natalcia23 27.02.07, 08:53 Czy mógłby mi ktoś dopowiedzieć ile kosztuje zrobienia paznokci akrylowych i żelowych na wyspach w salonie albo na tzw domówkach?No i ważne jest dla mnie to jaką techniką robi się tam częściej żel czy akryl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold praca manicure paznokcie Anglia szkolenie kurs 27.02.07, 09:41 Kursy związane z paznokciami zaczynają się od ok. 100 funtów, poprzez 200-300 funtów, do kursów za 700-800 funtów, które trwają około tygodnia i "w pakiecie" jest zestaw narzędzi i materiałów do manicure i paznokci. W UK cały czas technika akrylowa jest najbardziej popularna, mimo jej wa. Szkolenia obejmują jednak zarówno metodę akrylową jak i żelową oraz z użyciem włókien szklanych. Polecam wejść w Internet brytyjski: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=332 i poszukać po słowach kluczowych manicure training nail tranining nail course itd. Odpowiedz Link Zgłoś
natalcia23 Re: praca 27.02.07, 11:09 dzięki za odpowiedż,ale sam kurs zrobiłam w Polsce w szkole Lider.Dostałam certyfikat po polsku i angielsku.Czy będzie on honorowany w Anglii?? Odpowiedz Link Zgłoś
wrodarczyk.witold Re: praca paznokcie certyfikat 27.02.07, 12:41 To, czy zostanie on uznany, zależy od pracodawcy. Nie wiem, czy jest po angielsku, ale może Pani poprosić szkołę o wydanie zaświadczenia po angielsku. Oczywiście można przetłumaczyć, ale to już nie wygląda tak dobrze :). Niemniej, kurs i certyfikat, niezależnie od tego, czy polski, czy angielski, jest jedynie dla pracodawcy wskazówką, że może Pani posiadać pewną wiedzę i umiejętności, a to weryfikuje praktyka. Dlatego oczywiście - polski certyfikat na pewno pomoże, ale nie "gwarantuje" uzyskania oferty - podobnie jak angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
natalcia23 Re: praca 28.02.07, 15:24 A ile kosztuje zrobienie tipsow akrylowych a ile zalowych (w salonie lub nie)??? Odpowiedz Link Zgłoś