Dodaj do ulubionych

Zarobki w IT

IP: *.gruppocredit.it 05.01.07, 13:51
Witam,
znalazłem ogłoszenie dot. pracy w UK w Londynie w IT, jako zarobki podana jest kwota £35k - £45k pa + Excellen, czy ktoś się orientuje czy to dużo czy mało, nie jestem pewien czy to jest kwota brutto czy netto, nie wiem jak to jest w UK zwyczajowo podawane w ogłoszeniach.
Pozdrawam.
Obserwuj wątek
    • xiv Re: Zarobki w IT 05.01.07, 14:05

brutto rocznie

i duzo i malo - dla samotnego faceta: duzo, dla faceta z rodzina: malo
      • Gość: abramik Re: Zarobki w IT IP: *.range81-132.btcentralplus.com 05.01.07, 14:26
        piszesz ze 35k-45k to malo? ja rozumiem ze moze to nie jest szczyt marzen ale z
        moich skromnych obliczen wynika ze to jest ~2900Ł na miesiac brutto zakladajac
        ta najnizsza kwote (35k).... ludziki pracuja za duzo mniejsze pieniadze i dobrze
        sobie radza...ja rozumiem tez ze to jest Londek i tam jest wszystko
        drozsze...ale na poczzatek to chyba nie jest zla stawka ;p
        ja na chile obecna poszukuje pracy w branzy IT....problem w tym ze nied o konca
        znam angielski...nie mam na swoje umiejestnosci papierow..jedynie w miare duze
        doswiadczenie (blisko 10 lat w branzy), mialem swoja wlasna siec na
        200kopmuterkow zarzadzana linuxem, skladanie komputerow czy ich diagnostyka nie
        sprawia mi oczywiscie zadnych poblemow...
        wczoraj znalazlem ogloszenie o kursach wlasnie z zakresu rozpoznawania co to
        plyta glowna, ram, i inne karty i proponowane zarobki po skonczeniu takiego
        kursu to wlasnie 35k-45k rocznie..
        mi chyba by to wystarczylo :)..
        obecnie nie pracuje w branzy chociaz zdalnie czuwam dalej nad "swoja-nie swoja"
        siecia...
        mam szanse na jakas ciekawa robote??

acha...jesli mozna prosic to podajcie link do ogloszen na monsterze..jakos nei
        moge znalezc..

pozdrawiam
        abramik
        • Gość: A Re: Zarobki w IT IP: 149.254.192.* 05.01.07, 18:12
          Dla Ciebie duzo, dla kogos innego malo, bo za swoje kwalifikacje dostanie wiecej. To chyba oczywiste, ze kazdy ma inne kryteria.

To, ze ktos pracuje za mniej i zyje to jego sprawa.
        • izabelski Re: Zarobki w IT 05.01.07, 19:11
          ale w sumie jezyk jest niezwykle wazny - bo pracujesz wiekszosc czasu
          komunikujac sie z uzytkowanikami czy biznesem ...
      • Gość: abramik Re: Zarobki w IT IP: *.range81-132.btcentralplus.com 05.01.07, 14:34
        sorrki za glupie pytanie..znalazlem monstera :)
        • Gość: bbb Re: Zarobki w IT IP: *.xdsl.murphx.net 05.01.07, 20:48
          a juz mnie korcilo zeby cos odpisac specjaliscie z IT:)
          powodzenia
          • Gość: kukunamuniu Re: Zarobki w IT IP: 86.40.148.* 05.01.07, 21:26
            to zalezy jakie masz doswiadczenie

dla początkującego gościa to bardzo bardzo dużo - świerzaki dostają w okolicach 20k na start

jeśli masz 10 lat dośw. to 35k może być mało, bo 10 letnie dośw. w branży jest warte znacznie więcej - kwestia że jest praca i praca, ktoś może przez rok zrobić i nauczyć się tego co kto inny przez lat 5 siedząc tylko za biurkiem i chodząc po necie

w UK na papiery nikt nie patrzy, a na pewno nie jest to decydujący czynnik - najważniejsze jest doświadczenie, czyli to co umiesz robić i potrafisz to robić dobrze, miałeś do czynienia z wieloma sytuacjami i mniej więcej wiesz jak sobie z nimi radzić

ja papierów na IT nie mam żadnych, niemniej skromne doświadczenie miałem i prace tu dostałem, i to za niemałe pieniądze - czemu? Bo liczą się umiejętności a nie papierek, pusta głowa i Bóg wie jakie wymagania finansowe mając doświadczenia zero

jeśli przez te 10 lat coś robiłeś to prace za 50k masz z palcem w dooopie ;) a po roku, dwóch w UK mając za sobą dośw. w anglosaskim kraju plus 10+ lat w IT masz robote za 80-100k...choć też zależy co dokładnie, admin sieci tyle nie zarabia, ale jakiś manager IT już tak
            napisz w CV co umiesz, jakie technologie i w jakim stopniu, na Interview cie weźmie KAŻDA agencja i każdy rekruter będzie zabiegał, bo dostaną za Ciebie kupe szmalu a rekruter prowizje

na Interwiew wystarczy że opowiesz o tym co robiłeś - jeśli się znasz na rzeczy to prace masz jak w banku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka