Dodaj do ulubionych

Przygotowanie do slubu

IP: 158.180.192.* 24.10.06, 09:24
Witam,
Planujemy wziac koscielny slub w Polsce w Boze Narodzenie. Przyznam sie ze
frekwencja na niedzielnej mszy nie jest nasza najmocniejsza strona, ale mimo
wszystko chcielibysmy zeby bylo troche tradycji...

Czy znacie jakiesgos ksiedza (najlepiej SW lub centralny Londyn), ktory bez
ceregieli "przygotuje" nas do tego odwaznego kroku? Ksiadz oczywiscie nie
musi byl Polakiem, grunt zeby mial "uprawnienia" i odpowiednie pieczatki:)

Pozdrawiam

PM
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Re: Przygotowanie do slubu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:31
      a od kiedy chodzenie do kosciola to jest tradycja?jesli chcesz wziasc slub w
      kosciele to bardziej z wiary niz z tradycji bo widac ze chcesz poglebiac swoja
      wiare?powodzenia zycze .
      • Gość: Pan Mlody Dzieki za zyczenia IP: 158.180.192.* 24.10.06, 09:39
        Gdybys jeszcze dobry czlowieku odpowiedzial na pytanie...
        • Gość: magda Re: Dzieki za zyczenia IP: *.bulldogdsl.com 24.10.06, 09:44
          z tego co slyszalam na Angel w Pl kosciele nie robia problemow
          • Gość: Pan Mlody Re: Dzieki za zyczenia IP: 158.180.192.* 24.10.06, 09:47
            bede probowal, choc na ich stronie internetowej jest napisane ze "Pragnacy
            zawrzec sakramentalne malzenstwo powinni skontaktowac sie z duszpasterzem
            przynajmniej na szesc miesiecy przed planowana data slubu"...
            troche nie mamy czasu...
    • Gość: Fotograf Re: Przygotowanie do slubu IP: *.ichip.pw.edu.pl 24.10.06, 10:24
      Przepraszam ze nie moge pomoc, ale jak bys potrzebował fotografa to sie
      odedzwij: foward@interia.pl . Mozliwa negocjacja cen.

• Gość: Pan Mlody Re: Przygotowanie do slubu IP: 158.180.192.* 24.10.06, 10:30
        dzieki. ale slubik bedzie w PL (slynne miasto Vroclove, do ktorego emigruja
        Londynczycy), a nie tutaj.

• Gość: happydog Re: Przygotowanie do slubu IP: *.chello.pl 24.10.06, 19:40
      Może kościoł rzymsko-katolicki na Greenford (Middlesex, niestety na
      przedmieściach)? Adresu nie znam (nie ma tak dużo kościołów RC w Anglii), ale
      ksiądz sensowny - moja koleżanka wyszła za mąż za katolika tam pomimo to, że
      nie była ochrzczona w żadnej wierze chrześcijańskiej. Pozdrawiam
      • Gość: nina Re: Przygotowanie do slubu IP: *.bulldogdsl.com 24.10.06, 20:11
        Polski kosciol na Hammersmith. Ksiadz olewa wszystko i za flaszke sporo
        zalatwi. No chyba, ze ksiedza zmienili, bo ja mowie o czasach sprzed kilkunastu
        lat.
        • jaleo Re: Przygotowanie do slubu 24.10.06, 20:30
          Gość portalu: nina napisał(a):

> Polski kosciol na Hammersmith. Ksiadz olewa wszystko i za flaszke sporo
          > zalatwi.

Hehehe dobre ;-))
    • Gość: teresa Re: Przygotowanie do slubu IP: *.range81-159.btcentralplus.com 24.10.06, 20:44
      czesc, mam pare swiezych informacji dla ciebie: mam zamiar wyjsc w kwietniu w
      polsce za anglika i ksiadz w mojej miejscowosci powiedzial, ze najszybciej
      zalatwimy wszystkie formalnosci w misji katolickiej w londynie; podaje ci adres-
      811 polish catholic church, n12 devonia road, london; tam prawdopodobnie
      wszystko idzie zalatwic w okolo miesiac, sami sie tam wybieramy; ale radze
      zarezerwowac date w kosciele w polsce, swieta to goracy termin. pozdrawiam.
      • Gość: Pan Mlody Dziekuje wszystkim :) IP: 158.180.192.* 25.10.06, 09:36
        Teresa - powodzenia!
    • Gość: Piotrek Przygotowanie okolice Newcastle IP: 62.6.139.* 16.11.06, 16:55
      Ma moze ktos informacje gdzie mozna odbyc przygotowanie do slubu w okolicach
      Newcastle slub bedzie w Polsce. Z gory dzieki.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka