Gość: nepesh IP: *.server.ntli.net 14.08.06, 19:51 witam, czy ktos moze wie jak najtaniej wyslac paczke do polski z uk, taka do 4 kg (ostatnio dzielilem na 2 X 2kg, ale chyba da sie prosciej?)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: worm83 Re: paczka do polski IP: *.range86-133.btcentralplus.com 15.08.06, 15:33 a w jakim miescie jestes? pracujwanglii.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nepesh Re: paczka do polski IP: *.server.ntli.net 15.08.06, 19:34 newbury, berkshire Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: paczka do polski IP: *.nott.cable.ntl.com 16.08.06, 16:11 sluchaj gosci ja ostatnio dorwalem zimowe kurtki dla dzieci i chcialem je wyslac poprzez poczte ,ciezar paczki wyniosl okolo 2100gr,koszt takiej paczki okolo 30kilka funciakow-ale panie z poczty zasugerowaly zeby wyslac je jako dwie osobne paczki,podzielilem je i wyslanie ich kosztowalo o polowe mniej.nie wiem jak to jest z 4 kilosami,ale sprawdz ceny wysylki paczek,od poczatku tego miecha obowiazuje nowy cennik.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: paczka do polski 17.08.06, 12:33 taa, to sorki. nie pomoge. dla zainteresowanych natomiast moge podpowiedziec, ze istnieje mozliwosc wysylki paczki z manchester. nalezy skontaktowac sie z .. polska parafia.. :) (wiem jak to brzmi), ale na prawde dziala tam jakas firma, ktora wozi paczki do polski zdaje sie £1 za kilogram. przesylka nie jest ekspresowa ani najtansza ale przynajmnije pewna.. paczka dostarczona do domu, odbior za okazaniem dowodu itp.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: paczka do polski 17.08.06, 12:38 Podobnie w Southampton. Dawno nie wysylalem (ostatnio chyba poltora roku temu..) ale za ponad 20- kilogramowa paczke zaplacilem zdaje sie 13 czy 14 GBP. Dodam,ze byla ubezpieczona. Minusem jest to, ze wtedy jeszcze wysylka odbywala sie tylko raz w miesiacu (trzeba wiec sie 'wstrzelic' ) ale to juz zapewne przeszlosc, jako ze Polonia powiekszyla sie od tego czasu bardzo (zeby nie rzec baaaaaaardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
agnespot Re: paczka do polski 03.09.06, 19:35 A czy możesz napisać jak się skontaktować z tą polską parafią w Manchester? Bardzo mi zależy na tym - mój brat jest w Anglii i jest problem z wysyłką paczek do Polski. To rozwiązanie przez kościół wydaje się pewne. Będę bardzo wdzięczna za pomoc! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: paczka do polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:55 hmm a moze prosciej Jest firma w Londynie szybka i solidna PolandExpess Sprawdz numery kontaktowe w polskiej gazecie polish express Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnespot Re: paczka do polski 04.09.06, 16:56 Dzięki serdeczne za odpowiedź! Numer do tej polskiej parafii znalazłam już w necie. A jeśli chodzi o Poland Express to oni i owszem wożą, ale do i z Londynu, a brat jest w Darlington.. Ale dzięki za podsunięcie pomysłu! Nie wiedziałam, że są takie firmy przewozowe UK-PL. Moja wiedza ogranicza się do DHL i UPS-a ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
worm83 Re: paczka do polski 04.09.06, 12:32 agnespot napisała: > A czy możesz napisać jak się skontaktować z tą polską parafią w Manchester? > Bardzo mi zależy na tym - mój brat jest w Anglii i jest problem z wysyłką pacze > k do Polski. To rozwiązanie przez kościół wydaje się pewne. > Będę bardzo wdzięczna za pomoc! > pozdrawiam nie znam numeru, ale wystarczy zadzwonic na informacje zdaje sie ze 881100. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś