Dodaj do ulubionych

osobiste odbieranie poczty

IP: 194.205.246.* 18.09.06, 14:28
mieszkam w kamienicy 3 mieszkania gdzie jest jeden wlot poczty od jakiegos
czasu poczta znika :-(
czy moge na poczcie zastrzec ze chce sam odbierac listy ( z poczty)?orientuje
sie ktos z Was?
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 14:38
      zeby miec 100% pewnosc musialbys miec wszystkie wyslane jako "signed".
      ale duzo zalezy od poczty i listonosza. na wsi by nie bylo problemu, wszyscy sie
      znaja, nawet jesli oficjalnie nie ma takiej opcji to mysle ze daloby rade zalatwic.
      • mysz2006 Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 14:46
        mozesz sobie zalozyc PO Box i chodzic odbierac. Jest to oczywiscie usluga
        odplatna.
        • Gość: m Re: osobiste odbieranie poczty IP: 194.205.246.* 18.09.06, 15:08
          watpie aby listonosz kradl raczej sasiedzi nie wiem o co chodzi robia glupie
          zarty :-(( nawet awizo nie dochodza dawniej listy pietrzyly sie na schodach a
          teraz zero listow.czasem uda mi sie cos mojego przechwycic...kumplowi juz 2
          razy prawo jazdy ktos zwinal
          a ile po box kosztuje na miesiac?
          • mysz2006 Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 16:25
            With a PO Box™ you can ask us to deliver your mail to your local Royal Mail
            delivery office. So if you need to manage your mail, separate items from your
            normal post, or want to project the right image with a snappy discreet address
            on your packaging, a PO Box is ideal. It costs just £56.15 a year or £45.55 for
            six months. And if there's anything to be signed or paid for, we leave an
            advice card in your PO Box.

www.royalmail.com/portal/rm/jump2?catId=400040&mediaId=600006
          • vierablu Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 16:58
            No a gdyby sobie zamontowac skrzynke na listy na klatce? Czy jakos tak? tak jak
            mamy w Polsce? :)
            • kerryman Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 17:02
              ee tam to by pewnie kosztowalo z 10 euro.
              • Gość: m Re: osobiste odbieranie poczty IP: 194.205.246.* 18.09.06, 17:17
                skrzynka nie wchodzi w gre bo listonosz wrzuca z ulicy przez tzw slot
                • kerryman Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 17:26
                  listonosze w IRL sa nie do pobicia.
                  wysylam czesto CD-ki do kumpla w specjalnie kupionej do tego kopercie z
                  czerwonym napisem PLEASE DO NOT BEND.
                  reszty mozna sie domyslec :)
            • randybvain Re: osobiste odbieranie poczty 19.09.06, 18:58
              Ja mam podobnie. Mam osobna skrzynke na listy i osobne wejscie, a i tak, jak
              jest jakis nowy listonosz, to przesylki wedruja po moich sasiadach. A ze moi
              sasiedzi tez wedruja, wiec czasami dostaje listy po miesiacu. Chyba tez zaloze
              sonbie POBOX
          • profes79 Re: osobiste odbieranie poczty 18.09.06, 23:13
            Kumpel opowiadal jak odbieral przesylke z poczty. Poszedl, pokazal kwitek,
            spytali sie tylko na jakie nazwisko i dostal paczke do reki zanim zdazyl
            paszport z portfela wyjac. Zglupial zupelnie :)
            Pytanie - czy masz nowych sasiadow, czy nowego listonosza? Bo moze twoja poczta
            po prostu trafia gdzie indziej? Bo zeby sasiedzi z rozmyslem podbierali poczte
            to musieliby byc niezle p...ci. (Inaczej sie tego nie da okreslic.)
            • Gość: vitek Re: osobiste odbieranie poczty IP: *.server.ntli.net 18.09.06, 23:58
              > Kumpel opowiadal jak odbieral przesylke z poczty. Poszedl, pokazal kwitek,
              spytali sie tylko na jakie nazwisko i dostal paczke do reki zanim zdazyl
              paszport z portfela wyjac. Zglupial zupelnie :)

Po prostu w tym kraju ludzie są przyzwyczajeni do uczciwości. To nie Polska
              gdzie każdy patrzy jak cię okraść albo oszukać. Od tego dopiero można
              zgłupieć :)
              • Gość: m Re: osobiste odbieranie poczty IP: 194.205.246.* 19.09.06, 13:50
                ja listonosz nie oskarzam raczek to polacy z pietra wyzej nowo przybyli do
                naszej kamienicy
                • profes79 Re: osobiste odbieranie poczty 20.09.06, 01:30
                  Nie mozesz z nimi "po mesku" pogadac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka