Dodaj do ulubionych

Praca w Irlandii

09.02.07, 16:08
Obecnie pracuje w renomowanej fabryce profili okiennych Alu-Plast na
produkcji.Mam już kupiony bilet do Irlandii chciałbym pracować nadal w tej
branży lecz z językiem jest troszkę gorzej w stopniu podstawowym .I jadę tam
do znajomych mam jakieś szanse na znalezienie tam pracy dokładnie do Limerick
Obserwuj wątek
    • wrodarczyk.witold Re: Praca w Irlandii 09.02.07, 16:15
      Brak języka zawsze utrudnia szukanie i znalezienie pracy. Nie jestem w stanie
      dokładnie Panu odpowiedzieć, jak wyglądają perspektywy w Limerick.

Polecam artykuł:
      www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=297
    • ina222 Re: Praca w Irlandii 09.02.07, 22:14
      Przyjechalam do Dublina w II polowie stycznia i do teraz nie moge znalezc
      pracy. Jezyk znam dobrze i mam bogate doswiadczenie zawodowe. Teraz jest
      najgorszy okres (tak jak i w innych krajach) na poszukiwanie pracy. Nie
      wyobrazam sobie przyjechac tu i nie znac jezyka. W poszukiwaniu pracy korzystam
      rowniez z agencji. Niektore z gory mowia, ze nie przyjmuja zadnych CV jezeli
      kandydat nie zna jezyka. W fabrykach tez zastoj, poniewaz duzy ruch byl przed
      koncem roku. Beda przyjmowac dopiero w marcu. W biurze pracy sa oferty, ale
      zeby z nich skorzystac trzeba znac jezyk, zeby moc je przeczytac. Chyba, ze
      znajomi sa w stanie cos zalatwic. Najgorzej jest tutaj zlapac pierwsza prace a
      pozniej moze byc tylko lepiej. Wiekszosc Polakow tutaj jest tego zdania. Wielu
      znich szukalo pracy min. 1 miesiac. Juz byli zalamani i chcieli wracaa do
      Polski, ale mieli szczescie i przed wyjazdem ktos do nich zadzwonil, oferujac
      im prace. Wedlug mnie, jezeli ktos nie zna jezyka a chcialby tu pracowac, to
      najlepszym wyjsciem na poczatek jest znalezienie pracy poprzez dobra agencje w
      Polsce. Zycze powodzenia w szukaniu pracy, moze znajdziesz ja szybciej niz ja!
      I jeszcze jedno. Tutaj licza sie refencje i trzeba byc nastawionym na to, ze
      tutejsi rekrutujacy beda dzwonic do polskich pracodawcow (i nie bedzie bariery
      jezykowe, poniewaz wiekszosc z nich ma mozliwosc skorzystania z tlumacza).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka