuja wszedzie za wyjatkiem dzialow "drinks" i "produce". Owszem, ktos zrezygnowal i teraz jest nas tylko dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosa114 Re: Bicester - 5 sierpnia IP: *.debica140.tnp.pl 03.08.06, 17:11 Witam, lecimy pojutrze,mam nadzieje ze szybko znajdziemy jakies lokum ,mam jeszcze kilka pytan ktore mnie nurtuja...m.in. czy pracuja tam Polki tam Polek( w jakim mniej wiecej wieku )? i jakie sa koszty wynajmu pokoju na tydzien ? tzn w jakich granicach sie waha ? czy moze byc tak ze np trafie na mrozonki ? i co ile dostawaliscie wyplaty na poczatku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Bicester - 5 sierpnia IP: 213.232.79.* 09.08.06, 10:54 co tydzien. wiecej powiem ci na sklepie;) Odpowiedz Link Zgłoś