Gość: m IP: 194.205.246.* 18.09.06, 14:28 mieszkam w kamienicy 3 mieszkania gdzie jest jeden wlot poczty od jakiegos czasu poczta znika :-( czy moge na poczcie zastrzec ze chce sam odbierac listy ( z poczty)?orientuje sie ktos z Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerryman Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 14:38 zeby miec 100% pewnosc musialbys miec wszystkie wyslane jako "signed". ale duzo zalezy od poczty i listonosza. na wsi by nie bylo problemu, wszyscy sie znaja, nawet jesli oficjalnie nie ma takiej opcji to mysle ze daloby rade zalatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz2006 Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 14:46 mozesz sobie zalozyc PO Box i chodzic odbierac. Jest to oczywiscie usluga odplatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: osobiste odbieranie poczty IP: 194.205.246.* 18.09.06, 15:08 watpie aby listonosz kradl raczej sasiedzi nie wiem o co chodzi robia glupie zarty :-(( nawet awizo nie dochodza dawniej listy pietrzyly sie na schodach a teraz zero listow.czasem uda mi sie cos mojego przechwycic...kumplowi juz 2 razy prawo jazdy ktos zwinal a ile po box kosztuje na miesiac? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz2006 Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 16:25 With a PO Box™ you can ask us to deliver your mail to your local Royal Mail delivery office. So if you need to manage your mail, separate items from your normal post, or want to project the right image with a snappy discreet address on your packaging, a PO Box is ideal. It costs just £56.15 a year or £45.55 for six months. And if there's anything to be signed or paid for, we leave an advice card in your PO Box. www.royalmail.com/portal/rm/jump2?catId=400040&mediaId=600006 Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 16:58 No a gdyby sobie zamontowac skrzynke na listy na klatce? Czy jakos tak? tak jak mamy w Polsce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 17:02 ee tam to by pewnie kosztowalo z 10 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: osobiste odbieranie poczty IP: 194.205.246.* 18.09.06, 17:17 skrzynka nie wchodzi w gre bo listonosz wrzuca z ulicy przez tzw slot Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 17:26 listonosze w IRL sa nie do pobicia. wysylam czesto CD-ki do kumpla w specjalnie kupionej do tego kopercie z czerwonym napisem PLEASE DO NOT BEND. reszty mozna sie domyslec :) Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: osobiste odbieranie poczty 19.09.06, 18:58 Ja mam podobnie. Mam osobna skrzynke na listy i osobne wejscie, a i tak, jak jest jakis nowy listonosz, to przesylki wedruja po moich sasiadach. A ze moi sasiedzi tez wedruja, wiec czasami dostaje listy po miesiacu. Chyba tez zaloze sonbie POBOX Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 23:13 Kumpel opowiadal jak odbieral przesylke z poczty. Poszedl, pokazal kwitek, spytali sie tylko na jakie nazwisko i dostal paczke do reki zanim zdazyl paszport z portfela wyjac. Zglupial zupelnie :) Pytanie - czy masz nowych sasiadow, czy nowego listonosza? Bo moze twoja poczta po prostu trafia gdzie indziej? Bo zeby sasiedzi z rozmyslem podbierali poczte to musieliby byc niezle p...ci. (Inaczej sie tego nie da okreslic.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: osobiste odbieranie poczty IP: *.server.ntli.net 18.09.06, 23:58 > Kumpel opowiadal jak odbieral przesylke z poczty. Poszedl, pokazal kwitek, spytali sie tylko na jakie nazwisko i dostal paczke do reki zanim zdazyl paszport z portfela wyjac. Zglupial zupelnie :) Po prostu w tym kraju ludzie są przyzwyczajeni do uczciwości. To nie Polska gdzie każdy patrzy jak cię okraść albo oszukać. Od tego dopiero można zgłupieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: osobiste odbieranie poczty IP: 194.205.246.* 19.09.06, 13:50 ja listonosz nie oskarzam raczek to polacy z pietra wyzej nowo przybyli do naszej kamienicy Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: osobiste odbieranie poczty 20.09.06, 01:30 Nie mozesz z nimi "po mesku" pogadac? Odpowiedz Link Zgłoś